Semesterstängt

 
 

Semesterstatus

Hunnit en bit in på semestern. Ett par veckor avverkade och jag mår gott i solen och värmen. Badar, äter jordgubbar, åker båt och umgås med fina och roliga människor. Ungefär så, inga konstigheter  :-)
 
Sandra och Dan har semestrat i Tunisien och kom hem i förrgår och berättade att de råkat ut för en otäck olycka sista bad-dagen. En tur i/med Paraglide som gick snett och jag blir fortfarande rädd när jag tänker på det. Paraglide, kanske heter det något annat, men en sån där tur när man i 'fallskärm' åker bakom en båt ni vet...
 
De hade hunnit  upp i luften när båten måste sakta in/stanna för att några andra kör vattenskoter i den 'bana' där båten skall gå (eller iaf utanför de boj-markerade gränserna) och båten måste därför sakta in/stanna. Skärmen där Sandra och Dan sitter sjunker såklart neråt när båten saktar in. Båten kanske är stilla/har för låg fart aningen längre än chauffören tänker sig och deras linor fastnar i en av markeringsbojarna. Chauffören uppmärksammar inte att detta hänt och drar sedan på för att dra upp skärmen igen. Den skärm som nu istället dras neråt och under vattnet eftersom den sitter fast i en boj.
 
Fy, va otäckt detta känns att ens tänka på,  och ungefär här tror bägge att det kommer sluta illa. En alldeles för lång tid går med dem under vatten innan chauffören upptäcker vad som hänt och chockad vänder tillbaka.
 
En ambulansfärd senare, några kontroller på sjukhuset så är de alltså helskadda. Mörbultade med några sår och blessyrer och chockade förstås men vad gör det när man tänker på alternativet.
 
Ni vet alla dessa OM som man tänker när olyckor skett. OM inte si eller så, OM si eller så osv. Den här gången var dessa OM på rätt sida och jag är såååå tacksam och försöker verkligen tänka så också. Den otäcka känslan sitter kvar i maggropen men jag försöker mota bort den med några OM
 
 
 
 
 

Begränsade öppettider

Fredag och jag har helgen kvar att jobba innan min första semestermåndag inträder. Ska bli skönt.
 
En solig och fin dag är slut... Mannen har snickrat altan hela dagen och det blir jättefint. Och stort. I mitt huvud snurrar ungefär tusen och en idéer på 'piff' och det skall bli roligt att sätta igång med det sen.
 
Då tar vi och semesterstänger här på bloggen tror jag. Eller iaf mer begränsade öppet-tider. Ett sporadiskt inlägg då och då lär det kunna bli ändå. Som vanligt om photoshop-blodet börjar darra...
 
Ha en skön helg!
 
 

Snart så...

Börjar kunna känna doften av semester. Några dagar kvar bara och FB svämmar fullkomligen över av statusuppdateringens två olika läger. Antingen de som gnäller över uselt väder eller de som bjuder på bilder på badande barn, grillmiddagar och strålande sol.
 
Sluta gnälla över vädret, helt värdelös sysselsättning om jag nu skall lägga mina värderingar i andras. Vädret är just väder. Är liksom inte öppet köp på det, inte ens byterätt faktiskt. Man får anpassa sysslorna till vädret och dra på sig en extra tröja om det är kallt eller ta av sig den om det är för varmt. Inte mer med det.
 
Jahaja, jobbat hemifrån idag, startade upp dagen med en Lex-promenad i skogen, dagens molniga och blåsiga väder passar honom som handen i handsken och han har extra ork för lite spring.
 
Annars har jag hunnit lyssna på ett par Sommarpratare idag också. Henrik Lundqvist och Sarita Skagnes. Saritas berättelse om uppväxten som oönskat barn i Indien var gripande. Lyssna om du inte redan gjort det!
 
Bild på gullungar som just nu har landat på en annan kontinent och skall semestra där i 3 veckor. Härligt äventyr och jag längtar till att få höra historierna sen  :-)
 

Kompisen

 

Saknar

Här på platsen där jag bor, mitt nya 'hemma' saknar jag en del av mitt gamla 'hemma'. Det är förresten konstigt det där, för jag säger iaf att jag åker 'hem' till Dvärsätt som är min gamla by...
 
Hur som helst så saknar jag en del av den byn, jag saknar det faktiskt varje dag. Möjligheten till bra promenader eller cykelturer.
 
Här kan jag i stort sett bara gå vägen fram och tillbaka. Det finns liksom inga 'rundor' att ge sig iväg på, och det finns väl ändå inget tråkigare än att gå samma väg både iväg och hem?. I Dvärsätt finns det oändliga möjligheter. Dessutom makalöst vackert, t ex ett långt promenadstråk längs sjön eller varför inte ta en tur upp i övre Dvärsätt för att få utsikt både över sjön och fjällen. Vill man ta en tur i skogen går det xå fint, finns 'rundor' att gå även där.
 
