Paris by Night

Oj, nu är snart ännu en vecka till ända. Tiden rasar iväg som vanligt. Paris-turen blev av, ingen magsjuka på mig och inga andra krämpor heller. Drog iväg mitt i natten till Trondheim och Vaernas flygplats, framme med några timmar tillgodo så vi han villa en stund innan det var dags att checka in och dra iväg.
 
Jag har turistat som en tok och gått gata upp och gata ner, åkt buss, tunnelbana, taxi och turistbuss. Alla utom taxin åt fel håll några gånger  :0)  På en av de turerna, fel-hålls-turerna träffade jag en dansk kille som pluggade i Paris men körde buss för att dra ihop lite pengar. Han bidrog med massor av intressanta tips som jag följt.
 
Sett massor av Paris-måsten, vandrat på varenda upptrampad turist-stig och öst i mig historia i massor. Hela staden är ju praktiskt taget en historie-bok.
 
Vandrat över alla broar och fascinerats över alla tusentals hänglås, fikat på små trånga fik, ätit god mat och mått gott helt enkelt.
 
Gärna igen, men nästa gång under sommaren eller iaf medan det grönskar och solen skiner...
 
 

Det där med förväntningar och så...

Varit på badet och tänkte simma en timma. Det blev det inget av med. Eller jo, en  halvtimma. Sen stängdes delar av bassängen av. För att några skulle ha simkurs.
 
Om detta fanns inget anslag någonstans, ingen information gavs vid inträdet....
 
Besöket motsvarar alltså inte förväntningarna och då förvandlades jag från nöjd och glad simmare till missnöjd gäst. Detta berättar jag när jag går ut ur anläggningen. Att jag var missnöjd alltså. Berättade också varför, att det här besöket inte infriade mina förväntningar och att om jag hade kännt till avstängningen INNAN jag betalade och gick in hade jag avstått. Eftersom jag inte hade för avsikt att plaska runt i äventyrsdelen av bassängen eller åka rutschkana i barndelen.
 
Dår får jag veta att det skulle vara omöjligt för dem att informera alla om det. Då skulle de få uppdatera den infon varje dag isf. Försöker berätta att det skulle vara väldigt enkelt att bara visa den informationen i kassan, en enkel info om att någon del av bassängerna KAN vara avstängd och det då alltså blir upp till mig att då fråga personalen om vilken del som just idag ev var stängd.
 
Då får jag veta ungefär 7 ggr till att det skulle vara helt omöjligt att ge den informationen, att det är underförstått att det kan vara avstängt någonstans. Det är det aaaaalltid på onsdagar dessutom. När jag då påpekar att det inte varit det de senaste 2 onsdagarna jag varit där och att det är en av anledningarna till att min förväntning på kvällen var att jag skulle kunna simma på motsvarande sätt som de två gångerna så får jag återigen veta att det skulle vara omöjligt att visa den informationen för alla, det skulle bli så tjatigt. 3 ggr till. Sen slutade jag lyssna.
 
Nu är jag inte längre en missnöjd gäst, nu har jag gått över till att vara en förbannad gäst som knappast kommer rekomendera badhuset i något avseende längre. Jag har också övergått till att ha överseende med att det inte är särskilt fräscht i duschanläggningen, bastun eller omklädningsrummen till att tycka att det är fördjävligt äckligt. Ungefär samma resonemang när det gäller cafeterian som gått från att vara en ganska medioker tillställning, ostädad och inte särskilt väl skött till att vara rent av äcklig den också. Man får se upp för uppvattnade strips på golvet och behöver börja varje fika-tillfälle med att plocka bort och städa av bordet...
 
Storsjöbadet, här har ni en förbannad och irriterad gäst. Varsågod.

Så jädra bra

Ja har vaknat sent här, ja vet. Extremt sent. Fick 1a säsongen på DVD av bästa N och nu är jag fast. Hört om hur bra serien är av både kollegor, vänner och familj, men ändå inte lyckats se ett enda avsnitt. Förrän nu. Fasen va bra!
 
