Momma & Moffa

Har jobbat hemma idag, kunnat stänga ett par långdragna ärenden, tacksam för det. Påbörjade i helgen och kunde slutföra idag. Skööönt.

Väntar på mannen som e på väg från fjällvärlden och snart hemma hoppas jag. Vi tänkte köra en middag ute i skogen med varm choklad, goda mackor och lite eld förstås. Vardagsmys.

Jag förbereder skogsturen och värmde nyss mjölken och blandade ner chokladen. Plötsligt spred sig doften av momma och moffa. De har varit borta så länge nu (över 20 år) och ändå finns minnen av dem bevarade i alla möjliga former, ofta som nu i dofter. Saknar dem, saknar känslan att få stöka med kvällsfikat med momma. Fixa varm oboy och smörgåsar av det hembakta brödet och sen gå upp till moffa som väntade på övervåningen i sin tv-fåtölj. Kvällsfika-de-luxe och fina barndomsminnen <3


Jobbarsönda

Peppar Peppar Peppar... knappt så jag törs säga detta och än mindre skriva det,  men detta måste vara världshistoriens lugnaste avslut på v8- och början på v9-sportlov någonsin under min tid här på jobbet. Då pratar vi snart 10-årsjubilum dessutom. Ja herregud det är ju värt ett eget blogginlägg bara det. Antalet år på samma jobb alltså.

Dagen är ju inte slut än så bara för att jag bröt min och kollegans pakt om att ligga lågt och hålla tummarna för fortsatt lugn så lär jag få äta upp detta nu resten av kvällen....

Dagens roligaste, ett SMS från mannen:Fotot är Ida´s

Med raska steg och ett leende

.... drar jag nu uppöver fjällvärlden. Eller njaee, inte så rask, ler kanske inte så mycket heller. Jag åker uppöver kan man säga. Jobbarhelgen har officiellt startat. Piip!

Trött och frusen, helt plötsligt igår kväll fann jag mig själv sittande och kolla på BigBrothers avsnitt. Det gick inte se bara ett så det blev 4 eller nåt innan ögonen ramlade ner. Jösses vilket program och vilka människor. Underhållande. Som bara den.

Jahaja, jouice till frukost och då var det bara att åka då.

Ha en härlig lördag!

Omöjlig tanke

Den tragiska skoterolyckan har fått en ännu mer tragisk, sorgsen och ofattbar nyans. Det har visat sig att räddningstjänsten som kom först på plats inte hade uppgifter om att olyckan skett på vatten och var därför inte förberedd på rätt sätt.

Nästa räddningstjänst-styrka på plats, en helikopter kunde inte heller hjälpa till mer än med belysning vilket gjorde att tiden i vattnet blev för lång och ödesdiger och de två killarna orkade inte hålla sig kvar på iskanten längre och utan föll i och drunknade.

Att tänka tanken att OM de varit rätt utrustade så hade denna olycka haft ett annat slut gör förtvivlat ont och är omöjlig att bortse ifrån. OM. OM. OM

Den ena killen saknas fortfarande och hans pappa berättar för MittNytt HÄR


Glest

Det är ju inte direkt så det haglar mellan inläggen här... fasen också.

Torsdag idag, hemmajobb efter en ledighetsonsdag. Sen blir det helgjobb. En miljon sportlovsfirare kan inte ha fel, Åre är en perfekt plats att spendera helgen på. Typ.

Missförstå mig inte, jag har inte problem med att jobba helg, inte alls. Det är bara det att det är så mycket som snurrar runt i mitt huvud som jag vill hinna göra. Som inte hinns med någon annan gång än på helgerna.

Ledig igår. Långpromenad med Lex på morronen i snöfall som hette duga. Powderstation Ytterån liksom. När det passerat och jag tog tag i målning, slipning och spackling av hallen här hemma så skiner det upp och blir världens kalasväder. Riktigt sånt där vara-i-fjällen-väder, helst Klingervattnet då förstås. Värmande sol, takdropp och kvittrande fåglar. Jahaja, får glädja mig åt att taket i hallen nu får anses färdigmålat. Efter jag-vet-inte-hur-många-lager målning.

Finaste familjen på middag igår, eller iaf hälften av den  :0) 

Nähäpp, dags för att starta torsdagen då hörrni. Ida e magsjuk och har stängt in sig på sitt rum, jag hoppas smittan stannar på rummet, den passar jag gärna. Sjukan alltså. Jag sätter väl igång och jobbar då helt enkelt.


