Blodet droppar

Halva veckan har passerat, det har toksnöat här under eftermiddagen. Snö som lade sig som ett is-lager på marken. Jättehalt på vägen.
 
Blodprover på morronen och hemmajobb resten av dagen och nu lite kvällsjobb för att komma ikapp tappade förmiddagstimmar.
 
Hepp. Klart slut.
 
 

Måndagkväll

 
Snabbuppdatering: Mörkt och kyligt, faktiskt stjärnklart men snön verkar vänta på sig. Jobbarkväll i soffan. Inklusive huvudvärk som suttit i pannbenet hela da´n.
 
Söderöver väntar man extrem-väder och jag är glad att prognosen säger att den inte skall komma upp till oss.
 
Jag har ätit måltidsersättning hela dagen idag. Väldigt många att få i sig och får erkänna att jag känner en viss uppförsbacke. Men känner mig motiverad och framförallt inspirerad av Camilla, en fd kollega som har gjort det (och fortfarande gör) det skitbra i sin viktminskningsresa. Med hennes peppande inlägg både i bloggen och på FB i tanken har iaf skrivit in mig på Itrim och väntar med spänning på mitt första personliga samtal.
 
 

Oväntat

 
Kikade till favorittomten häromsistens.Av någon anledning har han känt sig hotad på nåt sätt. Verkar har löst sig iaf.
 

Finhelg!

 
Söndagkväll. Extratimman idag har gjort skillnad. Både i morse och nu ikväll.
 
Sandra har varit hemma, kom sent fredagkväll i brorsans gigantiskt stora inköp till bil. Joel säger att de har köpt en taxi. Beredd att hålla med. Jag kan parkera Skodan i den. Kan ställa den på plats med bredsladd ;-)
 
Vi trampat runt på stan, varit ut och ätit och druckit gott i skuggorna av Östersunds Bluesfestival och haft födelsedagslunch/middag. En finhelg med andra ord.
 
Nu är unga fröken utkörd till flyget, har förresten säkert hunnit ända hem vid det här laget och jag kikar på Solsidan som söndagsavslutning.
 

Ett helt år

Den är här nu. Årsdagen. Det är idag ett helt år sedan svärmor somnade in efter ett hastigt insjuknande och en kort sjukdomsperiod.
 
Ett helt år. Både kort och långt men framförallt tomt och väldigt konstigt. Svårt att ta in fortfarande. Nästan var vi än är och i vilka situationer vi än befinner oss så finns tanken där. Vad hon skulle sagt, gjort eller tyckt osv.
 
När vi satt på den nybyggda altanen i somras... den skulle hon gillat
När vi plockar bär eller svamp i skogen... då skulle hon velat vara med
Älgolycka en tidig morron förra veckan... då skulle hon ringt och varit orolig
Auktion i Ås för någon helg sedan... då skulle hon varit med
osv...
 
Tanken vilar i att hon har det bra i himlen, hon fixar och donar. Som vanligt.
 
Vid det här laget har hon nog fått ordning på alla änglarna däruppe. Det har spelats bingo många gånger, en hel del festligheter med god mat och skön musik har de hunnit med. Hon har hittat nya vänner samt även anslutit till några gamla.
 
De har det roligt och glatt... hon stickar strumpor framför tv-sporten på kvällarna och bakar lite tunnbröd om andan faller på. Tittar ner på oss med vaksam blick och oroas lagom mycket. Ler lite åt att svärfar både bakar och lagar mat, kokar sylt och saft här nere. Ler lite med värme i hjärtat när han bläddrar i receptboken och letar fram något av hennes favoritrecept.... Hon har det bra.  
 
Vi har det också bra. Trots allt. Dagarna går och tomheten finns kvar, den minskar nog aldrig men de smärtsamma ögonblicken har blivit färre...
 
 

Hemmajobbslyx

Jobbat hemifrån idag och startade i ottan pga av en release som krävde en större testgenomgång. Vi var ett helt gäng som klev upp långt före tuppen. Själv klev jag upp redan 04:15, hade kunnat sova en stund till egentligen men tordes inte somna om av rädsla för att försova mig.
 
