Kort resume av 2012

Inga bilder, hur jädra trist som helst, ja vet. En vacker dag kommer jag kunna komma in på kontoret, damma av Photoshop-maskinen och vara huuuur kreativ som helst. Men. Inte. I. Dag
 

VINTER Firar nyåret i nälden med en vettskrämd hund som tidigare under kvällen lyckats ta sig ut och vi hittar honom inte långt från E14. Gudrun tittar förbi, river upp en massa träd och lämnar ett av dem liggande precis utanför dörren. Vi pustar ut och köper en lott samtidigt som vi beställer avverkning av alla träd som kan nå huset.

Vi har vår första vinter i huset, njuter av öppna spisen och börjar måla och tapetsera. Hemprojekten löser av varandra och vi tycker att huset börjar bli mer och mer 'vårt'. En skidåkar-tur till Sälen med småkusiner där vi badar, åker skidor och myser hinner vi med mellan varven.

Prix d Ámeric får besök av travtokiga bröder och vintern är sammantaget ovanligt snörik

 

VÅREN Här kör vi ett par rediga födelsedagar. Jämna och bra. Svärför fyller 80 och brorsan 40. Vi börjar använda uterummet och det pysslas och smids sommarplaner. Våren har med sig en del onödigt tragiska händelser också. Ungdomar mister livet i en bil- respektive skoterolycka. Händelserna förlamar byarna runtomkring. Onödigt, så onödigt. Hemmavid fortsätter projekten både ute och inne. Sovrum som piffas, björkar som fälls och blir ved ute...

SOMMAREN Börjar med att åka ner till Sandra och Dan. Möter sommaren med några helt osannolikt sköna sommardagar. Avkopplande och skönt. 60-årskalas hos B som helt overkligt pigg sakta tar sig ur den mardrömssituation han hamnat i och kan fira sin födelsedag hemma och inte uppkopplad i en massa sladdar på sjukhuset. Mirakel är rubriken på hans resa. Mirakel och inget annat.

Det växer så det knakar på tomten, dyker upp många överraskningar men jag har för dåliga trädgårdsskills för att hålla allt i ordning. Nya tag nästa säsong!

Sommaren är inte intensivt varm, men jag vill inte klaga. Sommaren är helt OK, det gick att vara ute varje dag så tiden spenderades i stort sett uteslutande till husfixar-grejor. Målning av fönsterfoder, socklar mm. Jag och tjejerna sticker till Kreta för den där solen som vi längtat efter. Vi får så vi tiger. Värmebölja i Grekland. Jojo.

Mot slutet av sommaren börjar vi förstå att svärmor inte är helt kry. Hon har ont i magen men klagar inte nämvärt utan kämpar på som vanligt. Vi målar hennes hus och det är där som vi ser att något är på tok.

HÖSTEN Roffe får nytt jobb men hinner inte börja på sin nya tjänst innan något svårt inträffar. Hösten präglas sen helt och hållet av svärmors hastiga insjuknande. Hon försvinner i medvetslöshet men vaknar mirakulöst upp för en tid. Vi får tillbaka hoppet om en framtid för att bara strax därefter chockade se henne försvinna bort för alltid. Jobbigt och ledsamt. Overkligt och väldigt svårt att förstå. Begravningen sker precis när hösten övergår till vinter. Ett fint farväl men självklart jobbigt också.

VINTERN Vi tycker den är sen, ingen eller väldigt lite snö. Vi tar en tur till Sandra och Dan och där finns mer snö än hemmavid. Vi går på musikal och julmarknad, äter gott på lokalt hak och spenderar mycket tid med att försöka byta in ett par företagsbilar. Ingen lek men tillsist lyckas vi med uppdraget. Julen knackar på, allt går i rask takt och innan vi vet ordet av har vi hunnit in i det nya oskrivna 2013

0 kommentarer