Hemlis

2 jobbdagar avklarade, det har väl gått fint tycker jag  :-)

Ikväll har vi varit en sväng upp i trakterna runt Åre Björnen och rastat hunden officiellt.

Inofficiellt har vi kollat efter kantareller och hjortron. Lyckat då vi hittade både blötmylta (fullt mogna och solstinna hjortron för er sörlänningar) och kantarell-kart eller vad det heter. Jag har aldrig hittat gula kantareller tidigare och det var skithäftigt när det dök upp en hel flock på marken. Alldeles lysande gula och fina.

Likt hemliga armen smög vi runt bland fjällbjörn och myrmark, blöt upp till hakan så nu står torkskåpet på högsta för att få ordning på dojorna till imorron. Googlat lite på kantarellerna, Roffe e lite skeptisk till vad vi hittat men jag är tvärsäker. För att lugna familjen skall dock svamp-karten kontrolleras av därför avsedda experter på jobbet imorron. Sen blir en tur till uppöver till hemliga stället  ;-)

Onsdag imorron, halva veckan har snart gått.




Bilden lånad hos nwt.se. Hujedamej, en bild utlagd på bloggen UTAN minsta inverkan av PS. Ovanligt. Mycket ovanligt. Gillart inte. Redigering i efterhand får bli lösningen

Bilden uppdaterad äntligen, originalet fortfarande lånat från nwt.se
2 kommentarer
supermamma

Åh vad gott med hjortron och kantareller!Helt helt underbart:)

Bitte

Åå hjortron, kantareller har jag plockat en del. Tycker det är så tråkigt att rensa även om grovrensningen gjorts i skogen så det räcker för i år.

häls Bitte