Osäkert?

Vi börjar fundera på påsken. Är ledig och en påsktur till stugan och andra fjällturer är på sin plats. Vädret igår och idag har inte verkat så lovande. Det har stormat, regnat och töat och tagit riktigt hårt på snön. Påskföret har varit lite i farosonen. För att komma upp på fjället och över sjöar och tjärnar behövs bra före och bra is...
 
Nu på em har vädret precis slagit om och istället för regn så snöar det. Perfekt. Bättrar på oddsen att vintern håller sig kvar en stund till  :-)
 

Söndagbilden

Något försenad kommer veckans söndagsbild här.
 
Helgen har vi spenderat i Rörvik hos Sanna och hennes fina norska familj. Har haft det 'koseligt' och mått gott hela helgen.
 
Vi har ätit nyfångade räkor med superb Aioli, fikat på mysigt café, promenerat upp på fjället till en ny vindkraft-park, åkt runt i skärgården och hänförts över de vackra omgivningarna, varit på museum, simmat några längder i ortens simhall och ätit härliga långfrukostar med trevligt sällskap.
 
En skön helg och nu smider vi planer på att återvända till sommaren för fiske...
 

Onsdagsledig

Onsdag idag. Ledig onsdag dessutom. Det är förmodligen bästa varianten av onsdagar  :-)  Jag jobbar i helgen och firar det lite i förskott med en ledig dag helt enkelt.
 
Har skjutsat mannen på flyget och käkat en macka och skall dra ut en sväng med hunden innan jag får besök av en bästis från 'förr'. Vi har inte setts på vääääldigt länge så det skall bli kul att ses.
 

Glädje

Att hitta glädje i och omkring sig är viktigt. Kanske en av de viktigaste egenskaperna? Att kunna känna glädje i både stort och smått menar jag.
 
Det häftiga med glädje är att den inte har någon minsta gräns, den kan vara ett ögonblick och ändå ge en skön känsla betydligt längre tid än så.
 
Som för alla andra så varierar mitt begrepp och innehåll av glädje med stort omfång. Ibland är lycka att hitta två likadana strumpor i strumplådan, en annan gång är det en god middag och trevligt sällskap. Just idag känner jag extra glädje över de sköna färgerna i ett knippe krispiga tulpaner på köksborde.
 
Tidsinställt inlägg. Igen. Verkar vara enda möjligheten att hålla bloggen uppdaterad. Nåja.
 
 
 
 
 

Avsluta Avslutet


I pannlampans sken

Helt plötsligt är det snart onsdag. Vad hände med måndag och tisdag?
 
Tiden går snabbt. Jag på skidor gick inte lika snabbt idag. Fy vilken gissel att åka ospårat i lössnö. Frestade på humöret. Härligt i övrigt. Pannlampa på och ner på sjön för några kilometers åkning i skoterspåret.
 
Tillbaka och landa nyduschad framför knastrande brasa. Då är det värt dem. Svordomarna tidigare alltså  :0)
 
 
 
 
 

Söndagsbilden den 10 februari 2013

Dags för en söndagsbild igen. Den här gången blir det på den hängande eldstaden som jag fick av Malin i födelsedagspresent. Produkttestat den idag och det gick fint. Korvarna blev lika svarta som vanligt  :0)
 
Igår var det dags att gå på Östersunds-Revyn, med familjen. Nyttjade julklappar till sist. Några år sen jag och mannen var iväg sist men jag vill minnas att vi skrattade mer den gången. Lite tam blir betyget.
Efter revyn supergod och trevlig middag på en ny restaurang på Östersunds kroghimmel: Upstairs. Supergod mat, superbra personal och skön lokal. Där blir betyget topp!
 
Inatt har vi haft 2 småtroll på besök och idag har vi varit ute och skottat, städat uterummet, åkt iväg med all återvinning, burit ved och busat med Lex. Vi hann med en liten stunds pyssel xå innan det blev korvgrillning med övriga familjen.
 
Lägg till ett eftermiddagsbad med ljudbok, lite ost och kex till middag och nu kanske en stund i soffan så har du hela min söndag. Mannen har börjat att kika på en film, kanske jag gör sällskap. Innan nyheterna på 4an sover vi bägge två är min gissning
 
Då kör vi på med en ny vecka då!
 

Grönt e skönt

Här har det toksnöat sedan igår. Ida har dragit runt på spaden och grannen har varit förbi med traktorn så jag har inget att klaga på egentligen. Sen är det nog aningen tidigt att börja tjata om att jag är trött på snön. Å visst vill jag ha de där otroligt härliga vårvinterdagarna med sol och apelsin ni vet. Jodå visst.
 
Nöjer mig med att försöka fräscha upp hemmet istället. Vår-a till det liksom. Göres bäst med vitt och grönt anser jag. Sagt och gjort. Gröna ljus inköpta, fyllt upp en skål till bredden med lime och några nya gröna växter. Japp. Sådärja, då var det klart
 
 
Annars är jag ganska kry nu, efter några dagar med feber och ont i halsen. Fortfarande hostig och hes men känner mig inte sådär risig och slö längre. Det gör däremot mannen. Känner sig risig och slö alltså. Han har faktiskt hostat oxå. Ett par ggr. Ni förstår vartåt det lutar va? Luktar killförkylning lång väg här.
 
 

Host Host Host...

Snörvel och host, täppt i näsan och allmänt frusen. Nåja en cola-light råder lät bot på detta hoppas jag.
En skön helg har passerat. Sammanfattning:
- skidor, hund och man ordentligt rastade i skönt väder.
- shoppingtur enligt planerna, herrgarderoben väsentligt uppdaterad
- mysig Malin-fika
- trevlig spontan-kväll hos vänner
- tapetsering hos mamma och pappa
- sovmornar och långfrukostar
 
Jaha, lite 'En pilgrims död' och sen dusch och i säng. Snart är det måndag igen
 
 
 

Lördagsplaner...

Fredagkväll, en inställd bowling/bio-kväll och vi hänger i soffhörnan. På-spåret är avklarat utan särskilt många poäng på min sida.
 
Vi har båda varit i Sälen halva veckan och det är alltid trevligt. Några dagar med skön blandning av jobb, trevlig kväll på 'Gustav' ett av Lindvallens lokala hak men fina lilla familjen, och ett halvhjärtat försök till lite skidåkning. Jag skyller på vallan. Eller valla-chefen snarare...
 
Att åka hemifrån ett litet tag gör det ändå mera uppskattat och vara hemma  :0)
 
Imorron kanske det trots allt kan bli lite skidåkning, just nu stormar det här utanför så det återstår att se vad som finns kvar av spåren... Utöver skidåkning är planen en tur till civilisationen för lite shopping och lördagsfika på något mysigt ställe. 
 
Ja det var väl ungefär allt. Over and out.
 
Ha en skön helg!
 
 
 
 

RSS 2.0
Follow on Bloglovin