Tassen

 
Oj vad jag önskar att jag hade haft möjligheten att fota vargen.
 
Eller möjligheten hade vi, den första gången den visade av sig var ingen beredd såklart och när vi sedan lite smått skärrade och spända halvt på skoj gick och sa till varandra 'tänk om den är här alldeles intill och bara iakttar oss nu' osv och också hade kameran beredd och den faktiskt också var alldeles intill så hann vi aldrig med innan den försvann iväg.
 
Den enda mine i den här formen är ett foto av tass-avtrycket i snön där den gick over första gången.
 
 

Turné

 
Det blir längre och längre mellan inläggen och jag fattar att det är trist, ni får hänga med på Instagram istället. Där blir det iaf några uppdateringar då och då. Liksom lättare att bara dra iväg en bild i farten.
 
Skönt att ligga sitta i uterummet, i 'vanliga' hörnet, med dator i knäet, Pixel hoprullad intill och med ett stort glas kall juice och känna hur bra jag har det. Hur bra det är borta och hur bäst det ändå är hemma.
 
En vecka på turné med början hos Sandra och Dan i Stockholm. Mötte upp mannen som kom släntrande från Skottland och en vecka med dimma och golf.
 
Huvudstaden bjöd verkligen upp till sommardans. 25-30 grader varmt i skuggan hela helgen. Utefrukostar, grillmiddagar, glass-pauser blandat med loppis, museibesök mm. En rolig helg som inte helt oväntat tog slut för fort.
 
Vidare på turnén och vi hamnade i Sälen för några jobbdagar där tillsammans med fina kollegor. Roligt att byta skrivbord ibland. Fint väder även i Sälen om än ganska mycket kallare. En av kvällspromenaderna bjöd på den mest häftiga natur-upplevelse jag varit med om: Vi såg en varg på en promenade uppe på fjällkanten runt 'Högis'. Fy fasen så häftigt!... och lite läskigt får jag medge. Den upplevelsen är sparad i minnet för alltid.
 
 
 
 
 
 

Försenad söndagsbild

Tisdagkväll... sitter i uterummet, njuter av ljuset, fågelkvitter och ett avsnitt av 'Arvingarna' på svt-play. Skön kväll. 
 
Fint väder har vi fortfarande, startade redan i helgen och jag håller tummarna för att det fortsatt håller i sig. Svältfödd på sol och värme som vi är. 
 
I lördags hade Ida sin dansavslutning, var där och kikade. Hon har dansat med en helt ny dans-skola detta år, så lite annorlunda var det men ändå ett bra arrangemang. Duktiga tjejer och killar och det var roligt att se dem...
 
Jag är gräsänka denna vecka, mannen är på golf-semester och jag åker till Sandra och Dan på torsdag kväll så möts vi där för en Stockholmsweekend. Längtar. 
 
 

Veckosummering

Jamen då har det gått en vecka och en helg till. I vanlig hastighet. Imorron vardag igen och jag känner inte att jag har tid med det  ;-)  Det är så mycket jag vill göra och har svårt att prioritera bort något. I-landsproblem, jag vet.
 
Speeduppdatering på förra veckan:
 
Måndag - Linedance-kväll tills ben och fötter skrek av trötthet. Gick/sprang därifrån och skulle 'gena' lite efter en skogsväg som kändes skön att springa på. Osäkert var det gick snett, det blev iaf lång och läskigt mörkt innan jag var hemma. En styck farbror med en famn ved blev säkert väldigt förvånad när det kom en färgglad tant rakt igenom gården. Hon pratade högt med sig själv dessutom.
 
Tisdag - Finaste mannens födelsedag firades med familjen förstås.
 
Onsdag - Ett pass simning samt speedfika hos fina E på kvällskvisten.
 
Torsdag - Itrim-eftermiddag och två simpass avklarades i ett huj. Trötta ben men gick vägen
 
Fredag - Långpass på hygget. Vi eldade, drog ris, eldade lite till och drog ännu mera ris... Kroppen tröttare än tröttast och jag somnade som en stock i  uterummet sen.
 
Lördag - Skogspromenad med Lexan som drog på äventyr sen hem och fortsätta dra ris och elda, dra ris och elda, dra ris och elda osv... DEN träningsvärken i armar, ben och händer sen. Kvällen avslutades på Restaurang Athena med Ida och Alexander. Vi firade hans födelsedag lite i efterskott...
 
Söndag - Sovmorron, trött i kroppen efter gårdagens eldningsmarathon. Nya tag så efter frukost fixade vi ytterligare lite i köket. Köksfläkt på plats t ex. Målat trädgårdsmöbler samt planterat om blommor. Har avslutat dagen med fin-fika med brorsan.
 
Nu: trött och borde gå och sova men hänger kvar i mysvarmt uterum fortfarande. Tända ljus och varmt som sagt, dröjer kvar en stund till tror jag...
 
Skön måndag på er!
 
 

Bryggstun i Undrom

Förra helgen när Sandra Martina hemma tog vi oss iväg upp till grannbyn för en familjefika. Ett jättehärligt och hemtrevligt Café som heter 'Bryggstun i Undrom'. Ni som finns här i krokarna måste ta er dit om ni inte redan är stamkunder  :-)  Hembakt bröd och nykokt kaffe i hemtrevlig och mysig miljö. Finns lite smågrejor att köpa också för den som vill...
 

Extra spännande blev det för att vi hade Lex med oss, han fick dock stanna i bilen eftersom det blåste så kallt så vi beslöt oss för att sitta inne. Medan vi väntade på ledig platser inomhus gick vi ut på garden igen och kollade runt lite. Helt plötsligt hör jag "Kolla där, där kommer en setter!"  Va roligt hann jag för ett ögonblick tänka, innan jag inser att "Faaan, de e ju min setter!"
 
Den gamla trötta jycken har krånglat sig i framsätet och tagit sig ut genom det öppna fönstret och kom alltså glatt springande in på Cafégården. Jädra tur att vi trots allt gått  ut, annars hade vi nog aldrig fått syn på honom...

Emma Ottilia

Söndag morron, jag är först upp, inte särskilt pigg men katten sa att det var bråttom ut så jag har masat mig upp. Sandra har xå kommit tassande så vi sitter och försöker piggna till i varsin soffhörna medan Roffe och Malin sover en stund till...
 
Igår var vi på namngivningskalas för lilla Emma. Vi fick supergod lunchbuffé och smarrigt kaffegott. Emma fick sitt namn och hon log och skrattade som vanligt mest hela tiden. Söta ungen!
 
 

RSS 2.0
Follow on Bloglovin