Bye bye 2007

Årets sista dag. Märklig företeelse detta med kalendern. Att allt liksom skall börja om varje nyår. Varför får inte dagarna vara just ett räknetal från ett givet tillfälle? Kom precis på att det förmodligen skulle bli ett krig om vilket datum som skulle vara 'start' - det känns lättare att bara låta det vara som det är. Årets sista månad har 31 dagar och sen är det ett nytt år helt enkelt.

2008 - som vanligt så kommer det att ta ett tag innan man lärt sig att ens skriva rätt. Tvåtusenåtta förresten, när jag var liten så var det helt otänkbart att ens tänka tanken att ett årtal skulle kunna börja på 20 och inte på 19. Ska man vara lite sentimental så får man ändå vara glad att ha upplevt ett tusenårsskifte. Det får inte alla. Minsann.

Roar mig en liten stund med att sammanfatta 2007

Januari - hemsk, fyllde 40 år och det vill jag glömma brådraskt
Februari - Alpina VM i Åre
Mars - Minneslucka
April - Sökte och fick ett nytt jobb, sa upp mig, ångrade mig och är kvar  :-| 
Maj - Minneslucka
Juni - Madeira, Sol och lata dagar vid poolen (eftersom det saknades sand)
Juli - Minneslucka
Augusti - Minneslucka
September - Albena, Bulgarien. Sol och lata dagar i sanden.
Oktober - Minneslucka
November - Vi 'hittar' Elsa och hennes lilla unge. Hon flyttar in hos oss.
December - jobbstress som aldrig förr. Sandra blir stor och flyttar till Åre.

Jahaja, inte så händelserikt och en jädra massa frågetecken. Har inget hänt det här året? Märkligt hur dagarna då gott så fort. Hmm, kanske får anledning att återkomma

2007  - kommer inte att sakna dig alls, hoppas på mer av 2008

Bönhörd eller nå´t

... Elsa har kommit hem, lite smalare om magen än sist vi sågs och lite smutsigare päls, men lika go som vanligt! Går runt och ler hela tiden. Å va skönt att se henne, hade inte trott det faktiskt.

Vi gick ut tidigt igår och letade med ficklampa i gryningen. Letade överallt nere vid sjön och förväntade mig att hitta en död katt eller kanske snarare resterna av henne. Stryker runt minst en räv här och vi hittade resterna av en katt som räven fått fatt i. En hög med grå päls på snön bara och lite längre bort ligger resterna. Huga huga. Det är lätt att förbanna räven, men med lite smula förnuft i tanken så är det bara att inse och acceptera att katter är mat för rävarna, så där det.

Nu gnäller missen och vill ut igen, men nu får hon allt vara inne. Det skulle bli kallt (ner under -20grader) och då vill jag inte ha katten ute på äventyr igen. Älskade misse!

Igår en slö och slapp kväll i soffan, jag somnade tidigare än väntat och sov mig igenom hela kvällen. Socialt? Nä, inte det minsta.

Idag är Malin i Åre och testjobbar på ett städjobb som hon har möjlighet att jobba med varje bytesdag (=söndag). Tjänar bra med stålar och det gillar Malin  :-)

Ida är i stugan hos sin pappa så här är tyst och lugnt. Har tvättat lite och skall dra iväg till skogs med den röda hunden som har mycket spring i benen. Sen blir det mera städning här hemma, huga dammet har ett övergrepp nu. Bäst att ta upp kampen

God Fortsättning, bara en dag kvar på 2007, vet inte om jag orkar sammanfatta året som gott, men kanske det blir av, vad vet man

Bönhörd eller nå´t

Åh, nej en hel del skrivet som inte blev sparat här och jag orkar inte skriva om. Sammanfattning:
Älskade katten Elsa har kommit hem. Lite magrare och med något smutsigare päls än när vi sist såg henne, men lika go och kelsjuk som vanligt. Åh va underbart!

