Dagens Eko

Ledig dag idag och har varit på skolan med Ida. Utvecklingssamtal med Ida´s favvolärare alla kategorier. Är förövrigt den som Sandra och Malin åxå gärna pratar om som bästaste läraren. Heja dig J! Idag gör bra ifrån sig i skolan, är jätteduktig och nyfiken på nya saker. Men hon är för blyg och har ett visst mått av dåligt självförtroende framför allt när det skall redovisas och pratas inför grupp. Inte så ovanligt kanske, men nu skall vi öva  upp det iaf Ida. Nu är det du som kommer att få sköta allt snacka oavsett var vi är och vad vi gör gumma  :-)

Har oxå hunnit med att vara i skogen med Lex där vi hämtade material till julkransar som skall levereras till basaren på lördag morron med klassen. Em spenderade jag i bakstugan hos mamma och gjorde nå´t så dödens tråkigt som att baka tunnbröd. Uäää, det tar ju aldrig slut i bunken ju. Precis när man trodde att det var den näst sista stöpan så nog hinner det jäsa upp till en till och en till och en till. Men nu är det klart iaf. Jajemän, klapp på axeln där.

Lex den ormen passade på att smita från bagarstugan, en sekunds misstag och hunden satte av i vildaste farten till grannen som  har ett 15-tal hundar eller nå´t. Där är det liv i luckan och Lex den tuffingen törs ju både skälla och resa ragg så länge de är på insidan av sina burar. Vilken jädra hund! Blir förbannad bara jag tänker på den attan som bara springer runt och inte hör ett enda jädra dugg och som bara hoppar undan om man försöker få fatt i honom. Skithund! Pinsamma varelse! Tur för mig att ägarinnan precis kom från dagis säkert, dragande på lilla dottern i pulka iaf. Till henne sprang ju Higher and Highers La Noblesse och viftade på svansen så hon fick fast honom. Tack för det A!

Vad som händer är ju förstås är ju att jag förbannad som få skriker:  J*vla hund! Fy faaaaan osv... Vad tror ni händer då. Jopp, den näpna lilla fröken i pulkan kikar upp med röda kinder och säger stolt med alldeles helt perfekt uttal: jäääävla  huuuund och pekar på Lex. Självklart håller jag ju med henne, men hennes mamma var inte så nöjd med det lilla ekot. Fy skäms igen Lex!

Nä, hopp och hej, nu skall adventsljusstakarna fram och sen ska vi lära Sandra att använda R2Skiletting, kan vara bra-å-ha i nya jobbet på måndag  ;-)


Nu har det hänt igen

... den fantastiska (o)sannolikheten att just jag råkar komma på toa när rullen är slut och behöver bytas. Märkligt

Sanne tina noloffso

håller på å packar å tänker flytta hemifrån. Nääää, de vill inte ja, hon har inte riktigt växt klart än liksom, de kan hon väl inte ha hunnit. De har ju gått så himla snabbt! De e inte särskilt länge sen hon svarade med sitt fulla namn, dvs sanne-tina-nolofsso när hon svarade i telefon. Har massor kvar å lära na. Till å börja med kom ja just på att ja glömt å lära na å koka makaroner, å inte har ja lärt na å sticka heller

84/30

... är ställningen för dagens nyinkomna ärenden vs dagens avslutade/åtgärdade. Till dessa då dryga femtiotalet som är kvar att ta tag i, kan vi då lägga gårdagens och de som kom dagen innan de samt de som kom in...

Stressen stiger upp till hårfästet direkt. Inte en chans att komma till ytan inom rimlig framtid. Trist för alla som väntar på att få nå´t gjort. Sorry folks!

Snart får jag ta fram julgardinerna

... weoooo det är bara en vecka kvar och att ta fram gardinerna snart kan väl inte vara så farligt va? Till stan idag för att Roffe vill shoppa lite kul grejer och göra mysigt tills Sanna kommer hem från Norbaggeland. Läser i tidningen att det i hela världen är shoppingfri dag idag. Jaha, shoppar ju inte särskilt ofta, åker inte så ofta in på helgerna och nog är det väl typiskt att vi ska behöva göra det just idag då. Undrar om det sitter nå´ra vakter och hugger efter benen  när man försöker smyga sig in i nå´n affär idag

Kattmamman Elsa tror vi att hon heter, börjar helt plötsligt se gravid ut   :-|  Vi som varit så glada för att vi lyckats få henne att äta upp sig till att bli en normal katt igen. Åh nej, va gör vi då. Vi har nog problem med att hitta hem åt Elsa och 9:an  :-|  Innan Elsa får ett nytt hem skall hon kastreras iaf, det räcker med bäbisar för hennes del nu

Har förresten lust att visa er det jag stickat, men det kan jag inte. Får bli en bild efter jul   ;-) För ja e ju så duktig på att sticka ja. Haha, vilket fiasko ännu en gång, men rätt kul

To the city

Jädrar va roligt!

