Dåså...

Då var det dags... ha en go´och glad påsk!

Blåsig lunch

Lunchpromenaden inställd. Kallt och blåsigt och snöar från vänster till höger. Latmasken jublar och jag tar katten med mig till uterummet och betraktar vädret från insidan. Passar på att fundera på helg-packningen. Åker upp till stugan en sväng i kväll för att elda ur lite fukt och ta upp något av packningen...
 
 
 

Johan

I helgen såg vi den nyaste av Falk-filmerna. Fick för mig att det var premiär men den fanns tydligen på nätet så den kanske inte var så ny ändå.
 
Hur som  helst. Den får 4 popkorn av 5. Kanske t om 4 popkorn en opoppad majs. Bra och sevärd helt enkelt.
 
 
 

Tankar

Har senaste dagarna tänkt mycket. Mycket på det senaste året. Det har innehållit ganska mycket sorg och tårar. Tittade för någon dag sedan på foton på min 'gammeldator'. Kanske var det där tankarna började.
 
Foton från Rolfs 50-årskalas t ex, eller från förra påsken. Bilder där svärmor är med, skrattar och ler, busar och tjoar. Det är så konstigt, ledsamt och tomt och jag undrar om vi egentligen förstått att hon är borta. Kanske det går in lite i taget. Kanske är det så det måste fungera?
 
Alldeles nyss miste en fin arbetskamrat hastigt och oväntat sin pappa och tidigare under året har 3 andra arbetskompisar också genomlevt samma sak. Tårarna lurar i ögonvrån...
 
I himlen är det nog påskfint nu skulle jag tro, svärmor har svischat förbi med sopen och pyntat med påskdun till höger och vänster. Hon har bakat 'stut' att äta till påskskinkan. Det skulle inte förvåna mig om hon hunnit fixa lite småkakor xå när hon ändå var i farten liksom. Sen blir det storkalas, knappast bara en dag. Näe, det lär pågå hela påskhelgen. De är ju så många däruppe. Många som vill vara med och kalasa. Det där styr hon upp. Lätt. Hon tar en liten avkopplande stund i soffan emellanåt. Slår på tv´n och kollar sporten. För i himlen har de väl alla kanaler va?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Längtar..

Längtar efter Sandra och Dan. Snart så kommer de hem  :0) Då blir det familjepåsk i stugan! Härligt och jag håller tummarna för ett sån´t där extra ordinärt påskväder som Klingervattnet kan bjuda på. Så´nt där som gör att man sitter kvar på Renfällarna i snögropen till solen går ner  

Påsknära

Nu är det tillräckligt påsknära för att få sätta fart med lite påskpyntande eller hur? Jodå, några kycklingar, tuppar och ägg ska jag nog ta och leta fram....
 
Annars börjar det ju ordna upp sig med den här veckan också. Det är ju freeeeedag  :0)
 

Snurrigt

Vindsnurror och och kanske framförallt vindkraftsparker är ett aningen känsligt samtalsämne häromkring. Diskussionerna huruvida man skall exploatera fjällmarken med dessa tekniska vidunder tenderar att vara svarta eller vita. Antingen kraftigt emot eller kraftigt för.
 
När vi var till Rörvik och hälsade på Sanna och hennes Andreas med familj så var vi upp på ett fjäll/berg som huserade en stoor vindkraftpark. Jag tyckte det var häftigt att stå där i ett en 'skog' av evigt snurrande stolpar.
 

Kompisar

Lex har skaffat sig en rävkompis har vi förstått. Mest troligt har de träffats i smyg under hela vintern men vi har inte fattat vad som pågått förrän nu när mornarna blivit allt ljusare. Hunden har många gånger krävt sig ut okristligt tidigt...
 
