Spärr och Strike

Hunnit till söndag igen. Vi har kommit hem efter en hel dag lite varstans utom hemma.
 
Dagen startade med fint morronväder och en skön löptur i t-shirt men avrundades sedan med regn och kylslaget väder.
 
Spenderat stordelen av dagen på badet med gullungarna. Och en drös människor till. Mestadels norrmän tror jag. Middag hos brorsan och kvällsfika hos morbror i torpet. Däremellan en springtur med Tindra.
 
Kvällsbad för att försöka råda bot på eländig nackspärr som håller sig kvar. Aningen värre nu ikväll och jag blir gnällig som ett litet barn. Ovan och otålig att ha ont såhär. Inte så svårt att inse vilka fjantiga bekymmer man har, lik förbannat så måste jag oja mig och hålla på. Gnällkärring! En kur med liniment och ett par alvedon hoppas jag råda bot på både spärr och gnäll  :-D
 
Nä, dags att lägga sig och invänta linimentets verkan då. Tar med mig nyaste numret av TopHälsa som fortfarande är obläddrat och det är söndagslyx.
 
Välkommen måndag!
 
 
 
 

Hyffsat

En lördag med hyffsat sommarväder. De var inte igår. Skönt och lite ovant. Var är flip-flopsen när man behöver dem liksom  ;-)
 
Har varit en tur till vackra Persåsen idag. Vänner har köpt sig ett jättemysigt litet hem på en helt magiskt vacker plats med vidunderlig utsikt över Storsjön. Från stugan fanns fina promenade- och vandringsleder uppöver skogs-/fjällkanten och vi gick en hundpromenad i härlig gammel-skog. Så himla vilsam plats. Jättefint.
 
Pizzamiddag med brorsan och hans (och mina xå) gullungar sen och avslutat kvällen hemma med lite glass. En skön lördag börjar avrundas och jag har lyckats få nackspärr på nåt sätt. Blir stelare och stelare och ett kvällsbad kanske kan ordna upp det hela. Ett långt varmt och med massor av bubblor får det blir  :-)
 
Imorron löptur och sen iväg på badet med gullungarna.
 
Tjohej!
 
 
 

Torsdag och Ernst

Torsdagkväll i stugan, veckan har rasat på i vanlig takt, Lex och jag ligger i uterummet och vilar. Mannen hanger vid fotboll på tv:n. Lex 'knorrar' en del och ibland hör jag inte längre skillnad på när han gör det för att han mår gott och när han gör det för att han är stel och kanske har svårt att lägga sig tillrätta. Älskade gamlingen <3
 
En sväng på badet för ett simpass, det blir bråttom numera. Hinns inte m en hel timma eftersom badet stänger en timma tidigare än på vintern. Skönt hur som helst. Skönast är utebassängen som är både varmare och längre. Effektivare träning i den.
 
Snart helg igen och imorron kommer Sanna o Andreas hem en sväng. det var ett tag sedan nu :-)  Vi kör på grillmiddag är det tänkt och att vi kan sitta ute och äta är en utopi. 8 grader och blåsigt ikväll. Brrr... Det får bli här i uterummet som vanligt.
 
Nä, nu skall jag kolla på tv4play eller vart han nu håller till. Ernst. I ärlighetens namn så får jag nog säga att inte känns helt uppdaterad längre. Han kör liksom på i samma stil som han gjorde från början och den har bäst-före-datum gått ut på. Jag tar och kollar. Kanske han är uppfräschad inför den här säsongen  :-)
 
 
Har förresten pratat med Joel idag. Han är ju på semester och jag tänkte höra lite hur han hade det. Jodå: Han hade sett Pippi på teater. Emma sov. Han hade inte badat. Hej då!
Utförlig och bra sammanfattning där  :-)
 
 
 
 
 

Intervaller och jordgubbar

Här har vi grejat på hemma ikväll. Bara småfixat med lite av varje och tagit det lugnt.
 
Har testmålat en del av garageväggen för att se hur färglös lasyr ter sig på den underliggande blå lasyren. Lite besviken, trodde att det skulle ge mer lyster men syns inte så stor skillnad. Mer tester skall ske innan vi bestämmer oss för om vi kör vidare på färglös och därmed behåller husets färg ett tag till eller om vi behöver gå över till täcklasyr och då xå byter färg. Ett par veckor av semestern lär gå åt till målning skulle jag gissa.
 