Älskade kissen

Vi har inte sett till Elsa sedan på julafton :-( Åh, vad jag ångrar att vi släppte ut henne. Vill så gärna att hon skall sitta utanför dörren när vi kommer hem, men inte, hon syns inte till. Vad har hänt henne? Blir så ledsen av att tänka på att kanske inte få se henne igen

Har letat och letat och letat överallt, lockat och ropat i flera dagar, tidiga mornar och sena kvällar men inte en skymt av den vita lurviga goa kissen  :-(

Uppe i ottan

Juldagsmorgon och här sitter jag vid pc:n. Nå´t är galet med den här helgen. Var tog julefriden vägen? Julaftonen avlöpte med för mycket jobb och för lite tid till familjen.

Tråkigt och det gör mig ledsen, NÄSTA julaftonsmorron vill jag kliva upp tidigt och i raggsockor och mysdress skrota runt ett tag på morronen. Äta en skinkstut i lugn och ro och kanske rimma på de sista julklapparna. NÄSTA år ska inte mamma behöva göra färdigt allt inför julmidda´n själv, då ska jag oxå  hinna vara med och fixa som det är tänkt. NÄSTA år ska jag sitta i soffan och mysa på julaftonskväll. Precis som det skall vara. Nog med gnäll. Punkt.

Katten Elsa har inte kommit hem sen igår vid 11-tiden, snart ett dygn har hon varit borta kissen, vi letade och letade i omgångar igår och vid 22-tiden igår så vandrade vi runt på hela byn med ficklampa och letade och letade men fann henne ändå inte. I natt har vi haft en fårskinnsfäll utanför dörren så att hon skall kunna ligga där. Hoppas att få se henne där  nu på morronen, men nix. Ingen misse. Elsa-kissen vart är du?

Julottan imorse fick utebli (har inte hänt på flera år) vi behövde sovmorronen och Sandra skall iväg och jobba på macken idag. Nu ska vi käka frukost (iaf hon och jag, resten snarkar fortfarande)...

GOD FORTSÄTTNING på er allesammans


Chokladglögg, nötter och ölkorv

... nu när det är så nära jul så får man absolut och visst smaka på allt gott, så det så. Vi har mumsat på onyttigheter varvat med clementiner hela kvällen och nu när det var dags att äta kvällsmackan så somnade både Tindra och Nike mitt i mackan. Oboyén blev alldeles för het och de minuterna gjorde sitt på ögonlocken. 2 sovandes tjejer  har jag precis burit från kökssoffan in till sängen. Sov gott småtroll!

Nu lite julmusik i högtalarna medan jag småfixar lite jobbstuff´.

Snart e de julafton!

Hej mitt vinterland...

strömmar ur högtalarna på pc´n just nu. Men vinterlandskapet just nu är alldeles för varmt, här har töat massor och vi har fläckvis grönt på gräsmattorna. Usch och fy, det som började så bra. Sätter stort hopp till att det idag och imorron skall snö MASSOR och framförallt bli redigt kallt.   *Hoppas*

Jahaja, senaste veckans jobb skall vi inte orda så mycket om, går väl sammanfatta läget iaf. Har nog sällan haft en så strulig tid som nu. Man glömmer lätt men jag försöker komma ihåg tidigare jular och kan inte komma fram till att det sett ut så här någongång. Nåja, en dag i taget, ett ärende i taget  :-)

Vi var tvungen att rota om lite i bemanningen för helgdagarna så att den som har bakjour måste jobba minst halvdag. Det känns som en omöjlighet att hinna både vara i telefon och sköta inkommande ärenden/ärendenkön samtidigt. Lite trist men alla kan jobba hemifrån och det blir lite rimligare då.

Idag kommer Tindra och Nike så vi skall mysa lite tänkte vi, innan det skall jag nu först jobba och sen sticka till stan en snabb tur för att fixa nå´ra småsaker och  handla lite mat...

Hopp och hej så länge

Jobbhumor...

... fnissar gott när jag tänker på ett samtal som L fick i helgen från ett av säljarleden. Någon ringde och felanmälde att det inte gick att hitta nå´ra skidskolekurser på Idre. Nähä du, men det borde du nog inte heller svarar då L med ett leende på läpparna (Idre är en konkurrent till mitt jobbs intressen kan man säga). Säljaren står på sig och tycker visst att det är ett fel och att L då borde  hjälpa till att fixa problemet. Nu börjar L få lite svårt att hålla sig för skratt men säljaren envisas med att säga att hon läser från Idre´s hemsida vilket telefonnummer som gästen skall ringa för frågor...

