Lägesrapport början av Oktober 2016

Länge sen sist och vi har hunnit fram till oktober och då får vi väl inse att det är sen höst trots allt. Man börjar acceptansfasen mot strumpor och långkalsonger... Eller långjalingar som det heter  :-)
 
September har varit fantastisk, finväder i stort sett hela månaden. Topp! Jaha, vad har då hänt sen sist... ett litet urval kommer här: 
 
Vi har hunnit fira både Emma och Hanna, på samma dag dessutom. Tokfint fika som vanligt och Emma på sprudlande humör. Också som vanligt :-)  
 
Sandra och Danne har blivit med fritidshus så vi har varit där och kikat. Jättegulligt lite ställe <3
 
Stockholmstur till älskade ungarna. Fint väder och vi började med en skön hemma-middag hos Sandra och Danne, surr och mys fram till sena kvällen. Lördagen drog vi in till Vaxholm för lite go-lunch och koll på fina båtar. Råkade vara någon slags aktivitetsdag så Sjöpolisen fanns på plats och visade sin båt och berättade om sitt jobb. Intressant och i många avseenden imponerande. Kanske man ska byta yrke?
 
Drog in till staaaan och kollade på Musikal. Vi såg "Bullets over broadway" på Göta Lejon, och har ni inte sett den, och har möjlighet, gör det! Jag tyckte att den var jättebra. Rolig, härliga sång- och dansnummer och fina skådespelare. Inte minst Shima Niavarani imponerade...
 
Avslutade Stockholmshelgen med Höstmarknad på 'byn' och sen finfika på vackra Ulriksdals trädgårdar...
 
Näst födelsedagsfirande blev i Trondheim hos Sanna och Andreas som bägge fyllt år. Vi hann med en hel del. Först shoppingtur i Steinkjer och biltur i vackra omgivningar, åkte en väg som kallades 'Den gyldene omvei' eller nåt liknande. Det var verkligen en omväg, men väldigt vackert som sagt.
 
Älgmiddag hemma på Ranheim på fredagen och tur på stan på lördagen. 'Bondens marked' och hur mycket folk som helst.
Födelsedagsfirandet startade vi på Trondheims Mikrobryggeri med lite snacks och öl-brickor, sen vidare på middag på Una Pizzeria nere på Solsiden. Ett säkert kort i cool miljö. God mat och fint sällskap! Avslutade kvällen med bio och en superintressant film "Kongens nei". Den handlade om hur det gick till och vilka konsekvenser det fick när Norge valde att inte alliera sig med tyskarna under andra världskriget. Så sevärd! 
 
Avslutade trondheims-helgen med lite spännande 'spel' på sk 'Escape Rooms' i stan. Vi blev instängda i ett rum och skulle lösa ett antal gåtor och klurigheter. Kul att göra tillsammans... Framåt kvällningen drog vi till Lerkendal för att se Rosenborg spöa Vålerenga. Trötta dråsade vi ihop i soffan hemma fram emot 23-tiden. Skön helg med fullt av fina människor!
 
Sådärja, en uppdatering som kompenserade tidigare utblivna inlägg. Iaf i antalet tecken  :-D
 
På återseende!
 
 
 
 
 
 
 
 
0 kommentarer