Semesterstängt

 
 

Semesterstatus

Hunnit en bit in på semestern. Ett par veckor avverkade och jag mår gott i solen och värmen. Badar, äter jordgubbar, åker båt och umgås med fina och roliga människor. Ungefär så, inga konstigheter  :-)
 
Sandra och Dan har semestrat i Tunisien och kom hem i förrgår och berättade att de råkat ut för en otäck olycka sista bad-dagen. En tur i/med Paraglide som gick snett och jag blir fortfarande rädd när jag tänker på det. Paraglide, kanske heter det något annat, men en sån där tur när man i 'fallskärm' åker bakom en båt ni vet...
 
De hade hunnit  upp i luften när båten måste sakta in/stanna för att några andra kör vattenskoter i den 'bana' där båten skall gå (eller iaf utanför de boj-markerade gränserna) och båten måste därför sakta in/stanna. Skärmen där Sandra och Dan sitter sjunker såklart neråt när båten saktar in. Båten kanske är stilla/har för låg fart aningen längre än chauffören tänker sig och deras linor fastnar i en av markeringsbojarna. Chauffören uppmärksammar inte att detta hänt och drar sedan på för att dra upp skärmen igen. Den skärm som nu istället dras neråt och under vattnet eftersom den sitter fast i en boj.
 
Fy, va otäckt detta känns att ens tänka på,  och ungefär här tror bägge att det kommer sluta illa. En alldeles för lång tid går med dem under vatten innan chauffören upptäcker vad som hänt och chockad vänder tillbaka.
 
En ambulansfärd senare, några kontroller på sjukhuset så är de alltså helskadda. Mörbultade med några sår och blessyrer och chockade förstås men vad gör det när man tänker på alternativet.
 
Ni vet alla dessa OM som man tänker när olyckor skett. OM inte si eller så, OM si eller så osv. Den här gången var dessa OM på rätt sida och jag är såååå tacksam och försöker verkligen tänka så också. Den otäcka känslan sitter kvar i maggropen men jag försöker mota bort den med några OM
 
 
 
 
 

Begränsade öppettider

Fredag och jag har helgen kvar att jobba innan min första semestermåndag inträder. Ska bli skönt.
 
En solig och fin dag är slut... Mannen har snickrat altan hela dagen och det blir jättefint. Och stort. I mitt huvud snurrar ungefär tusen och en idéer på 'piff' och det skall bli roligt att sätta igång med det sen.
 
Då tar vi och semesterstänger här på bloggen tror jag. Eller iaf mer begränsade öppet-tider. Ett sporadiskt inlägg då och då lär det kunna bli ändå. Som vanligt om photoshop-blodet börjar darra...
 
Ha en skön helg!