Det var det roligaste jag hört på himla länge. Oväntat som tusan för min del. A och U ska ju ha bäbis. Ungefär samtigt som fröken C. Det blir bäbistema hela våren tror jag.

Jag röstar för en tös jag, det finns så många grabbar i det hemmet redan  :-)

G R A T T I S   G R A T T I S  G R A T T I S   G R A T T I S   G R A T T I S   G R A T T I S

Helt plötsligt

Jahaja, tisdag och vi har hunnit ett par dar in i den här veckan åxå. På jobbfronten testas det kortbetalningar och fixas skidhyraregister. Inte mycket att orda om det, inget av det ståtar med nå´n lysande framgång heller. Så va det med det.

Annars: Helgen har helt väntat varit för kort, höjdpunkten var en norrman som firade 50 med ett dundrande kalas. 150 pers eller nå´t. Norrmän vet förövrigt hur man festar, lätt till framemot 4-draget. Absolut. Det sista i alkoholväg ur den förövrigt fria baren var tand/munskölj med cognaq, jädra onödigt kan man nyktert konstatera så här i efterhand.

Haha, kom precis på att Roffe har en förmåga att sätta sig i respekt även när han sover tungt.
Sandra hade varit hemma på kvällen och skulle iväg bara en sväng för att skjutsa någon, under tiden hinner en whiskeytyngd Roffe somna i soffan. Med fjärrkontrollen i handen förstås (sidnummer okänt, men kan sätta ca en årslön på att det var text-tv och kanske nå¨t travresultat eller så). Men lilla Sandra-gumman som ville fortsätta kolla på sin film när hon kom hem vågade inte ta av honom dosan. Haha, Sandra, vad tänkte du skulle hända då  :-) Det enda som rimligtvis SKULLE KUNNA hända är att han mumlande rabblat senaste V5:an och sedan somnat om. Högljutt snarkandes. Haha. Respekt.

Var ner på byn på lunchen idag och skulle ta ut pengar för jag skulle åka kommunalt hem  (visade sig att jag inte hade behövt för de har blivit moderna och kan minsann ta betalt med kort  deklarerade chaffisen högljutt inte utan en viss stolthet i rösten).

Eftersom det ändå är så nära eller nå´t så bara måååååste jag ju gå in på KAKI. För er som varit i Åre behöver jag inte nämna butiken, men för er andra så är det en måste-affär. De har så mycket roligt och inspirerande där. Det märligaste av allt är att helt plötsligt när jag står där inne i butiken med de papper jag tänkt köpa för att göra julkort av, så händer det nå´t märkligt. Bara helt plötsligt så kan jag både sticka och virka se´ru. Jädrigt mystiskt eftersom jag inte gjort det sen i högstadiet typ. Ut ur affären kommer jag flera hundra kronor fattigare med både virk och stick-garn. Nå´n slags uppenbarelse tror jag att det är   ;-)

Nå´t liknande hände dock förra året i samma butik, det slutade i ett fiasko som blev en julklapp till brorsan eller om det var till mamma rent av. Av typen: Ära vare gud i höjden, denna har jag gjort på slöjden. Haha, jag ryggar till varje gång jag får syn på garnet som ligger där i lådan och ser ut som nå´t slagt bäveraktigt  ;-)

Jahaja, nu är det kväller och jag har lyckats bli sen ändå. Ska ha lite fika imorron på jobbet och tänkte baka chokladkaka eller nå´t annat lättsamt att ta med mig. Lär bli sent som vanligt innan jag e klar.

Pratade med en jobbarkompis som pluggar "på sidan om idag" - hon berättade att hon pluggar bäst mellan halv 7 på morronen och lunch ungefär. Märkliga människa var min första tanke. Då är min hjärna som sirap, går liksom inte att få nå´n värst fart i brasan då inte. Min kreativitet är på topp från 15 och fram till midnatt eller så, med ett mindre break vid hemfärd från jobbet. En timme i en varm bil gör mig rätt trött och slö, men när väl farten sen kommit på topp så håller långt fram på natten. Olikheter facinerar

Hej hopp i galopp

Seg, segare och ändå segare

:-( Vad har hänt här på blogg.se egentligen? Har upplevt det som otroligt segt och tröttsamt att ens öppna dialogen för 'Nytt inlägg' har bara fått rubrikraden tillgänglig vid ett flertal tillfällen nu. Retar mig, och dessutom blir det inte bloggat och jag VILL verkligen sätta mina avtryck i vardagen. Hmmpf!