OM jag hade varit mer av en teknisk begåvning så hade ni nu fått se en liten filmsekvens på hunden och rävens lek. Nu är jag inte det och då kvarstår en dålig mobilbild. Bättre än inget hoppas jag
 
Hunden jagar tillbaka räven till skogen men så fort hunden vänder ryggen till och går tillbaka så kommer räven skuttande efter hela vägen upp till gårdsplanen. Detta upprepas ett antal gånger och när Lex tillslut uppträder sådär arrogant som bara han kan när han tröttnat på sällskapet så står räven och hoppar upp och ner på samma ställe för att försöka dra uppmärksamheten till sig igen.
 
Näpet.
 
 

Måndagslyx

Lunchpromenad med en ganska trött setter idag. Långbenen har sprungit massor den här helgen och idag passar det fint med en enkel och stillsam promenad på isen. Måndagslyx Nr1. Solen hänger kvar och jag blev riktigt sugen på en skidtur när arbetsdagen är till ända.
 
Dags att återgå till jobb då, idag har jag förresten mitt kontor i uterummet. Måndagslyx numero 2
 
 

Officiellt invigd

Söndag kväll och det enda som återstår av den här veckan är att kolla på ett avsnitt av Following som jag blev nyfiken på efter en hel del Facebook-uppdateringar kring serien. Läskig sägs det...
 
Helgen har bjudit på helt underbart vårvinterväder. Sånt där som man går och längtar efter när det är som mörkast och kallast. Solgrop och apelsiner ni vet  :0)
 
Två heldagar mer eller mindre tillbringad nere på isen i solsken. Mycket skotersurr och en del kolbullar blev det. Skön uppladdning eller nervarvning, beror på från vilket håll vi skall se det.
 
Imorse slog vi till och invigde 2013´s uterums-säsong. Nu den alltså officiellt invigd. Med raggsockor, infravärme och stora koppar rykande hett te gick den av stapeln. Synd för er som missade tillställningen.
 
Nåja, då avslutar vi den här veckan då och kliver rakt in i nästa. Snart påsk hörrni!
 
 

TGIF

Torsdagen är schlutt och jag har dråsat ner i sänghalmen. Ett par mail skickade och nu blir det sova. Fredag imorron. Igen. Det snurrar ju på. I helgen väntas Malin hem, svärfar skall firas och förhoppningsvis hinns det med ett par skidturer, grillat nere på isen och några långfrukostar med tillhörande sovmorron. Låter fint.
 
P.S Poolman eller va f*n ni nu heter, vädergubbarna, ge tusan i å slänga fram en massa iskyla nu. Det är mars för tusan!
 
 
 

Lill-lördag

Onsdag igen. Jädrar här går det undan. Tänkte åka skidor ikväll men jag har visst jour. Ger mig en legitim kväll i soffan  ;-) Latmask-onsdag blir det istället alltså  :0)
 
På ett ungefär så...

Gnälligt

Har ett tag varit lite halvförkyld. Eller förkyld och förkyld. Mer kanske hostig och täppt i näsan i omgångar. Ganska trött. Det blir liksom inte mer. Eller mindre. Har funderat en del på det och tyckte mig bli mycket bättre med en borta-helg och blev snabbt sämre väl hemma igen.
 
Detta har fått mig att fundera på djuren här hemma. Deras hår finns ju överallt, särskilt katthåren är svåra att hålla på avstånd. Kan jag helt plötsligt ha blivit allergisk mot hund/katt?
 
 

Söndagsbilden den 10 mars 2013

Dags att summera helgen igen. Aningen tidigt kanske med tanke på att söndagssteken fortfarande står på spisen oäten men vi kör ändå  :0)
 
Helgen i sammanfattning: Sol!
 
Gårdagen spenderade vi i Ålåsen med familjen. Först födelsedagsfika och sen ut för några timmar i byns skidbacke. Skön dag!
 
En tur på isen och en stunds korvgrillning är dagens ute-aktiviteter som i övrigt har bestått av mest jobb. Ett avbrott för lite familjefika då Joel med personal dök upp på skoter.
 
