Utan empati

sitter hon där i soffan. Brer ut sig som den diva hon är. Tjock-katten. Helt utan empati för den krassliga hunden som samlat ihop sina 4 långa ben och ramlat ihop i en hög på det kalla hårda golvet nedanför soffan. Med en lömsk blick ser hon till att hunden förstår att det inte är läge att han går förbi och försöker kolla läget. Nä, ner på golvet med dig ditt fä! Och stanna där!
Lördagsgodis...

Stugturen blev inställd. Fick ju en inbjudan till en invigning imorron som man bara inte kan missa  :-)
Har varit till skogen i två omgångar istället. En himla massa steg måste det blivit för stegräkningaren stod på 16.000 nu efter senaste rundan och jag gick lika långt på den första turen. Benen är trötta men förstås och ja ska ta och duscha nu...

Hunden e trött och inte så försigkommen som han brukar vara i skogen. Förstod att nå´t var galet när han inte hängde med. Han brukar alltid kontrollera allt ganska noggrant till en början men ganska snart komma efter. Nu gjorde han inte det. Fick vända då han inte kom och när jag kommer till bilen så ligger han där på gräset. Kraken då...

Lördagsgodis har jag unnat mig idag. Från Panduro. Papper och lite smyckeprylar för ungefär 250 kr. Det är mindre än det brukar kosta när jag kikar förbi den affären. Det är den enda ursäkt jag kan komma på  :-)  Tror jag hinner sätta mig och göra nå´t kort innan ja ska iväg på annat. Om ja duschar snabbt så  ;-)

Igår var det hela 16 grader varmt vid 12-tiden. Tända ljus och mys i  mörkret med ett glas vin. Undrar om det var årets sista sitta-ute-kväll?


Fyrmästarens dotter

... Elin Stjernkvist heter hon och historien är spännande och lätt att lyssna på. Lyssnar nu på sista spåren och vill inte avsluta precis innan själva slutet så jag tog med mig CD´n in från bilen...

Ann Rosman är författaren och detta är hennes debut. Har förstått att recensionerna inte precis rosat boken men trots det (eller kanske för att jag inte läser så mycket och inte är så 'kräsen'  så gillar jag boken. Läs eller lyssna på den om du inte redan gjort det...Whiiihooo Fredag!

Härligt va?  E så trött så imorron blir det sovmorron och sen blir det stugan. Barnfritt här hemma och då kan man passa på  ;-)

Malin och hennes S är på väg (ca halva flygturen har gått vid skrivande stund) till Bulgarien. Vi är så j*dra avundsjuk vi andra. Vi vill oxå sola och bada!

Lex e inte så pigg dessvärre. Han e trött och slö liksom och ganska varm om nosen även om veterinären som jag pratat med idag hävdade att det inte var ett lämpligt sätt att bestämma om en hund har feber eller inte. Det är termometer i rumpan som gäller. Det går INTE att genomföra på den här hunden. Rumpan vill han ha för sig själv. Svansen kan vem som helst få använda till vad som helst, men rumpan... Nix... Om han inte är bättre innan måndag så åker till hunddoktorn i Åre...

P.S  Detta kort (lixom det tidigare på Malin idag) är det någon av Malins kompisar som tagit

KRAM TILL VÅRAN ÄLSKADE MALIN

Grattiskramar på födelsedagen Malin och ha det skönt i Bulgarien!


Språksvårt

hahaaaa... läs HÄR vad den gode C´s make råkat ut för... Så himla komiskt

Fulla magen

med smörgåstårta. Malin fyller år imorron men drar till Bulgarien med pojkvännen då så därför firar vi idag. Väntar med den officiella födelsedagshälsningen här på bloggen till imorron.

Febrilt letande efter försäkringspapperen på moppen som Ida behöver för att ta sig 4km till skolan. Vet att jag har tittat på papperen i helgen (i den städiver som rådde då) men kan det möjligen vara så att jag faktiskt slängde dem eftersom  unga fröken vid den tidpunkten ABSOLUT inte kunde tänka sig att köra moppe. Kanske var det så...

Fredag imorron och ännu en projektvecka har gått. Under veckan har vi beslutat att flytta tillbaka systembytet till om en månad. JOOOO ni hörde rätt, flyttat tillbaka alltså. Alltså inte hela projektet, bara en rätt pytteliten del egentligen men skitkul ändå. Ett ganska stort steg i projektet är det iaf. Att tidigarelägga är inte vanligt alls i 'min' branch. Så nu är det jobb med kniven på strupen i nå´ra veckor. Kul tycker jag! 

