Tio, Nio, Åtta, Sju, Sex, Fem...

Nedräkningen har börjat... Jag jobbar men har inte haft ett enda joursamtal hittills så jag tar mig tid att summera året som gått. Lär väl få tillbaka att jag sa det där. Det med antalet joursamtal alltså... Nåja. Just nu ringer det inte och då hinner jag rota lite i arkivet här på bloggen.

Vad har hänt egentligen? Vi bortser från att Obama blev president och annat storvärldsligt, här håller vi oss till den otroligt begränsade världen runtomkring den här bloggen  ;-)

Vi börjar närmast och vandrar sakta baklänges genom år tvåtusennio...

 

December spenderar jag 3 veckor i Sälen på jobb. Det är tungt, motigt men framförallt jädrigt KUL! Experium slog äntligen upp sina portar och systemen lirade...

Mamma fyller och tomten kommer. Julafton var kall och full med snö, precis enligt önskemålen.I November hälsade vi Hanna och Anders lilla skrutt till världen. Äntligen en liten gokille bland alla tjejkusiner  :-)

Annars spenderar jag en vecka i Sälen, Eleonor vinner publikens pris i Östersunds del av uttagningen till SM för florister och Roffe och jag hittar fullt med kantareller...

Under oktober börjar vi rusta för vinter, frosten biter sig fast, vi får lite snö och det är återigen så skönt att kura ihop sig under filten i soffan om kvällarna. Sandra, Sanna och Elin fyller årHösten är här och vi släpper taget om sommaren, om än motvilligt. Vi har stegräkning på jobbet som går galant till en början men sen händer nå´t? Pappa och Hanna fyller år. Den årliga älgjaktsmiddagen går av stapeln och i år är vi med ända till siste man. Sandra låter oss få en snabbtitt på hennes D. Jag och Anette fastnar på vimmelbild under en trevlig kväll på stan. Till stugan åker vi för att fixa och dona lite...I Augusti käkar vi tårta en vecka i rad, Anders, Ida och Malin i ett huj.  Sommarens bedrift står L och H för som på sina semesterveckor knåpat ihop ett helt hus i fjällvärlden. Makalöst! Det plockas en del bär men hinns med en del lata dagar i solen på stranden oxå. Sammanfattningsvis en ljuvlig månad denna Augusti!SOMMAR med stora bokstäver. Blogger tar semester och jag xå. Dramatik på byn när ett flerbostadshus brinner. Elden visade sig vara anlagd och kvinnan som tände på är anhållen eller kanske t om fängslad vid det här laget. Mycket tragiskt det hela. Trevligt är att stugan fick nytt tak mm. Blev fint och skall bli spännande att se hur det funkar nu vintertid med att hålla kvar värme osv. Sommarkvällarna är ljuvliga och på vår semester på Öland träffar vi en sköldpadda och i Östergötland tar vi en tur till Kålmården och självklart prickar vi in en av dagarna med publikrekord. Ljuvliga sommar!Malin tar studenten, Ida slutar på Dvärsätts skola och åker på konfaläger till Gotland. Konfirmerar sig på midsommar. Där har vi startskottet på sommaren. H avlider av sin cancer, hårt och overkligt men livet går vidare trots allt. Tindra fyller år och vi får veta att Hanna och Anders väntar smått.
Våren är här, vi får riktigt varmt till en början, t om så varmt att det badas i sjön. Inte jag. Som badade alltså.
Malins gymnasietid börjar ta slut och det festas och springs på baler av olika sort. På jobbet går  startskottet av stapeln. Det startskott som skall ta mig in i en lång och bitvis ganska snårig resa av problem och utmaningar men massor av roligt jobb! Roffe och Fredrik fyller år och vi börjar längta till sommaren.Tindra premiäråker Skutskjutet och tyckte det var kul. Afterskin på torget efteråt var oxå kul så 2010 gör vi det igen!  Malins tandställning åker av och påsken firar jag i stugan och våra grannar beter sig som idioter ... Lotta och Peppe kommer upp och vi får en fin dag på fjälletBrorsan fyller år, det år vårvinter och det blir många turer ute i snön med vovven. Det stora jobb-projektet börjar planeras och jag hoppas få vara en av deltagarna. Jag läser C# så ögonen blöder och knappar kod för brinnande livet.Det stora den här månaden är såklart bröllopet! Bröllopet mellan Tomas och Elin. Så så fint! Jag skall hålla ett tal men fixar det inteEtt helt år sen sist. Herregud var tar tiden vägen? Tur att jag har bloggen att kika tillbaka i för att få hjälp att komma ihåg vad som passerat. Jag och Nike fyller år. Malin tar körkortet och vi har möhippa för Elin. Förra året börjar lika kylslaget som det slutade. Riktig vinter, det är härligt det!