Har sprungit ett intervallpass, dagens pass var 10 + 1 + 5 + 1 och 3 repetitioner. Skönt väder, uppehåll och lagom temperatur. Vore det någon ordning nu så skulle jag tagit ett snabbt kvällsdopp i sjön, men jag bangar på det och slänger mig i duschen istället. Är ledig imorron så en liten sovmorron skall jag kosta på mig  :-)
 
Nähä, men då var det dags att avrunda denna tisdag. Först en tallrik jordgubbar och sen dusch innan det blir pyjamasdax.
 
En familj har det tufft just nu, orimligt kämpigt och de lever i en jobbig ovisshet. Många tankar blir det
 
 
 
 
 
 

Gratulerar på födelsedagen!

 
 
 
 
Ja må han leva, ja må han leva, ja må han leva uti hundrade år...Tjorhoo... Idag är det bästa morbrors födelsedag!
 
 

Saknaden gör sig påminnd

Häromdagen firade vi finaste Tindras födelsedag, gomiddag med familjen och allt i sin ordning. Men. Någon. Saknas. Någon som också har sin födelsedag på samma dag.
 
En bukett i minneslunden och många tankar blev det för att fira hennes födelsedag. Svärmors 78-årsdag. Vi pratade lite om vad vi skulle gjort om allt varit som vanligt och kom fram till att vi skulle åkt på födelsedagsfika och haft med oss blommor och ett kuvert med diverse skrap-lotter. Med fikat framdukat skulle hon satt sig med kaffekoppen och börjat skrapa dem. Skrattat gott och glatt sig om någon fallit ut med vinst. Helt säkert skulle det varit så.
 
De har väl lotter i himlen hoppas jag, isf har det nog skrapats en del. Förresten har bingo-perioden börjat också, lär vara ett himla rännande på det xå antar jag. Möjligen har det utropats en del 'skitbingo' redan  :-)
 
Saknaden gör sig påmind.
 
 
 
 
 

Regnsöndag

Regn och rusk mest hela dagen. Drog in till stan och köpte färg med förhoppningen om att det skulle gå att göra en testmålning för att slutligen avgöra om det ska  målas med lasyr eller täcklasyr. Det får vänta.
 
Under morronpromenaden med vår fina gamling var det iaf uppehåll och faktiskt också sol, så helt ruskigt har vädret inte varit.
 
Slut på en långhelg och dags för en 5-dagarsvecka och precis när jag skriver det så inser jag att jag kommer jobba bara 4 dagar den här veckan också. Ledigonsdag är planerad och jag återkommer om den dagens innehåll  :-)
 
Familjemiddag här hemma är nyss avslutad och det är inte så mycket kvar av dagen. Det verkar bli fotboll för mannen och själv ska jag försöka åstadkomma lite photoshop-jobb innan det kanske kan bli någon film att somna till.
 
 
 
Den här killen och hans hang-arounds har dragit på semester. De åker till hans mormor och morfar och övriga familj. Det går inte komma ifrån, de blir tyst och tomt häromkring när han inte är i närheten... Skuttungen!
 
Då kör vi en vecka till då hörrni! Tjohej, snart semester!

Midsommardagen 2014

En inomhuskurar dag avslutas där den började, under en filt i soffan. Lite trötta efter gårdagens firande men mest frusna och för oinsprirerade att gå ut. Det har blåst, regnat och varit kallt hela dagen. En perfekt inne-hemma-dag alltså. Ett avbrott har dock gjorts, mannen bjöd på middag så vi drog en sväng till stan. Gott och tokmätta sitter vi här.
 
Midsommarafton började med långfrukost med våra ungdomar och fortsatte senare på dagen med dans runt midsommarstången och fika i en grannby och avslutades i en annan grannby med grillmiddag, skratt, fniss och tävlingar i vanlig ordning. Trevligt, roligt och lättsamt gäng att umgås med.
 
Imorron hoppas vi på iaf utebliven nederbörd, jag skulle behöva klippa gräs och gräva i rabatterna...
 
 
 
 

Midsommarmorron i moll

Jag vet att det är Midsommarafton, det ska vara tjo och tjim, inlagd sill och jordgubbar. Allt enligt tradition. Det kommer det bli här xå idag men först några minuters eftertänksamhet.
 