Här i Ytterån verkar allt vara 'enkelriktat' liksom, alla vägar går till något och tillbaka. Punkt. Hmm... Ikväll tog jag och hojade iväg här i trakterna, tänkte att jag borde väl kunna hitta någon lite skogsbilväg eller avfart som det går att göra en runda av. Nope. Skit xå, jag får fortsätta att gå här fram och tillbaka och sakna  :-/

Möte

Kväll i stugan. Faktiskt t om så att det känns som det är lite mörkare än vanligt här utanför. Eller mörkt och mörkt, det var en överdrift, lite mer skymningsljus kanske är ett bättre uttryck. Fortfarande dygnsljust.
 
Nåja, här i norr är vi tacksam över ljuset, det är det som gör sommarhalvåret 'längre' än de 3-4 månader det är kalendermässigt. Vi håller oss uppe så länge vi kan på kvällarna för att suga åt oss av ljus och värme  ;-)
 
Någonstans möter ju sommar ändå höst och vinter, och just nu sker mötet i Dvärsätt  :-)
 
 

Helgen som kom och gick...

Som vanligt så har helgen rusat förbi och på söndagen står man där och undrar vad fasen det var som virvlade förbi och gjorde slir-spår i gruset liksom... Temat för helgen verkar varit: 'något att äta, någonting att dricka...' iaf summerat så här i efterhand  ;-)
 
Kort resumé lördag:  GRILLAT-BÅTLIV-JORDGUBBAR-BAD-FIKA på repeat hela dagen. Härlig dag med härligt väder.
 
Gårdagen såg ungefär likadan ut om vi tar bort det grillmiddag och grill-lunch. Först en tur upp på Rödön och en fika på Jordgubbslandet. Mycket folk, gott fika och fint väder.
 
Senare ut på Verkön för att testa det 'nygamla' slottets servering. Skitmysigt och verkligen häftigt att det kommit igång igen. Faktiskt enkelt att ta sig dit trots att det ligger på en ö som måste nås via en annan ö. Först bil ut till Andersön och med färja över till Norderön och därifrån båt-taxi över till Verkön. Båt-taxi´n går oavbrutet mellan bryggorna och är han inte på plats är han tillbaka på några minuter så ev väntan blir hur som helst inte lång. 50 kr per person (tur och retur) är ju billigt som tusan och det betalar man på restaurangnotan.
 
Nu får vi hoppas att alla turister verkligen hittar ut till ön också, så att restaurangen kan bli kvar...
 
På samma tema så fortsätter senare kvällen med ännu mer i magen då det vankas semesterfika hos brorsan med familj och tillsist då för att inte riskera att det fanns minsta lilla utrymme kvar i magsäcken som möjligen inte var överfull blev det ett stort lass med pop-korn på bio.
 
Film: Camilla Läckbergs 'Tyskungen'. Nja, den var rätt tam och intetsägande och får nog inte mer än en 3 varmkorvar med bröd (av 5)
 
Jamensådärdåvarhelgenredovisad
 
6 dagar kvar till semester förresten  :-)
 
 
 

Sommar och sol

Strålande lördag, avslutad med ett kvällsdopp, den här gången inklusive en simtur. Rätt kallt så nu är det täcke och en varm kopp te i uterummet. En film kanske, om jag orkar hålla ögonen öppna vill säga...
 
 
 

Tidigt...

Efter en hel-kväll i soffan igår är jag aningen rastlös redan nu, tidigt i ottan. Har jour så några större utsvävningar kan det inte bli men det finns rensa-ogräs-projekt så det räcker till att fylla tiden fram till oktober. Blir nog inte några problem att stilla rastlösheten. 
 
Var till veterinären med tussiga Lex igår och hans feber kommer förmodligen av analsäcksinflammation. Veterinären tömde och 'städade' igår och nu håller jag alla tummar för att han ska snabbt bli pigg igen, finaste hunden! 
 
Lite frukost kanske?

Älskade vän

Lex är inte riktigt kry. Han pendlar mellan riktigt dåsig och slö till pigg och busig. Har har nog inte varit helt kry på ett långt tag om jag tänker efter. Det är svårt att veta vad som är vad. Han börjar bli till åren den älskade fina hunden. Drygt 8 år. Dessutom är han väldigt otålig för värme, vilket han alltid varit... Vad är vad och vad är orsak och vad är verkan...
 
Idag är han tydligt okry iaf, varm och torr om nosen och 'häsig' och fick en alvedon. Piggnade till avsevärt en stund men har kroknat nu senare ikväll igen. Nä nu måste det nog bli en tur till veterinären så vi får veta vad som inte är bra...
 
 
 
 
 
 

I kallaste laget

Kvällens dopp var i kyligaste laget trots ganska varmt och skönt i luften och soligt... Brrr
 
 

RSS 2.0
Follow on Bloglovin