L slår upp aktuella webbsida och där mina vänner ligger minsann telefonnumret till vårt CallCenter för bokning. Haha fy tusen va humoristiskt. Nu vet jag inte vad Idrefjäll har för organisation men gissar på att det finns någon typ av webredaktör eller någon med liknande arbetsuppgfter som kommer sakna sin julbonus i år   :-) Så jädra fyndigt liksom... och rätt klantigt   :-) men har berett oss rätt mycket skratt och fniss. Denne "någon" har alltså smygkopierat informationstext från vår website men glömt att redigera telefonnumret till deras eget.

Härmed utdelas dagens julklapp (på axeln) till denne webredaktör som fått oss att ha extra skoj på jobbet!

Kul jul sa tomten och sket i luvan   :-)

5 dagar kvar...

säger Tindra med längtan i rösten. Jag med, men det är inte självaste julafton som är grejen, det är vägen dit liksom. Som ikväll t ex, lilljulkväll hos mamma och pappa. Lill och lill förresten. Fullt uppdukat julbord, jättemysigt och jättegott.

Var på Fäviken www.faviken.com på julbord igår, helt underbar miljö och ett jättefint julbord. Svårt att beskriva med ord det stället, ligger mitt ute i precis ingenting, å då menar jag ingenting! Skog, skog, skog och sen ligger Fäviken. En enormt stor och framförallt gammal gård med olika byggnader för olika tillställningar helt enkelt. Vi åt julbordet i ett gammalt magasin(enormt stort) från 1800-talet. 3 våningar hög med allt gammalt kvar, dvs alla bjälkar i taket, alla branta trappor, breda glest lagda golvplank. Fick berättat för oss att byggnaden blev ditflyttat sent 1800-tal och tjänade då som förråd för lönen. Arbetarna på gården fick sin lön i natura så att säga, med natura menar jag inget annat än att de fick sin lön i t ex smör, kött, skinn, korn mm. Inget annat  :-)

Helt enkelt skitmysigt ställe. Trött i mössan idag men vad gör väl det så säg.

Lång dag på jobbet, ungefär tusen saker som inte gått som de borde och telefonen har gått varm. Mycket och ny personal tar ett tag att få samspelta. Det är inte så lätt att vara ny på jobbet när nästan alla andra oxå är det. Dom gör det rysligt bra alla säsongare!

OK, nu är det då dags att slänga sig i duschen och sjunka ihop i soffan och göra de sista julkorten. Ännu mera julmys *gillar*

Kram kram kram

Makalöst vackert

... 3:e advent idag. Vi har i skrivande stund hunnit ha en skön sovmorron, ätit adventsfrukost och varit på skogspromenad med Lex. 15 grader kallt och gnistrande klart. Otroligt vackert, tror aldrig att jag kommer att sluta häpnas över hur vackert det kan vara... Nu skall vi fortsätta göra julkort innan det är dags att åka till Anders och Hanna på glögg-fika.

Bilder nedan, från mobilen så kvaliteten är inte bästaste bästa tyvärr

För tillfället:

Roligaste: En kille på Tindras kyrkis igår som tyckte att det tog lite för lång tid för prästen att prata så han deklarerade högt att han höll minsann på att få ont i benet av att stå så länge under tiden  :-)

Gulligaste: Tindra och hennes kompisar som sjöng julsångerna med inlevelese i kyrkan

Proffsigaste: Prästen i Rödöns församling för att han alltid på ett så lättsamt sätt för fram vettiga budskap från bibelns texter. Heja präster som honom, dessa är Svenska Kyrkans enda hopp för överlevnad. Ingen vill sitta i kyrkan och lyssna på nå´n snubbe som pratar högtravande och snårigt om saker ingen kan relatera till. Allra helst inte av en person som anser sig vara mer värd än andra. Nä, heja Mikael Sjödin, med präster som honom kan t om okyrkliga personer som jag ha en behållning av att sitta i kyrkbänken.