Tankarna vill inte släppa, de hänger sig kvar från gårdagkvällen då och jag och Malin hängde i uterummet och mådde gått. Samtalade om ditt och datt som vanligt och kom snart att prata om två fina barn som vi inte sett eller fått prata med på väldigt väldigt länge.

Vi gör ofta det, pratar om dessa fina barn och den situation de lever i, alltså.

Lika bestörta varje gång. Besvikna, ledsna och faktiskt också arga många gånger.

Det finns en förödande mur runt dem, uppsatt av den ena föräldern vilket är vad som skapar den här märkliga situationen.

Så många turer och märkliga utspel, så många konstiga förklaringar och handlingar skapar lika många frågetecken.

 

-Vad var sant i alla historier som berättats?

-Var något ens sant?

-Vad har berättats för barnen genom alla år, hur mycket av det som berättats har varit sant?

-Är det detta berg av lögner, lögner och ännu mera lögner eller vinklade halvsanningar som gör det svårt att kunna ha någon kontakt med alla oss? En rädsla för att hamna i en situation där förklaring krävs osv?

 

Det sista frågetecknet är min huvudteori om varför detta pågår, att berget av lögner och vinklade halvsanningar skapat en omöjlig situation och det därför är enklare att stenhårt hålla kvar vid dem.

Den känslan kan jag förstå. Jag har väldigt många frågor och funderingar jag skulle vilja få svar på. Det finns fler och andra som har ännu mera frågor att få svar på. Förstår att det då är nästan omöjligt att möta alla dessa människor. Därför är detta lättare att leva i. Den fortsatta lögnen. vad jag inte förstår är hur det är möjligt att låta denna situation helt och hållet styras genom eller på bekostnad av barnen. Sina egna barn.

 

Någon ser till att domar som skall verkställas inte praktiskt kan göra det, någon ser också till att omöjliggöra minsta möjliga kontakt. Någon håller sig själv och barnen undan för ALLA andra, nära eller mer i ytterkant som vill umgås, som vill ta del av barnens värld. Som det var tidigare. Som det var innan allt det här. Som inget hellre vill än att få:

 

Fira födelsedagar. Krama. Ivrigt heja på vid fotbollsmatcher. Önska god jul. Höra hur det går på skolan. Skratta med. Krama. Tårögt titta på vid skolavslutningar. Cykla och köpa glass. Krama. Trösta ledsna tårar. Vinka till. Krama

 

Den absolut enda trösten i detta är att dessa barn blir stora, tillräckligt stora för att själv välja sina kontakter. Då kommer de förstå. Då kommer de få veta hur fel så mycket av det här har varit.

 

De kommer få veta alla detaljer om hur olika situationer i verkligheten gått till. De kommer tillslut att förstå att det finns en förälder som aktivt skapat detta avstånd. De kommer förstå vilken smärta och frustration som funnits här hela tiden. De kommer få veta det som jag redan är övertygad om att de vet, att en förälder aktivt VALT att skapa detta tillstånd. Det ger en viss sinnesfrid. Ändå.

 

GLAD MIDSOMMAR TILL ER ALLA, EN SÄRSKILD MIDSOMMARKRAM TILL DE TVÅ FINA BARN SOM VI INTE SER RUNT MIDSOMMARSTÅNGEN. I ÅR HELLER.


Dryga åtta

 
Här kurar vi i varsin soffhörna nu, frusna efter att ha varit ute ikväll. Det blåser ordentligt och är skitkallt så då passer det bra att mysa ner sig i soffan och lyssna på vinden utanför, surfa lite och dricka mängder av varmt the.
 
Har varit på Linedancen ikväll, roligt som fasen men jädrar va kass jag är på kordination. Hur svårt kan det vara? Missade förra gången och då dök det upp en ny dans som verkar helt omöjlig att få in i skallen. Åhhh frustrerande.
 
Avslutade aktiviteterna med en löptur med absolut bästa sällskapet. Det här vädret passar honom perfekt, ju kallare desto bättre. Han blir ändå varm och sticker ner i alla dyhål som går att hitta men han är pigg hela rundan när det är kallt och det är så roligt att se. 
 
Nyduschad ligger han hopprullad i sängen och mår gått  :-)
 
Nämen då gör vi kväll då. Tisdagen rullar in... snart helg!
 