Lördag igen

En mindre sovmorron samt en skogspromenad senare sitter jag och funderar på att göra ett ryck med städning och fixning här hemma. Middagsgäster ikväll och det kanske är på sin plats att skapa lite reda...

En kväll på stan med trevligt och roligt sällskap igår fick avsluta arbetsveckan på förnämligaste sätt. Inte så mycket folk ute, är någon form av ölfestival den här helgen och jag hade trott att det skulle bli omöjligt att hitta någonstans att sitta, men det gick finfint.

Tråkiga nyheter är att ett fint rådjur som i tisdags smög fram och lät sig väl smaka av fågelmaten på gården visar sig vara påkört och nu linkar fram i skogen med ett bakben vars fot är helt av. Gör så ont i hjärtat att tänka på det fina lilla djuret därute. Tvingade mannen att ta hem hö som nu är utlagt så att rådjuret lättare skall hitta mat.

Nånting ditåt och nu var det dags att dra igång med lite fix som sagt.

Skön lördag alla!


Hjärtan

Alla Hjärtans Dag 2012 har bestått av:

*  Hemmajobb med finfrämmande vid fågelbordet. Ett rådjur som helt oblygt knallade fram och lät sig väl smaka. Dessvärre har ett rådjur blivit påkört inte långt härifrån idag. Jag håller mina tummar att det gick bra för djuret och att det inte var 'vårt' rådjur

* 3-rätters middag med fina mannen. 3-rätters som vi reviderade till 2 och låter den hemlagade glassen vänta till en annan dag.

*  Hundpromenad Light

*  Snöskottning Light

* Kvällsjobb med ett versionsbyte på Agendan

* Tvätt av rödvinsfläckade soffkuddar. Håller tummarna för att TaBort Fläckmedel verkligen gör skäl för namnet.

Det var allt...

Over-And-Out

På topp just nu

Den här låten är det absolut bästa just nu, tål att höras hur många gånger som helst. Det är film-musik från Hamilton-filmen med Persbrandt som vi såg för att tag sedan. "I Nationens intresse" med sång framförallt av Takidas sångare Robban Pettersson.

Jag visste direkt första gången jag hörde den i slutvinjetten på filmen att det skulle bli en sån här skitbra låt som jag kommer älska länge länge. Det händer inte jätteofta får jag säga. Sist var Rollin´in the Deep. Vissa låtar känns skitbra direkt. Andra behöver nötas in för att få stanna. Liksom tjatas in i huvudet.

Nu får vi låta bli att lyssna på Radio Rix eller någon annan kommersiell kanal. Där lär låten vara sönderspelad snart.


Nämen lyssna nu och spela den HÖGT hörrni!

This is a battle you can't win
For you there is no such victory
One day you'll pay for all your sins
Unless you beg for mercy


I am my own worst enemy
Somebody save me from myself
I am my own worst enemy

It's like I'm fighting someone else
I am my own worst enemy
Somebody save me from myselfFredagsjobbarkväll

Fredag igen och eftersom jag sovit bort 3 dagar mer eller mindre så har den här veckan varit kortare än kortast.

Fredagsfeelingen vill inte infinna sig. Av flera anledningar. Tankarna är hos anhöriga till de bortgånga killarna förstås. Sen blir det jobbarkväll nu vilket kan bli en lång kväll om jag har otur och inget går som jag vill.  

Det hjälper inte att jag skakat liv i en gammal citruspress och nogsamt slaktat ett gäng gamla torra apelsiner, blodapelsiner och en citron och ur dem fått ett stort och härligt glas med juice. Det hjälper inte. Fredagsfeelingen infinner sig inte ändå.

På avstånd hejar jag ändå förstås på 3st locals som just ikväll är med på the Voice samtidigt.

Sorgligt tragiskt och så otroligt onödigt

I går kväll hände en förfärlig skoterolycka med 2 unga killar från trakten inblandad. De gick genom isen med sina skotrar och en av dem kunde räddningspersonal få upp för vidare färd till sjukhus där han senare idag avled. Den andre personen är fortfarande försvunnen men befaras ha omkommit.

Facebook är alldeles full av kondoleanser och man påminns om hur omöjligt det är att skydda sina ungdomar mot alla faror och det blir tydligt hur många som berörs.  