2 veckors intensivt projektande är till ändå, precis lagom till jag då och då under dagen i helt privata situationer inser att jag liksom "tänker" på engelska (eller snarare amerikanska), ni vet när man tänker en formulering eller nå´t man behöver uttrycka, oavsett om det är i tal eller skrift. Nästa vecka tar ett annat projekt vid och jag kommer inte sitta på min plats då heller. Längtar en aning 'hem' på jobbet, till en vanlig dag på jobbet.

Nä, hunden vill ut och Malin springer runt här och packar så vi gör bäst i att hålla oss undan.

Roffe e förresten i Skottland och dricker whiskey. Spelar kanske en aning golf oxå  ;-)Alltid kan man lära sig nå´t nytt

som idag t ex. Vet ni var begreppet Teddybjörn kommer ifrån? Inte jag heller och får väl erkänna att särskilt många timmar har inte gått åt till att forska om det heller.

Teddybjörn eller snarare Teddybear har sitt ursprung i att USA´s president Teodor (Teddy) Rosevelt sköt en björn... Det blev tidningsrubriker och någon dam sydde sedan upp en mjuk leksaksbjörn och skickade den som present till presidenten. Där har vi teddybjörnens historia alltså. Himla enkel, men rätt oväntad.

Jojo, då kan man checka av den kunskapen. Oxå.


Lite oväntade konsekvenser från svininfluensan

Fick den här på mailen förra veckan... Oanade konsekvenser alltså


Ungefär nio

nähäpp, då var op.se med lokalnyheterna scannad tillsammans med en tekopp och en limpmacka. Ja vet, inte värst nyttigt. Grötfrukosten med blåbär igår kändes avlägsen idag så jag struntade i den... Imorr´n kanske.

Va sägs om nio mil bil då. Västerut. Som vanligt.

Måndagsblues

Precis avklarat en långfika m kidsen. Eller kidsen å kidsen, blev bara Malin kvar sen Ida hoppat i pyjamasen och eftersom Sandra fikar på annan ort antagligen.

Tisdag imorron och så är veckan igång. Jobbet är KUUUL och vi har uträttat en del idag. Nå´ra frågetecken är uträtade medan nå´ra istället har tillkommit. Status Quo där. Fattas fortfarande lite för mycket för att vi kan klappa oss på bröstet och utbrista "De e lugnt" men den gode amerikanen ser lugn och hyffsat tillfreds ut så vi litar på honom.

Vi var på bio i helgen förresten. Sommaren med Göran. Kul tycker jag. Se den om du inte redan gjort det. Är inte ett Baberiba-fan så förväntningarna var rätt lågt ställda men till min glädje så var det ingen Baberiba-tuch på filmen. Kul och sevärd som sagt.

Nu en snabbsväng in på FaceBook och sen gonatt  :-)


Ledsen i kroppen

blir jag när jag tänker på att någon aktivt väljer att leva så destruktivt. Hur kunde det bli så? Hur kan det vara ett frivilligt val? Eller är det inte det. Egentligen?

Sammanfattningsvis

Om söndagen skall sammanfattas nu så har jag haft en underbar dag! Helt OK att jobba imorron trots allt. En tur till skogs, trevligt sällskap och mycket surr till trots så blev det ändå 5 liter lingon. Tanken var blåbär men det var det sämre med. Någon hade hunnit före mest troligt för det är annars 'bra' blåbärsmarker.

Skön em i solen hos mamma och pappa med familjen är oxå skönt. Katten tyckte det var så skönt att hon bestämde sig för att stanna en stund extra. Skrälle! Helt omöjlig att locka fram. Sitter under bron och bara glor, helt lugn. Tvärsäker på att ingen når henne. Eftersom Malin behövde bilen så fick katten sitta kvar därunder bron. Hon kanske kommer på bättre tankar när det börjar bli mörkt och kyligt

Malin och bilen har alltså dragit iväg, hon är visst intresserad av fotboll helt plötsligt  :-)  Själv skall jag ta och sortera mer kläder som just nu tar upp precis hela min säng. Uääää va trist... En kopp te framför tv:n blir belöning sen. Hoppas att det är Beck eller nå´t liknande så att söndagstv-kvällarna kan bli sig lik igen.

Näpp, dags att sätta lite fart då...


Söndagsbild igen

vilken dag vi haft! Strålande sol och varmt varmt varmt. Middag hos mamma och pappa och lite extrafirande av Ida eftersom jag inte var hemma på hennes födelsedag. Grattis igen gumman!

Två stora tjejer här. Ida som börjar sitt sista år i grundskolan och imorron skall iväg på en helt ny skola. Lite pirrigt kan jag tänka och mycket nytt att ta in. Sen har vi kusin Tindra som börjar sitt första år i grundskolan. Egentligen har hon redan varit på skolan ett år. I F-1an som det kallas här, men jag tror inte det räknas till grundskolan så därför kan vi kosta på oss att vara lite sådär historiska. Mitt sista barns sista år och min brorsas första barns första år.

