Imorron

e en annan dag och då väntar det som blev ogjort i fredags. Gruvsamt. Igen.

Njaeee

Kolla här...
Vad tror ni. Har hon verkligen varit hit? Gick fortare än väntat isf  :-) Men som den sanna norrlänning man är så ställer jag min aningens tveksam. Kanske det finns en eller ett par allierade måntro? Ett litet test är nog på sin plats, eller test förresten. Det kommer bli förhör känner jag. Ett rejält förhör med praktiska exempel  :-) 

Är det inte Bingolotto vid 18-tiden på lördagkvällarna förresten?

Söndagsbilden

Tillbaka på hemmaplan igen. En skön skön helg i stugan avklarad och nu kan man leva gott på det ett tag :-)

Massor med bottenlös snö gjorde skoteråkningen anpassad enbart för leder och redan uppkörda spår. Verkar inte ha töat mer än två minuter under hela vintern där uppe...

Roffe och jag måste nu gottgöra Fredrik massor. Den kraken blev tvungen att sätta sig i bilen och åka nära på 20mil för att rädda oss ur en nödsituation: Audins dörrar gick i baklås med oss på utsidan, hunden på insidan och med motorn på tomgång!!! Guuud så snällt att komma upp med reservnycklarna! Tusen Tusen Tusen Tack!

Medan vi väntade tog vi och bjöd in oss på kaffe hos M som trots att han egentligen var på väg ut på en skotersväng värmde på en panna och höll oss sällskap en stund. Tusen tack till honom oxå!

Nämen nu är mitt bad bubblande och hett. Ljusen är tända och här skall läsas deckare i skummet. Skön söndagkväll allihopa!


Äntligen!

Klockan är 7.15 en lördagmorron, och så vitt jag vet finns det bara en ändå rimlig anledning att vara vaken nu: FÖR ATT ÅKA TILL STUGAN!

Japp... äntligen kommer jag iväg!

Ett litet test


Nu ska vi se hur länge det dröjer innan mamma och pappa har hittat in  sin dator, ut på internet, hittat just hit och hittat just DETTA inlägg  :-)

En utmaning tror jag.

Vink Vink Vink till mamma och pappa (P.S det är alltså underförstått att ni nu måste kommentera det här inlägget oxå. Kan bli trixigt jag vet, men öva på) 

Nöjd

nöjd med min tillfälliga (eller kanske rentav nya) frissa. Färg och form blev som jag tänkt och jag pustar ut. Panikstadiet är över för den här gången  :-)

Nu ska här promeneras en snabb sväng och sen blir det jobb. Ska vara ledig imorron så det är bäst jag sätter lite sprutt om jag skall hinna ikapp det som blev 'över' idag och något av morrondagens måsten.

Raska på!

Jasså

Är med i en skaparklubb eller vad det heter, en sån där av typen om-du-inte-säjer-nej-skickar-vi-massa-grejor ni vet? Så´na som man knappt blir av med om man skulle vilja. Den här vill jag inte bli av med hur som helst.

Idag kom det hem lite kul från den klubben. Sen tänkte jag vara snabb och avbeställa nästa månads grejor så jag hastade ut på nätet. Där fanns massor med roliga grejor. Nästa månad kommer inte någon månadens pryl. Duktigt Helen. Det kommer däremot en bok om att sy. Jasså??? Det var nytt. Att jag skulle kunna sy alltså. Jag som aldrig ens fick klar den obligatoriska gympapåsen och handduken som man skulle sy på högstadiet. Minns att jag gjorde ett par grytlappar, men det tror jag var i 3an. Jaha, men det blir ju spännande då. Vad jag tänker sy alltså.

Copycat

Versionsbyte och jag kopierar och kopierar, det tar en evighet känns det som. Under tiden har tydligen svenskarna tagit OS-guld i längdskidåkning. Det står det på FaceBook. Typ överallt. Så jag antar att det stämmer.


Imorron

Sitter här i bilen på vägen hem. Trånar och längtar och är allmänt otålig. Men imorron. Då jädrar!

Äntligen skall det bli klippa av. Har fått göra avkall på min favvofrissa om det skulle kunna ske de närmaste 2 veckorna. Om jag kunde göra avkall på ev toning och färg så kunde jag fått en 'snabb-tid' igår. Se desperat var jag trots allt inte. Färg är färg och det behövs för att dölja spåren av alla bekymmer  som verkar fastna i håret av någon anledning ;-)

Fortsätter längta...