Klev således upp, tände upp i spisen, kokade te och tände ljus överallt. Jättemysigt. Fortsatte sen att elda framöver da´n så jag har må  :-)
 
Nu börjar tröttheten ta ut sin rätt så strax blir det tandborste och hopp i säng. Det stormar ute och regnar/snöar från väster till öster. Mannen är bortrest och jag tycker det är läskigt, kör en ljudbok på extra hög volym
 
 

Förtvivlat

Har något roligt att berätta men lämnar det till en annan gång. Finaste H och hennes familj befinner sig i ett förvtivlat läge då hennes morfar som begett sig ut i båt inte kommit tillbaka. Sök-/räddningsinsatserna är nu avbrutna. Så otroligt svårt att inte veta, att inte ha några svar och att vara lämnad med tusen och en funderingar i huvudet.
 
 
 

Fullmånen lyser på taken

Skithäftig fullmåne både igår och idag. Stor och skarp... åkte en extra sväng med bilen för att få till något schysst foto men mobilen begränsar så lite besviken konstaterar jag att känslan långt ifrån är densamma som IRL.
 
Hörrni, helgen har strax passerat och här har det städats uterum, plockats bort diverse uteprylar och gjort 'vinter'. Bakats bullar (jooo, det är faktiskt sant) och sorterats grejor till kaoskontoret, bytts däck och tvättats bil och kollats på första avsnittet på nya 'Solsidan'.
 
Mannen har blivit okry och ligger och fryser under täcktet och jag skall slutföra ett photoshop-uppdrag och sen krypa ner under täcket jag också.
 
Skön måndag på er.
 
 

Avslappnat

Fredagkväll igen. Veckans bästa. Skönt att komma hem. Fixa något att äta. Elda i öppenspisen. Tända ljus här och var. Dammråttor, tvätthögar och allmänt stök syns inte så tydligt om man släcker ner. Så jag gör det. Landar med en tidning här i soffan. Vilsamt.
 
P.S Den första snön är här. Den har legat kvar över natten dessutom...

Födelsedagsmiddag....

Idag har vi gratulerat Elin på födelsedagen. Fått lyxigt god kycklingmiddag och jättegod tårta. Träffat fina familjen, vyssjat lillasyster och fått vända för att hämta mina kvarglömda glasögon sen. Typiskt mig. Som om inte det var nog är min plånka på villovägar också. Letat som en dåre sen vi kom hem. Irriterande som f*n
 
Nu avslutar vi kvällen med lite fikafrämmande och lite tv-tittande och vips så är det fredag. Igen.
 
 

Lägesrapport Ytteråskogen

Rapport från soffhörnet en helt vanlig vardagskväll i Ytteråskogen. En hyffsat snabb middag och bortplock av den, en katt som fick hämtats hem från skogen och lite pyssel med mossa och enris samt ett par jobbsaker som desimerades till en för att jag är för trött och inte så smart. Sådärja, det gick snabbt att få den kvällen att gå.
 
Nu blir det lite film att somna till, "Rosor kyssar och döden" med Tova Novotny och Ola Rapace bland annat. Har sett de andra två. Tror iaf att detta är den tredje och sista filmen i en serie baserad på Maria Langs böcker.

Jakten på belöning

På jobbet hamnade vi i en intressant diskussion idag. Vi pratade om detta med funderingar av typen 'jahaja, var det så här livet skulle bli" och hur lätt det är att man spinner runt i vardagshjulet utan att kanske stanna upp och utvärdera då och då.
 
Vi alla kände igen oss i flera beteenden och mönster som kan vara svåra att bryta, t ex detta med att man ständigt har ett dåligt samvete för någonting. Det spelar ingen roll hur mycket, hur ofta eller hur bra, så är målbilden ändå inte riktigt nåbar. Man kunde oavsett gjort lite till, lite mer eller kanske något helt annat. Man kunde liksom alltid putsat diskbänken ändå lite mera och tvättat en maskin till osv osv. Tiden som vår dyraste resurs spills och slösas med och det skapar en stress och så snurrar hjulet spinner vidare tills axlarna landat uppe vid öronen och huvudvärken dånar bakom ögonlocken...
 
