Årets som gått - 2015

Dags att summera året. Igen. Gjorde vi inte det nyss? Sandra och Dan har dragit till Stockholm igen och här känns tyst och tomt. Lex har gjort sig illa och haltar och är lite loj i allmänhet. Vi är osäker på om det hans höft som är problemet eller om det är hans ena bakben. Älskade gamlaste goaste vännen <3
 
Roat mig med att summera året som gått och konstaterar att jag bloggat sämre än nånsin, det är rätt stora 'hål' i min vardagshistoria märker jag men en summering kommer här trots allt :
 
VINTER
Vi längtar efter en 'riktig' vinter, den med mycket snö och kallt. Vi får det liksom aldrig. Jo, vi får både snö och kyla ett par omgångar men det efterföljs av ny period av varmare temperaturer så det försvinner varje gång. 
Tindra bryter benet under bus på skolan. Kryckor är besvärligt men hon gör det bra. 
 
Sandra och Dan förlovar sig på AllaHjärtansDag  <3 och Dan åker Vasaloppet som jag följer hela förloppet via nätet. Superbra jobbat!
 
Mannens faster somnar in efter en tids sjukdom. Det blir tomt på hemgården förstås och man blir påminnd om livets gång... Vi går på konfirmation i Frösö Kyrka och får höra en entusiastisk präst berätta en spännande historia om en av kyrkans reliker.
 
Norska vänner på besök och vi får testa att äta Rakfisk. Jättegott!
 
 
 
 
VÅR
En 'vanlig' vårmånad hänger vi vanligen i fjällen, på skidor eller på skoter, ligger på renfällar och pimplar eller sitter i solgrop och äter apelsiner. Inte detta året (inte förra heller faktiskt). Snöfattig vinter gör att dessa förhållanden uteblir. Vi kan iaf åka till stugan en kort tur under påsken då vi har Sannas familj på besök. Lite fiske och några kolbullar hann vi med iaf. Vi åker en tur till Trondheim och hälsar på Sanna och Andreas och Lex fyller hela 10 år. Var tar tiden vägen?
 
 
 
 
 
SOMMAR
Startar upp sommarens projekt här hemma, vi målar huset. Till slut efter väldigt mycket velande angående färg och kulör så kör vi igång. Säsongen 2014/15 avslutas på jobbet, vi saktar ner farten och sammanfattar året som gått. Jag åker på en superskön helg på Masesgården där träning och kost är i fokus. 
 
En tur till Sandra och Dan i slutet av maj, vi hinner med mycket och åker bland annat på Gärdesloppet ute på Djurgår´n. Vi äter första frukosten på altanen och firar midsommar helt enligt tradition i grannbyn och med täckjackan på. 
 
Värme och solsken väntar vi på hela sommaren. Det uteblir, det riktigt varma vädret alltså. Vi målar mycket på huset så det är egentligen bra väder för den sakens skull. Jag åker till Sandra och Dan igen och vi mår gott, åker runt och fikar, spelar minigolf på Kungsholmen och käkar på Texas Longhorn. 
 
I Augusti är det premiärtur med brorsans nyinköp, båten Solsaga, Joel blir storkille och börjar i förskoleklass och vi drar till Kemer för sol, bad och vila. 
 
 
 
 
HÖST
Hösten startar alltid med pappas födelsedag. I år fyller han jämt så vi firar lite extra. Hanna fyller också jämt så det blir mycket tårta i omlopp ett tag. Hösten bjuder på fina dagar och sommaren kommer lite mer ikapp så att säga. Sticker en sväng till stugan. Åker till Sandra och Dan och hjälper dem att flytta till ny fin lägenhet i annan stadsdel och blir bjuden på kul show samt god middag. Fenomenet blodmåne/supermåne inträffar men här är rätt mulet så effekten uteblir delvis. 
 
KickOff på jobbet och en slags nystart på vår avdelning med nya processer och nytt förhållningssätt till ärendehantering. Skön start på den nya säsongen.
 
Åker också till Trondheim och hälsar på Sanna och Andreas och mår lite gott. ÖFK spelar in sig i Allsvenskan så nu hoppas vi på en lika spännande säsong där!
 
 
I början av november händer något som inte fick hända. Min morbror bli hastigt sjuk och somnar in. Så många ledsna och förfärade. Älskade morbror <3  En helt svart månad av flera anledningar, ute finns ingen snö så det är bokstavligen kolsvart och vi längtar efter kyligt väder, snö och frotsvita träd. 
 
Första helgen i december begravs finaste morbror. Förfärligt ledsamt men så fint trots allt. Vi umgås under helgen och kan trots allt både skratta och le. Han skulle gillat sammankomsten, morbror Ove. Skönt att träffas allesammans, det är så sällan, även om anledningen är orimligt ledsam. 
 
Resten av månaden går i rasande fart, som vanligt den tiden på året. Julhelgens fokus blir nyopererad man som blev av med trasslande blindtarm. 
 
Helt plötsligt är året slut. Igen. Självaste nyårsafton tillbringar vi i grannbyn. Som traditionen föreskriver. Trevligt, glatt, högljutt och helt 'vanlig' middagstid i det här gänget. Självaste nyårsögonblicket begav sig precis vid andra tuggan på huvudrätten  
 
 
 
 
 
0 kommentarer