Innesittartemperatur

Ute har vi 27 grader kallt. Dock har det varit soligt och fint. Skönt att vara ute. Om man är rätt klädd. Jeans är inte rätt.

Nu ska vi dra iväg till Anders och Hanna och plutten på middag. Tacos ska det bli enligt ryktet. Hoppas det är sant.


Frågor om bildkvaliteten besvaras icke

Hangover

Har hämtat hem en sjuk Ida från Trångsviken. Mår illa och vill kräkas. Blääää, det vill vi inte ha som en farsot i huset.

Hyrde oss en film och gjorde myskväll med popcorn och cola-light. Filmen: Hangover. Betyg: Rätt rolig och annorlunda. Se den om du vill kika på nå´t lättsmält och easy going.

Imorron... ÄR JAG OXÅ LEDIG - underbart! Sen är det jobb som gäller över nyår.

Apropå nyår så skulle vi behöva fixa hörselskydd med radio som passar på ett par setteröron. Stackars hunden lider så av smällare och raketer. Faktum är att jag redan tror att han 'upptäckt' någon smällare ikväll. Sprungit av och an fram och tillbaka mellan oss och ytterdörren.

Nähäpp, sovdags kanske? Jo, så får det bli...

G´natt!

6 trötta ben

varav två sitter i soffan och 4 ligger i en hög på golvet. En långtur på isen har vi hunnit med idag. Så himla skönt. Har ju längtat efter det alla jourdagar då det inte är läge att vara borta nå´ra längre stunder och avstånd.

Nu tror jag det blir en tur till stan, bibilioteket säger att jag har böcker som måste lämnas igen. Det är alldeles korrekt. En snabb dusch och sen drar jag till Östersund. Kanske en tur bland reautbudet oxå?


Snöfabriken jobbar dubbla skift

Här snöar och snöar det utan uppehåll... skitfint och rätt kallt. Knarrkallt. Tur att den snälla rörmokaren som dessutom visade sig vara en gammal bekant  fixade vattenpumpen i pannan igår kväll. Det var inte gjort i brådrasket, tror han åkte härifrån strax före 01:00. Servicegrad: 700%... Blev varmt rätt omgående så vi hoppade över raggsockorna när vi gick till sängs.

Har skjutsat Ida till kompis/kusin i Trångsviken och tog mig en snabb tur på affären. Blev inte mycket handlat förutom frukt. Är rätt less på allt som stoppats i munnen de senaste dagarna.

Apropå stoppat i munnen så tog Lex och åt upp resterna av en grillad kyckling (alltså hela skelettet och allt) som låg kvar på diskbänken, han tog oxå och åt upp det som var kvar i stekpannan av kyckling och mozarella. Jädra hundskrälle! Passade på när jag skjutsade Ida... Inte nyttigt med fågelben heller, hoppas nu att benen inte sätter sig på tvären någonstans i hans mage.


Sjusovare

... oj har försovit mig, eller försovit mig kanske jag inte har eftersom jag inte hade någon tid att passa direkt, men trodde nog att det skulle hinna droppa in ett samtal eller två innan 10:25. Skönt att sova ut iaf.

Konsekvensen blir att jag inte 'törs' ta någon 40-minuterspromenad med hunden eftersom klockan är så mycket. Det får bli sent ikväll istället. Då har vi nå´t att se fram emot bägge två  :-)

I kyligaste laget

Känt mig kall och frusen och lite 'kurig'... en varm kopp te hjälpte inte heller till att få upp värmen. Nu förstår jag varför... inte ett enda element går att få varmt. Iskalla är dom. Jour-rörmokar-killen säger att det är värmepumpen som ej fungerar.