Man vill så gärna frälsa sina barn mot allt farligt. Skulle gärna vaccinerat dem mot alla framtidens olyckor. Men. Det. Går. Ju. Inte. Det hjälper inte hur många gånger man tjatar alla försikighetsfraser: "kör försiktigt", "var rädd om dig", "åk inte på isarna", "klättra inte för högt", "cykla inte utan utan hjälm". Det hjälper verkligen inte, det kan hända ändå. 

Läser (också på Facebook) där en av personerna i sällskapet som var med om olyckan skriver

 "två unga vänner har gått bort i en tragisk olycka. kommer aldrig att glömma deras förtvivlade rop på hjälp och höra hur de kämpade i det mörka kalla vattnet." 

Så jobbigt att läsa de orden, så hårt, även om jag självklart helt logiskt ändå skulle kunnat föreställa mig att det var just så det var så var det skrivna orden så tuffa att se och jag läser dem om och om igen

http://op.se/lanet/krokom/1.4369988-tva-personer-i-vattnet-efter-skoterolycka-en-befaras-ha-omkommitPå rygg

Gick fint att jobba idag, har höj- och sänkbart bord så det har fått gå upp och ner några gånger idag.
Nu har jag krupit i sängen med lite slösurfande innan det rekordtidigt får bli kväll.

Jycken var vansinnigt jobbig inatt och krafsade och väckte mig ideligen. Klockan 4 kliv jag tillsist upp, så gäspen är nära nu. Ibland önskar man en tankebubbla ovanför hans huvud... man kan ju undra vad som rör sig däruppe.
Igår brakade det till redigt på fönstret och när jag kikade ut så ligger det en järpe på rygg ute i snön. Han gick hastigt hädan den stackarn. Jättefin e dom, tror aldrig jag sett någon på nära håll tidigare. Visade den för Lex senare. Meeeen fågelhunden kikade lite frågande och krafsade sen på dörren för att få gå in. Jodå visst.

Den andra delen av jaktfalangen i familjen undrar jag också hur det är ställt med. Jag visar 'bytet' och frågar om vi ska äta den. Han väser "fan va äckligt, släng den". OK. Äh det funkar med falukorv.

Apropå detta med fågeln. Detta hände på da´n och det hade hunnit bli kväll innan jag fick för mig att gå ut och kika på den. Stick ut i min soffliggar-outfit, typ solkig t-shirt och pyjamas-tights, roffes rekordstora nokia-stövlar och ett par gigantiska vantar att ta i fågeln med.

Precis här kommer Roffe hem och kör in på gården, jag vill visa honom fågeln och eftersom det enda ställe där det är riktigt ljust här på gården är under en lampa nere vid parkeringen så jag hoppar ner dit. Det är precis här. Precis här som det kommer 3 bilar fulla med grannar som kommer för att överraska och hälsa oss välkommen.

Ser ni bilden framför er? 3 dagar med feber, solkig och allmänt dassig, t-shirt som sett sina bästa dar, alldeles för stora skor en död fågel som jag står och håller upp mot lyktljuset.

Det där första intrycket blir svårt att göra ogjort känner jag.  Gode gud.

Äh det finns inget som som inte går att ordna med eltejp eller whiskey är ett av ledorden här i huset så det ordnade sig och blev en jättetrevlig kväll. Vi hittade ingen eltejp förövrigt. 

Skitroligt initativ och så trevliga allihopa, nu ser vi fram emot surströmmingsskivor och grillkvällar framöver. Ska bli trevligt.  

Nu närmar sig godnattet. På återseende!

För sent?

Hur länge man man vänta med att summera 2011? Jag chansar på att det inte är för sent och slänger iväg en resume här.

Bara text ännu, rätt som det är dyker det upp bilder också. Jag lovar inget om när. Bäst så.


Här kommer den, sent skall syndaren vakna eller nåt. Men här kommer alltså den sammanfattning av år 2011 som jag lovat både er och mig själv

Vi börjar från början

JANUARI
Bloggen ekar tom på inlägg och då har ju med automatik delar av mitt minne försvunnit. Förbannat. Nåja vi firade några födelsedagar iaf  ;-) Jag och brorsdotter Nike inleder årets födelsedagskavalkad. Är en sväng i huvudstaden på jobb. Åker taxi med full/bakis chaufför samt slänger iväg ett par funderingar på ev nybyggnad på en av sjötomterna hemma i Dvärsätt.