Vad har då hänt sen sist?

Veckan har iaf gått överraskande snabbt, Trysiltripp i måndags och sen var det helt plötsligt fredag em och HELG och där är vi alltså nu, vilken jag 'firar' med lite jobb   ;-)  Nä, då, jag roddar bara lite medans det ljusnar tänkte jag och blev väl sittande nå´n halvtimma längre än väntat. Upp med Roffe för  han skulle iväg och stycka kött, frukost i gryningen med tända ljus osv. Lördagsmys. Lex och jag skall iväg på en skidtur tänkte jag, tyvärr är det regn i luften och någon grad varmt så snön är kompakt och sur. Får väl se hur det går med just skidandet, skogstur blir det alla gånger ändå.

Igår fredag var jag på byalokalen och hjälpte till med iordningsställandet av ett 50-årskalas ikväll. En norrman som firar sin aktningsvärda ålder med blå-gult som tema. Han vågar sticka ut inför sin släkt på andra sidan gränsen  :-)

Katterna mår gott här hoppas jag men mamman längtar nog ut i vida världen tror jag, hon sitter i fönstret och kikar iaf. Kattungen är fortfarande rätt skrajsen av sig och om Lex är lite för hastig och studsig som bara han kan vara så sticker lillen under badkaret direkt och stannar sen där tills solen går ner eller nå´t.

Sandra kikade precis upp ur sänghalmen, trött som en örn, vi ska nog dra på julmarknad på Stocketitt, brukar vara väldans mycket julstämning där. *Hoppas*

Hola-bandola -- nä nu ska jag dra iväg till skogs, jourtelefonen är ställd på C nu så då e de bara å dra iväg, inget å slira på längre  ;-)

En helt vanlig onsdag

... har precis avlöpt utan större landmärken. Snö i landskapet, nyponsoppa med glass samt limpmackor till middag. 45 minuters Jocksträning, tog emot mer än vanligt. Nackspärr eller om det är träningssvärk efter skidturen i helgen. Ungefär så

Premiär, den norska gränsen och mask i magen

Vad hände med gårdagens blogg? Alles försvunnen? Nåja, kanske inte stod så där särskilt jättemycket egentligen...

Helgen:
- tröttare än genomsnittet i fredagskväll, somnade helt osocial redan innan 21
- tidigt uppe på lördag, älgjakt på schemat och 1st älgoxe fälldes. Lex som vanligtvis tycker älgar är jädrigt läskiga och springer helst mot bilen om någon skulle titta fram i skogen, tyckte efter ett långt tag (när han var bomb-tvär-super-extra-säker på att den verkligen var död) att en älg är snyggare naken så han började bita bort pälsen. Skumt beteende av en fågelhund eller hur?
- Lördagkväll oxå i soffan, sorry, den mest osociala av alla känns det som. Somnade utan vidare förstås och vaknade av att jag tyckte att barnen varit ute för länge och sms:ade halvilsket att det var dags att komma hem! Hmmm.... de var bara det att alla redan var hemma och i säng dessutom. Shit vad jag sovit alltså.
- Söndag = sovmorron och min pappas alldeles egen dag. FARSDAG som vi firade med mackor och te och han fick inte en endaste slips (brukar  han iofs inte få heller), hans paket innehöll ficklampor *3 och tidningen Illustrerad Vetenskap och lite lotter att hoppas extra på.
- Premiärtur på skidor för den här säsongen, skönt och kul, men gud vad otränad jag är ändå. Darret i andningen är kvar  :-(  Stack iväg och tränade sen för att bättra på både flås och armstyrka så jag orkar staka mig fram på bakhala skidor [en pik till dig Roffe  ;-) ] Träningen gick bättre än väntat och på länge. *Nöjd*
- Kvällen hos pappa en gång till när Sandra oxå ville vara med, nytt te och mackor. Mums, tur att vi tränade innan förresten. Det var mycket 'gott' på mackorna. 
-Kissekatten (den stora) heter förresten mest troligt Elsa  (vi velar om det) och  hon har mask. Uääää. Äckligt! Jag har avmaskningsmedel för hund, kan man använda det även på katt, doseringen är ju på kg??? Nå´n som har en aning?