Han skulle kika klart på hockey innan han kommer hit, hoppas han kan få liv i pumpen igen. Annars får vi rimfrost i håret innan det blir vardag igen och så´na affärer har öppet igen. Inte lär de ha mellandagsrea att hoppas på heller  :-S

Undrar om det var dagens strömavbrott som tog kål på pumpen. Eller kanske snarare de antal gånger som strömmen kom tillbaka bara för något ögonblick. Av-på-av-på nå´ra gånger kanske inte var så nyttigt för maskineriet.

Nåja, blir till att ta fram raggsockorna då...

Annandag jul år 2009

Har avlöpt helt i soffans och kuddarnas mysiga ombonad. Har suttit här mer eller mindre hela dagen förutom nå´ra avbrott för hundpromenad och trevligt och oväntat fikasällskap.

Ett strömavbrott har oxå passerat, ett långt, längre än batterierna på min bärbara så det blev till att ringa en kollega i Sälen och be henne vara stand-in om det skulle uppstå en panik-situation någonstans medan jag var strömlös. Allt blir så påtagligt tyst vid ett strömavbrott, det som man normalt inte uppfattar som ljud för trots allt en massa ljud. Kylskåp, varmvattenberedare t ex, de för ett 'jädra' väsen visar det sig när de väl tystnat.

En promenad framöver byn på lite kvällsfika kanske?

I tidig morrontimma

sitter jag här. Ska få undan lite jobb och hoppas den här dagen blir lika lugn som gårdagen jobbmässigt.


Vi gjorde vårt bästa för att minska på julmaten igår igen men vi kom liksom ingen vart så allt åker fram idag oxå. Säkert imorron me  :-S men sen får det vara bra... Sen får det bli hundmat eller kråkmat av resten.

2009 börjar mattas ut något. Dags för en summering kanske. Vad kommer hända 2010? Det mesta av det som skall hända kommer inte hända av sig själv iaf, så mycket står klart. Det man vill åstadkomma under 2010 får man allt vara med och styra i själv. Då är det dags att ta sig en funderare då, vad vill man ska inträffa under 2010, vad vill JAG skall hända med mitt 2010? Tål att funderas på.

Nu ska jag fixa lite och sen blir det en tända-ljus-frukost i min ensamhet. Familjen sover sött, Malin har precis släntrat innanför dörren efter att ha jobbat natt. Hunden snarkar t om. Morrontrötta familjen  :-)

Ha en skön Annandag Jul!


Julafton 2009


Julafton 2009


Julafton 2009


Julafton 2009


Oh Helga Natt!

Sitter och försöker lyssna till svt´s julotta. Trött i kropp och själ  men med en kopp glögg-te kanske det ordnar upp sig om en stund. Hunden ville ut tidigt, inte likt honom som är något av en sjusovare på morronen. All julmat från igår som pockade på kanske?

Vinter och fint ute och knarr under skorna. Precis som jag vill ha det.

Drottning Silvia och jag kollar på samma julotta ser jag precis. Hon har gubben och äldsta dotra med sig. Kanske man inte skall säga det här men jag tycker mamma Bernadotte är väl så stram i ansiktet. Nå´ra skär med kniven för mycket tror jag. Hon är 'egentligen' en väldigt vacker kvinna Silvia så det där var inte så lyckat. Tyvärr.


Filten och en kopp te, tända ljus och nu ska jag vila mig fram till första joursamtalet för dagen  :-)


Jag kan inte släppa funderingarna om varför du gör som du gör? Du gör illa någon (några) som borde betyda allt för dig! Höj blicken och försök se en annan horisont än din egen. Detta är otroligt destruktivt och kommer förstöra/har förstört mycket av din egen morrondag.


Lugnt och stilla

avslutas julaftonskvällen här i soffan. Lex har precis invigt den nya 'puffen'. Toppen tycker den finsmakade hundrumpan som tycker att golvet är för hårt att ligga på.

Haft en underbar dag med goa familjen och massor av mat och klappar. Brorsans LillSkrutt har vandrat från famn till famn och låtit sig roas.