Minst omtyckt just nu: Katten Elsa som inte gör annat än gnäller som en dåre, hon är inte tyst många minuter på ett dygn, river ner allt i fönstren så vi lägger ner en förmögenhet och ett antal timmar på att försöka återställa alla adventsljusstakar som går i kras. Jädra katt!

Härligast: Julkänslan i kroppen. Ääälskar detta med julen och allt som hör till. Nåja, bullarna som Ida och jag bakade igår kanske inte nå´r toppstatus, eller kanske de inte nå´r nå´nstans alla egentligen. Går faktiskt inte äta dem utan att doppa i te, kaffe eller mjölk. STENhårda. Nix, nå´n husmor blir man aldrig, men kul var det och hör till julen  :-)

image58image59image60

Sluta pipa kattskrälle!

Sovmorron idag, lovely. Skulle på luciapub igår kväll men struntade tillsist i det. Trist igår, skönt idag  :-)

Igår:
JÄÄÄDRIGT strulig dag på jobbet igår. Ett versionsbyte som inte var smärtfritt bl a
Ida på talangjakt på skolan
Malin på partaj i Ås
Roffe köpte skoter av en skön snubbe mitt i skogen
Hamburgare till middag - bra val... NOT! inte ens gott  :-|
Hälsade på kattungen som satt i Gunnars famn och mådde kungligt. Kul att se


Idag:
-10 grader och  jag skall dra iväg på skidor med Higher And Highers la´Noblesse
- Tindra har avslutning på kyrkis så vi skall till kyrkan för andlig spis
- här skall städas
- vi ska pyssla lite, julkort och apelsiner med nejlikor i och röda band

Nu dags att stänga in kattmamman (Elsa) som löper och går runt och piper och gnäller och ropar på en villig man. Jädra katt å va irriterande! Hur länge håller de på så är egentligen?

Ha en härlig dag!

Tvåtian

på plats  :-)

Skönt att va hemma igen, här är 15 grader kallt, gnistrande vitt överallt och stjärnklart. Underbart!

Malin hade tänt ljus överallt hemma så det var så skönt att kliva innanför dörren. Ida´s lussefirande på skolan hade gått enligt planerna men varit en väldigt kort föreställning. Trist tänkte jag först men kom på att för alla gäster var det nog bra med tanke på att allt sker utomhus. Kallt om händer och fötter att stå ute länge. Trist att missa det, jag lovar att vara hemma nästa år Ida!

Nu får det vara sängtime för länge se´n egentligen, men jag var tvungen att se Bones, kniven på strupen såklart, jag var verkligen tvungen  ;-)

Lilla kissemissen har flyttat till E och G nu. Hoppas du inte längtar efter mig och mamma Elsa för mycket lillmissen. Vet att du blir väl omhändertagen såklart, men kan inte låta bli att sakna honom ändå. Skrutten!

Nattmössan på. Sov gott

Brandväggar byggda med tegelsten

... ställer till bekymmer idag. Svårjobbat från huvudstaden. Vi har bestämt oss för releaseparty ändåååån. Glögg och lussebullar blir det, så det så

Lusselelle, lusselelle, elva nätter före jul  ♥ lalala

Varmt vatten...

... i duschen. Oväntat men jädrigt tacksamt   :-)  Rum 201 skall jag försöka memorera som ett bra val vid ev bokning en annan gång

Julbordspreimär

På plats här nere i Sthlm, boende hittade jag tillsist på Hotell Norrtull det utan varmt vatten om någon av er minns, det som jag inte skulle bo på igen  ;-) Spännande utveckling, ringer dit och får veta att det är helt fullbokat, OK, går direkt ut på deras egen bokningssite och bokar ett enkelrum. Plättlätt  :-) Spänningen var stor om jag skulle ha nå´t rum på riktigt så jag skrev ut bokningsbekräftelsen har hade packat den i säkert förvar.

Rum 201 fanns till mitt förfogande. Halvt förvånad stod jag där, återstår att se huruvida vattnet är kallt, fisljummet eller varmt vid kvällens dusch.