Idag en jädra snabb sväng över till Trysil, 90 mil tur och retur, men det blev en del bra saker utav det, förutom att ha fått en ansikte på de inblandade på 'andra sidan'.
  

Trött som en örn e de nu dags att hoppa i bingen, skall bli skönt att slå igen de blå. Hörs!


image53 image54

Nian och hans mamma

... gissa vad! Vi har precis spenderat ett par timmar med att försöka få fatt på en kattunge och hans mamma som bott i plåtförrådet hos brorsan på golfbanan. Lyckades tillsist och nu ligger han på Sandras säng och har börjat slappna av lite. Skräckslagen såklart, har ju aldrig haft med människor att göra annat än alla snälla grabbar som matat honom och mamman nu sista tiden. Arbetsnamnet är just nu 9:an eftersom de bott vid 9:ans tee.

Kattmamman har bott på golfen jättelänge tydligen och ingen har anat att hon gömde ett okänt antal (minst två) kattungar i ve´bo´n. Huga va kallt, drack sitt vatten i dammen som nu frusit till is och maten i form av råttor minskar ju åxå varefter det blir mer och mer snö. Det var nu bara 9:an kvar, hans syskon har frusit ihjäl därute eller blivit mat till räven. Hugaligen!

Det är meningen att 9:an och hans mamma får bo hos oss tills de fått äta upp sig och fått lite mänsklig kontakt. Blivit lite älskade helt enkelt. Det finns en annan familj som ev vill ta sig an dem sen. Mammakatten är definitivt ingen vildkatt. Hon är hur go och kelen som helst och såååå tacksam för maten som serveras. Den lokala kattklubben kände inte till någon som anmält sin katt försvunnen. Inte som stämmer överens med den här mammakattens utseende. Hur kan man bara strunta i sin katt!

Bor du häromkring och känner igen katten (lägger ut bild senare) som är i huvudsak vit med lurvig påls och bruna större fläckar. Fasonen på henne e som en Norsk Skogskatt ungefär, dvs rätt mycket päls särskilt på svansen och i ansiktet, lång rygg men ganska kortbent?

Vad Lex tycker om saken återstår att se, han sitter fastknytt i köket just nu, för kattmamman är i sovrummet och 9:an hos Sandra, de ska få ha det lite lugnt nu ett tag tänkte vi.


Tack o gonatt


Kanondimma

väntar vi på nu. Skutan ligger redan vit och väntar på lite konstsnö i botten. Hmmm, för varmt ännu. What? Är det inte november va? Då borde väl temperaturen ligga på ett par minus iaf.

Vemdalen kör ju redan sina kanoner, orättvist! Välkommen till Åre herr Bore!

Dagens shit: Lex har lyckats få analsäcksinflammation eller vad det heter. Äckliga grejer i hans rumpa som innhåller nå´t ännu äckligare som inte vill komma ut av sig själv. Nu är det inte roligt för honom, det blir ont till sist och om det inte ordnar sig själv så måste vi ta honom till en veterinär. Fjaskhunden måste dessutom sövas, vanliga hundar brukar kunna klara det ändå, men vi har ju ingen vanlig hund. De är ju orimligt att behöva söva honom en ggn i halvåret och fixa de där äckelgrejset. Stackars vovven.

Dagens betraktelse...

... ser ut som följer. Jag är ALLTID den som kommer till toa och tar den sista cm av toapapperet, vilket indirekt gör att jag alltid är den som måste byta rulle. Ofelbart. Märkligt.

Övrig rapportering idag den 5 november 2007
-- Snö på skutan, kritvitt och fint
-- Kyckling till lunch, världens godaste
-- Nåra tester uppskjutna nå´ra dagar, ger mig arbetsro till annat
-- Tränat, med en miljon andra. Blev tvungen att cyklar. Gillar bättre att trampa på Cross-maskinen

See you

Hemsnickrat

jahapp, en helg till ända då nästan. En skön och bra helg har vi haft med diverse to-do. Idag har jag snickrat en fågelholk alldeles själv. Vi kan låta det se ut så, så länge inte Roffe läser bloggen och kan komma med nå´ra andra påståenden  ;-). Skitkul och greja lite, bläddrade igenom en massa kul och roliga hantverks-, hobby- och fixa-böcker. Inspirerande och för ovanlighetens skulle skred jag till verket omedelbart. Har  högvis med så´na böcker och tycker att det är så kul att hålla på och greja men som vanligt för de allra flesta så stupar det på att tiden skall räcka till så mycket annat FÖRST!