Sådär, då var det dags för middag då
 
 
 
 
 
 

Naboen

Lördagkväll i soffan. Några dagar på resande fot genererar ett uppdämt behov av att hemma-mysa igen.
 
Har varit en tur till Hemsedal och det var en otroligt vacker plats. Vi kom fram mitt i natten då allt var becksvart och att titta ut genom hotellets fönster på morronen efter var hänförande.
 
När vi åkte hemåt igår var det fortfarande ljust så vi hann njuta ytterligare av området som bokstavligen hänger på bergskanterna. Jättefint som sagt!
 

Grattiskramar till den större av de mindre

Lillebror har fyllt år och nu hoppas jag att han bakat hela gårdag-kvällen för nu laddar vi för en tur uppemot Hotagen.
 
 

Äntligen...

... sovmorron, ledighetstisdag och för en morrontrött jäkel som mig så är det vad jag längtar efter mest allt som oftast under veckorna.
 
Nu står lite frukost och sen en skidtur på agendan. Det snöar fortfarande, nu är det ett stilla snöande som kanske inte skapar drivor direkt men det har kommit massor de senaste dagarna. Hoppas på en tur på sjön och att det går att åka i skoterspåren.

Skulle xå...

...vilja ha sovmorron, precis som Ida som har sportlov. Hon har förresten sitt sista sportlov nu. Stort.
 
Minns att det kändes lite konstigt att inte ha jul-lov, sommarlov, sportlov, lediga klämdagar här och var direkt när man slutat skolan...
 
 
 
 

Sorgset

Tänker mycket på en fin liten familj som kämpar nu. Kämpar för att det skall gå bra för pappa P. Så svårt att ta in och ännu en påminnelse att ta vara på tiden och förvalta den väl och vara rädda om de som står nära.
 

Rundar av...

Dags att runda av helgen. Har landat hemma i soffan, knölat in alldeles för mycket kläder i tvättmaskinen för att minska iaf en aning på den åt h-e för stora tvätthögen, och slutför nu lite jobbgrejor samtidigt som jag kikar på "Så ska det låta".
 
Mannen har ringde precis och undrade om jag missat en älgolycka som tydligen hänt nästgårds. Av den såg jag inget, men här springer mycket djur på vägen så jag kan inte säga att det är förvånande. Älgen skadad och de väntar på avlivning. Hemskt. Stackars djur.
 
 
 

Glömt och förlåtet

Gårdagens kaos är bortblåst :0) och lite yrvaket kikade Åre fram imorse och idag har vi skickat hem vecka-9-gästerna. Förhoppningsvis hann de njuta av skönt vår-vinter-väder innan de for hemöver.
 
Kaos var verkligen ordet för gårdagens väder och ett tag ångrade jag beslutet att åka hemåt istället för att stanna kvar. Bilar i diket och obefintlig sikt, köer och bilar som stannat efter kanten... Nåja imorse var allt är glömt och förlåtet och av gårdagens väder fanns inga spår kvar. Plogat och fint hela vägen upp. 
 
 
 

Klass 2

Lördagsuppdatering från kontorsstolen på jobbet...
 
Idag bjuder vi våra vecka-9-gäster på riktigt fjällväder, dvs varierande och med snabba kast mellan ytterligheter.
 
Har sprängts en del snö på morronen gissar jag, har dundrat och smällt uppöver Skutan med omnejd. SMHI varslar om hård vind och mycket snö framöver eftermiddag/kväll och polisen tycker att alla som inte nödvändigtvis måste ut, skall hålla sig inne i stugvärmen. Långfrukost och Yatzy-turnering då kanske? Eller varför inte bad- och bastu som omväxling?
 
Jamen dåså, då kör vi på en fortsatt skön lördag! Jag håller tummarna för att det hårda vädret drar sig en stund och inte virvlar förbi förrän jag hunnit hem i em
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0
Follow on Bloglovin