FEBRUARI
Här på bloggen ekar det lika tomt denna månad. Förbannat. Igen.  Går iaf på Wallmans Dippan, äter och dricker gott. Finaste K somnar in efter några månader av svår sjukdom, så svårt att förstå.

MARS
En tripp till Sundsvall på 50-årskalas. Går på kasino helt själv men vinner inget. Vinner däremot en utlottning och får hem en skitsnygg kudde. Jag börjar längta efter vår och byter färger i hemmet därefter. In med vitt och fräscht grönt. Den ena brodern fyller år och den andra fixar min PhotoShop-maskin. Värt att fira bäggedera. K begravs och det är tungt.

APRIL
Påsk firar vi mitt uppe på fjället i det mest overkligt fina vädret någonsin. Över 20 grader. Det åks skutskjut förstås. Livet bjuder på kontraster och ibland overkliga nyanser. En handväska åker tåg och ungefär samtidigt har kusinen från södern dykt upp på trevligt besök. 

MAJ
Fredrik fyller år och det gör Roffe också. Vi firar gamlingen flera gånger. Joelskrutten blir helt plötsligt dagisstor och jag skriver brev till fröknarna.  Några vändor till Sälen och jag får dra bort 20 år från uppgifter i passet.


JUNI
Sommaren inleds alltid med att det lilla torpet återigen blir bebott. Morbror och Tindra fyller år. Vi hittar vårt alldeles egna guckusko-ställe. Sommarens sköna utekvällar inleds och jag lever gott på rosé och jordgubbar.JULI
Den finaste skönaste sommaren på väldigt länge. Underbart mycket sol och bad. Galen Sundsvallsturné inleder månaden. Hjortronen mognar ovanligt tidigt och jag fyller frysen på rekordfart. En bostad på Dvärsätts finaste strandtomt blir till salu och vi går på husvisning. Tomten är att dö för men huset i dåligt skick och alldeles för litet. Vi startar budgivningen trots allt och hoppas på ett lågt pris då tanken är att riva huset och bygga nytt på tomten.


AUGUSTI
Malin fyller år och det firar vi på IKEA.  Ida och Anders är också augusti-barn så mycket tårta blir det. Vi sticker ner till Sandra på lite minisemester och tar med oss Tindra och Nike hemåt sen. Skön Kick-Off med jobbet i Sälen. Skogen är full av alla sorters bär. Frysen är överfull och jag ger bort det mesta.
Vi fortsätter bjuda på huset i en budgivning som är allt annat än effektiv.


SEPTEMBER
Pappa och Hanna fyller år. Tillbaka på jobbet igen efter semstern och det går som vanligt snabbt att hamna i jobb-mode. Tråkigheter inträffar när B visar sig vara svårt sjuk och hamnar på sjukhus där han fortfarande kämpar och kämpar. Går på husvisning i Ytterån. Trängs med maaassor av andra. Vi avslutar Dvärsätts-budgivningen och startar upp en nybudgivning i Ytterån och efter ett par vändor varav en mindre korrekt så vinner vi och huset är vårt. Får dock vänta med inflyttningen tills en avstyckning är gjord.

Jag vinner en photoshop-tävling hos Abbepappan och blir överlycklig vinnare av en biljett till PhotoshopDay och Roffe kör fort. För fort.OKTOBER
Elin och Ylva fyller år. Mannen hör dåligt och ett sms framkallar fniss. B kämpar allt han kan. Finaste Sandra fyller också år och vi firar på avstånd. Lantmäteriet dröjer med sina preliminära besked och vi äter jättegod älgjaktsmiddag enligt tradition.


NOVEMBER
Sandra är hemma på novemberlov, vi konstaterar återigen att Dvärsätt är vackert. Får i början på månaden tillgång till vårt hus garage och börjar köra grejor. Väldigt mycket grejor. I slutet av månaden, när vi nästan tappat hoppet är dock den preliminära avstyckningen klar och vi får nyckeln till huset och vi firar vår allra första advent här! Beppe fyller jämt och min tid som privatchaffis upphör. Fina Pixel blir påkörd men klarar sig mirakulöst med små blesyrer och Lex tar sig friheter som ingen annan. Sälen-jobb hinns det också med innan månaden tar slut.


