Sportlov på norska

OK, då var det söndag igen och just idag går startskottet för norrmännens sportlov. Det innebär rustning på vår avdelning och vi har dubbelbemannat nu alla sportlovshelger framöver. Har visst missat en massa samtal främst förra helgen och det är ju inte så snyggt vare sig i statistik eller för den som inte fick svar på jour-numret. Därav rustningen till tänderna. Jag jobbade med C igår och den rustningen var ett fiasko. Vi slogs om samtalen och det var stundvis helt tyst. Nåja, fick ju avklarat en del annat förstås.

Roffe åkte snowboard för första gången på typ 15 år eller nå´t igår. Vårt kontor ligger i samma byggnad som HC och med helikopterplattan strax utanför så går det inte missa när det har hänt saker främst i backen. Igår var det 'helikopterdags' strax jag börjat jobba. Hoppade till i magen direkt och jag blev tvungen att kolla ut... Hans åkning hade dock gått bra och han har numera enligt egen utsaga snowboard-skills så det räcker för att dra ner brallorna på halva arslet och sätta på sig en alldeles för stor huvtröja och en  mössa som inte åker av förrän möjligen i duschen. Coolt.

Igår kväll käkade vi i stan, skitfränt nu under Skidskytte-VM, hela Östersund är ute och rör på sig, det är folk och kula arrangemang överallt. Vi trodde vi var smart och skulle äta någonstans på Frösön för att inte behöva köa eller vänta på maten. Och trodde att den tanken var unik. Jävligt puckat! Det var massor av folk även där, men vi fick vår mat som fick bli pizza på en krog som heter Hoggar´s. God pizza, trevligt ställe.

Sen uppvisning i höga hopp på skoter och skidor i Österängparken. Ida och jag tänkte strunta i det och åka hem och hyra film istället, men fick pga av en felkörning i stan en helt perfekt utsikt från bilen så vi satt kvar och kollade. Skithäftigt som vanligt och allt folk och hög musik gör sitt till för stämningen. Kul!

I fredags var vi på invigningen förresten. HELT GALET MYCKET FOLK! Den koncentrerade folkmassan mellan torget och badhusparken slår yran -- lätt. Har aldrig sett så mycket folk på samma ställe. Ett stort minus till arrangörerna som förmodligen inte förutspått mängden av människor som ville se. Badhusparken är för liten, men är trevlig som lokalitet så ett stort gäng med storskärmar och framförallt högtalare hade gjort att alla människor iaf känt att de var på invigningen. Överallt, var vi än gick  (för övrigt kind-mot-kind med alla hela tiden) så var folk arga och besvikna. Ordet värdelöst haglade mest frekvent tror jag.

OK tillbaka till idag och to-do-for-today
-- Malin har dragit till Åre och städar lägenheter på Brunkulle och tjänar stålar´s
-- Frukosten står på bänken och vi är på väg på skotergalej. En tur runt Åkersjön mest för att bara åka vilket är rätt ovanligt för oss. Vi åker mest till stugan och håller oss däromkring sen. Sällan nå´ra rena skoterturer numer, så detta skall bli roligt.
-- L och P är på väg upp. Kommer i em. KUL!
-- Får bli en jobbkväll, versionsbyte som jag dragit på för att jag varit toktrött på kvällarna och inte orkat ens logga in och tänka
-- Lex står vid dörren och säger att han måste ut NU, så jag får avsluta här

Ses!
0 kommentarer