Söndagkväll

Dags att göra kväll, hängt länge i uterummet, kurat med att kika på film och lyssna på ljudbok. Grejar i tvättstugan och det var perfekt i mellanrummet mellan spackel-lager och målning. 
 
Fredagkväll efter en kortare promenad med Lex så blev han dålig i bak-kroppen, väldigt svag och vinglig och hade först svårt att ta sig ur bilen och in och senare också svårt att kliva upp. OK senare på natten dock. Det är så förfärligt jobbigt att se tecknen på att han åldras ganska snabbt. Mycket snabbare än jag vill se och erkänna. Älskade älskade finaste! 
 
Lördagen var en dag i torpet. Plockade ur och städade ihop. Konstig känsla att åka därifrån och inse att det inte längre är som vanligt. Inga fler fikastunder, inga glada skratt, bus och goda grillmiddagar. Han saknas väldigt tydligt. Det finns en plats som alltid är tom. Tittade lite extra innan vi gick, på platsen vid köksbordet. Platsen där färgen på bordsskivan är lite extra sliten. Precis intill burken med hundgodis  <3  
 
Lite fix på Joels växthus har också hunnits med, många meter list som skulle upp. Pilligt och tålamodsprövande men snart är det bara själva glaset som skall upp och sen skall jag få gå på kalas. Han skall ha stor invigning säger han och det är någon av en VIP-inbjudan. Stolt innehar jag 1 av hittills 2 inbjudningskort. 
 
Nämen då var det måndag helt plötsligt, och jag behöver sova....
 
Foto på lilla skruttungen Emma som åker 'båt' med alla andra grejar med växthuset
 
 

Lägerapport mitten av Juni 2016

Sommaren är här och vi har haft finare och skönare väder än vad vi normalt sett är vana vid så här tidigt på sommaren. Skolbarnen har sommarlov och studenterna är utsparkade. Allt har gått så fort. Det känns som ett mantra nästan, frasen 'tiden går så fort' alltså, och medger att jag säger det ofta. Allt för ofta kanske. 
 
Den viktiga uppgiften att försöka göra rätt saker och njuta av det lilla är extra aktuellt. En person i min närhet får jobbigt besked och står inför en tuff period och återigen blir man påminnd om den viktiga uppgiften. Att göra sitt allra bästa av och för sig och sitt. 
 
Sommarperioden inbjuder till många 'bästa stunder' så det är väl bara att köra  :-)
 
  • Ta kvällspromenader och strunta att det är för mycket mygg, för kallt och blåsigt eller regnar. 
  • Sitt uppe länge och njut av att det är ljust, sippa på ett glas vin om du vill och det gör ingenting om du kommer vara trött imororn. Gör´t bara!
  • Gör en tur med bilen om dagen verkar regnig. Åk igenom någon lite by du vanligtvis inte besöker. Ta med fika eller hitta ett mysigt ställe att stanna på. 
  • Hälsa på! Gå över till grannen. Cyklar till vänner. I all enkelhet, en kopp kaffe eller bara en liten pratstund. Spontant är bäst. 
  • Lyssna på Sommarpratarna i P1 eller något annat i lurarna men lägg bort alla skärmar som tv, plattor och telefoner och kör på skärm-fri-tid. 
  • Ta ett dopp i sjön eller havet, det är säkert skitkallt men gör det ändå!
  • Låt tvätten hänga ute och njut av hur gott det sen doftar
  • Spring dig svettig på slingriga stigar. Duscha svalt när du kommer hem. 
Njut av sommaren som sagt...
 
 
 
 
 

Grattis till oss alla

Nationaldag idag. Med finväder. Vi diskuterade det imorse och vill minnas att det mer ofta är riktigt dåligt väder, ungefär som på Midsommarafton. Även om det varit väldigt fint dagarna innan så kan man ge sig tusan på att det är kallt, blåsigt och t om regnigt just de här dagarna. 
 
Har planterat och satt ut de flesta blommor nu och håller tummarna för frostfria nätter så de överlever. Inatt hade det tydligen varit på gränsen men det upptäckte jag aldrig och blommorna har stått ute. Ser ut att må fint iaf. 
 
Varmt och skönt i morse dock så frukosten kunde vi äta ute. Nu ska jag slänga mig i dusch och dra 'hemöver' till grannbyn för lite nationaldagsfirande samt middag hos pappa och mamma
 
Grattis till alla oss som får vakna varje morron i det här landet, utan krig och soldater, utan hungerskatastrofer och sjukdomsepidemier och där möjligheten att äta sig mätt varje dag finns. Grattis på nationaldagen!