Grattis gumman!

Malin har hunnit fylla 20 år... overkligt men sant. Hon firade med festligheter när vi andra var borta på äventyr, därför har vi firat henne tillsammans med brorsan i eftermiddag, när större delen av familjen lyckas befinna sig på en och samma plats.

Malin passade oxå på att fira sin födelsedag med att flytta till stan. Nä va tomt det är här nu... Ida kvar hemma än så länge iaf, så det är inte helt tomt som tur är.

Grattiskramar till Malin, ett par dagar för sent! Bilden har några år på nacken, typ sisådär 5 eller 6...


Midnatt råder, tyst det är i huset...

Naeee, midnatt var ett tag sen, men jag är för pigg för att sova hur som helst...

Landade hemma vid 3-tiden efter en störtskön weekend på bortaplan. Blev trött efter vägen och blev tvungen att sova en stund, den powernapén verkar räcka än för ja e för pigg som sagt.

Oroar mig inte så värst. EN HEL SEMESTERVECKA KVAR så jag ska nog hinna få tillbaka kroppsklockan på rätt spår igen.

Helgens innehåll i korthet:
-- Mys med äldsta
-- Shopping a´la Ida, dvs mycket och länge
-- Volleybollmatcher med rafflande avslut
-- God mat och dryck i trevligt sällskap
-- Karuseller aaaalldeles för högt upp (note to self: gör inte om)
-- 1 par felnavigeringar i storstan
-- Kantarellspaning
-- Många mil i bilen

Dagens PS


Semesterläget fortsätter...

En toppenvecka vädermässigt har avlösts av en mindre toppen variant. Säger inte att semesterkänslan är sämre, det är bara vädret som är det. Det regnar och har gjort det konstant sedan i måndags kväll tror jag. Grått och blött med andra ord.

Igår trodde Elin och jag att vi skulle hitta en massa kantareller att frossa av, uppstekta i lite smör, på en macka sen. Vi trodde fel kan man säga. Vi hittade blåbär istället. Lagom mycket till en paj. En liten paj  ;-)  Ullådalen och Åre från sin sämsta sida. Vi var dyngsur innan vi hunnit stänga bildörren. Nåja blev en utflykt iaf, med kanelbullar och varm choklad som avslutning. I bilen.

Vad har hänt annars?

Ida har börjat skolan igen, hon har inträtt gymasievärlden och allt är nytt, roligt och spännande.

Katten har transformerats från en innekatt feg som få till att börja närma sig mer en uteliggar-katt. Hon skall ut men hittar aldrig hem sen, vi får alltid (med ett par undantag på hela sommaren) ropa och leta efter henne i grannskapet. Oftast hittas hon i någon buske, jamandes och helt övervädligande glad att se oss. Åker gladeligen i famnen hela vägen hem sen för att käka och sova i ett dygn för att återigen träda ut genom dörren och proceduren återupprepas igen. Ute är hon oftast mellan 2 och 4 dygn sen. Märkliga varelse.

Lex tycker nog att han blivit gammal nog att bestämma det mesta själv. Allt från vad och varifrån han får sin mat, vilken plats som är hans i bilen till om och när han vill komma när någon ropar. 

Jag har kommit in på en av de kurser/utbildningar som jag sökt. HURRA! Väntar fortfarande på svar angående den andra så tummar hålls fortfarande hoppas jag  :-)

Morbror har återvänt till Östergötland och därmed stor torpet tomt igen. Höstkänsla över detta faktum.

Unnar mig stunder av PhotoShoppande mer regelbundet, njuter av varje sekund  :-)

Dags att uträtta under på diskbänken och sen skall Ida och jag planera en weekend med Sandra i Göteborgstrakten... På återseende hörrniFörväntansfullt

Idag har jag ränt runt på stan som en tok för att hinna lämna in ansökningarna till det jag hoppas blir min höstsysselsättning under avdelningen lära-mig-mer-prylar.

Förra hösten var det C# på tapeten, lite tyngre, lite tradigare än årets förhoppning: PhotoShop och DreamWeaver! Känns nästan förbjudet att liksom unna sig tiden att fördjupa sig i rena nöjen på det sättet  ;-) Bägge kurserna är på heltid men på distans och med kvällsundervisning 2 kvällar i veckan fram till jul, det kommer nog bli tufft gissar jag men skulle vara så kul!

Nu måste det hållas tummar och tår så att jag får plats och är kvalificerad så det räcker. Håll nu, hårt!