Nu kör jag några avsnitt till och sen skall jag raskt se till att skaffa säsong 2 xå
 
originalbild lånad från kulturdelen.com
 

Sprit och avhållsamhet

Vi drar till Paris på fredag morron, om vi är friska till dess vill säga  :-S 
Kräksjuka härjar i huset och mannen ligger utslagen... Den härjar mer än här i huset, känns som vi är omringade.
 
Praktiskt taget hela jobbet är kräkigt och har hört om ett dagis i byn där 100% av barnen är sjuka. Huvva.
Käkar vitpeppar som en tok, missbrukar handsprit och i övrigt är det total avhållsamhet som gäller. Både här hemma och på jobbet  ;-)
 
Hjälp mig med hållna tummar!
 
 
 

E k o

Jädrar, nu var det ett tomt eko här inne. Igen. Gillar´t inte men verkar glömma bort mer än nånsin. Kan inte skylla på tid, för det tar verkligen inte lång tid att göra något inlägg då och då. OK, nytt försök till bättring.
 
Jahaja, en sådär 10 dagar har passerat och vad har då hänt sen sist. En sammanfattning:
 
- Några bassänglängder har avverkats, flera timmars simmande faktiskt. Nöjd
- Ett antal km, eller faktiskt mil, efter vägarna har det också blivit, några sprungna och några andra promenerade
- Har fyllt år. 23 som vanligt och firat stort  :0)
- Sanna och Andreas har hunnit varit här och sedan återvänt till norge igen. Kommer snart tillbaka hoppas vi.
-  Nike har fyllt år och haft slalom-kalas och sen också ett familjekalas. Jag såg till att bli bjuden på bägge  :0)
- Vintern håller sig kvar, med både snö och kyla och det tackar vi för.
- Hunnit med ett par filmer på bio. Hobbit och Hundraåringen. Bägge sevärda. Persbrandts mikroskåpiska insats i Hobbit känns överreklamerad. Skulle kunnat vara vem som helst och ingen kommer ändå ihåg figuren 3 minter senare.
 
Jamen det kanske var ungefär allt.
 
 
 

Skön-lördag

Skön lördag det här. Sovmorron och pyjamas-förmiddag, städade bort lite tomtar och sen till Dvärsätt för att hänga med skrutt-ungen å hans lillasyster. Varmkorv i grillkåtan och myyyys.
 
Det är kallt, 14-15 grader, ja alltså egentligen är ju det helt perfekt vinterväder, är bara ovan än så länge. Tog oss en sparktur runt byn, jag Joel och Lex, kyliga kinder sen men det är så skönt att det är som 'vanligt' igen. Vanlig vinter alltså.
 
En fin-fika i stan, tillsammans med 700 andra eller nåt, knökfullt, men trevligt och gott ändå. En löptur på hemmaplan, snabbskottat gården och nu skall jag glida ner i ett varmt bad med 1st obläddrad skvallertidning. För det är jag värd  ;-)
 
Tjohoo, skön lördag på er!
 
 

Landet som skapade Rom

Då var det kväll igen, och fredag imorron! Hade behövt jobba lite men kom liksom aldrig till skott med det och kanske var det lika bra. Inte så fokuserad då möjligen.
 
En joggingrunda blev det och ett kvällsbad. Alltid något  :-)
 
En ny bok är påbörjad, i läsform den här gången. Det var ett tag sen sist, det har blivit mycket böcker i ljudform i mil av  pendlande men inte bläddrat och läst böcker sen i höstas så det var på tiden.
 
Av min brorsas svärfar, min svägerskas pappa och mina syskonbarns morfar, ja ni fattar, fick jag en bok som heter 'Landet som skapade Rom' som han själv är författare till.
 
Bengt Rosén som han heter är en vansinnigt trevlig och bra berättare så jag har pumpat upp förväntningarna nu  :-)  Boken är en historisk vandring i området i och omkring Rom och skall beskriva det som traditionella turistiska skrifter utlämnat, den del som beskriver landskap och omgivningar ur ett ekologiskt och geologiskt perspektiv. Den historiskt intresserade jag börjar genast paralell-googla rom-historia... Återkommer...
 