Bild kommer på alstret när ja e klar, med både snickring, målning och dekoration. Japp.

Annars idag, en tur med skogshunden själv. Hääärligt väder, snön hade frusit fast på backen där så det var inte det minsta blött och surt som det är här nere i byn. Mötte ett hundspann med förare och en gubbe som kört sönder sin traktor och senare någon hjälpreda till gubben. Det var mer folk i skogen än på macken idag  ;-)

Middag med mor och far. Spagetti och köttfärssås helt enkelt. Lätt och gott. Alpnaerings fettfria och sockerfria chokladpudding m glass till efterrätt. Skapligt gott inte mer.

Igår var vi en tur till S-vall och IKEA, handlade super-duper-lite för att vara där. Hade varit till IXO här hemma i Östersund i fredags när jag kom med flyget och tycker att där har de allt man kan tänka sig och ungefär just precis de saker som jag brukar komma hem från IKEA med i vanliga fall. 20 mil närmare liksom.

Lyckades iaf handla på oss lite mer julsaker. Eftersom vi inte har nå´ra såná sen tidigare   :-|  Eller vänta nu, var det inte så att vi ett helt förråd fullt. Jo just ja. I år blir granen klädd i mörkt mörkt mörkt mörkt lila/brun-aktiga kulor och glitter och lite annat. Fint hoppas jag.

Kvällen fick vi hålla oss undan för Ida skulle ha halloween-middag me nå´ra tjejer. Sandra stack på utklädningsfest och såg ut som JackSparrow, Malin drog oxå iväg till stan en sväng på fest, men ringde och ville hem ganska omgående. Skumma människor var anledningen. Jahaja, så´na finns det. Blev rysar-kväll framför Tv:n hos kompisar istället.

Roffe och jag kikade på TV och halvsov om vart annat. Darret i kroppen e kvar och igår på IKEA slog den där galna förlamande tröttheten och den 'darriga' andningen till och jag satt jättelänge i nå´ra fotöljer och bara glodde. Läskigt e det iaf när det händer. Lätt å somna i soffan redan innan, när det här kommer så går det i stort sett inte att hålla sig vaken.

Nå´ra busande kids kom och ringde på dörren och ville ha godis förstås. Mutade iväg dem med det för å slippa ketchup i postlådan eller ägg på dörrmattan eller nå´t. Busungar.

Inget jobb ikväll, har jag lovat (mig själv) men skall logga in och kolla igenom mailen så att inget brådskar imorron bitti. Lägger sig en del på hög under testperioderna. Ny vecka, nya tag

OK, all for tonight, over and out

Glögg och pepparkakor

Sthlmsveckan börjar lida mot sitt slut. Testerna har gått bra och det känns som vi är på banan. Tyvärr kan så´na uttal bita en i rumpan när man minst anar  ;-)

Boendet på det hittills oprövade hotellet lär inte hända fler gånger på ett bra tag för min del. Vet inte hur många rum jag fått byta till för att hitta varmt vatten till att duscha i. Pinsamt har det blivit, tycker synd om de gulliga tjejer som verkligen försöker hitta en lösning på ett tillsynes hopplöst problem. Hur kan man hyra ut rum i ett hotell där ingen är garanterad varmt vatten i duschen (eller i handfatet). Skumt..

Igår hade vi Release-skumpa fast i annan form. Egentligen firade vi en certifiering som blev godkänd men certifierings-skumpa låter inte lika glammigt :-) H hade köpt med sig glögg så det firade vi med. Jättegott och mysigt. Här på kontoret har de redan julgranen framställd och tänd (av helt andra anledningar, det var ett bus egentligen men den står ståtligt kvar) så det kom nog framkrypande en liten längtan mot snö och advent och jul. Jo´rå, e man julfrälst så e man  ;-)

Roligaste kommentaren igår var:
S: vad firar vi ? (angående glöggen och de nersläckta ljusen mm). 
P svarar snabbt: Att H har gjort rätt!
Allmänt fniss.
S funderar en stund och säger sen: Det kommer jag inte ihåg att vi firat tidigare

Som en kontrast till julkänslan så skall jag idag bege mig iväg och kolla om jag inte kan hitta lite roliga halloween-prylers så att vi kan pynta hemmet lite. Ida skall ha tjejmiddag på fredag kväll

HoolaBandola

RSS 2.0
Follow on Bloglovin