Resumé

Åsså har ännu en vecka dragit forbi. I samma hastighet som vanligt. Arbetsveckan spenderades på annan ort och jag landade hemma vid midnatt på fredag. En snabb tur till Karlstad I slutet på veckan, en bra systemgenomgång där och sen hem. Snabbt marscherat.
 
Lördag morron drog vi trots stormvarning upp till stugan där vi har massor av jobb att göra efter förra vinterns 'Ivar' som  tog med sig många stora träd på tomten och lämnade ett snopet och stökigt intryck efter sig. Det mesta är nu ihopsamlat och hyffsat städat iaf. Kvar är att ta hand om veden.
 
Igår kväll var vi på den traditionella 'Älgjaktsmiddagen' och åt oss halvt förlamade enligt gällande regler  :-)  Trevliga människor och makalöst god mat. Som vanligt.
 
Tanken var att vi skulle åka på den lokala puben här på byn, men det var två sega trötta personer som åkte hemöver vid 23 och åkte raka vägen hem och i säng. Tråkmånsar, jag vet :-)
 
Söndag idag då och en del har uträttats, en sväng till stan för att fixa fågelfrö och saltpellets till avhärdaren för vattnet bland annat, sedan en slö stund i soffan innan det blev dags för mannens goda älgfile till middag och nu tillsist har en bil tvättats, en långpromenad/joggingtur med fint sällskap, jo men då får det bli kväll helt enkelt.
 
Skön vecka på er!
 

Pixlar

Photoshop, eller snarare bildredigering i allmänhet är en av mina passioner. Jag kan lägga hur mycket tid som helst för att hitta den perfekta pixeln i det perfekta tillståndet, särskilt då i photoshop som ger alla möjligheter  :-)
 
En mobilapp som jag hittat stillar behovet av bild-pyssel. Tummen upp för Sketch-Up
 
 

Ett helt år

... har gått sen den här söta men bestämda tjejen föddes. Ett helt år! Vad hände?
 
En liten solstråle som skrattar och ler åt det mesta. Äter ALLT som hon kommer över med god aptit, inte alltid från sin egen tallrik. Hon kör buffé från alla tallrikar som hon når  :-D
 
Tålig med storebrorsans kärleksfulla buffar och knuffar eller ibland avundskjuka små tjyvnyp. Klättrar och klänger och utforskar alla skrymslen och vrår. Trillar ner, slår sig, men fortsätter strax på inslagen bana. Bulorna i pannan står på kö efter varandra. 
 
Grattis älskade lilla skitungen  <3
 
 

Fyrtio grader

Måndag natt, jag är för pigg för att sova, typiskt mig. Att jag inte kommer vara så pigg när klockan ringer känns ju väntat.
 
Har varit på en ny start av Linedance, svettigt och jobbigt bitvis, men framförallt jättekul. Avslutning på förra omgången i söndags men vi kör raskt vidare på nästa.
 
Kvällsfika hos Ida tillsammans med Malin. 2 av 3 barn på samma plats samtidigt, det är inte varje kväll det händer  :-) 
 
Annars är det full fart på jobbet. Roligt som tusan och spännande projekt är uppstartade. Utöver det så skall vi omorganisera oss och det känns utmanande. Rent krasst så kan det faktiskt i slutändan innebära att jag blir utan jobb men känner ingen stress över det. Alls. Det känns utmanande att få vara med i en effektiviseringsprocess där stenar skall vändas på och uppdraget är att göra så mycket som möjligt så effektivt som möjligt. Innebär det då att mitt jobb kan skötas på annat sätt av någon annan eller kanske rentav prioriteras bort så är det trots allt en konsekvens av ett bra effektiviseringsarbete.
 
Här har varit skithärligt väder idag, mindre härligt var att vi imorse glömt att öppna dörren ut på altanen från uterummet vilket gjort att där inne var över 40 grader varmt när vi kom hem. Ändå sämre var att det visade sig att katten lyckats smita dit och alltså varit instängd hela dagen i den hettan  :-(  Usch, vill inte tänka på hur det kunnat gå. Glad att vi kom hem var hon iaf.
 
Nämen hörrni, då kör vi tisdag då. Shoooot!
 
 
Tänker  massor på den unga man som förtvivlat försöker göra sin röst och sin vilja hörd men som har svårt att nå fram. Jag hoppas hoppas och hoppas att han verkligen får möjlighet att med egna ord berätta och beskriva vad han känner och vill och att det också respekteras. Av alla. Det är kämpigt att vara tonåring i alla lägen, och särskilt i det här.
 
 
 
 
 

Sand mellan tårna

Efter att ha varit hemma ett par veckor nu så är det inte helt utan att jag längtar tillbaka till sol, värme, sand och salta bad, utomusträning, långa promenader tidigt på morronen och god mat och dryck
 
 
 

Gynning och barnmorskor

Ett antal böcker att avverkats under semestern. Det är i stort sett bara då, eller under någon annan längre ledighet som det blir av att jag läser böcker. Vi lyssnar en del i bilen också men det är något särskilt med att bläddra i en bok ändå. 
 
Gynnings 'Ego Woman' samt 'Ego Girl' läst jag. Tycker de var oväntat bra. Jag som trodde allt kring henne verkligen startade med BigBrother men det visade sig vara fel. Lättsamt språk och väldigt lättlästa böcker, lite som att läsa direkt ur en skvallertidningsspalt. 
 