 
Boken är utgiven av Krilon Förlag har har ISBNnr: 9789185421190

Längder

Tidig kväll här i stugan. Mannen i ryggläge i soffan, hunden hoprullad i sin fotölj, jag och katten har redan lagt oss...
En sväng på Storsjöbadet och 40 minuters simning. Skönt trött så här efteråt.
 
Ganska kallt i bassängen och det blev ingen värmande bastu efteråt då vi var där till stängning, så det var skönt att krypa ner i sängen nu. Nerdragen belysning, klassisk musik och tända ljus överallt, lite annorlunda och vilsammare miljö än det vanliga stojigt högljudda i en simhall.
 
Annars börjar det närma sig helg igen och jag tror att tomtarna skall städas undan då om inte förr. Faktiskt rätt tråkigt för jag gillar verkligen 'myset' med tomtar och ljusstakar överallt men får väl mysa till det med vanliga lampor och lite nya blomster istället.
 
Tankar i kvällningen går till en bekant, en jaktkamrat till mannen som alldeles nyss var helt frisk, kände sig precis som vanligt och nu är svårt svårt sjuk och utsikterna ser inte så goda ut. Ledsamt, otäckt och sorligt att man kan vara så sjuk utan att det märks. Återigen: gör det bästa av VARJE dag, spar inte roliga idéer, möten eller annat till 'sen'. Du kanske aldrig hinner dit  <3
 
Jamen då får det bli godnatt och på återseeende.

Äntligen

Facebook svämmar över av snö-noteringar och jag är inte sen att haka på. Äntligen! Snön har vräkt ner under kvällen, blötsnö visserligen men den får duga i brist på fluffig kallsnö.
 
Vi har haft blå-is överallt utom på sjön så länge nu och misströstat en aning, så det skulle sitta fint med lite skidföre. Längtar efter att få åka i längdspåren uppe på Rödön och senare nere på sjön när isen lagt.
 
Ida och jag har gått frösö-berget runt ikväll och vi hann bli genomblöt och ganska kall av allt snöande, men det var en skön tur. Skönt att komma hem och ta en varm dusch först och tina upp ordentligt i soffan sen.
 
Vardag på riktigt igen, nu kör vi så är det snart mars och vårsol igen  :-)
 
 

Trettondagsafton

Googlade det, trettondagsafton alltså, varför är det en helg? Eller egentligen är det väl imorron, trettondagen som är helgen...
 
Verkar lite luddigt, men antingen firar vi att Jesus uppstod, att han lät sig döpas och att han utförde sitt första underverk eller så firar vi att de tre vise männen hälsade på Jesus med lite presenter. Allt enligt Wikipedia och det är väl tok-sant  :-)
 
Nåja, ledigt är det, iaf idag, imorron jobbar jag, men denna dag har spenderats på badet med Tindra, Nike och Ida... En promenad med Lex senare så är jag trött men skall fixa lite mat strax, sen blir det nog film resten av kvällen.
 
Skön trettondagshelg på er...
 
 

Dags att återgå

Då har vi tagit det första steget in i 2014 då. Alltid lika ovant och trevande med ett nytt år. Självaste nyårsfirande gjordes i grannbyn med trevliga och roliga människor. God och mycket mat (som vanligt), surr, sällskapsspel osså champagne förstås.
 
Mindre trevligt och roligt är dessa smällare. Lex är paniskt rädd och det eskalerar verkligen från gång till gång och gårdagkvällen tillbringade han tydligen på toan/duschen när det var som värst. Sandra och Dan hade bäddat åt honom därinne tills han kände sig trygg att komma därifrån igen.
 
Känns mer och mer omodernt med smällare och raketer men ändå är det några som håller sig kvar vid den usla traditionen. Minns med fasa den gång han öppnade dörrarna här och sprang ut, sprang och sprang i ren panik och att han inte blev påkörd är ett under.
 
Annars är det tomt och dött här nu, Sandra och Dan har åkt neråt landet igen och det är alltså officiellt slut på jul-ledighet och firande och dags att återgå. Återgå till vardagen igen.
 
Då kör vi!
 
 
 
 

RSS 2.0
Follow on Bloglovin