Lagom till skolstarten imorron så har Tindra oxå tappat en tand. Passar bra när hon skall sticka iväg imorron som den förstakluddare hon är  ;-)


Med smak av jordgubb

Har tagit mig en kopp te. Det blir middag först när Malin skjutsat sin större syster till tåget. Hon drar till Sthlm igen. Ett himla rännande där på henne.

Tillbaka till tekoppen som var smaksatt med honung från Stegeborgs Naturprodukter. Just den honung jag tog i tag hade smaken av jordgubb. Har fler och alla är lika goda. Mmmmm så gott. Köpes på nätet eller om du har vägarna förbi Söderköpingstrakten  ;-)


Sådärja...

då var färgtemat oxå ändrat. Rätt oinspirerat kanske eftersom jag tog en skaplig genväg och bara bytte färgerna. Mer höst nu iaf. Nej. Det är inte klart. Jag vet. Bara fronten är klar och inga länkar och textegenskaper är färdiga. Blir sen. Hav tröst.

Nya färger

uppe med Sandra som behövde skjuts på jobbet imorse. Blev inte så lång sovmorron men jag har hunnit en del hittills istället. Bra där.

Fönstren har fått ny lyster och nu är det möjligt att titta ut på grannarna igen. Byte av gardiner i köket och det fick bli förra årets färgtema som en repris. Gardiner är ju rätt billigt så jag tycker det är roligt att byta lite mest varje säsong. Inte i år alltså. Ljung/Lila/Skogsgrön är färgtemat nu igen alltså. Apropå tema så är det faktiskt dags att hitta ett nytt tema hit på bloggen oxå. Sommargrönt kanske blir höstlila nu när jag ändå är inne på temat liksom  ;-)

Tog en paus men skall raskt vidare nu och rensa i gardinskåpet när jag ändå varit där och rotat. Det finns massor som jag kan städa bort. Sen hoppas jag på att hinna baka lite till imorron då vi ska fira Idas födelsedag lite i efterskott...


För de e ja värd!

Äntligen hemma, skönt. Rolig vecka och vi har kommit igång med systemet mera på riktigt nu. Bonusledig blev vi oxå. Vi blev 'färdiga' redan vid 16-tiden idag. Vi skulle jobbat även imorron lördag egentligen. Om den snälla vänliga amerikanen gav oss ledigt för att vi är så otroligt snabba, för att han själv ville vara ledig eller om det var för att insåg att vi inte skulle kunna trycka in mer i skallen den här veckan kommer jag inte göra nå´ra stora ansträngningar för att ta reda på  :O) Ja firar den extra ledigheten istället.

Har börjat så här:

Hett vatten. Mycket skum. Ett glas vitt. Ny helt otummad tidning. Sämre kan en fredagkväll börja eller hur?

Överraskning

... vi kommer att vara klara med veckans mål redan i em/kväll. Blir ledig lördag alltså  :-)   Yiehooooo

Liiiite för tidigt jag vet

men eftersom jag inte kommer släpa med mig maskinen ner på Fjällbyn och jag imorron inte kommer blogga nåt förrän möjligen till kvällen så får det bli nu. Hellre för tidigt än för sent i det här fallet: 

Läses alltså först imorron!


GRATTISKRAMAR till dig gumman!


En till

avklarad. Phu!
Nä det går fint faktiskt. Tillbaka i matchen kan man säga. Huvudvärken som dundrar bakom pannbenet är ett bevis på det. Att det funkar alltså  ;-)

Nu skall jag bara fixa nå´ra jobbgrejor så att jag har tomt på ärenden en stund, sen blir det soffan och en djup znarkning tror jag. En huvudvärkstablett och lite cola till kvällsfika kommer sitta fint

Välkommen hem Sandra :-)

Ja kör jobba-borta-vecka (eller veckor snarare). Hunden är hemma. Sandra har varit på storstadsweekend och nu står Lex där hemma och hälsar henne välkommen. Han säger att han har längtat efter dig Sandra. Ha en skön vecka ni två.  
Ring inte mig när ni blir osams. Ni måste lära er att lösa konflikterna själva  
:-)  :-)  :-)


Det där gick ju trots allt rätt fint

... första dagen avklarad. Rakt in i elden så att säga. Bra, för det fanns aldrig någon tid till att gruva sig. Sådärja!

Måste ge mig på en liten väderuppdatering oxå: 13 grader och regn. Inte så mycket att notera kanske, det suger verkligen! Hela augusti förväntas vara en sommarmånad ju  :-(

Blåa bär blev det ändå

Tindra och jag skulle plocka blåbär i eftermiddag hade vi tänkt. Det var inte så frestande i spöregnet så vi beslöt oss att baka istället. Fick bli på ungefär samma tema som vi tänkt från början. Fick bli blåbärsmuffins.