Traditionsenlig Kalle Anka hör ju till julen såklart, där det numera är vi vuxna som sitter klistrade. Ungarna jäspar lite slött och undrar när vi skall äta. Herregud, Musse Pigg och hans campingvagn är visst roligt!

Har precis messat min chef och bett honom flytta jourtelefonen till mig nu vilket innebär 4 dagars jourande. Lite gruvsamt att inte veta vad som kan vänta. Nå´ra få samtal eller ett evigt ringande hela dagen. Känner starkt för en långpromenad imorron. Stoppat i mig mer än nödvändigt... Julottan imorron har vi ställt in, kan bli en mysmorron i soffan istället. Den som orkar kliva upp får se  ;-)

God Fortsättning på er!


Uppesittarkvällen har börjat

Kvar att göra är att slå in nå´ra paket, rimma lite och göra en Janzon till imorron. Resten är klart. Om man kollar på min 'vanliga' jul-att-göra-lista så har jag inte kommit någonstans men jag har gjort den här julen efter en ny lista. En ny tidordning kanske, jag är iaf klar enligt min nya lista.

Ida har precis åkt till sin pappa för att fira julaftonsmorron där och imorron samlas vi som vanligt hos momma och moffa (eller mamma och pappa snarare). Precis som traditionen föreskriver och som vi vill ha det. Viktigt.

Dagen har gått åt till jobb och en stund i julhetsens Östersund. Desperat försök att hitta en overall duglig nog för en fjälltur till brosans och Hannas lilleman. Finnes icke. Jo, overaller finns, från storlek 74 och uppåt. Alternativt mindre storlek men då pastellrosa med småhjärtan. Kalla mig gärna gammaldags (igen isf) men nå´t rosa skall killen inte ha... Nä när vi äntligen lyckats knåpa ihop en kille i den här släkten så ska han inte se ut som en smällkaramell i fluff-fluff och volanger.

Nu skall jag greja lite till innan det lutar åt en fika, sen blir det soft soft soft i soffan för att vänta in dopparedagen

God Jul kära bloggläsare... ha en skön kväll

Dagens roligaste: telefonmöte på em, möte med det amerikanska teamet i Experium-projektet. Jag passar på att vandra runt för att leta ovan nämnda overall medan snacket går. Vandrar runt runt i butiken samtidigt som jag inser att det säkert verkar märkligt. Kommer fram en kille som kikar på mig (från hembyn dessutom) och när jag avslutat samtalet frågar han: "Vem pratade du med?" Jag tycker jag är skitrolig när jag svarar: "Min låtsaskompis"... Inser att det inte var så himla roligt när han dräper av med: "Jaha, varför skaffar du inte en svensk?"Bortglömd

min mamma fyller år på självaste julafton. Inte lätt att få födelsedagsfokus just på doppareda´n så därför smygfirar vi henne här idag istället. G R A T T I S K R A M A R till min fina mamma!

Dan före dan före...

så då har vi tagit oss ytterligare en dag då... Tomten flåsar mig i nacken och undrar varför jag inte e klar med alla borden. De e lugnt jag hinner väser jag tillbaka!

Har jobbat hemifrån idag (igen), skönt och lyxigt som alltid. Glömde dock en viktig grej idag... typiskt och fick inte hända egentligen. Som bortblåst  :-(  Det gör inte saken bättre att vi var 2 som glömde det hela. Nä, nu får det bli skärpning hjärnan. Kom igen nu och var lite samarbetsvillig nu!

Roffe har dragit till grannlandet i Väster för att hämta hem dotter för julfirande och familjemys. Ta det lugnt på vägarna bara! Litar inte på att norrbaggarna vet hur man skall sköta om det där. Vägfixet alltså. Tror de koncentrerar sig mer på lusekoftor och svensk tobak än på vägunderhåll.

Ikväll har Ida och jag kört blombud. Vi var väl kanske ingen given succe på det vi två, men blommorna är levererade nu iaf. Till diverse människor. E helt kass på närgeografi visade det sig. Oväntat.

