Tredje Advent

Helgen har passerat och det är dags att hoppa i säng. Mannen snarkar för länge sen, hunden xå. Ida har stängt dörren men jag antar att det snarkas även där.
 
I korta drag
- Grann-yra här hemma. Trevligt och lättsamt med ett roligt gäng.
- Fika hos finaste mamman och pappan
- Jobb
- Finbesök av Malin samt Joel och brorsan
- Den trebenta julbocken är färdig och står nu upplyst. Att det är en julbock verkar dock inte framgå med särskild tydlighet. Allt för många frågor om 'hästen' dyker upp tycker jag.
- Några fler tomtar har smugit sig fram
- Sorg efter gammelkatten Mira hos mamma och pappa
- Julgransjakt, lyckad sådan. Mindre lyckat att en ipod blev borttappad.
 
På ett ungefär sådär...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tassar nätt på tårna

Städat och röjt ikväll inför morrondagens glöggmingel. Softar i soffan med lite tända ljus. Lyssnar på sista skivan 'Huvudjägarna' av Jo Nesböe. Skitbra verkligen! Nyfiken på ett par böcker till som tydligen har någon koppling till denna, någon slags trilogi-form men ändå helt fristående.
 
 

Hej mitt vinterland...

Nämen nu var det hopplöst långt mellan inläggen igen. Fasen oxå, en massa vardagsnoteringar borttappade alltså. Tusan!
 
Här är vintervitt, kallt och väldigt vackert. Kan inte skryta med bästa julstämningen men gör mitt bästa och lyssnar på julskivor medan jag jobbar. Trallar med lite käckt sådär  :-)
 
Helgen spenderades i Ståkkholm hos Sandra och Dan, så mysigt att få träffas lite. En halv fredag gick åt för att byta ett par företagsbilar men sen hade vi helgen tillgodo. Fredagkväll först med trevlig middag på en thai-krog i Väsby. Tiger tror jag visst namnet var. Lite Koh Pangan-känsla för er som varit på Söder och käkat. Jättegod mat i stämningsfulla lokaler. Vidare in till stan och på Göta Lejon för att kika på musikalen Jesus Christ Superstar med Ola Salo bland andra. Den var bra och lokalerna andades gamla anor och det kändes lite högtidligt att sitta där. Hade aldrig varit där tidigare.
 
Julmarknad i Gamla Stan på lördagen, fika på ett av alla små mys-ställen där innan vi drog vidare på shoppingrunda. Väldigt begränsad shopping dock, jädrar va folk överallt och vi orkade köa. Kvällshäng på den irländska puben Galways. Trevligt värre. Kvällen avslutades på Casino, det var länge sen. Japp, ungefär så, sen hemfärd igen och en toksnabb sväng på IKEA i Uppsala.
 
Nu då? Jo, försöker jobba undan det som inte hunnits med idag och sen ska det bli lite städat också. Blir glögg-kväll med bästa grannarna på fredag så det behöver röjas
 
Nä, dags att dra vidare, mer jobb väntar osså lite nya julsånger  :-)
 

Snabba steg

Helgen kommer närmare, halva veckan snart passerat. Mannen borta på jobb och jag har spenderat hela kvällen i soffan och jobbat undan lite skrot. Lite ont i halsen fortfarande. Råder bot på det med te, te och ännu lite mera te.
 
Kurar, känns kallt här och skulle tänt en brasa om jag inte vore så jädra fjantig och mörkrädd. Veden ligger bra därnere i vedboden. Vaktas av spöken och mördare och kanske rävskräcken. Eller så ere han som är både spöke och mördare. Rävskräcken alltså. Äh. Jag hämtar en filt till istället.
 
 

Ischoklad och Senap

Måndag kväll, har lite ont i halsen nu om man får gnälla lite, osså har mardrömmarna kommit tillbaka. 2 nätter i rad med samma konstiga känsla av att jag har en mardröm som går på repeat. Jag kommer liksom inte vidare med den och vaknar och känner mig både rädd och ledsen. Märklig känsla. Då var vi klar med gnället då och går vidare med julpysslet.
 
Ida och jag har fixat ischoklad ikväll, snabbt fixat. Körde med extra mörk choklad, smaksatt med kaffe och rivet mandarinskal. Check.
 
Igår tillagade jag julsenap. Den blir sötstark och jag tycker den blev jättegod. Receptet fick jag för länge sen när det skulle fixas grejor till barnens julbasar. Vi sålde senap bland annat. Tjejen som jag fick receptet av heter Monika och därför blir det såklart 'Monikas julsenap' vad annars liksom  :-)
 
 
 
 
 

Söndagssovmorron

Gomorron... och trevlig första advent på er alla. Mannen har tagit med sig hunden till skogen och jag tar mig en skön sovmorron. Började titta på 'Hinsebergshäxan' igår men somnade ifrån den så jag kollade in det borttappade nu istället. 
 
Verkar vara kallt som attan ute, har inte kollat men adventsfint är det iaf. En aning snö och frostfint. Facebook-rapporter från kollegor i Sälen berättar att där har de under -20 grader kallt. Första vinterkylan för den här säsongen.
 
Ska dra mig lite till och sen stiga upp och fixa frukost...
 
Trevlig 1a Advent
 
 
 
 

Runt Runt Runt

Lördagkväll och jag sitter i soffan och myser med Pixel. Precis avslutat 'Så mycket bättre' och nu blir det 'Sex and the City'   Ytterligheternas kväll kanske.
 
Nåja, dagen har bestått av jobb fram till lunch, hundpromenad i skogen för att hämta grönt till adventspynt. Promenaden blev längre än väntat. Visar sig att jag hittar uruselt i den här skogen. Den är liksom inte 'min' fast jag gick omkring som om den vore det. Tur det är spårsnö, jag fick 'backa' mig tillbaka i mina egna spår för att hitta hem. Brr så kall och frysen vi hann bli både hunden och jag.
 

RSS 2.0
Follow on Bloglovin