Öppettider


Trettiominutersbrake

Snabbt lunchbrake, hunden behöver rastas och jag kanske festar loss på en kopp te och en rostmacka eller nå´t. Regnar och är ruggigt värre här idag så jag störs inte så mycket av att jobba. En sparad soldag till min semester  ;-)

Måste bara gratulera världens bästa kids idag...

GRATTISKRAMAR till SANDRA  --- som precis fått veta att hon kommit på in på Ekonomprogrammet på Stockholms Universitet till hösten... Toppen!

GRATTISKRAMAR till MALIN --- som fått jobb i en guldsmedsbutik och trivs som fisken i vattnet. Kul gumman!

GRATTISKRAMAR till IDA --- som kommit in på sitt förstahandsval i gymnasiet. Hon skall gå Samhällprogrammet Internationell intriktning till hösten. Perfekt Ida!

Stolt * Stolt * Stolt * Stolt * Stolt * Stolt * Stolt * Stolt * Stolt * Stolt * Stolt * Stolt * Stolt * Stolt * Stolt * Stolt * Stolt * Stolt * Stolt * Stolt * Stolt * Stolt * Stolt * Stolt * Stolt * Stolt * Stolt * Stolt * Stolt * Stolt * Stolt * Stolt * Stolt * Stolt * Stolt * Stolt * Stolt * Stolt * Stolt * Stolt * Stolt * Stolt * Stolt * Stolt * Stolt * Stolt * Stolt * Stolt * Stolt * Stolt * Stolt * Stolt * Stolt * Stolt * Stolt * Stolt * Stolt * Stolt * Stolt * Stolt * Stolt * Stolt * Stolt * Stolt * Stolt * Stolt * Stolt * Stolt * Stolt * Stolt * Stolt * Stolt * Stolt * Stolt * Stolt * Stolt * Stolt * Stolt * Stolt * Stolt * Stolt * Stolt * Stolt * Stolt * Stolt * Stolt * Stolt * Stolt * Stolt * Stolt * Stolt * Stolt * Stolt * Stolt * Stolt * Stolt * Stolt * Stolt * Stolt * Stolt * Stolt * Stolt * Stolt * Stolt * Stolt * Stolt * Stolt * Stolt *


Salander med omnejd

Förbannar vår stationära PC, vårt modem eller vad tusan det nu är som orsakar strulet. Lyckades med nytt modem efter lite tjorv äntligen få maskinen att hitta ut på nätet igen. Jubelropen visste liksom ingen gräns.

Blott ett ögonblick dock. Sen är vi tillbaka på ruta 1, det går att komma ut på nätet men det är ofantligt seeeeeeeegt så att det i praktiken inte funkar. Felsökning via telia säger att vi inte har någon ip-adress. Hur är det möjligt undrar jag. Då borde vi väl inte komma ut överhuvudtaget???   Tvi och fräs.... jag har så mycket bilder jag vill lägga ut här. Bloggen blir tristare än trist utan dem och det blir jag oxå. Plus sur och tvär och rätt oresonlig faktiskt. Så pass att jag funderar på en brevbomb någonstans. Inte klurat ut var än bara....

Nåja... söndag igen. Min sista jourhelg på 4 veckor är snart slut. 5 arbetsdagar kvar till semester. Låter väl alldeles förträffligt  :-)

Ida och jag har cruisat runt som galningar idag, upp till Åre en sväng, över till Huså, in i Järpen på en bit mat och sen vidare till Östersund. Jomenvisst... nu är det iaf dags att köra ett Salander-marathon, eller iaf så långt som vi orkar. Har sett alla 3 filmerna och läst/lyssnar på böckerna så detta blir reprisernas repris.

I Östersund har förresten en storbrand härjat i eftermiddag. Ett stort svart moln låg över stan och på radion
uppmanades kringliggande för att hålla sig inomhus.

5 dagar kvar....

Ljummen

En finfin ljummen kväll, har hunnit med trevligt fika, en hundpromenad och mer fikasällskap innan jag blev tvungen att sätta mig med jobb en stund. Men eftersom jag suttit ute i kvällssolen med jobbningen så tycker jag ändå inte att jag slösat bort en fin sommarkväll. Gött. Det som fått mig att så sakteliga dra mig tillbaka är myggen som illvilligt flockas runt mig som utsvultna gamar över en självdöd känguru

Nämen en kopp te nu så ska jag avrunda jobbaktiviteten och slänga mig i duschen sen. Nya lakan i sängen ska det bli och sen släcks lampan för idag. 

Sov gott. Fredag imorron förresten. Härligt va?  Står nå´ra grejor på vill-hinna-med-listan   :-)

Ohyffsat, respektlöst eller kanske rentav charmigt?