Tankar och funderingar går idag till A som krashat i backen på sin skidsemester. Ligger nu mycket svårt skadad på sjukhuset i Oslo och kämpar för att överleva. :-(  Ruskigt snabbt kan livet ta en annan vändning, där och då man minst anar.  

En dag till

varför ändra ett vinnande koncept?! Vi gör 35 graders kyla även idag. Det är bara att kura ner sig mitt i dunjackan och överleva. T om vinterhunden här hemma tycker det är för kyligt. Inga långa stunder i snön alltså...

Lyssnar på RadioRix på vägen upp. Namn är på tapeten. De tror inte att Leif kommer bli nå´t man döper sina barn till i framtiden. Helen känns rätt hopplöst oxå. Jag tillhör en utdöende kategori alltså. Känns märkvärdigt på nå´t sätt. Lite stort. Jag kommer finnas i historieböckerna intill dinousarierna. Fränt.

Trettiofem

På väg hem, snart hemma faktiskt. Kallt som attan fortfarande. Kung Bore har tjockaste vantarna på. Minus 35 imorse. Det är bra mycket kallare än vi skulle önska att det var.  

Med jourtelefonen i bakfickan behöver jag trotsa kylan och rasta hunden som har massor av spring och sprall över efter en dag hemmavid. Sen får det bli soffan med te och varma filtar.

Köpte ett nytt te idag förresten. Herrgårdste...

Jopp, så blir det!

Rykande hett!

Här är helt BF så jag skruttar runt och bestämmer allt själv  :-)  TV-dosan är min, liksom datorn och alla beslut om middag eller inte middag osv. Baksidan är att även kattlådan är min. Inklusive det som är i den.

Ikväll blir det inte en minuts jobb. Nope. Jag har redan hällt upp badvatten med ett överdåd av bubblor. Hett så det ryker. Bildligt talat alltså. Jag sitter här och väntar på det skall svalna något. Sen blir det bad med min nya deckare och en iskall cola-light. Vardagslyx!


Tekniken skördar framgångar

En stor kväll på IT-fronten. En dag att markera i almanackan.

I höstas ställde vi en dator hos mamma och pappa. På tillvänjning liksom. Nu har vi ställt dit en skärm oxå. Och satt på strömmen. Stort. 

Overkligheten

Det här händer inte någon du känner. Eller hur? Ingen jag känner heller. Trodde jag. Till alldeles nyligt var jag helt säker. Tankarna snurrar runt och vill inte stanna, för jag hittar fortfarande varken början eller slut på det här. Vad är det här?

På denna overklighetens linjal, den med 30 cm om ni minns, hur långt har vi kommit nu? Är vi nästan framme nu, kan allt bara bli bättre från och med nu eller står vi och stampar någonstans vid första centimetern?

Vill att allt skall vara konkret, det skulle vara så mycket lättare att ta till sig. En konkret plan som berättar "Så här gör vi, och så här blir det"

Mörkrädd?

Började läsa en ny bok igår. Boken heter "Mörkrädd" och är skriven av Andreas Roman.

Börjat riktigt spännande och höll mig vaken onödigt länge. Längtar hem till fortsättningen nu  ;-)Yesterday News

Måndagen börjar flåsa mig i nacken känner jag. En skön helg börjar ta slut och det är dags att rusta för ännu en vardagsvecka.

Har precis bäddat rent och städat upp i garderoberna en aning. En maskin vittvätt skalpar runt och nästa på tur är ett gäng sängkläder. Dagen avslutar jag med tv-tittande tror jag. Hoppas det är nå´t sevärt. Då menar jag nå´t som inte har med sport och OS att göra.

OS ja, det blev visst nå´ra medaljer till häromdagen. Det går fint för Sverige. Kul. Även för en icke-sport-intresserad som me, moi och jag.

Försöker hänga med en aning, eller iaf se ut som om jag hänger med. Något antiklimax dock när jag lunchar framför tv:n på jobbet och en kollega häpet undrar om jag kikar på OS???  "Japp, riktigt spännande" Det tar en eller ett par ögonblick sen levereras kommentaren "Du vet att det där hände igår va???"