Ett vettigt sätt att bryta iaf något av detta skulle kunna vara att belöna sig själv lite hela tiden utefter vägen. Annars är risken att man aldrig kommer dit. Till belöningen alltså, det blir gärna 'sen', 'imorron' eller 'när... är klart... då....'
 
Att bestämma sig för att tex 1 timma var 3:e dag (eller annat som kan passa) bara göra något som man sjäv vill och har längtat efter. Man får försöka tänka sig att diskbänken är skinande ren, tvätten struken och soporna sorterade och barnen är nattade osv osv och försöka hitta vad man då skulle gjort med den kommande timman och faktiskt också göra det tror. Att man faktiskt INTE FÅR göra något annat än just det kanske kan skapa ny energi.
 
Att sätta sig ner med en bok och en kopp te, ta en skogspromenad med hunden eller sjunka ner i ett skönt bubbelbad kanske gör storverk för ny ork. Utöver det kan det vara en påminnelse om att det är OK att strunta i smulorna på diskbänken ibland och det är ingen katastrof att tvättstugan verkar svämma över. Det är OK att sänka garden och låta verkligt viktiga saker få ta mer plats...
 
 

Tjugofem

 
Grattis älskade finaste Sandra. Alldeles för långt bort för tårta på säng och lite skönsång (nåja)... Malin och Ida har iaf åkt till hufvudstaden för att överraska...  Kram älskade unge!

Helgresumé

En dag extra ledigt gjort helgen särskilt lång och den har vi spenderat med Fredrik och Maria hos Sanna och Andreas i Rörvik och mått gott. Fiskarfänge både lördag och söndag, en dag med och en dag utan. Fångst alltså. Jätteskönt att vara ute alldeles oavsett!
 
Innan vi åkte hemåt igen vid lunchtid igår fick vi en guidad rundtur på Sannas jobb, en fiskfabrik på ön. Väldigt intressant att få se hur laxen hanteras från vägen via båtarna till och genom fabriken och ut i lådor på lastbilarna som omedelbart skickar fisken vidare till kunder runtom i världen. Trots en väldigt sofistikerad process med många finessrika maskiner till hjälp så går det inte komma ifrån att det är ett jobb med mycket manuell och fysiskt arbete. Nyttigt att se för oss kontorsråttor som hasar iväg i tofflorna till fikarummet för att hämta en kopp te som största ansträning på en dag. 
 
Eftersom Sanna har fyllt år tidigare den här månaden så firade vi henne lite i efterskott med en fika på ett fik nere vid vattnet. En trevlig helg som sagt... Bilder hoppas jag kunna återkomma med. De ligger på spridda källor och behöver redigeras en aning...
 
 
  
 
 

Cup´s song

Kolla vilken häftig variant på Cup´s Song
 
 
 
 
 

 
 

Packad

Trevligt besök ikväll och te samt ett par knäckemackor senare så har vi snackat ikapp oss.
 
Fredag imorron och vi åker till Rörvik för att umgås med Sanna och Andreas. Tvättat och packat klart och nu blir det en snabb dusch och sen i säng. Mannen är i bortrest och hunden gillar inte riktigt det. Ligger gärna vid dörren och håller vakt. Lyssnar uppmärksammat efter välkända steg i gruset.
 
Apropå hunden, antar att ni tröttnat på mitt ständiga oroande och iaktagande på hur hunden mår. Jag vet att jag har en komplett uppsättning känselspröt riktade åt det hållet och jag noterar precis varje vinkling av håren i hans päls. Han är inte OK, ikväll väldigt flåsig och varm och ville inte promenera tidigare ikväll heller.
 
Nä,  här fanns inte så mycket att hämta kanske. Den andra bloggen, den med våra Husprojekt är iaf uppdaterad med lite nytt
 
Trevlig kväll!
 
 

Söt som socker

Fina kollegor på besök igår, lite mat med snack och skratt  :-) Vi körde en middagsrepris från personaldagarna på Vemdalsskalet i våras. Toppengott och lättsamt att fixa i ordning...
 
