På plats

Sådärja... pust stånk och stön. 700 kartonger, 35 vändor med bil/buss/släpvagn och oändligt många konsumkassar senare så är vi alltså på plats i nya bostaden. Skönt!

Det är fantastiskt vad mycket saker det kan bli i en tom lägenhet. Jag har kört 2 hela bilar med 'ingenting' hittills. Jösses.

Nåja, jättemysigt har vi det, vedspisen är  proveldad och adventljusstakarna på plats. Det räcker gott.

Lyckades dessutom få lite snö till 1a advent, visserligen på väg bort nu, det stormar och är varmgrader dessvärren

Bilder sen, just nu kan ni googla på "Beirut" eller "Jordbävning" så hittar ni oss


Gnatt på er!

Jomennuså

Hemmajobb idag igen. Lyxigt värre...

Har hittills den här veckan kunnat pricka av ett par grejor till på flyttens att-göra-listan. Check på kökslådor, sovrumsfönster och garderober samt stortoan.

Nu ska jag kasta mig in nästa punkt, Idas sovrumsfönster. Har plockat, pysslat och städat, skurat och gnott massor senaste tiden men inser att det ändå är massor kvar. Massor massor massor

Apropå flytten så har vi väntat på ett preliminärbeslut i en fastighetsavstyckning i evigheter. Eller iaf sen i september. NU är den klar, i grevens tid får man säga. Började bli beredd på att hyra in oss i något tillfälligt boende samt magasinera bohaget under väntetiden.

NU efter några ovanligt snabba myndighetsbeslut/besked är det äntligen klart så på fredag hoppas jag att vi får nycklarna och kan börja flytta in på riktigt.

Väldigt trevliga och vänliga säljare har gett oss möjligheten att fylla ett garage med prylar från förråd och annat. Tro mig. Garaget är fullt. Var kommer alla grejor ifrån. Ändå hafver vi då afrensat mycket.


Jomennuså, kanske vi kan få upp en adventsstjärna och dricka lite glögg på plats i nya bostaden  :o)

Norrländska

Liten berättelse så här på kvällskvisten. Den här har jag hittat hos Ejmis

Tre killar gifte sig med varsin tjej. Den första gifte sig med en skånska och sa till henne, när jag kommer hem från jobbet ska huset vara städat och klart. Första dagen såg han inte någonting, men andra dagen var huset städat och fint.

Andre killen gifte sig med en stockholmska och sa till henne, när jag kommer hem ska huset vara städat och tvätten fixad. Första dagen såg han inte någonting och i...nte den andra dagen heller, men den tredje dagen var allt klart och fint.

Tredje killen gifte sig med en norrländska, han sa åt henne, när jag kommer hem ska huset vara städat, tvätten fixad och maten stå på bordet. Första dagen såg han inte någonting och inte andra eller tredje dagen heller, men på fjärde dagen kunde han se lite grann på vänster öga och röra högerhanden så pass mycket att han kunde göra sig en macka…