Tankar

Har senaste dagarna tänkt mycket. Mycket på det senaste året. Det har innehållit ganska mycket sorg och tårar. Tittade för någon dag sedan på foton på min 'gammeldator'. Kanske var det där tankarna började.
 
Foton från Rolfs 50-årskalas t ex, eller från förra påsken. Bilder där svärmor är med, skrattar och ler, busar och tjoar. Det är så konstigt, ledsamt och tomt och jag undrar om vi egentligen förstått att hon är borta. Kanske det går in lite i taget. Kanske är det så det måste fungera?
 
Alldeles nyss miste en fin arbetskamrat hastigt och oväntat sin pappa och tidigare under året har 3 andra arbetskompisar också genomlevt samma sak. Tårarna lurar i ögonvrån...
 
I himlen är det nog påskfint nu skulle jag tro, svärmor har svischat förbi med sopen och pyntat med påskdun till höger och vänster. Hon har bakat 'stut' att äta till påskskinkan. Det skulle inte förvåna mig om hon hunnit fixa lite småkakor xå när hon ändå var i farten liksom. Sen blir det storkalas, knappast bara en dag. Näe, det lär pågå hela påskhelgen. De är ju så många däruppe. Många som vill vara med och kalasa. Det där styr hon upp. Lätt. Hon tar en liten avkopplande stund i soffan emellanåt. Slår på tv´n och kollar sporten. För i himlen har de väl alla kanaler va?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
1 kommentar
Camilla

Du skriver fint Helen, klart att hon fixar och donar din svärmor. Hoppas att du får en riktigt skön påsk med dina nära och kära.


Svar: <3 Tack Camilla! Ha en skön Ö-påsk!
Helen Hedin