Att prata 'i mun' på andra... vad visar det? Att man inte lyssnar, att man inte är intresserad av vad som sägs eller att man helt enkelt inte har tid att vänta på att få säga 'sitt' i någon form av iver?

Att i en dialog plötsligt prata om annat.... vad visar det?  Att man inte lyssnar, att man inte är intresserad av vad som sägs eller att man helt enkelt inte har tid att vänta på att få säga 'sitt' i någon form av iver?

Att mitt i en dialog börja sms:a/ringa/surfa i mobilen.. vad visar det? Att man inte lyssnar, att man inte är intresserad av vad som sägs/görs eller är det bara en dålig vana?

Känslan det ger är iaf solklar...

Myskväll

Myskväll här i hemmet. Vi passar på och skyller på regnigt och grått väder. Det blir extra då. Extra OK och Extra Mysigt.

Kryper upp i sängen, lyssnar på en ljudbok och slösurfar lite... sköna vardagsstunder. För det är ju vardagen det handlar om eller hur? Går 5 vardagar på en lördag...

En och en halv vecka kvar

Ynkligt

Missen är hemma igen :-D  

Vi har letat och letat överallt och allstans... hade slutat leta och gick ner till sjön och bara stod där och funderade en stund och tänkte att det var dags att börja kolla i vägren och dike. Hemska tanke.

Hördes ett litet ynkligt mjau någonstans inifrån buskarna och nå´ra ytterligare mjau så jag kunde hitta henne. Skygg och ville inte komma fram så jag fick krypa in och hämta henne mitt bland buskar och snår. Så rädd och skygg som sagt men hon lät sig villigt hämtas iaf. Så skönt att få tag på henne, å vad hon åt när hon kom hem. Mätt (på Rostbiff) slänger hon sig sen ner på rumsmattan för stora rengörningen...

Pustar ut  :-D

Historievandring

En solig och jättevarm sommarsöndag börjar mattas av. Fortfarande varmt och skönt och några kids badar fortfarande för fullt. Låter inte det minsta kallt ens. SOMMAR

Vi har varit på ett kul ställe här i närheten. Turistat lite i vår egen omgivning. Tekniklandet heter stället som från början varit ett flyg- och lottamuseum men nu är utökat med massor av försvarshistoriskt material. Historienörden (jag) mådde gott bland alla prylar, noga läsandes texter och information. Det är så intressant att försöka bilda sig en uppfattning om 'förr'.

Mitt sällskap tröttnar allt som oftast på mig varje gång. Jag ska nog helst åka på dylika ställen själv, eller hitta mig en intressefrände kanske.

På stället finns oxå en samling veteranbilar i jättefint skick. Kul att se att någon tar sig tid (och råd) att fixa bilarna i så´nt skick.  

Har trott på åskväder hela dagen, har skyllt den ihållande huvudvärken på det iaf. Inget åskväder ännu så då kanske det är rosévinet trots allt  ;-)

Har precis kommit hem från en cykeltur och nu ska vi ut och leta lilla katten som förirrat sig ut mest troligt. Är rädd för att hon hoppat/ramlat från andra våningen och ner. Hoppas hoppas hoppas att hon inte gjort sig illa.  Hoppas  hon bara är rädd och nu törs komma fram ur  någon buske när det blir lugnt framöver kvällen.

Två veckor kvar...


Trött och nöjd

Efter två sköna utgångskvällar så är det dags att hoppa i kojan nu. Trött och lite sliten känner jag mig. Skönt nöjd och glad dock.

Kvällen är ljum, kanske skall avsluta med en kopp te på balkongen innan det blir pyjamasen på.

Sov gott alla  :-)


Lunchstopp

Lägesrapport mellersta norrlands inland:

- Ingen semester i sikte ännu på ett par veckor

- Vi kämpar mot västanvind och regn samt alldeles för lågt antal grader celcius. Idag kanske vi fått lön för mödan för solen skiner från en blå himmel och det är varmare än +10 vilket börjar kännas som rekord. Let´s hope it´s for real this time.  

- HemPC´ns modem fick en puss av åskan och väntar nu på att få bli utbytt. Trodde ett tag att det var själva maskinen och såg PS vinka adjö. Piuhhh. Pustade ut lite där. Vi har iaf rensat och rensat och defraggat som dårar så nu är den hyffsat OK men saknar sitt modem förstås.

- Förkylningen håller ett stadigt grepp om min hals och retar till hosta hela tiden. Irriterande.

- Fredagskänslan börjar närma sig. Vinkväll på stan sen med galanta damer (och herrar). Ser fram emot. Ser xå fram emot en sovmorron imorron och så få samtal som det är möjligt på jourtelefonen.

Allt för nu   :-)   Over and Out

RSS 2.0
Follow on Bloglovin