På sjön

Vi njuter vidare av den utomordentliga sommarvärmen. Uppe med tuppen i morse för att dra iväg ut på sjön. Både vatten och luft varma redan vid 9-tiden. Så skönt...
 
Med båt och vattenskoter tog vi oss till Utöarna för frukost, bad och allmänt häng. Tacksam för att det var ganska lugnt på sjön, lite skraj får jag erkänna att jag var på ditvägen. Lite dyningar, lite vågor av korsande båtar och lite blåst blandade 'föret' en aning. På hemväg däremot var allt väldigt lugnt, särskilt från sundet och in mot Dvärsätt. Spegelblankt och ljummet vattet. Helt omöjligt att inte njuta till fullo.
 
Det är sk Mattmarvecka och svärfar bjöd på middag på Stenhammaren dit vi åkte på em. Mattmarvecka innebär en hel massa aktiviteter i byn som t ex Auktion. Den missade vi med några minuter. Synd. Det är lite somrigt. Att åka på auktion alltså. Nåt jag gjorde med morfar och mormor på somrarna vilket väcker minnen till liv.
 
Fin-kussen åker hemöver imorron och vi vinkade och kramades hej-då redan ikväll. Alltid så roligt att ses och umgås lite. Kanske åker mannen och jag neröver senare i sommar så det är möjligt att vi hinner ses mer innan det är höst och vinter igen
 
Kvällen har avslutats med lite målning samt såpskurat bron på husets huvud-entré. Det behövdes verkligen. Denna ingång använder vi i stort sett aldrig själv vilket gör att den lätt glöms bort. Åtgärdat nu  :-)
 
Jaha... kväll i stugan... godnatt med er
 
 
 
Båttur på Storsjön Utöarna
0 kommentarer