Onsdag idag, mannen hemma och har varit till veterinären med Lex. Vi har hittat knölar på hans kropp  :-/  Veterinären mätte dem och tyckte att vi skulle vara uppmärksam på om de börjar växa. Tyckte inte vi skulle vara oroliga. Det går dåligt. Att inte oroa sig alltså. Jag oroar mig ständigt för bästa kompisen.
 
Hon (veterinären alltså) tyckte att vi behöver ge Lex smärtstillande medicin för att han ömmar lite i bakdelen, det har vi inte lagt märke till egentligen mer än att han vid enstaka tillfällen verkat haft besvärligt att hoppa upp i bilen. Känns lite konstigt att medicinera då men hon har förmodligen rätt. Självklart skall han få medicin isf.
 
Nu skall kvällen avslutas med 'Arga Snickaren' från Åre
 
Gokväll!
 
Bild på en supersöt ros som kollegorna hade med sig
 
 

Småpyssel

Dags att avsluta kvällen med en dusch... ont i huvudet, dunket sitter kvar i panna och har härjat där flera dagar nu. Känner mig trött och irriterad  :-/
 
I helgen plockades mycket fint att pyssla med och det har jag sysselsatt mig med ikväll. Det är inte särskilt kallt ute så i uterummet är det fortfarande behagligt att sitta med pysslet. Skönt också att kunna lämna kvar stöket och bara stänga dörren och gå in, för att fortsätta pysslet senare...
 
Mannen är borta på jobb och hundstackaren får inte någon lång kvällspromenad då. Han får ingen alls. En snabb rastning på tomten bara sen skyndar jag mig att låsa dörren igen. Det är verkligen kolsvart här och jag inbillar mig både det ena och det andra.
 
Nä, dusch nu och i säng...
 
 

Måndagmorron

Jotack, det är bra, tröttast i kvarteret och med huvudvärk men upprätt position iaf. Alltid något. En bra helg har passerat... fikapromenader, familjemiddag och lite pyssel här hemma har hunnits med. Samt sovmorron förstås.  Det som jag önskar mig allra mest just nu. Sovmorron....

Finfrämmat

 
 
Lördagkväll i stugan. Slöar i soffan, mätt efter en fin-familjsmiddag och premiärpåhälsning av miniskruttan. Knastrar vilsamt i öppenspisen och ljusen brinner fint. Skön lördagkväll
 
 
 
 

Ingefärsförgiftning

Torsdagkväll. Efter en hel dag i soffan under ett täcke. Migrän och ont i kroppen. Började ganska plötsligt igår kväll av att jag kände mig febrig och influensasjuk, sådär ont i håret och öm i hela kroppen. Vaknade sen under natten med värsta migrändunket i huvuet... Märkligt och väldigt länge sedan jag hade den typen av huvudvärk.
 
Tills jag kom på det. Lagade YakiNiki till middag och hade rivit alldeles för mycket ingefära så jag hällde överblivet riv i citronvattnet. Som jag drack mängder av för att det är så himla gott. Detta har hänt mig en ggn tidigare då jag drack ett ingefärs-te och fick samma reaktion och därför kände jag mig helt övertygad om att man kan få ingefärsmigrän. Typ.
 
Ända tills jag i eftermiddag googlade skiten och fick läsa att man BOTAR migrän med ingefära. Jahaja Dr Hedin.
 
Nåja, känner mig bättre ikväll och alvedon hjälper mot dunket, det är annars värsta paniken, när man vet att inga tabletter kommer hjälpa på ett tag. Att det bara är att härda ut.
 
Kvällspromenad med Lex, jättehärligt väder och skönt i skogen. Tog med lite mossa och annat fint hem och har light-pysslat lite med det. Kaoskontoret får vänta tills allt dunk är borta.
 
Fredag imorron! Tjohoooo

Röda

Fina röda rosor och spännande rosévin kom mannen hem med en kväll förra veckan. Taaack! Underbart vackra röda rosor är det något magiskt med.
 

RSS 2.0
Follow on Bloglovin