Lördag. Igen.

Gud vad veckorna rasar iväg. En regnig lördag idag och utomhusplanerna är reviderade en aning men har iaf skurit till lite markisolering till garagestolparna och grävt över lite grus. Gruset är i väntan på ett lastbilslass till veckan.
 
En rolig grej förresten: Vi bloggar numera hos Vi i Villa med vår blogg: Våra Husprojekt. Välkommen dit!
 
Annars så har veckan varit ganska omtumlande. Fina svärmor har sakta tagit sig upp ur det svåra sjukdomstillstånd som drabbade henne för ganska exakt 2 veckor sen. Helt makalöst glada och faktiskt förvånade står vi här. Många tacksamhetens tankar går till en snabbtänkt läkare som med sin insats förmodligen var det avgörande i att hon nu återhämtat sig på ett otroligt sätt. Tacksam är ordet för dagen...
 
Nä nu blir det lite sockerkaksfika med bästa Tindra och Nike. Det är förresten Nike och Ida som bakat. Med möjligen aningen bättre resultat än det som Tindra och jag åstadkom häromsisten. Men bara näppeligen  ;-)
 
 

Långlördag

Klockan är snart 21 och jag är konstigt trött i hela kroppen. Har varit i skogen med Lex ett par timmar men det var inte direkt någon ansträngande tur.
 
Tankarna är konstant hos fina lilla svärmor. Kämpa på nu! Kämpa allt vad du kan för det finns så mycket som inte är avklarat ännu, du har så mycket mer du vill hinna se och uppleva. Så mycket planer. Kom igen! Du fixar det!
 
Exempel på klumpig och märklig läkare har visat sig idag. Somliga helt oproffsiga i sitt bemötande, tur att det finns raka motsatsen också. Varma, förtroendeingivande och framförallt med empati i sitt handlande. Viktigt.
 
Konstigt och overkligt, händer verkligen det här? Va tusan kom allt det här dåliga ifrån på så kort tid? Vad händer?

Orolig och lite ledsen

Mannen har åkt tillbaka till sjukhuset tillsammans med sin pappa och sina syskon för att vara hos fina lilla mamman som fortfarande är dålig. Det svåra och konstiga är att ingen vet varför och på vilket sätt hon nu är och blivit så sjuk. Läkarna själva ställer sig undrande till vad som pågår och det både skrämmer och lugnar på samma gång.
 
Att inga prover eller undersökningar visar några spår av sjukdom eller nåt annat som alamerar lugnar och jag hänger kvar i tron om att hennes kropp nu försöker blir piggare genom att vila sig i form. Att sömnen och vilandet läker vad som är trasigt. Lilla svärmor!

Oviksfjällen

Torsdag. Oj, här rasar tiden iväg som vanligt. En kul och trevlig samt JÄTTEGOD middag igår med firandet av en kollega som både slutat och fyllt jämt. Villa Tottebo levererade! Jag åt Reninnerlår som var bland det godaste jag ätit! En rolig anekdot är att den byggnad som är VillaTottebo tidigare låg där det är personalparkering på mitt jobb idag  :-)
 
Oviksfjällen lyser ordentligt vita idag. Solen vilar på topparna och det är jättevackert verkligen. Hösten är här om nu någon skulle tvivla på det vid det här laget.
 
Tänker mycket på lilla svärmor som fortfarande är kvar på sjukhuset. Inte sig lik alls. Tryggt att veta att hon får tillsyn och vård iaf. Det är dags att krya på sig nu lilla damen, det är massor som ligger och väntar på att få bli upplevt! Va sägs om Hurtigruten t ex! Vila dig i form nu!
 
 

Grå och ledsam måndag

Måndag igen, helgen har gått i rasande fart. Joel och jag har sprungit runt tomten i turbofart och fixat och trixat, eller "jobbat" som han uttrycker det.
 
Helgsammandrag:
-- Tulpaner och andra små vårlökar har hamnat i jorden
-- Betongplintar till garage-stolparna är gjutna
-- Betongplattor till att lägga som gång-plattor till nästa sommar är gjutna
-- Det överfulla återviningsförrådet är städat och om-organiserat
-- Brandbilar av lego finns i ett halvdussin
-- Böcker är lästa och noggrannt studerade, brandbilar såklart.
-- Lördasgodis inhandlat och uppätet, rester från lördag gick fint till söndagsfrukost
-- Älgjaktslagets årliga finmiddag avklarad enligt tradition. Liiika utsökt som vanligt
 
Ungefär på det viset
 
Vi har också funderat och tänkt i massor. Fina lilla svärmor har efter en tids ont i magen landat på sjukhuset... Vi oroar oss förstås och tänker mycket på vad det är som är fel
 

Septembermorron

Vaknar efter en skön och sval natt i uterummet igen. Utvilad och redo för dagens utmaning: Joel-skrutten kommer snart innanför dörren och då gäller det att vara redo för 100% action :-D

Vi skall sätta tulpanlökar, plocka ur en garderob och ta en promenad för att hämta hem lite höstfint som t ex en-, tall- och granris, mossa och rönnbär. Sen skall det höstfina förstås placeras ut här hemma på tomten.

Självklart måste vi hinna fixa lördagsgodis också :-D

Nämen frukost då, sen kör vi!

Sommarminne

Solbrännan faller så sakteliga av och nu är det svårt att komma ihåg att vi förra veckan vid den här tidpunkten gick runt i flip-flop, drack iskall cola-light och hade som enda uppgift att ta sig ner till stranden och sen upp igen...
 
 
 

Nattarbete

Har lagt några timmar på att redigera bilder. Inte klar på långa vägar dessvärre men det ordnar sig hoppas jag. Glömmer alltid bort vad lite tid det egentligen finns till det roligaste som finns när jag tar på mig såna jobb. Det är verkligen det roligaste som finns och jag lär mig massor varje gång, gäller att prioritera min tid lite bättre om jag skall hinna

Nåja, husprojekt-bloggen är iaf uppdaterad med lite mer av både text och bild. Så ni är välkommen dit eftersom det inte direkt blir nerlusat med inlägg här

Grattis fina pappa!


Igår firade vi finaste pappan på hans födelsedag. Halva familjen deltog så vi kör en repris idag. Vi skall fixa 'hjällbrua' och äta middag lite senare idag...
 
Söndag idag och nu frukost och sen lite utefixande... dags att göra höst liksom
 
 

Lingonris och stubbar

Första måndagen efter jobbet avklarat... gick fint. Ja förutom det med att kliva upp som är en pina även om jag skulle vara nog så invaggad i vardagslivet.
 
Tisdag idag och nu kör vi en dag till då helt enkelt  :-)
 
En fin kväll i skogen igår. JÄTTEMYCKET och JÄTTESTORA och fina lingon hittades. Verkligen ett bär-år detta. Snart börjar det jagas i skogarna där jag hänger så det gäller att passa på att springa runt nu innan skogen är full med gubbar igen.
 
 
 

RSS 2.0
Follow on Bloglovin