Match

Fotboll på tv´n mannen kikar men jag sitter i andra soffan och 'överhör'. De där ljuden som större fotbollsmatcher för med sig hör ihop med minnen. Framförallt av morfar... Det är något med sorlet, hejarklackar som ständigt låter uppblandat med ljud från domarens visselpipa. 
 
Lugnt och tryggt på något sätt. 
 
Just idag har jag tänkt extra mycket på morbror Ove. Det ekar tomt i huvudet och jag gruvar mig inför begravning nästa vecka. Svårt. Kyrkans klockor är det absolut värsta. Det ödesmättade kling-klangandet som känns som en evighet.
 
Ove kollar förresten säkert på matchen. Sitter ganska nära tv:n i en bekväm fåtölj med fötterna på en fotpall. Tänker att det kvällsfikas lite samtidigt. Kanske morfar och han kikar tillsammans, lever sig in i spelet och ropar högt emellanåt. Just den här matchen lär de ha samma favorit, annars kan det bli ordentligt högljutt  <3 
 
Finaste <3  <3  <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Skruttungen goes storkille

Helt obegripligt hur det gått till men den här killen går i förskole-klass och fyller 6 år om en liten liten stund. På önskelistan har det ganska obevekligt länge stått L E G O överst. Någon svacka tidigare i höstas dök det upp någon StarWars-gubbe på listan xå. Tuuur att de två t om går att kombinera  ;-)
 
Grattiskramar älskade onge  <3
 
 
 
 

Freeeedaaaaag

Fredagen är här. Vi har ätit och druckit gott och efter fredagsbastu och tvagning är vi alla 3 härligt avslappnade och hänger i varsin soffhörna. Åhhh va skönt, nu ska jag sova ikapp mig lite. 
 
Imorron står lite hus- och hempyssel på agendan. Om det inte blir snö och kallt inatt så ska jag passa på att hämta hem en del mossa och annat skogs-fint tänkte jag. 
 
Annars då? Jo, veckorna går rasande fort som vanligt, en sammanfattning:
 
 - Trevlig middag på Werséns med fina kollegor
 
 - En timmas simning toppat med bastu- och relaxavslutning sen. 
 
 - Ont i nacken som ett brev på posten efter simningen. Va fasen, jag måste lära mig crawl omgående!
 
 -  Ont i magen. Ogillar hur gnällig jag låter nu. Går rundgång i teorierna om vad som ger vad. Sover dåligt för att jag har ont i magen eller har jag ont i magen för att jag sover dåligt? Ogillar gnället som sagt, nog om det. 
 
 - Tankarna hos morbror varje dag. Tänker att han är med nånstans ändå. Ikväll sitter han nog och kikar på tv, säkert nåt sport-aktigt. Ljudet på högsta <3
 
 
Nä men nu avslutar vi fredagen med någon film, kanske någon gammal Wallander eller Beck
 
Fotot visar dagens kontorsutsikt. Så vackert och såklart ger fotot inte verkligheten rättvisa. Sjön ser ut att vara isbelagd, det är den tyvärr inte. Men snart så. Hoppas vi
 
Ha en bra helg!
 
 
 

En lördag i november

En lördag med varierat innehåll...
 
Sandra och jag har varit på stan, strosat runt lite och sen avslutat med fika. På det stora hela en skön dag. Tankarna är allt som oftast hos morbror och familjen och det gör ont i hjärtat såklart. Försöker ständigt mota tårarna med glada, roliga, tokiga minnen. Det svåraste är att mota iväg alla 'varför' och 'om' och ersätta även dem med något av allt det fina istället. 
 
En dag i taget...
 
 

Med fören mot vinden genom vågorna

 
 
 
 
Hur ska vi klara oss nu. Hur ska vi kunna gå vidare utan finaste morbror Ove. Så ledsna står vi här, tafatta och chockade, med tårarna strilande ner för kinderna i en aldrig sinande ström. Detta fick inte hända, det skulle ju gå vägen. Du skulle ju komma tillbaka. Tillbaka till alla som älskar dig så gränslöst. Hjärtat blöder...
 
Alla minnen som står på kö i mitt huvud, alla roliga episoder, allt skoj och bus och alla härliga samtal. Det kan inte bara ta slut så här. Det gör för ont, är för svårt. Svårt att tänka framåt. Utan dig. 
 
Är så mycket jag önskar att jag för länge sedan redan berättat för dig. Nu hoppas jag innerligt att du ändå förstått hur viktig du är och varit i mitt liv. Finaste finaste morbror Ove. 
 
Tack för barndomsminnen i Östergötland och här hemma i Jämtland. Tack för alla bus och hyss som du i smyg hejade på oss att göra fast 'moffa' var sträng och tyckte att barnbarnen gott kunde lugna ner sig lite. Tack för alla turer till Klingervattnet där vi barn låg på överslafarna och tjuvlyssnade till kvällsdiskussioner och kortspelssnack. Tack för bilturer med en hög av ungar längst bak. Utom i bubblan förstås, där fick vi stå i rad för att rymmas <3 
 
Tack också för alla diskussioner vi senare haft som vuxna. Alla fika-stunder i torpet. Tack för den fina morbror Ove du alltid varit också för mina barn och slutligen också  T A C K  för din humor, glimten i ögat och för alla hjärtliga skratt <3  Allt har jag kvar i minnet. Så länge jag minns finns du tydligt kvar. Livrädd att mista ett endaste ett av dem. Minnena. 
 
Men vad händer nu?
Antar att det finns att göra där uppe i himlen. Om inte annat kommer du att se till att det händer något. Hela tiden. Kanske är det något barn som vill åka 4-hjuling. Helst snabbt så det kittlar i magen. Eller så vill någon åka båt, också snabbt förstås. Gärna också vattenskidor, men bara om du kör. 
 
Är det en fin sommarmorron så är det möjligt att det vankas båtfrukost. För det finns väl både kobbar och skär i himlen va? 
 
Du tar med några 'gubbar' på fiske gissar jag. Till nån fjällsjö. Fjällrödingen skall fångas. Tillbehör blir en och annan skön fiskehistoria, skarvad förstås och ett gapskratt på det sen. 
 
Sportkanalerna på tv:n används flitigt också, allra helst fotbollskanaler. Åtvidaberg spelar. Nästa säsong spelar ÖFK i Allsvenskan och de matcherna missar du knappast. Det finns säkert fina läktare. I himlen är allt fint hoppas jag. Jag hoppas också att det finns ett fint torp där någonstans. Ditt torp. Där du grejar på lite lagom mycket. Kokar en kopp kaffe och sitter ute i solen och mår gott mellan varven. Tjuväter ett wienerbröd också. När ingen ser. Smulorna på tröjan avslöjar dig såklart. Som vanligt. 
 
Så oerhört tomt det blir nu. Det skrattas mycket mindre. Iaf här. I himlen lär det bli rätt så livat nu. Där skrattas det högt och ordnas med festligheter. Alla är bjudna. Och i dörren står du och tar emot. Med en varm välkommen-kram. 
 
Jag tänker att vi ses igen... Då ska vi spela kort i Klingervattnet, fika i torpet och åka båt till Utöarna och bada. Igen. Tack för allt Ove <3 Vi ses!

RSS 2.0
Follow on Bloglovin