Dags att göra kväll nu igen, är rädd att det blir mycket funderingar och då får jag svårt att sova, vänder och vrider på mig i timmar. E ledsen över att förmodligen idag gjort någon annan ledsen. Svårt att stå utanför. Men ändå innanför. Ville vara rak och ärlig. Bara det. Inget annat. Har satt punkt där. Precis där.

Mera funderingar, skilsmässor och uppbrott är alltid jobbigt. Låt barnen slippa ha en nyckelroll i den dramatiseringen. För guds skull! Var vuxen! 

Nämen kanske dags att dra norröver och borsta tänderna då...

Apropå Dan förresten så kommer Sandras Dan 'hemöver' imorron (eller snarare idag nu när vi passerat midnatt). Sandra skiner som en sol och tycker livet är toppen  :-) Kanske man hinner träffa dem över en nöt under julhelgen. Skulle va trevligt!

Gonatt därute!


Söndagsbilden

En myskväll i soffan hoppas jag på och sen en natt med bättre sömn en gårdagens efter det så kommer måndagen att kännas OK att ge sig in i.

Dagen har bara svischat förbi och vi har precis avslutat en middag med Hanna, Anders och lille Skalman. Gokillen ligger mest och snusar och sover. Med ett väldigt högt C berättar han att det är slut på mat och att det behöver fyllas på NU! Mätt och belåten kojar han snabbt sen igen. Skalman it is.

Nämen nu ska jag hänga i soffan med kidsen. Full fart mot måndag!


Söndagsbilden är Dvärsättsbilder en kylig minus-trettion-graders-dag. ÄLSKAR vintern!
Vinter i Dvärsätt


Det sista

ljuset i adventsljusstaken är tänt. Märklig känsla att det bara är ett fåtal dagar kvar. Har inte fixat klart julklapparna ännu och jag undrar när det kan bli. Får försöka ta ledigt på tisdag eller möjligen onsdag för att hinna. Hoppas det funkar på jobbet.

Idag är det jourdag igen och jag får därmed se till att hålla mig hemma och inne. Lite trist för jag hade gärna tagit en tur till stan idag.

Nä, ska fixa nå´ra jobbgrejor nu sen hoppas jag kunna göra lite knäck och kanske nå´ra lussebullar eller nå´t annat fikabröd.

Tjohej... vi har klätt granen förresten och pyntat så här är mysigt som tusan nu. Luktar sådär härligt gott av julgranen. Om man blundar kan man riktigt känna den där pirrande förväntansfulla känslan i magen. Den som man konstant hade från advent och framåt när man var liten. Kommer ni ihåg?

Ha en skön 4:e advent....

PS  Ska försöka ta mig en titt i PS, det var länge sen, behövs lite bilder här nu... D.S

Gammaldags?

Japp, de e jag nog. Iaf när det kommer till julkorten. Dom skall komma ur postlådan och då menar jag inte den virtuella  :-) Nä riktiga kort som går att sätta på kylskåpet ska det vara. Argument åt andra hållet mottages ej  ;-)

Fixar det nu, i sista sekund. Ligger efter med julfixet, så nu är det bara att sätta lite fart under medarna  :-)

Snart är det jul, tid för mys med min älskade goa familj. Här skall inte slösas med tid på meningslösa grubblerier och oviktiga ting. Bara vara och må gott är planen...

Jourhelg så jag får hålla mig hemma, avprickat på att-göra-listan kommer alltså bli 'innegörarsaker'. Perfekt!
Nä nu ska jag ta mig en ny kopp te och fortsätta med julkortsfixandet...

Ha nu en härlig vinterdag. Här är förresten bara 14 grader kallt idag. Bara hälften mot igår då vi hade under -30 grader...


Whiehooooo

Äntligen hemma! Så skönt att kliva in genom dörren vid 22-tiden igår! Fikade med tjejerna för att komma ikapp med allt 'hemmavid'.

Nu ska jag försöka jobba undan en del grejor så att listan krymper. Lex ligger här intill på kökssoffan och mår gott. Socialministern i familjen.

