AfterSki, Halsband och Sneakers

Lördag idag, hela dagen. Skönt. Kort sovmorron, Roffe alldeles för morronpigg :-|  Sandra och jag till stan och letade bal och studentgrejor. Hittade dojjor till bägge tillfällen, halsband till balen samt sneakers till lillasyster Ida. Med dödskallar. Gillas säkert

Sen upp till Åre på AfterSki på torget, Marmeladorkestern som ljöd i högtalarna och mycket folk trots rätt grått och trist väder. Gick runt lite och kollade i butikerna oxå, men hittade inget att bära hem.

Nu hemma och skall fördela upp lite lotterivinster som vi förhoppningsvis skall få iväg på stundande majbrasa här i byn... Hoppas på lite soffmys oxå, jag och Lexan e själva. Roffe på klassfest med en massa gamla 61:or och Sandra drog på annat. Heeeeela soffan till mig och rumsmattan till Lex. Tv-dosa och popkorn! Gött!

Imorron trädfällardag med svärfar. Stormen har tagit en massa träd i hans skog så vi skall städa e det tänkte. Jag pigg som en mört hoppas jag. Roffe opigg som en sik gissar jag

Klar!

Nu e den klar! Sandras klänning alltså. Tack snälla S´s mamma som sytt den! Bugar och bockar! Här är den....

Lägesrapport Åre: Tisdag 24 april 2007

Här i Åre är säsongen slut. Snön e på väg bort och vi väntar på att det gröna skall börja spira. Skidåkningen är inte slut riktigt än, högzon e åkbar och har faktiskt förvånandsvärt mycket snö i behåll.

Men mellan dig och mig --- jag längtar till sommar och värme nu så för mig får snön gärna bara försvinna nu. Fort och snabbt liksom.

Annars då? Jo´rå tack bra  ;-)  Lugnt på jobbet. Säsongen håller på ta slut även hos oss känns det som. Rätt skönt. Håller på och roddar med nästa säsong och får sitta med det nästan ostört. Peppar peppar - cross-my-fingers

Ikväll middag på bygget. Tror ja´. Vankas Sushi och jag e så osofistikerad så jag vill ogärna käka det. E rätt kräsen på mat överhuvudtaget men just fisk e bland bottennoteringarna (haha, fyndigt...)

Imorron grabb-kväll, fotbollskväll för N. Tänkte försöka få en klipptid så att jag kan droppa in lagom till andra halvlek. Lagom.

På torsdag - kanske kan jag få snusa på lilla Havanna  J´s efterlängtade lilla tös. Bara inget kommer ivägen. Kan hända så mycket i en ny barnfamiljs vardag. Tar ett tag att få rutinerna på plats liksom. *hoppas, hoppas...* 

Fredag - hemåt igen. Skönt, brukar hinna längta efter egna sängen och en fika med familjen

Tack för idag. Tillbaka till verkligheten. Nya databaser - nya utmaningar  :-)

Balens drottning...

... kanske vi inte skapat ännu, men vi skall försöka iaf  :-) 

Sovmorron idag, skönt. Först uppe var hunden vilket är ovanligt. Han brukar inte visa sig förrän bland de sista. Roffe snabbrastade honom och sen fortsatte vi sovmorronen.

Frukost med Ida och sen promenad i den sköna vårluften. Nåja.... i snålblåsten var det jädrigt kallt bitvis och jag ångrade snabbt att jag hoppade över vantarna. Stela fingrar innan vi gått runt. Mötte mamsen och pappsen på rundan.

Jahaja, då var det söndag kväll och morrondagen randas fortare än man önskar. Jourhelgen har varit otroligt lugn och jag sitter nu och skall fixa nå´ra "måsten" innan morrondagens vardag. Vi tänkte stanna i Åre i veckan. Tidssparande att slippa åka alla 17 milen per dag. Dessutom är det 2 happenings i veckan som vi inte vill missa. En sällskapsmiddag på Bygget på tisdag och en öl/fotbollskväll för N på jobbet som slutar hos oss   *ledsen*

Barnen hos sin pappa den här veckan och Hasse Hamster får nog följa med dit om inte Sandra tänker kvarta här alldeles själv

   

Lördagmorronen...

... har flutit på med jobb. Jouren i helgen för att U skulle kunna få åka ostörd till Vemdalsskalet på Dansforum. Jag har varit så mycket ledig under påsken och hon har fått jobba så det är inte mer än rätt.

Första samtalet redan 8.30 ingen katastrof alls, bara en skrivare som inte ville vara med. Lätt fixat. Rotat på med lite andra grejor och nu skall vi ta och städa här hemma och sen....  Sen skall jag och Sandra prova ut nå´ra frisyrer till hennes studentbal i maj. Spännande och roligt. Hoppas vi klarar att göra nå´t snyggt

Lägger med nå´ra bilder från förra årets bal...

    

Märklig inställning...

Min minsting (Ida) som förövrigt inte e så himla liten, och hennes klass samlar pengar inför en kommande Danmarksresa. Detta är ett projekt som en lärare på skolan drivit mer eller mindre helt ideellt i en himla massa år. Hans resa går på arbetstid men det är allt han får 'betalt'. Jobbet han lägger ner är enormt och inför varje resa så jobbas det två år för att samla pengarna.

Vad resans syfte är osv består av en massa delar som vi kan lämna utanför diskussionen idag. Min fråga är vad alla föräldrar har för ursäkt till sitt otroligt dåliga engagemang??? Detta gör mig både upprörd och rent utsagt förbannad. Att nå´ra alltid på nå´t sätt tycker sig ha rätten strunta i att hjälpa till, bara genom att säga att man har för mycket att göra på jobbet osv osv.

Genom att uppträda på det sättet säger man underförstått -- min tid är mer värd än din. Och det är det som pisses me off!

Uääää för så´na människor! Ingen av de som engagerar sig och jobbar har mer tid över än de som inte jobbar i projektet. Förmodligen är det tvärtom!

Ta ert ansvar helt enkelt. Har man barn så har man och de behöver föräldrar som hjälper till i alla möjliga sammanhang. Punkt!

Någon sa någongång: Det är inte alltid samma människor som gör jobbet, men det är däremot ALLTID samma människor som INTE gör det. Sant.

Slut med gnäll för ikväll (ett slags rim)

Husets tyrann

Higher and Higher La Noblesse -- od?gan till jycke, husets tyrannHär e han alltså... Higher And Higher La Noblesse. Husets alldeles egna Irländska setter. 2 år och helt galen. Roffe säger att det kommer att ta minst 2 år till innan det kan bli nå´n ändring. Herregud! Säger vi andra. Jycken e ju stämplad som gangster.

Bloggen kommer förmodligen handla en del om Lex och vad han tar sig för och säkert en del om vad han INTE tar sig för oxå...

Han e go och gla´ så många gånger blir han förlåten, men långt ifrån alltid  ;-)

UppOchNervänd Trastskit...

Tröttnat på MSN Live Spaces som inte funkar klockrent alla da´r i veckan. Ta mitt pick och pack och flyttar alltså. Hit. Hoppas att detta är en bra boning för vad som i stort sett bara är mina dagboksanteckningar. Värdefull som guld för mig och lika värdefull som en upp och nervänd trastskit för alla andra

Funderar om jag skall orka kopiera allt gammalt och ta med det hit eller om jag helt enkelt skall rensa nu och liksom göra en nystart av alltihopa. Får se

RSS 2.0
Follow on Bloglovin