Ingen julstämning här tyvärr, kallt och snårigt men inte en gnutta is,snö eller ens frost. Trist för alla er storstadsbor som liksom jag vill ha lite vintervitt omkring er runt jul.

En utomordtentligt underbart julbord i en lika underbar och utomordentligt mysig miljö ute på Ulriksdals Wärdshus idag. Årets första julbord för mig. På Ulriksdal fanns ALLT och i ÖVERFLÖD. Nytt för mig och en liten favorit var en slags ostkaka eller vad jag skall kalla det. Pepparkaksbotten toppad med ädelost. Mumma må ni tro! Längtar redan efter nästa julbord som kommer till helgen och sen 2 nästa vecka + en lilljulkväll hos mamma med gröt och stut. Undrar om längtan efter julbord kvarstår till måndagen därpå  :-)

Då var det dags att återgå till testandet

Hejhej

Såg du att jag vinkade åt dig i luften förresten J?  Vi borde ha mötts ungefär mitt på sträckan Sthlm-Östersund  ;-)

Sex laxar i en laxask

Vinterföre både idag och igår. Sköna tider. Sovmornar som det är meningen att man skall komma ihåg känslan av hela veckan när klockjvl*n ringer aaaaaaldeles för tiiiiiidigt. Då är det svårt att tänka tillbaka försöka va tacksam över de två sovmornar jag hade lördag och söndag.

Skogstur med Lexan både idag och igår. På skidor idag och per fot igår. Skönt vilket som. Lyckades igår slarva bort jyckens koppel när jag plockade enris så jag fick gå tillbaka ungefär hundra mil (kändes det som) för att leta. Utan att lyckas hitta det dock. Skit oxå. Väl hemma tömmer jag ut enriset i badkaret för att tina bort snön, jajemän, där låg kopplet. Min hjärna e helt blank rätt som det är. Väldigt irriterande. Att jag lagt kopplet i säcken kommer jag absolut inte ihåg. Blev argare över detta faktum än jag blev när jag insåg att jag "tappat" det tidigare. Hjärnsläpp!

Surrkväll i Nälden igår och eftersom jag faktiskt tog mig en tur dit redan på tidigare på em så blev det Nälden*2 igår då alltså. Trevligt. Trevligt.

Jahaja, Sthlm nå´ra da´r till veckan. Tyvärr innebär det att jag missar Ida´s skolavslutningskväll på lucia  :-( Det har jag aldrig missat tidigare och det känns väldigt tråkigt att göra det iår. Ida: du får köra en repris för mig senare på kvällen. Har ännu inte hittat nå´nstans att bo, verkar vara tisdag natt som är det kritiska. Fullbokat överallt. Vad händer i Sthlmstrakten på tisdag. Nobelfesten? Firar den i dagarna 2 eller nå´t kanske?

Sanna skickade hem fisk från sitt fiskrensarjobb i Norge. En arbetskollega på hemväg stannade för med lasten. Så nu ligger flera monsterlaxar i en låda med is på uteplatsen. Så stora så de knappt ryms i frysen. Lax e gott och har jag tur så bjuder Roffe på laxmiddag nå´ndag!

Nu bliré middag med Roffes mor och far, först en sväng på 'bua'

Tjingeling!

Feg som få

... är hunden som just nu har ca 50cm att befinna sig på. Kattungen (10 veckor och en lort hög) har bestämt det och Lex står där som ett fån. Tur för dig vovven att jag var hemma just nu, annars har du fått stå där tills katten bestämt annat

Krake

Sparktur på byn

... skall precis till att åka ut med jycken på en sparktur. E för härligt när det är sparkföre (dvs att det finns tillräckligt med snö/is och att ingen har sandat ihjäl föret). Det är rätt kallt idag och alldeles stjärnklart, finfint.

Annars är kvällen full av jobb och jobb, har gett mig den på att nu skall jag komma upp med näsan ur dyn så att det går att andas och skall försöka få bort nå´ra gamla surdegar/dåliga samveten som är effektivast att göra mitt i natten när ingen ringer eller andra ärenden pockar på uppmärksamhet. Men det blir efter sparkturen.