Nä nu blir det switch-to-work-mode

Hörs i kväll kanske


Men nu då

... kanske vi kan ta och åka hemöver imorron. Har en del utmaningar att ta tag i fortfarande men hoppas vi kan lösa dem på håll så att säga. Direkta produktionsbekymmer kan vi sköta via fjärrstyrning så jag hoppas hoppas hoppas nu att verksamheten kan rulla utan att vi står där vid sidan om.

Har käkat pizza ikväll, åt upp en hel och det brukar jag inte göra. Mår som en gris just nu, och kommer aldrig mer äta pizza. Påminn mig om jag mot förmodan skulle få för mig att prova igen. Uääää, det är ett par timmar sen men det känns som om sista tuggan fortfarande sitter kvar i halsen.

Har hunnit bli trött och ögonen vill inte hålla sig öppna så det får bli kväll nu snart tror jag. Bara lite 'jag ska bara...' först

Snart fredag hörrni. En vecka kvar till jul sen. Mycket märkligt.

En kille till!

Jorden har populerats med ännu en kille! Jobbarkompis L och hennes S har äntligen fått en lillkille. Guuu så roligt. Han lät vänta extra länge på sig så L hann bli sjuk så bebisen i all hast fick ryckas ut med kejsarsnitt.för någon dag sedan. Allt är dock OK nu. Skönt.

Grattiskramar till den nya lilla familjen!


Det var på tiden att det dök upp ett inlägg här antar jag? Kunden nästan höra hur bloggen flämtade och försökte hålla sig syresatt en liten stund till, en stund till o en stund till...

Kvar i Sälen är vi och den senaste veckorna har erbjudit mycket. I en del perspektiv så har den hunnit erbjuda både mer och andra saker än önskat.

Vad sägs om ett potpurri så här på nattkröken när jag softar i soffan och M har lagt sig för att återhämta ett antal förlorade timmars sömn

Axplock ur nå´ra Sälenveckor:

- Blivit rejält besviken, arg, förtvivlad och framförallt ledsen. Hur tusan tänker dom? Vad kommer hända nu? Situationen är redan svår att hantera, hur kommer det bli sen?

- Haft delar av familjen på besök, så himla skönt att se dem. LÄNGTAR HEM!

- Har kommit på mig själv massor med gånger med att t om tänka på engelska. Att våra amerikanska gäster har stannat för länge inser jag när jag helt plötsligt istället tilltalar dem på svenska.

- Måste ha sprungit ett maraton i Experiums alla trapport och stora utrymmen.

- Fått förklara för nattvakterna på stället att jag visst kan springa runt och testa badgrindar mitt i natten. Så det så.

- Ätit den godaste pastan ever med Karl-Johan svamp, gorgonzolasås och oxfile. Åker du till Sälen så glöm inte ett besök på Experiums FoodCourt. Tänker du luncha så varför inte testa ljummen pastasallad med parmaskinka. Toppen verkligen!

- Varit så trött och ledsen så att jag gråtit mig till sömns mer än 1 ggn

- Vaknat helt speedad mitt i natten och organiserat julklappshandeln 2009

- Promenerat alldeles för lite. Nå´ra fjuttrundor har vi åstadkommit.

- Tyckt att vi haft mycket tid, insett att jag hade fel.

- Haft skitkul!

- Mött massor av glada positiva och lättsamma människor. 

- Mött nå´ra asholes. 

Jösses va klockan var mycket... nu dags att borsta gaddar och hoppa i säng

Godantt och på återseende! 
Bara rumpor

En dag till har passerat här i Sälen. Längtar hem som en tok. Fattar inte att det snart är jul. Behöver tänka på julklappar och julmat men det går inte riktigt in.

Experium där vi  jobbar är trots att det inte är färdigbyggt redan julpyntat med två gigantiska granar med jättevackra kulor och pynt. På SkiLodge där vi har vårt 'kontor' är det jättefint och mysigt oxå, särskilt när man tittar på det utifrån med alla glasfönster med belysning där inne. Runt om i Lindvallen samt nere i Sälen är det julgranar och pynt över över över allt. Det går ändå inte in.

