Söndagsbilden

... kommer här. Roffe har offrat golfsäsongen på att spela en korpmatch i fotboll. Tufft. Gick bra, han kunden åka hem utan stukningar, sträckningar eller avsparkade ben.

Var rätt underhållande att se, det är jättelänge sedan  jag 'hängde' på korpmatcher men faktum är att många av gubbarna från förr fortfarande spelar. Laget gör skäl för sitt namn: OldBoys.

Roligast var en kommentar vi fick höra eftersom vi satt närmast motståndarlagets avbytarbänk. Bänk och bänk förresten, nå´n så´n fanns inte. Den var virtuell kan vi säga. Laget de spelade mot var ett mixat lag. Både damer och herrar alltså. Roffe lyckades fälla en av tjejerna i en närkamp. En artonåring för övrigt. Hur som helst så fick vi höra hennes version av händelsen när hon satt där på den virtuella avbytarbänken. Den lät ungefär så här:  "Såg ni?? Ja blev ju tacklad... Han var ju skitstor och såhääääääär bred!!!"  samtidigt som hon visar storleken med armarna. Hahaaahaaa vi fnissade gått åt hennes målande beskrivning...

Hur det gick? Skitbra, tror det blev 11-2 eller så, storseger alltså. Möjligt att det blev blodad tand där... återstår att se.

Morsdag 2009

En skön helg avrundas nu med lite PS och sen kanske en kopp te i tv-soffan. Vi har haft fantastiskt väder i helgen. 25 stekande grader varmt, så varmt att modiga barn har badat. Känns som om det är sommar redan, men vid  närmare eftertanke så är det trots allt fortfarande maj månad. Det är INTE särskilt ofta det går att bad innan skolavslutningen på vår breddgrad. Knappt ens senare faktiskt. Alla utom husets hund har mått gott!

Grillat till middag både lördag och söndag och det är ju särskilt gott så här i början på säsongen.

Morsdag idag alltså och jag  har fått en jättefin orkidé och ett finfint planteringsbord. T A C K till goa ungarna! Har satt ut bordet och planterat lite blommor så nu är det fint därute. Vi måste dock komma ihåg att bära in dem på nätterna ett tag så inte någon frostnatt kommer ta död på dem.

Min egen mamma fick halsband/armband och ett te som hade det inspirerande namnet "Sockerdricka och Surr av bin". Hoppas det smakar gott!

Pappa fick ett långt sår på benet igår kväll och fick åka till farbror doktor och sy en massa stygn. Han och mamma höll på och greja med hammocken och mamma tappade taget varpå pappa fick den över smalbenet. Ajajaj... Idag har han ganska ont, och linkade runt lite bland middagsgästerna. En massa penicillintabletter skall han käka ett tag så jag hoppas att allt bara läker ihop fort som tusan.

Nä, dags att kvälla, nu kör vi på en vecka till  hörrni! Go!

Jaktträning

Söndag idag och strålande väder så PC´n skall nyttjas minimalt idag, men slänger in en suddig bild från en festlig händelse tidigare i vår.

Vi åker en skogsbilväg på älgspaning, vi har kommit nästan runt och är på väg hemåt igen när vi får se en tjäderhöna sitta på vägen framför bilen. Hon är rätt kaxig och sträcker på halsen och vägrar flytta på sig så det hinner gå något ögonblick innan hunden längst bak i bilen får syn på honan. Han blir till sig i trasorna och Sandra orkar inte hålla honom kvar där bak varpå hunden med ett skutt har hamnat med nosen intryckt i framrutan. Han står mitt bilen på konsollen och ställer fågeln där inne i bilen. Med stående-fågelhunds-frambenet uppdraget och svansen stel som en pinne rakt bakåt och fokuserad blick på honan som fortfarande kaxigt sitter kvar på vägen...

Vi har alltså tagit fågelhundsträningen till en annan nivå  ;-)  Vi kör helt enkelt runt på honom i bilen så får han jaga därifrån... Praktiskt faktiskt