Hej då macken...

vår mack (och matvaruaffär) här i byn lägger ner nu i helgen. Det känns skitkonstigt. Den här byn är rätt liten men den expanderar på flera sätt. Det byggs ett helt nytt bostadsområde med en massa nya villor och vi blir alltså fler och fler här som behöver tanka och kompletteringshandla.

Statoil har bestämt sig för att lägga ner en massa småstationer som de kallar det och satsar desto mer på de som blir kvar. Nå´n slags policy som gäller fler bensinbolag har jag förstått. Det blir inte mindre ledsamt och tragiskt för vå by ändå... Älskade gamla mack..

Nu har vi bara 4km till närmsta mack (som ligger i Krokom) och i Östersund (15km) finns oxå en massa mackar förstås, men byns kärna dör liksom nu. Det är verkligen skittrist tycker jag och får en klump i magen av att gå in där och se alla tomma hyllor. Usch och fy!

Nu hoppas jag och håller tummarna för att det kommer byggas nå´t trevligt i 'Kilen' uppe vid E14 vid infarten till byn. Tyvärr bor det en mäkta tjurig och jädrigt fånig gubbe i närheten som har som hobby att skicka in anmälningar till alla instanser det går att tänka sig. Vad han anmäler? Typ allt om vi skall korta ner historien en aning. Nåja, det enda som händer är att han möjligen kommer att kunna förhala saker och ting, knappast förhindra dem. Det är det dock bara han som inser... Allt detta är dock en helt egen story...

Lycka till familjen Nilsson och vi bugar och bockar för att vi fått ha en jädrigt bra och trevlig affär och samlingspunkt så länge!
0 kommentarer