Har testat grindar mm idag för bad- och bastuvärlden och vid en av alla gånger jag sprungit upp och ned så var den stora surfvågen på och de hade någon slags kurs för anställda där. Såg skitkul och skitsvårt ut! Kommer sluta med många bara rumpor där i vinter är min gissning :-) Knyt fast badbrallorna hårt om du är kille och har för guds skull inte bikini om du är tjej ;-) Jädrar vad där går undan!

Nä, nu måste det bli några timmars sömn, trots att jag inte är trött alls....

Tisdag imorron, ännu en dag närmare öppningshelgen som vi jobbar mot

Hörs!

Hälsningar

Lördag i Sälen, lilla Ida har sin dansuppvisning nu. Eller lilla och lilla, hon har ju blivit stor, men jag skulle ha velat sitta i publiken och känt den obeskrivligt stora stoltheten i kroppen när hon står där på scenen!

Nä, bäst att jobba på... bäst att ta tillvara den stund av ev jobbro som ges. Flitmössan på...


Från min synvinkel...

Ståpäls!

Veckan har i rasande fart tagit slut, eller inte riktigt slut kanske men vi har iaf kommit till fredagkväll i soffan. Blir jobb hela helgen men på helt andra villkor så det känns bra.

Dagen har erbjudit en del motgångar men vi har oxå skördat en del framgångar så vi är på banan tror jag, knappt kanske men i den här branchen är inte marginalerna stora någon gång.

Sälen är nu lusfullt med folk. Överallt. Utom på McDonalds märkligt nog. Det var iaf där vi intog lunchen idag. Från finmiddag igår till trashlunch idag. Svänger snabbt i hockey. Middag idag? Pepparkakor och te.

Tidigare i veckan hittade vi en bil liggandes på sniskan i diket, precis på gränsen till att sno runt. Idag låg offer nummer två i samma dike. En pytteliten tjej och en gigantiskt stor jeep. Så kan det gå. Hon fick hjälp upp medan polisen tittade på så hon var i trygga händer.

Nu blir det ett versionsbyte innan det blir kväll i stugan.

Sett på Idol i kväll. Det var det bästa uppträdandet jag sett. Vilken kille denne Erik! Så skön röst och härlig utstrålning. HEJA ERIK!

Inte så framgångsrik

Ännu en dag har raskt tagit slut. Känner mig trött och lite sliten och har ont i magen. Där slutar vi med gnället. Sådärja

Vintern håller sitt grepp om Sälen och det är jättefint ute, solsken och härligt även idag. I övrigt så ståtar dagen inte med nå´ra framgångar direkt. Eller jo, förresten vi har fått saker att snurra i systemen och ett par snabba tester har vi hunnit med. På 16 timmar. Får springa fortare imorron helt enkelt  ;-)

Jomendåså, då var det kväller snart. Festen en trappa ner här på SkiLodge har klingat av och kvar sitter nog bara  nå´ra konferansgubbar och tjatar samma mening om och om igen... Får väl kolla vart man sätter fötterna i trappen ner. Skulle vara trist att trilla på någon kvarglömd konferansgäst.

Längtar hem förresten. Jättemycket


Last minute

Ett inlägg i last minute så att säga. Tisdagen den 1 december 2009 har inte mycket tid kvar att hinna göra succe på. Rätt rotig dag där vi hade tänkt bringa klarhet i mycket men nu istället står här med nå´ra ytterligare frågetecken. Roligt och utmanande mixat med en skvätt frustration. Japp, då kör vi då.

Undrar hur många last-minute-changes det kommer bli innan vi klipper målsnöret?

Lyckades helt oväntat se första avsnittet av årets julkalender i morse. Kanske ska vänta ett avsnitt till innan jag tar fram motorsågen och kapar, men det behövs en del för att komma upp till färväntad nivå. Allt var ju bättre förr liksom. Det gäller särskilt julkalendrarna.

Pizzamiddag idag, på den lokala bypizzerian. Helt OK osv men kroppen hade önskat en promenad. Hunden skulle varit med här nu. Då skulle vi först och främst slippa bråka om honom och sen skulle jag komma mig ut och inte bli sittande med jobbgrejor istället.

Väderleksrapport Sälen: 12 grader kallt och snö överallt, snön hänger tung och vit i träden. Julkortsfint är det.


RSS 2.0
Follow on Bloglovin