Identitetskris

Jamen då har vi lämnat största delen av den 31 maj 2010 bakom oss. Kvällen skall spenderas med jobb. Typiskt. Bara för att det helt plötsligt är mer än 7 grader varmt och dessutom med regnuppehåll.   :-( 

Nåja, Lex måste motioneras/rastas iaf så golfrundan blir det nu direkt innan jag sätter igång.Brorsan har fått sitt personnummer stulet av en person som nu har lyckats göra ett id-kort som förmodligen ser väldigt trovärdigt ut. Brorsans personuppgifter men med någon annan på fotot alltså.

Fy va obehagligt! Det vandrar alltså runt en person som just nu kan utge sig för att vara honom. Ger mig rysningar... en mardröm om man tänker vad lätt det nu kan vara för skurken att t ex hyra bilar, signa telefonabonnemang, köpa saker på kredit/avbetalning osv osv... 

Det här uppdagades för att skurken försökt ta ut pengar samt försökt ta ut en ny bankdosa (till internetbanken) på en bank i Stockholmsstrakten. Banktjänstemannen/kvinnan anade oråd och ringde lokalkontoret här uppe för att kontrollera om kontoinnehavaren var utländsk. Skurken lägger benen på ryggen när han inser att detta sker... det falska id-kortet blev kvar på banken så skurken finns ju iaf på bild hos polisen nu.

Nu hoppas vi att den här skurken bara hade 1st id-handling med brorsans uppgifter och att han nu tycker att detta personnumret är 'blåst' och inte försöker fler gånger.


Kommenterat av andra...
Postat av: Inga M

Det här är ju riktigt obehagligt med falska identiteter! Det är inte bara fördelar med internet-samhället. Bekvämt men osäkert.

2010-05-31 @ 20:00:24
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Carina

Nee men fyyy sjutton så läskigt, är ju bara sånt man läser i böcker om annars. Men eftersom det finns bevis måste det väl ändå gå att komma ur eländet hoppas jag!

2010-05-31 @ 20:14:06
URL: http://skalet2001.blogg.se/
Postat av: Bitte

Men fy vad otäckt. Vilken mardröm. Hoppas deet löser sig för brorsan.

Bitte

2010-06-01 @ 22:08:15
Postat av: ingrid

Fy sicken skurk!! Vilken tur de hade ögonen med sig! Händer nog mer än man tror. Ha en skön torsdag, hoppas sommaren kommit även till dig. Här är det sol och varmt, härligt!

2010-06-03 @ 08:24:01
URL: http://farmoringrids.blogg.se/

Här kan du lämna ditt avtryck:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (kommer inte visas i bloggen)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Follow on Bloglovin