 
 
 
 
 
 

Trassel

 
Då var det fredag kväll, eller klockan är mitt I natten så vi är på väg mot lördag redan. Det är ljust ute och jag har precis landat i soffan efter en dusch.
 
Hemmajobbat idag och stack direkt in på badet för en timmas längder. Mannen och jag var in igår också och då var inomhusbassängen stängd så vi fick simma i 50-metersbassängen utomhus. Det var stor skillnad mot att 'harva på' i 25-metersbassängen inne. Härlig kvällsol dessutom. Idag blev det inomhussimning dock.
 
Stack sen iväg med Lex till skogs och avklarade 2 intervall-pass. Jag kan på ren tjur springa dem och har rätt OK tider trots allt men nåt trassel är det för jag känner mig liksom 'tom' och tar slut på ett konstigt sätt som jag inte känt någongång förut.
 
Det har inte med löpningen att göra tror jag för samma känsla kommer om jag går med hunden utan större ansträngning alltså. Känslan blir densamma oavsett belastning.
 
Nåja, jag kör väl vidare så får vi se om det 'släpper' och  kanske ändå är rester av förkylningen som finns kvar.
 
Gräsmattan är klippt xå, jädrar vad det växer. Tyckte nyss att jag klippte men det var verkligen dags igen. Delar av den är så tjock att klipparen knappt orkar igenom. Härlig tid detta, grönt, skönt och framförallt L J U S T   
 
Trevlig Helg på er!
 
 
 
 

Gnälligt

Sommaren har kommit, vi har haft det skitfint ett tag nu och allt grönskar och blommar så fint. I år kommer vi mest troligt få svårt att hitta blommor till midsommarstången. I år också. Men av helt olika skäl, i vanliga fall har inte så mycket börjat blomma men i år gissar jag att mycket kommer hinna blomma ut.
 
Skolavslutningen kommer dessutom hållas i full grönska, det är heller inte helt vanligt.
 
Härligt som sagt.
 
Annars är jag snuvig, febrig och har ont i halsen. Sovit i stort sett constant sedan tidigt igår kväll. Kände mig lite piggare på em men det gick över i samma ögonblick som alvedon-dosen försvann ur kroppen....
 
Typiskt detta, jag har ett intervall-pass att göra idag som alltså blir uppskjutet. Gillas inte!

Min mormor hälsar och säger förlåt

Här har ni en favorit, om ni inte redan last/lyssnat så gör det. Lättsam, rolig och tänkvärd....
Fredrik Backmans 'Min mormor hälsar och sager förlåt'
 
 

Kaffe med rån

Nyss påbörjat en ny bok efter att jag hört flera saga att den ska vara rolig och underhållande. Kaffe med rån heter den och är skriven av Catharina Ingelman-Sundberg.
 
Så här inledningsvis är jag lite skeptisk och inte riktigt kommit med i svängen ännu. Jag är rätt trög när det gäller uppstarten av en ny bok och den behöver snabbt introducera och etablera sig annars blir det lätt att jag tröttnar.
 
Ska ge den några kapitel till innan jag helt sågar den, kanske är det så att den här boken skulle göra sig bättrer som film, ungefär som 'Hundraåringen som försvann', det är ungefär samma tema...
 
 

Äventyr å stök

Medan jag varit borta har Malin och Simon varit här och passat på huset och servat katten, problemet var att katten miss-tyckte om sällskapet som Malin och Simon tog med sig. Misstyckte mest troligt dessutom om att vi inte var hemma så hon drog helt enkelt iväg på en turné.
 
Inte roligt och eftersom vi bor i räv-landet nummer 1 så var det många oroliga timmar och jobbigt att inte vara hemma och kunna hjälpa till med letandet och ropandet. De stackarna spenderade långa stunder med att leta och leta men ingen katt syntes till alls...
 
Efter drygt ett dygn borta så återfanns hon helt plötsligt hos grannen och blev hämtad därifrån omedelbums.
 
Under tiden (eller egentligen redan 1 vecka tidigare) hade en annan katt dykt upp här hemma. En vit och lurvig som inte verkade bo någonstans, tovig och utsvulten både på mat och klappar. Här kommer facebook som ett slags fantastiskt medium fram. Där kunde Malin hitta ett gammal inlägg (sedan i februari) när den här katten tydligen varit på vift tidigare och kitten blev hämtad av sin matte dagen efter.
 
 
 

RSS 2.0
Follow on Bloglovin