DECEMBER
Väntan på snö som aldrig vill komma och pysslar i huset för att komma i form till jul. Snön kommer precis innan jul ungefär samtidigt som alla barnen. Vi firar jul och myser på med eld i öppenspisen och glöggkvällar. Vi byter vattenpump och hydro-nånting och det vill sig inte riktigt bra. El-dragningen är ett mysterium och brorsan får rycka ut. Dagmar kikar förbi och lämnar ett träd vid husväggen. Vi drar en lättnadens suck och köper några lotter. Nyårsfirandet börjar med skräckslagen hund som flyr i panik längs vägen. 

På banan igen

Näsan över ytan igen och jag känner mig skapligt OK. Ryggen e ond bitvis men det funkar med alvedon och sen ska penicillinet göra sitt har jag tänkt. Planen e att jobba imorron, dags att göra någon nytta igen. Förbannat less på att glo på tv/sova framför tvn hela dagarna.

Satte upp en massa skyltar här hemma, "Jag är sjuk, var vänlig tyck synd om mig NU". Har tagit ner dem. Noll respons liksom.

Mannen drog på personalfest och har sovit på annan ort, ungen dansar till sena natten, hunden tigger mat och e allmänt stökig och katten klöser på soffan. Jomen tack hörrni. Tänk inte på mig som ligger här för döden. För all del. Tack så hjärtligt. Tur att det är långt till jul.  

Apropå katten så e hon bra märklig. Skalade potatis nyss och hon kommer som skjuten ur en kanon. Det bässsta som finns är potatisskall och råpotatis. Hunden fnyser och kollar istället trånande på falukorven på bänken.Fredagsmys


Allt är sig likt


Tråkmåndag

En finfin helg, jag kanske inte sönda´n om  jag ska va noga, där blev det lite jobb helt plötsligt. Kunde ju sitta hemma framför brasan med jobbandet så det gick fint ändå.

Lördagen var en sån där vill-ha-mer-av-lördag då jag strosade runt inomhus precis hela dagen. Skitkallt ute, under 30grader och det gjorde att allt ev dåligt samvete av 'borden' osv höll sig på avstånd. Pysslade lite hemma istället, kikade på tv och lallade på. Myyys.

Idag har jag legat under filten och  huttrar hela dagen och zappat ihjäl mig på tv:n. Astråkigt. Har fått urinvägsinfektion och febern hängde med på köpet. Lite penicillin på det här så ska det väl ordna upp sig lite snabbt hoppas jag.

Nåja, nu ska jag surfa en stund innan mannen kommer hem. Igår bjöd han på värsta krogmiddagen med världens godaste och möraste biff. Har jag tur blir det repris på det idag  :0)

Trettioen kalla

Ytteråskogen bjuder på bitter kyla idag och jag kurar inomhus, eldar och pysslar lite. Vilsamt. Inga tider att passa, inga måsten bara att lalla runt i godan ro.

Myslördag!

Fredag igen


... kanske en myskväll med räkor och vin och några filtar i soffan? Finns väl ingen gång som det är så skönt att somna i soffan som en fredagkväll. Avslappnad med hela två finfina sovmornar framför sig  :0)


FörsiktigtIsen la ju så sent den här säsongen, ganska nyss och jag har inte sett någon dundra förbi på skoter här nere ännu. Antar att alla klokt nog anar att det kan vara 'lurigt'.

Vi som är nyinflyttade känner inte till var man bör och inte bör hålla sig efter stranden så jag är försiktig på skidturerna, men vet aldrig var isen är som tunnast. Senast idag på promenaden såg jag en bäck som är öppen trots kyla och vinter

Lövli

Bitande kallt. En långpromenad in mot 'byn' eller egentligen mot grannbyn där det finns en matvaruaffär. Kyligt som tusan men först när jag kommit in då kylan liksom slår igenom kläderna och kyler ner. Skönt ändå med luft och motion.

Målning av hallen här hemma ikväll (igen). Armar som babianer vid det här laget och taket är nu målat två gånger men jag måste nog köra minst 1 gång till, kanske t om 2 för att den förfärligt mörka panelen skall ge vika.

Det blir så mycket ljusare och finare iaf, lätt värt all målning.


Sälenpics


RSS 2.0
Follow on Bloglovin