Just snyggt

Söndagkväll i stugan, ljusen är tända, skummet väller över badkarskanten och doftar kamomill. F*n det där kändes lite pänscho. Kamomill alltså... nåja bada ska jag iaf.

Myst lite med Joel, kanske jag behöver förklara några av konsekvenserna av det. Myset alltså:

-- 1st bula i pannan efter en krasch rakt ner i asfalten. För snabba springskor! Han borde fått lite mer långsamma så hade det inte hänt.

-- Leriga finjeans. Herregud om han gick efter mig som jag sa så skulle byxorna fortfarande varit söndagsfina. Sådeså.

-- Kvällsfikad apelsin spridd i smådelar ett helt hem. Köp utan kärnor nästa gång. Han gillar inte kärnor. Såg jag. Sen.

-- Somnat utan vare sig tvätt, pyjamas eller tandborstning. Byggare Bob är för sövande. Ungen trillade av pinn direkt i soffan. Skaffa annan film som nattsaga.

-- Byggare Bob på repeat i ett par timmar. Lär INTE ungen hur tv-dosan funkar. Eller lär mig! Det blev verkligen inte bra det där.... inte ett dugg.

Imorron ska han på dagis. Joel alltså. Inte Byggare Bob. Stackars. Dagis alltså... de vet nog inte hur mycket busunge det kommer farande här. De behöver lite prepp tror ja.

Till dagis:
Här kommer en kille som det gäller att ni har koll på. Ge honom ett par minuter så har han fixat grinden och dragit till närmsta dike eller möjligen till någon traktor i närheten. Ge honom 30 sekunder till så har han övertygat resten av kompisgänget på dagis att hänga på. Han är väldigt övertygande och misslyckas sällan.

Ge honom nåt att äta så äter han det. Mest troligt utan att tveka en sekund. Är det gott kommer han käka upp bordsgrannens mat oxå och precis när ni försöker förklara att det inte är OK har han käkat lite hos granne nr 2. Är det däremot mot förmodan inte gott kommer inte en smula landa i magen. Nope. Knappast ens någon mening att försöka förhandla.

Sova i vagnen? Tips: det får inte åka något som är motorburet förbi när han skall somna. Likt en gummisnodd kommer han häva sig upp för att kika. Lycka till med försöket att få honom att ligga ner sen igen. En tjuga till den som lyckas.

ALLT är intressant för den här juvelen och ALLT är till för att undersökas, inget på ert dagis kommer vara ogranskat och otestat. Man kanske kan säga att det är ett slags uthållighetstest. Fota före och efter så ni minns hur ni hade det innan.

Imorron kommer han alltså. Världens goaste finaste gladaste skrutt. Storkillen! Be Aware!

Anar att dagistaxan är satt för att täcka arbetsinsatsen för småttingar som den här killen. Så håll ut kära dagis-ar... han är snart 6 och drar vidare till förskolan   :-)


Jopp, kamomillbad då kanske


Kommenterat av andra...
Postat av: Hanna

Väldigt bra skrivet stämmer precis in, ska bli så kul imorgon när det är dax för dagis. Tack så mycket för ikväll

2011-05-01 @ 22:29:19
Postat av: MBip

Hahaha, underbart <3

2011-05-01 @ 23:37:19
URL: http://bippas.blogg.se/
Postat av: Micke

ja dör hahahaaaa

2011-05-02 @ 08:02:36
Postat av: Ulla

Jag har varit i branchen och det som förgyllde dagarna var killar som den här och töserna också förstås. Fullt med bus från morgon till kväll :-P

2011-05-02 @ 09:06:11
Postat av: Lotta

HELEN!!! Hur går det när du barnvaktar egentligen :-P Blir inga fler gånger kan man tro. Så dagis är förvarnat, hoppas att de läser din blogg kram Lotta

2011-05-03 @ 12:50:31
Postat av: Ingrid

Ha, ha! och sen kommer vi "fröknar" och sägar att; Nej, det är INGA problem alls, han äter gärna gröt på förskolan (även om det aldrig lyckats hemma)somnar inom 5 minuter på madrass (ihop med 8 andra!!!)tar sin mat själv och klarar även att duka av efter sig... Många avlånga ansikten man mött från föräldrar och far/morföräldrar ;)

2011-05-04 @ 18:30:02
URL: http://farmoringrids.blogg.se/
Postat av: Hanna

Läste nu detta inlägg igen, känns som det var nyss du skrev detta och inser att han blir 6 i höst och börjar skolan... vart tog denna lilla kille vägen??

Svar: Ja, vart tusan hände liksom :-) Storkillen
Helen Hedin

2015-01-15 @ 19:46:31

Här kan du lämna ditt avtryck:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (kommer inte visas i bloggen)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Follow on Bloglovin