Finns en kurs till förresten, en grundkurs i foto, den står oxå högt på listan men får stå tillbaka just nu, kanske kan va nå´t till vårterminen istället.

Grattiskramar till Ida som fyller 16 idag

Grattiskramar till världens bästa tjej som börjar gymnasiet om några dagar. Hujedamej vad fort allt gått...

Det var liksom nästa igår som jag stoppade ner dig i vagnen, alldeles ny, och traskade iväg med dig till skolan med Sandra på hennes allra första skoldag.

Det kan inte varit annat än ett par år sen som du blev galen av ilska varje gång vi skulle avsluta en dag på badet för att åka hem. Då du gömde dig ibland och i skåpen, t om på herrarnas ett par gånger  :-)

Inte är det heller särskilt länge sen du låg på operationsbordet för att ta bort den hemska knölen vid ditt öga, då vi strax efter åkte till Turkiet och du vägrade äta annat än vitt bröd och möjligen en och annan gurka.

Var väl bara ett litet tag sen du varje dag gick hand i hand med din dagis-bästis Felicia och sen bröt ihop när hon flyttade? När du ett kort tag därefter hittade Sofie där på dagis... Ungefär samtidigt var Lurvas din mjukisfavorit som hängde under armen i ur och skur.

Känns nästan som igår faktiskt, så det borde göra dig till ca 6 år. Skulle kunna sträcka mig till 8 möjligen men inte längre  ;-) 

GRATTISKRAMAR I MASSOR


Skön känsla

jomenvisst, då har man 3 veckors semester igen. Den känslan är inte så svår att känna va?
Har börjat skitbra med riktig sommarvärme så jag har fyllt dagarna med bad, sol och sköna promenader och en långcykeltur med picnick i skogen.

Har plockat blåbär tillsammans med en björnhona och hennes unge tydligen. Nä, alltså vi delade inte korg eller så, jag såg henne inte ens men fick när jag kom ner på byn senare veta att hon tydligen traskar omkring där uppe i skogarna. Blir nog inte mer plockat där, iaf inte med lös hund... 

Trevligt med ledigt hörrni, jag fortsätter på samma spår tror jag, inget bestämt ännu så jag softar vidare...

Trallelalela...


GRATTISKRAMAR TILL ANDERSThank good its Friday

En Årevecka är till ända och vi har hunnit hem och vänt i dörren och dragit en sväng upp till stugan. Där uppe var pappa och Ove och fiskade och hade det trivsamt.... hem i mörkret sen, lite trixigt men efter en timmas vandring var vi iaf vid bilen och kunde rulla hemåt. Skönt trött i kroppen alla 3...

Jag börjar känna doften av mera semester, bara en helg kvar att jobba och sen kan jag skrota på som jag vill igen. Hoppas på skönt sensommar/höstväder!

Nä nu är det snart dags att hoppa i bingen...


Hemlis

2 jobbdagar avklarade, det har väl gått fint tycker jag  :-)

Ikväll har vi varit en sväng upp i trakterna runt Åre Björnen och rastat hunden officiellt.

Inofficiellt har vi kollat efter kantareller och hjortron. Lyckat då vi hittade både blötmylta (fullt mogna och solstinna hjortron för er sörlänningar) och kantarell-kart eller vad det heter. Jag har aldrig hittat gula kantareller tidigare och det var skithäftigt när det dök upp en hel flock på marken. Alldeles lysande gula och fina.

Likt hemliga armen smög vi runt bland fjällbjörn och myrmark, blöt upp till hakan så nu står torkskåpet på högsta för att få ordning på dojorna till imorron. Googlat lite på kantarellerna, Roffe e lite skeptisk till vad vi hittat men jag är tvärsäker. För att lugna familjen skall dock svamp-karten kontrolleras av därför avsedda experter på jobbet imorron. Sen blir en tur till uppöver till hemliga stället  ;-)

Onsdag imorron, halva veckan har snart gått.
Bilden lånad hos nwt.se. Hujedamej, en bild utlagd på bloggen UTAN minsta inverkan av PS. Ovanligt. Mycket ovanligt. Gillart inte. Redigering i efterhand får bli lösningen

Bilden uppdaterad äntligen, originalet fortfarande lånat från nwt.se

3 av varje

Chockar med ytterligare inlägg. På samma dag...

