En skotersöndag till

Jobbade ju lördagen och därför var det extra skönt med en dag ute igår. Vi drog iväg till Åkersjön för att åka lite skoter med Tindra och Nike... Första när-är-vi-framme kom i nordannälden, å då var det en bit kvar så att säga  ;-)

Uppe på hotellet för att hämta H som jobbat förmiddagen och där fick vi kolla in sommarens slyröjarmaskiner som skall hålla hotellets ägor öppna. 12 små gulliga killingar instoppade i ett skotergarage för att invänta att 1 meter snö skall tina bort. Jättesöta är dom ju, tyvärr växer de rätt snart upp och förvandlas till nå´t illaluktande.

Del 1 av skoterturen gick upp till Ansätten i dimma och flitigt snöande. Toppen av fjället såg vi inte ens när vi var uppe vid fjällstationen och fikade. Tvärtjockt.

Ansätten vet jag inte om jag nämnt i detalj tidigare men det är en liten oas uppe på fjället där det är möjligt att fika som sagt. Där finns en liten skidlift och nytt för i år (tror jag) är ett Pulkaland  (www.boblandet.nu) där man kan åka snowracer i en pistad nerfart bland annat. Nu var den inte öppen så vi fikade glatt och åkte sen neråt igen. Heder åt de människor som sliter och fixar för att vi skall få en trevlig tur upp till vildmarkens fjälltoppar.

Nike gjorde följande sammanfattning av resan upp mot Ansätten: Min pappas bror körde väldigt sakta... (det var hennes ursäkt till varför de kom sist upp). Haha  :-)  Min pappas bror, det här ju helt korrekt iofs men har aldrig hört henne reflektera över det tidigare. Lät som en utdragen släktkrönika  :-)

Del 2 av skoterturen blev 'hem' till stugan för lite bus och lek. Grillade korv och fikade i största allmänhet. Vädret var jätteskönt men solen uteblev. Inte för att Tindra och Nike bryr sig det minsta om det men vi vuxnare skulle nog gärna sett en sol kika fram och bränt lite på kinderna. En snögubbe (modell: pojke) står kvar och väntar tills vi kommer upp nästa gång

image89
0 kommentarer