 
 
 
'Barnmorskan i East End' av Jennifer Worth, en biografi om livet som nyutexaminerad barnmorska på 50-talet i London. Inte jättebra, bäst kanske den är ur ett historiskt perspektiv, att den speglar tiden strax efter 2a världskriget allså. Skall tydligen finnas en fortsättning, men är inte så sugen på att läsa den. Möjligen se filmen som också skall finnas. 
 
 
 
 
Anne Holts 'Det som tillhör mig' var däremot jättebra. Den handlar om försvunna små barn och jag kunde inte sluta läsa den här boken utan streckläste den från början till slut. Lättläst, med korta kapitel. Jättebra alltså, rekomenderas. 
 
 
 
En deckare till var 'Kommer aldrig mer igen' av Hans Koppel. Handlar om en kvinna som blir kidnappad av sina nya grannar och hålls fången i deras hus, strax intill sitt eget hem där man och barn väntar. Den var också bra, kanske aningen långsam mitt i men den får ändå helt klart godkänt. Har inte läst något av Hans Koppel tidigare men skall se om jag hittar fler böcker av honom. 
 
 
 
Den sista boken är 'Red Fox' av Anthony Hyde. Den handlar om en försvunnen man och leder efter många invecklade trådar fram till regering och försvar. Rätt OK, men lite väl mycket invecklade trådar och samband. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Härliga Höst

Det är svårt att inte älska hösten tycker jag. Allt med hösten, hela spektrat gillar jag. T om att det regnar och kan vara rätt så ruskigt väder emellanåt. Varmare jackor åker fram, lite fruset och lite hurvet. Skönt att komma in. Tända ljus. Varma filtar. Heta koppar med the osv osv.
 
Förra veckan hade vi en grill-kväll nere vid sjön. Ett paket goman grillkorv och lite tillbehör och trevligt sällskap e allt som behövs  :-D
 
En höstkväll som denna har det plockats lingon och städats kök och toalett och nu är det dags att släcka lampan för idag och hoppas på att huvudvärken har försvunnit till imorron
 
Tjohooo, fredag imorron också  :-D
 
 

Timmerbyn mitt i natten

Vi har nått kväll och jag befinner mig i Sälen. Har duschat och kastat mig i säng. En lägesrapport summerar läget sen sist:
 
-  Min fina pappa är firad med tårta, blommor. Å en väderstation
- Mannens fina pappa blev akut sjuk, har fått hjälp och är nu på bättringsväg och vi pustar ut en aning
- Har tillbringat en helg med härliga kollegor och varit påhejare av långlöpare i Höga Kusten Trail
- Har samlat alldeles för få poäng i den egna familjeutmaningen 'Kalorifighten'
- Förfasas och blivit ledsen över hur en kille behöver kämpa för sin tillvaro. Kämpa och kämpa, vara ledsen och förtvivlad för att inte känna sig respekterad. Så ledsamt.
 
 
 
 
 

Snick-Snack

Ett resonemang under dagen fick mig att fundera lite över hur saker och ting förhåller sig.... Hur lätt är det inte att känna ilska och irritation och nedstämdhet över andra människors sätt att ha åsikter om ens egen person? Hur lätt är det inte att i dessa situationer själv gå till angrepp av typen 'men du´rå'?
 
Ålder är rätt orelevant i de flesta sammanhang men i det här fallet ser jag en klar fördel trots allt  :-) Med att ha några år på nacken så att säga.
 
Att inte alla tycker som jag, att alla inte tycker att jag är en trevlig person, att alla inte tycker att jag gör rätt saker eller umgås med rätt människor kan jag vid det här laget allt som oftast bortse ifrån. Alla gillar inte mig kort sagt.
 
Jag har ungefär samma resonemang gentemot andra och  har åsikter om både det ena och det andra i många sammanhang. Lutar mig därför stilla nöjd med vetskapen att de människor som står mig närmast, de som betyder mest, de kan själva bilda sig en uppfattning om ev pågående snick-snack är relevant eller ej. DET vill jag hävda har blivit tydligare för varje passerad födelsedag  :-D 
 
Det blir lite mindre oroligt i lägret med åren helt enkelt!
 
 

Vardagslunket

Statusrapport: Första dagen efter en lång skön semester
 
I stort sett helt omöjligt att vakna i morse men annars gick det fint att pallra mig uppöver västvärlden. En superfin höstmorron i sol hjälpte till med pepp och vips så var dagen i sin helhet avklarad.
 
Dagen i sammandrag:
 
- Lyckades helt oväntat logga in överallt, några ip-adresser bortglömda senare återfunna
- 60-årslunch med kollega. Gott och trevligt. Superskön stund i solen på Holiday Club´s terass sen.
- Linedance, 1st ny koreografi, skall inte vara helt omöjlig att lära sig
- Fått 2 påsar nybakt 'stut' och en gammal skrivbordslampa som jag länge sökt, av världens bästa mamma och pappa
- Skönt att ha mannen hemma efter många och långa mil på vägen idag
 
Den absolut roligaste och trevligaste överraskningen på länge, alla kategorier kom ändå via facebook. Så himla roligt!
 
 
Jaha, och då har man lyckats få kvällen till att bli enligt semester-modus igen då. Mitt i natten och jag borde sova för länge sen. Imorron kommer det blir gnälligt gissar jag
 
 

RSS 2.0
Follow on Bloglovin