Lista över 3 saker som alltid finns i mitt:

Kylskåp: minst 1 paket för gammal mjölk, längst bak nå´t som ser ut att ha varit runt och kanske hade en grön färg som nu har hår under armarna och inte känns bekant överhuvudtaget samt nå´ra paket jäst som ett slags monument över alla gånger jag TÄNKTE baka.

Frys: kycklingfileer, flera olika påsar, alla öppnade, elva hundra matlådor som ingen använder och en frystorr påse med gröna ärtor 

Skafferi: majs (popkorn), lasagneplattor och garanterat ett par öppnade förpackningar med taco-skal 

Handväska: handväska??? nä, de har jag ingen

Sminkväska: det enda som säkert finns där är någon gammal och torr mascara, nå´ra uttöjda hårsnoddar och enstaka örhängen utan maka eller make

Badrumshylla: tandborstar, tandkrämstub (med nästan inget kvar) och tandkrämstub (som inte har nåt kvar).

Förråd: tomflaskor (99% cola light), urväxta kläder och julprylsar till förbannelse

Hjärna: ingenting, allting och ekande tomhet, allt i ett enda virrvarr

Jackficka: det borde ligga en mobil, några nycklar och min plånka men det gör det inte alltid, iaf inte i den jacka som jag använder, men kanske i den som hänger kvar på en krok i hallen.

Kryddskåp: salt, peppar och vitlök

Barskåp: Skåp och skåp, men på bänken i köket kan finnas någon kvarglömd skvätt survin, några cider och gärna oxå en Mojitos (stavning) färdigblandad. Det sista lite önsketänkade mest, annars en tom flaska Mojitos

Köksbänk: disken sen i morse, en krukväxt som behövde sista-minuten-åtgärder och nu badar i vatten och ibland en disktrasa som inte luktar urk.

Varva upp igen

Nu ni, söndag kväll och jag försöker förtvivlat förklara för hjärnan att det är jobb nu. Jooo, semester del 1 är plågsamt nog slut. Nu väntar 7 dagars jobb innan semester del 2 börjar. Ja vet att det är lite lyxigt att ha mer semester att hämta inom räckhåll sådär men jag undrar om det kommer ta till onsdag eller torsdag innan kroppen fattar att kl 06:00 är morron och att 23:00 går det fint att borsta tänderna och kliva i nattskjortan?

Idag har jag:

träffat ca 800 hundar, nåja vistats på samma område som dem iaf
kört 7 mil med AC´n på högsta i Skodan - nervevade fönster alltså
inte käkat världens äckligaste bearnaisesås -  den fick bli kvar på tallriken  uääärk
badat knäna  - resten av kroppen avstod vänligen men bestämt
glömt Lex koppel på bryggan och lyckades sen oxå komma ihåg att jag glömt det - oväntat
träffat en ny minivän - Freja 14 månader på turne för att kolla in grannarna
kollat när Roffe riskerat golfsäsongen med att spela korpfotboll - än är det lite flås i gubben

ungefär så...

Skrutten på äventyr


Förväntningar

Hahaaa, ungar e ju för sköna... lilla A säger till sin mamma:

"Mamma, en bra sak när du dör är att då kan ju jag köpa en katt! När tror du det blir?"


Tillbaka

Dags att dra mig tillbaka till semesterläget igen  ;-)  Nu stänger mer eller mindre bloggen igen, på kärt återseende framöver. Kanske alldeles strax, kanske om ett litet tag eller kanske rentav inte förrän sent i höst


Undantag...

Ett undantag på bloggfronten kommer här. Här är sommaruppehåll och jag har varit osedvanligt slö och inte lyckats knåpa ihop ett enda inlägg på länge.

Jag är inne på min 3e semestervecka och mår gott och njuter av långa sovmornar, spännande deckare, mysiga rosévinskvällar och en och annan utekväll i vimlet. Långa promenader med bästa sällskapet och sköna grillmiddagar med familjen. Sämre kan man ha det.

Önskar mig neråt Österlen men ingen vill göra mig sällskap så den semestern får jag spara...

Nu till anledningen till detta blogginlägg: brorsans Tindra åker vattenskidor som en liten prinsessa och det måste vi såklart permanenta här med nå´ra bilder. Stolta står vi på bryggan och klappar händerna och förundras över hur 8-åringens armar och ben orkar med långa turer ute på sjön. Duktiga tjejen  :-)


RSS 2.0
Follow on Bloglovin