Sand mellan tårna

20 grader kallt och mer snö trillar ner från skyn. Gör inget för en vintermänniska som mig. Hindrar dock inte att jag surfar runt och letar resor till solen. Lite sand mellan tårna har ingen dött av  :-)

Krispigt

Hunden har käkat upp kattmaten. Katten käkar upp mina Tulpaner. Som hämd antar jag


Långmysarmorron

Lördagmorron. En lång morron har jag sett till att få  :-) Började iofs med ett joursamtal men det var snabbt löst. Lika snabbt som att hälla upp ett hett skönt bubblande bad och tända lite ljus sen.

Läst en massa tidningar i badet som legat till sig i en hög på köksbänken helt olästa. VeckoRevyn - så nu vet jag hur jag skall sminka mig. Tara - så nu vet jag vad som är citychic´t till våren samt I Form - så jag vet att jag måste motionera ungefär 95% mer än jag gör. Uppdaterad och klar alltså  ;-)

Spotify och Creedence med Travelli´n  Band medan vi gör frukost.

Fredagsfräckis på gång

Har svårt att komma ihåg just den lilla kategorin, idag blev ett undantag med den här storyn:


TVÅ KVINNOR I HIMLEN

Första kvinnan: Hej. Jag heter Pia.

Andra kvinnan: Hej. Jag heter Sylvia. Hur dog du?

Pia: Jag frös ihjäl.

Sylvia: Vad hemskt!


Pia: Det var inte så ruskigt. Efter att ha skakat av köld, blev jag varm och sömnig, och slutligen dog en fridfull död. Hur dog du?

Sylvia: Jag dog i en massiv hjärtattack. Jag misstänkte att min man var otrogen, så jag kom hem tidigare från för att överraska honom i sovrummet.
Men, istället fann jag honom sittande ensam, och tittade på TV.

Pia: Så, vad hände?

Sylvia: Jag var helt övertygad att det fanns en annan kvinna i huset. Jag letade i alla rum, under sängar, garderober och i garaget. När jag letat intensivt och inte hittat någon kvinna, var jag så slut, att jag fick en hjärtattack och dog.

Pia: Vad synd att du inte tittade i frysen, då hade vi båda varit i livet!Den här har jag hittat hos: galanthus.blogg.se

Toner av grönt...

Köket är sirligt vårgrönt nu med detaljer som krispigt sköna tulpaner i vitt och grönt och nya fina ljus i samma färgskala. Jag dricker te ur muggar med vårgrön färg och kisar in de tända ljusen. Morronmys med en liten vårförhoppning.

Harmonerar dåligt med den 16 gradiga kylan och snön utanför. Men ändå.

Plats på pallen

Blev visst en medalj igår. Vilken idrottstjej hon är Anja. Heja heja. Superduktig.

Jag suger på tips. Särskilt OS-tips.


Lägesrapport:Jycken

Kom ett SMS från Malin på eftermiddagen idag... Tänk vad ett par korvar kan vara glädjande  ;-)Lex är pigg idag, just nu för pigg för att jag skall kunna sitta här. Nu blir det en snabb promenad och sen ett versionsbyte. Sen skulle det bli tidig kväll var det tänkt...

Ett av livets goda

är PhotoShop... Ett collage på Ida och hennes kompis E har fördrivit min tid en stund. Tid som jag inte hade men som jag helt fräckt tog  :-)


Evig vila

Läser precis ett inlägg på den blogg som jag tidigare berättat om. Inlägget är skrivet av Ulricas make som  igår morse tog farväl av sin älskade fru. Hårt, orättvist, onödigt och väldigt svårt att ta in.

Idag har oxå en man härifrån grannbyn avlidit av de skador han ådrog sig vid en olycka på E14 strax ovan Dvärsätt igår. En skolkompis till Ida har därmed mist sin pappa... Hur hanterar man det.

Barnen sa vid middagen nyss att det varit mycket elände nu ett tag. Det kan jag hålla med om. För mig är det dock viktigt att ha möjligheten att kunna få prata om det, att inte tiga ihjäl sådant som är jobbigt och tråkigt. Betyder inte att fokus ligger på tråkigheterna som vissa tror. Snarare hjälper det mig att lättare och på ett mer tacksamt sätt se de små små saker som flyter med i vardagen som annars kan te sig betydelselösa.

