För sent?

Hur länge man man vänta med att summera 2011? Jag chansar på att det inte är för sent och slänger iväg en resume här.

Bara text ännu, rätt som det är dyker det upp bilder också. Jag lovar inget om när. Bäst så.


Här kommer den, sent skall syndaren vakna eller nåt. Men här kommer alltså den sammanfattning av år 2011 som jag lovat både er och mig själv

Vi börjar från början

JANUARI
Bloggen ekar tom på inlägg och då har ju med automatik delar av mitt minne försvunnit. Förbannat. Nåja vi firade några födelsedagar iaf  ;-) Jag och brorsdotter Nike inleder årets födelsedagskavalkad. Är en sväng i huvudstaden på jobb. Åker taxi med full/bakis chaufför samt slänger iväg ett par funderingar på ev nybyggnad på en av sjötomterna hemma i Dvärsätt.

FEBRUARI
Här på bloggen ekar det lika tomt denna månad. Förbannat. Igen.  Går iaf på Wallmans Dippan, äter och dricker gott. Finaste K somnar in efter några månader av svår sjukdom, så svårt att förstå.

MARS
En tripp till Sundsvall på 50-årskalas. Går på kasino helt själv men vinner inget. Vinner däremot en utlottning och får hem en skitsnygg kudde. Jag börjar längta efter vår och byter färger i hemmet därefter. In med vitt och fräscht grönt. Den ena brodern fyller år och den andra fixar min PhotoShop-maskin. Värt att fira bäggedera. K begravs och det är tungt.

APRIL
Påsk firar vi mitt uppe på fjället i det mest overkligt fina vädret någonsin. Över 20 grader. Det åks skutskjut förstås. Livet bjuder på kontraster och ibland overkliga nyanser. En handväska åker tåg och ungefär samtidigt har kusinen från södern dykt upp på trevligt besök. 

MAJ
Fredrik fyller år och det gör Roffe också. Vi firar gamlingen flera gånger. Joelskrutten blir helt plötsligt dagisstor och jag skriver brev till fröknarna.  Några vändor till Sälen och jag får dra bort 20 år från uppgifter i passet.


JUNI
Sommaren inleds alltid med att det lilla torpet återigen blir bebott. Morbror och Tindra fyller år. Vi hittar vårt alldeles egna guckusko-ställe. Sommarens sköna utekvällar inleds och jag lever gott på rosé och jordgubbar.



JULI
Den finaste skönaste sommaren på väldigt länge. Underbart mycket sol och bad. Galen Sundsvallsturné inleder månaden. Hjortronen mognar ovanligt tidigt och jag fyller frysen på rekordfart. En bostad på Dvärsätts finaste strandtomt blir till salu och vi går på husvisning. Tomten är att dö för men huset i dåligt skick och alldeles för litet. Vi startar budgivningen trots allt och hoppas på ett lågt pris då tanken är att riva huset och bygga nytt på tomten.


AUGUSTI
Malin fyller år och det firar vi på IKEA.  Ida och Anders är också augusti-barn så mycket tårta blir det. Vi sticker ner till Sandra på lite minisemester och tar med oss Tindra och Nike hemåt sen. Skön Kick-Off med jobbet i Sälen. Skogen är full av alla sorters bär. Frysen är överfull och jag ger bort det mesta.
Vi fortsätter bjuda på huset i en budgivning som är allt annat än effektiv.


SEPTEMBER
Pappa och Hanna fyller år. Tillbaka på jobbet igen efter semstern och det går som vanligt snabbt att hamna i jobb-mode. Tråkigheter inträffar när B visar sig vara svårt sjuk och hamnar på sjukhus där han fortfarande kämpar och kämpar. Går på husvisning i Ytterån. Trängs med maaassor av andra. Vi avslutar Dvärsätts-budgivningen och startar upp en nybudgivning i Ytterån och efter ett par vändor varav en mindre korrekt så vinner vi och huset är vårt. Får dock vänta med inflyttningen tills en avstyckning är gjord.

Jag vinner en photoshop-tävling hos Abbepappan och blir överlycklig vinnare av en biljett till PhotoshopDay och Roffe kör fort. För fort.



OKTOBER
Elin och Ylva fyller år. Mannen hör dåligt och ett sms framkallar fniss. B kämpar allt han kan. Finaste Sandra fyller också år och vi firar på avstånd. Lantmäteriet dröjer med sina preliminära besked och vi äter jättegod älgjaktsmiddag enligt tradition.


NOVEMBER
Sandra är hemma på novemberlov, vi konstaterar återigen att Dvärsätt är vackert. Får i början på månaden tillgång till vårt hus garage och börjar köra grejor. Väldigt mycket grejor. I slutet av månaden, när vi nästan tappat hoppet är dock den preliminära avstyckningen klar och vi får nyckeln till huset och vi firar vår allra första advent här! Beppe fyller jämt och min tid som privatchaffis upphör. Fina Pixel blir påkörd men klarar sig mirakulöst med små blesyrer och Lex tar sig friheter som ingen annan. Sälen-jobb hinns det också med innan månaden tar slut.


DECEMBER
Väntan på snö som aldrig vill komma och pysslar i huset för att komma i form till jul. Snön kommer precis innan jul ungefär samtidigt som alla barnen. Vi firar jul och myser på med eld i öppenspisen och glöggkvällar. Vi byter vattenpump och hydro-nånting och det vill sig inte riktigt bra. El-dragningen är ett mysterium och brorsan får rycka ut. Dagmar kikar förbi och lämnar ett träd vid husväggen. Vi drar en lättnadens suck och köper några lotter. Nyårsfirandet börjar med skräckslagen hund som flyr i panik längs vägen. 
0 kommentarer