Jättegoda, det är särskilt gott när man gjort dem själv oxå  :-)

Nu får det bli gokväll här. Skall bara packa lite grejor så är jag redo för natten sen.Sökes

Finnes: helt ostrukturerad människa som behöver koppla upp sig och jobba, packa och förbereda sig inför Säsongen 2009/10´s första arbetsdag.

Sökes: Motivation till ovanstående

Nääää, ja vill INTE jobba nu. Har ju massor av mer som ja vill hinna göra på semestern ju...

Söndagsbilden

Helgen har jag spenderat i Fisksjön hos L och H som på deras 5 veckor långa semester har byggt en helt ny stuga. 60kvm stor och i stort sett klar. Möblering fattas för att kunna bo, annars är det klart. Bra jobbat hörrni!


Lättroat

en kollega på jobbet hade tydligen väldigt bråttom iväg med flyget i fredags. Så bråttom att ena fönsterrutan lämnades öppen. Roffe och jag tog en kvällstur dit för att råda bot...


Grattis brorsan, grattis på födelsedagen!

i fredags firade vi Anders. Han fyllde väl 27 eller nå´t annat passande, precis som vi andra antar jag  ;-)  Hanna hade bakat en massa gott som vanligt och vi lät oss väl smaka. Vi firar ungefär halva släkten från nu och framåt. Blir mycket tårta och gott.


På tok för länge

har jag sovit idag... skit, det var ju en del borden med den här da´n såklart. Snabb frukost/lunch och sen snabba ryck...

Nåra liter till

ligger på köksbänken och behöver rensas. Gött!


Ett avstamp

mot hösten har jag gjort nu på fm. Jag har bytt mapp för nerladdning av våra bilder här hemma. "Sommar 2009" får inga fler bilder. Nu lägger vi allt i "Höst 2009".  Känns inte som höst ännu men jag tyckte gårdagens bilder med bärplockning hörde mer hemma bland höstbilder än någon annanstans.

Nä nu bär det ut i bärskogen igen!


Inte bara Pixel...

...är halvgalen. Här är Lottas katter, den ena mer än lovligt fokuserad på käk medan den andra coolt skred runt som en prinsessa. Helt lugnt och övertygad om den andra galningen skulle se till att det finns godsaker i skålarna. Man behöver liksom inte göra sig till åtlöje  :-)


På banan igen...

på blogg-banan alltså, inte på vardags-banan än. Jag drar ut på mina semesterdagar och bara njuter. Förråden är klara och det är så himla skönt. Kvar är Malin och Ida´s garderober och övriga prylar. Finns lite att göra där med men det tror jag de får fixa själva.

Har och har i flera dagar nu, haft, en jädra huvudvärk. Till detta ett domnande ansikte, eller det kliar och sticks och det är ont i kindbenet liksom. Har mina misstankar att det är som förra året, då det hela slutade med ett helt bortdomnat ansikte som var svullet till oigenkännlighet. Stack därför till doktors för att få pencillin (som fick det hela att ge med sig den gången), men icke. Farbrorn tyckte att jag skulle äta en annan medicin i 15 dagar istället. En medicin som man inte får kombinera med koffein. Bye bye cola-light alltså  :-/  Om inget var bättre efter helgen så skulle jag höra av mig igen. Tack för den. Varför skall det alltid dras ut på allting hela tiden. Till veckan har jag inte tid att vare sig ha ont eller springa till doktors. Då är det ju fullt ös på jobbet igen...

Nä, nu skall sluta tjura och dra med mig hunden till blåbärsskogen. Här skall bunkras!

Inga ursäkter längre

nu kör jag sista semesterveckan. Njuter för fulla drag och försöker hinna med mycket. Kvar på listan över tråkigare måsten är förråden och en del garderober.

Här skall röjas och städas är tanken, för fy för den lede vad vi har prylar och kläder som aldrig används. De skall nu till diverse insamlingar samt på soptippen. Sen har vi en massa som nästan-aldrig-används och dessa skall få fina kartonger (tydligt märkta) och förpassas till en plats långt in i förrådet.

Eftersom det regnar idag och jag redan har motionerat hunden, varit till doktorn, varit på affär´n och kollat FB så har jag formellt slut på ursäkter längre. Bara att sätta igång alltså....

Bild på Lexan som är sällskap. Alla andra (stackare) jobbar. Ja kanske inte katten förresten. Hon ligger väl och latar sig i någon säng försås

Higher And Higher LaNoblesse

Vid strandkanten


Lata dagar i solen

Dvärsätt, sommaren 2009

RSS 2.0
Follow on Bloglovin