Det där lilla extra

Var på det lokala äventyrsbadet: Storsjöbadet tidigare. Det har varit stäng för renovering rätt länge så förväntningarna på den 'nya' badet var höga.

Det har byggts nya rutchkanor och fixats ett helt nytt badlandskap för småttingarna och det var jättefint tycker jag, men här kommer den gnälliga delen som jag har svårt att låta bli att hålla tillbaka: När man lägger ner massor med pengar på ombyggnaden varför ser man inte sen oxå till att göra alla de där små sakerna som gör det som blir själva touchen?

Helens lista över Storsjöbadets 'borden' för att få till finishen:

Cafeterian:
- Rent och snyggt. Håll för tusan efter alla kladdiga gäster och putsa och feja ideligen. Det kommer i sin tur att göra att kladdgästerna fattar att det skall vara rent och börjar hålla efter sig själva. Skitäckligt att komma och sätta sig vid ett bord där man först måste börja städa och torka.
- Ha inte soptunnor stående framme som just tunnor med papperssäckar i. Det går att dölja soporna mycket enkelt och mer sofistikerat utan att det kostar en förmögenhet. Bygg in dem i en bänk och få det harmonera med övrig inredning vettja. Blää för att sitta vid bord som står intill dessa överfulla sopsäckar.
- Ha enhetliga behållare och kärl för bestick, servetter och allt vad det kan vara.
- Håll er med personal som åtminstonde ser ut att gilla sitt jobb. Sälj och var glad för tusan! Jag är ju villig att spendera pengar hos er, har ni inte fattat det?
- Ha köket öppet lika länge som det finns gäster i badhuset. Stäng inte en timma innan. Alternativt erbjud lättare 'mat' typ microvärmda pajer, nachostallrikar mm efter stängning av övrigt kök. Om vi har badat hela da´n är det ju mycket möjligt att magen kurrar. Om inte ni vill sälja maten så gör någon annan det  på vägen hem istället. Så enkelt är det.

Duscharna:
- Kostar säkert för mycket men där är det rätt skabbigt fortfarande

Bassängerna:
- Alla gamla skavanker som trasig kakelkanter, urholkad kakelfog och urmattad färg på väggar och övrig inredning. Gör nå´t! Det ger en känsla av gammalt och smutsigt. De vill ni väl ändå inte med den nya påskostade anläggningen!

Sådärja, då har jag varit otroligt kreativ en stund  ;-) Kul hade vi på badet iaf. Mycket rutchkanor blev det och en hel del längder i utomhusbassängen.

Vi har t om klurat på om det inte är så att det skall bli ett motionspass i veckan (eller varannan i vartfall) i simbassängen. Jodå, minsann. Känner att simning ligger högt upp bland mina konditionsval.

Storsjöbadet

Kommenterat av andra...

Här kan du lämna ditt avtryck:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (kommer inte visas i bloggen)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Follow on Bloglovin