Modern

Här i "vår" församling har vi en modern präst tycker jag. Han har ett sunt sätt att se på sitt jobb och hur han skall intressera folk för det kyrkliga. Helt rätt i tiden är han denne präst. Har skrivit om honom vid nå´t tillfälle tidigare.

Ett av de roligare exemplen på att han har fattat att det kristna budskapet och dess värderingar står och faller med förlegade uttryck och tunga texter för barn helt obegripliga.

På Tindras julavslutning på kyrkis så skulle prällen försöka lära barnen att det är bättre att ge än att få och att det finns en viss tillfredställelse i att kunna ge saker till andra utan att få själv varje gång. Det gick inte så bra, julklapparna låg väl för nära i tankarna hos kidsen antar jag. Han tragglade på nå´ra vändor och försökte verkligen få dem att svara "rätt" på hans fråga om det inte var bättre att ge ändå? Nädå, barnen envisades med att det var bättre att få...

Lätt uppgiven byter han då teknik och säger tillsist att det hörs på namnet på julens huvudfigur (då hade alla fattat att det inte var tomten som han pratade om) vad som är viktigast på julen. "Han heter ju inte Fåsus heller"!

Haha, nä han heter ju inte Fåsus, och nu tror jag att alla barn kommer att svara rätt på frågan nästa gång den ställs  :-)
1 kommentar
Cissi

*skrattar* Låter som en härlig präst tycker jag!