I giftigaste laget
Men läs här: http://www.svampguiden.com/art.asp?art=gyromitra_esculenta
fotot är jag 'lånat' från sidan i länken ovan
Svampgröngölingar är vi, eller grön och grön, vi är snarare vit, iaf jag kan INTE ETT SMACK om svampar...
Visar sig att vi burit hem rena giftormen. T om ångor från färsk svamp kan göra oss sjuka. Hujedamej va läskigt, nu har jag läst att jag skall förvälla dem minst 2*5 minuter och kasta vattnet mellan. Nu har jag förvällt dem det dubbla, dvs 4*5 minuter och sen blir det nog till att torka dem oxå för att vara ännu säkrare.
Köket känns helt förgiftat nu oxå, måste descinficera det nu känner jag
Undrar om det blir nå´n middag av detta, törs vi?
Min pappa kläckte ur sig följande vid middagen: "All svamp går att äta... en del äter man dock bara en gång". Vem fasen kom på att äta svampen från första början och varför? Hur många käkade den bara en gång innan man kom på att den var så här förfärligt giftig? Den historien vet jag inte om jag vill ha svaret på egentligen
Slut på sönda´n hörrni - dags att komma in i vardagsformen igen!
sv: ja det tycker jag också.