Valborgsmässoafton 2012

Lite dyster stämning och mina tankar vandrar iväg till familjerna som nu kämpar i sorg och förtvivlan. Svårt att släppa tankarna om hur de mår och hur de får varje nytt andetag att hända. Hjärtat värker.

Vi hade nog inte 'firat' den här kvällen alldeles oavsett eftersom husets hund är livrädd för allt som liknar ljud av raketer och smällare. Efter den nyårshändelsen så har hans rädsla eskalerat och han är misstänksam på flera ljud. Vi har därför spenderat huvuddelen av kvällen i bilen åkandes runt i skogstrakterna en bit från bebyggelse och brasor.

Just nu hemkommen och uppkrupen i uterummets soffa så hör jag några fyrverkerier som startat i närheten. Med högt ljud på tv:n så hoppas vi att hunden inte hinner uppfatta vad som händer.

Trevlig Valborg!

Sorgligt och ledsamt blev det nu

Två unga tjejer, varav en av dem från 'byn' har omkommit i en bilolycka inatt. Så tragiskt, så oerhört tragiskt och många tankar går till deras familjer och vänner.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14751180.ab

Lilla fina S, så mycket roligt kvar att uppleva, så tragiskt. Sov gott!

Gomorron soliga söndag

Söndagmorron, jag har längtat efter sovmorron. Vad är mer typiskt än att vakna före 7 då? Kissnödig och upp på toan tillbaka till den varma goa sängen. Då skall hunden ut. Tillbaka igen. Jaaaam, då skall katten också ut och sen var tröttheten som bortblåst.

Skönt hur som helst att inte behöva skynda någonstans. Ligger lugnt kvar här i sängen och slösurfar.

Gårdagen måste betraktas som världens lugnaste dag på jobbet. Inte ett samtal förrän 16:30 märks att säsongen är slut nu och att receptioner, skidhyror och skidkolor stänger en efter en.

Familjemiddag igår. Alltid roligt att ha dem här. Reducerad familj denna gång dock. Mamma och pappa är fortfarande förkylda  :-( Går inte över och jag har tappat räkningen för hur länge de hostat och kraxat nu. Utöver dem så fattades även min största lillebror och hans fru som har dragit till Frankrike. Om de hade varit hemma hade de sluppit käka sniglar och hade kunnit få lite pastasallad istället. Otur dom hade, men jag får väl laga denna eminenta rätt till dem en annan gång  ;-)

Jahaja, söndag idag och vad göra? Skogspromenad med hunden, han visar tydligt att han vill iväg. Sen har jag lovat Nike att vi skall promenera efter stranden här nere också. Vi ska gå till en liten ö och kika lite nu när det är så lite vatten att det går att gå dit ut.

Bilen måste dammsugas, hundskrället har hoppat fram från 'skuffen' där han SKA sitta och baksätet är nu fullt av skitiga hundtassar. Skulle behövt måla en del också men min arm är överansträngd av all målning framförallt i taket tror jag så den strejkar lite så jag tror den får ledigt idag trots allt.

Jamen lite frukost kanske, e de för tidigt att väcka Sandra tro?