Imorron är planen att jobba hemma ändå, tänkte åka upp och stanna kvar i Åre resten av veckan, men nu blir det nattjobb och då är det skönt att jobba i pyjamasen imorron  ;-) Hoppas mina workmates inte misstycker.

Dagens:
Gulligaste: Lex när Sandra pratade i telefon med honom, viftade på svansen och såg allmänt fundersam ut

Jobbigaste: Kissekattungen som röjer som en galning i ALLT. Inget går säkert, hittills på skördelistan ikväll är ett stycke utgrävd blomjord, ett stycke omkulvält adventsljusstake = mörkt i fönstret, en stycke tjyvsmakad skinka på bänken. Nå´n som vill ha en katt som har energi som få?

Dåligaste: jag som gav tusan i att äta middag idag igen. De e jädrans svårt att laga mat till mig själv. ColaLight och en knäckemacka är vad det blev  Värdelöst :-(

Fundering: Provsvar idag (för min dåliga 'fart' och darriga andning) där de först sa att proverna såg OK ut men i samma mening säger de att jag skall boka tid och komma tillbaka och göra nå´ra mer prover???? Vad betyder det egentligen?

Alles för nu. God afton mitt herrskap

Julens baksida

... håller på och testar lite olika bakgrunder som jultema här på bloggen... Här är bildtester:

image56

Förvirrande

... känns det just nu, och lite ledsamt. Vad är på låtsas och vad kan jag lita på?

I mammas hjärta...

... svider det nu när jag vinkat av Sandra som nu flyttat hemifrån. Kul för henne såklart men jag var nog inte så beredd som jag har inbillat mig ändå  :-|  Det ser så tomt ut på hennes rum, alla möbler och allt står kvar så egentligen syns det inte så mycket förutom att sängen är bäddad  ;-) Det är nog mer känslan av att jag vet att hon inte kommer vara hemma till midda´n imorron. Usch, nä jag vill att du skall vara lite ett tag till Sandra

Första advent idag och det firade vi med mysfrukost i morse, det första ljuset är tänt såklart och lussebullar åt vi oxå. Inte hembakta dock. Lika bra att erkänna det här och nu. Tackar Statoil Dvärsätt, för goda lussebullar!

Åkt skidor med Lexan idag, åkt och åkt förresten, klabbsnö. Maaaassor av snö vilket är mysigt men klabbet satt decimetertjockt under skidorna så varje meter blev en kamp. Nyttigt för fläsket som behövde lite påfrestning. Hunden tyckte inte att det var lika kul dock. Hans päls fick så mycket och hårda bollar så han kunde tillsist inte gå längre. Fick försöka hacka lös dem så gott det gick. Så alla som ev beträtt skoterleden mot Aspås efter mig idag: Nä, jag har inte försökt att ha ihjäl hunden, blev bara tvungen att offra en del av hans päls för att bli kvitt bollarna.

Grötmiddag hos mamsen ikväll, gott. Skinkstut och tomtegröt. En liten försmak av julens smaker. Myyys.

Igår julbasar med Ida´s klass, hoppas på god förtjänst men jag får nog skämmas lite som inte var kvar till slutet av dagen som jag kanske borde. Stack hem och värmde oss och för att Sandra skulle få packa lite i inför flytten. Fackeltåg från basaren till Hägragranen sen, en tradition på uppgång (eller fall) är att fira tändandet av ljusen på en stor tall i grannskapet med glögg och pepparkaka samt lite julmusik. Tyvärr var det nå´ra tappra själar som gick bara. Trist möjligen eller så är det dåligt marknadsfört. Återstår att ta reda på om folk inte vill eller inte visst alltså, får väl se om det blir fler gånger då.

Tindra och Nike sov över hos oss på fredagkväll så vi passade på att baka pepparkakor. Gick galant, roligast var att baka kakor av formarna som föreställer en redan avbiten pepparkaka, en där det fattas en arm eller ett ben.

Hola, hej, nu skall jag jobba lite stund (en mikrostund bara) och sen duscha och se om färgen som jag just har i håret blev OK

RSS 2.0
Follow on Bloglovin