 

Gomorron

På väg upp de 10 milen västerut, trött och seg som en geleråtta. Lilla Lex behövde ut flera gånger i natt. Kraken. Jätteglad och busig så det kanske är så att han håller på att bli bättre nu. Hoppas hoppas hoppas. Han har ju vilat i flera dagar så benen borde vara fullproppade med spring av den anledningen.

13 grader kallt och snö i luften. Gott för sportlovsfirare som förgyller byn med sin närvaro.

Ljuset här hör hörrni! Makalöst vad tiden går fort, det kommer jag tillbaka till om och om igen. Verkar som det fascinerar mer och mer för varje år. Det är nästan ljust nu när jag åker och det känns inte alls länge sen det var kolsvart både på upp- och nervägen. Skönt.

På önskelistan just nu är en tur till stugan. H_ar inte varit där på snö den här säsongen. L*Ä*N*G*T*A*R

Lavemang

Hunden är något bättre ikväll får jag nog säga. Hoppas bara att det håller sig så.

En tur till veterinären idag igen för lavemang och allmän kroppsvisitering. Han beter sig som en fjant och piper och gnäller bara av att finnas inom väggarna på det stället. Men de är rutinerade så de lyckades få i honom vad han behöver.

Annat idag:
 --  Hemmajobb halva dagen
 --  Vårgardiner på plats och årets första tulpaner står på bordet nu
 --  Hämtat Nike på dagis och fått kika lite som hastigast på hur hon har det
 --  Tappat bort och hittat igen plånboken
 --  Familjemiddag a´la Taikons

Nu:
 --  Filmkväll med tjejerna

Imorron:
 --  Upp till Åre igen. Uäää för bilåkandet30 centimeter

Det blir mer och mer omöjligt att ta in det som har hänt. Eller har det hänt? Eller vad är det som sker? Vad är fram och vad är bak, upp eller ner, rätt eller fel, sant eller falskt... 

Detta snurrar i mitt huvud om och om igen. Jag kan inte hitta början men kan heller inte ana slutet.

Vart är vi nu?

Om allt det här jobbiga totalt sett är lika lång som en linjal... var är vi då just nu. Just idag? Har vi bara passerat den första decimetern eller är vi någonstans runt 29.8 cm? Alla centimetrar däremellan är svåra just för att inget är säkert.

Jag skulle önska att vi nu precis passerar 29.9 cm och att detta därmed kan vända nu. Tänk om vi (gud förbjude) bara trampar runt på den första centimetern. Låt det inte vara så!

Söndagsbilden

... det var ett tag sen men här kommer det en söndagsbild iaf


Feber och hängig

Vovven e tussig. Började nog lördagkväll när jag noga tänker efter. Satt ute och gnagde på ett älgben länge och det var rätt kallt, runt 15 grader under nollan eller så. Kanske var det där det började. Kanske.

Han huttrade och skakade när han kom in men nerbäddad var allt lugnt sen. Söndagen spenderade vi en stund på isen med grillad korv mm och då var jycken som vanligt. Busig och full med fart.

Framöver kvällen börjar det bli besvärligt att göra 'tvåan' han försöker och försöker men lyckas inte så bra och kräver sig sen ut flera gånger under kvällen och natten.

Igår måndag så sk*ter han blod. Ett veterinärbesök senare (Tack snälla pappa som fixar) med blodprover och allmäncheck så sitter vi hemma idag. Vovven och jag. Blodproverna visade inget märkvärdigt. Nu ska vi ta det lugnt och bara vara uppmärksamma på förändringar är det sagt. Feber har han (eller hade kanske) om nu nosen är ett riktmärke så har han minustemp just nu. Att testa den på riktigt på honom är ett team-projekt och inte ett enmansjobb för mig själv här och nu. Krävs att jag ringer in släkt och vänner för att fixa det så det låter jag bero och avvaktar hur han ser ut att vara.

Trött och lite slö vilar han nu bredvid mig på Idas säng (jo, schhh... berätta inte det för henne)


Alla Hjärtan

Alla Hjärtans dag idag. Här i Dvärsätt en förtjusande vinterdag. 5 grader kallt och sol. Med jourtelefonen i fickan beger jag mig ut på promenad och hoppas på god telefontur så jag inte behöver rusa hem...


Långlördag

Världens slappaste lördag.

Borta på middag igår. Supergod mat (som vanligt hos B och hans I), jättetrevligt med mycket surr och skratt. Framåt midnatt dök t om lägereldsgitarren upp och det revs av nå´ra gamla godingar. Trevligt.

