Lägerapport mitten av Juni 2016

Sommaren är här och vi har haft finare och skönare väder än vad vi normalt sett är vana vid så här tidigt på sommaren. Skolbarnen har sommarlov och studenterna är utsparkade. Allt har gått så fort. Det känns som ett mantra nästan, frasen 'tiden går så fort' alltså, och medger att jag säger det ofta. Allt för ofta kanske. 
 
Den viktiga uppgiften att försöka göra rätt saker och njuta av det lilla är extra aktuellt. En person i min närhet får jobbigt besked och står inför en tuff period och återigen blir man påminnd om den viktiga uppgiften. Att göra sitt allra bästa av och för sig och sitt. 
 
Sommarperioden inbjuder till många 'bästa stunder' så det är väl bara att köra  :-)
 
  • Ta kvällspromenader och strunta att det är för mycket mygg, för kallt och blåsigt eller regnar. 
  • Sitt uppe länge och njut av att det är ljust, sippa på ett glas vin om du vill och det gör ingenting om du kommer vara trött imororn. Gör´t bara!
  • Gör en tur med bilen om dagen verkar regnig. Åk igenom någon lite by du vanligtvis inte besöker. Ta med fika eller hitta ett mysigt ställe att stanna på. 
  • Hälsa på! Gå över till grannen. Cyklar till vänner. I all enkelhet, en kopp kaffe eller bara en liten pratstund. Spontant är bäst. 
  • Lyssna på Sommarpratarna i P1 eller något annat i lurarna men lägg bort alla skärmar som tv, plattor och telefoner och kör på skärm-fri-tid. 
  • Ta ett dopp i sjön eller havet, det är säkert skitkallt men gör det ändå!
  • Låt tvätten hänga ute och njut av hur gott det sen doftar
  • Spring dig svettig på slingriga stigar. Duscha svalt när du kommer hem. 
Njut av sommaren som sagt...
 
 
 
 
 

Kommenterat av andra...
Postat av: Anneli

Vilka fantastiskt fina och bra tips! Läser och gör. <3

2016-06-17 @ 09:46:26
Postat av: Martin

Kloka fina <3 Ska bli bättre på det där Jag är säkert den mest tramsiga och gnöliga du känner och behöver en uppryckning. Men spontant är jag bra på eller hur!?

2016-06-17 @ 19:39:16
Postat av: Bitte

Bra tips. Jag jobbar tre veckor till sedan ska jag bara göra ingenting i 4 veckor ska bli så himla skönt Ha en bra sommar

Svar: Tack detsamma och hoppas din semester är så som du önskar!
Helen Hedin

2016-06-28 @ 22:34:42

Här kan du lämna ditt avtryck:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (kommer inte visas i bloggen)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Follow on Bloglovin