Vi e trötta idag. Roffe e tröttast kan man säga. Det har inte gjorts många knop alls här. Hemmet behöver städas grundligt. Har inte varit hemma mer än små mellanlandningar på länge känns det som. Dags att göra nå´t! Har nu lyckats skjuta upp det ännu en dag  :-)

En ynka mikroskåpisk promenad till mamma och pappa för att krama lite på Joel som kommit hem från sin mormor och morfar.  Gofisen växer och blir stor. Märks jättetydligt på ett par veckor att  det händer grejor varje dag.

En tur till stan efter det. Superfint väder och vi tog med oss bondlurken Lex på statsbesök i Badhusparken. Packat med folk på stranden och på isen och hunden blir helt omöjlig. Han e som killen från landet med trimmad moppe och skinnväst. Planen var att köpa oss en kolbulle och mysa i vårvintervädret men eftersom kön till kolbullarna ringlade ca 3 mil österut så struntade vi i det och drog oss hemåt istället.

Ungefär så. Ska jag spåna och sia nå´t om kvällen så tror jag så här: TV från soffan bland en massa kuddar och filtar. Cirka. Världens slappaste lördag. Det är skönt det med. Man måste inte alltid så himla mycket.


Bomull

... är det så det heter? Bomullsbröllop. När man varit gift i 1 år. Isf är det vad Tomas och Elin firar imorron på självaste alla hjärtans dag. Tänk att det gått så lång tid, ett helt år!Uträkning med allt

... Roffe e ju en siffrorna och statistikens man. Både på jobbet och hemma faktiskt. Det mesta går att göra en uträkning på och precis allt går att göra någon slags sannolikhetskalkyl på...

Oroande ibland och roande andra gånger. I morse var det särskilt roande. Ligger två kokade ägg på diskbänken och F tar ett till frukost... inget mer med det om det inte vore för att Roffe nu helt plötsligt har gjort en sådär sannolikhetsuträkning eller om det rentav var en statistisk kalkyl och säger sen... "Jag kokade 4 ägg så det kan inte ha funnits 2 kvar, det fanns bara 1!"

Om det inte vore för att F och jag de facto hade sett att det låg 2 stycken ägg på diskbänken så hade vi trott honom. Så övertygande var uträkningen.

Siffrorna i bokslut och årssammanställningar känns lite annorlunda nu. Mer hårdkokt på nå´t sätt.

Tjall på ledningen

... versionsbyte ikväll men nå´t verkar vara knas i sladdarna för det är så jädra seeeeegt så sirap verkar snabbflytande i jämförelse. Skit va så´nt här irriterar mig. Trött e jag oxå. Himla skit xå!


Slut för ikväll

Jobbat undan lite grejor idag, fortfarande inte mycket som syns i den stora mängden men jag får glädas åt detta lilla. Trött e jag och vill åka ner och sova. Ska bege mig en trappa ner till mannen och hans kumpaner som sliter med bokslut och annat ikväll. Kanske får jag sällskap, kanske inte...

Torsdag imorron hörrni, betyder fredag i övermorron  :-)  Snart helg!


OIyckligt kär

vankar han runt här. Den röda långhåriga jycken. Stirrig blick och allmänt orolig och fantiserar om sina drömmars brud. Vacker och välkammad och med pigg och vaken blick står hon där i motljus likt en ängel. Det där hittade jag på alldeles själv. Tror han skiter i det faktiskt. Vad som helst lär duga.

Kärleken verkar inte besvarad. Alls. Möjligt att det inte ens är en hon som han spanat in kissfläckarna efter. Den diskussionen får jag nog försöka ha med honom imorron. Ikväll är han för olycklig och klarar inte ett så´nt besked. Beskedet att han trånar efter en fet och gammal labrador utan tänder och skabbig päls.

Maggen

har inte varit på topp idag. Inte sen igår egentligen.

Vi käkade middag på Broken igår för att fira Fredriks jobb. Skitgott och skitmycket mat i vanlig ordning. Jag käkade en hamburgare med nachos och gucca. Guccan var stark som fasen och min teori nu är att det är vitlöken i den som härjar runt i magen och skapar oreda. "Ska bara" lite först och sen blir det vila så kommer magen var i fas igen sen.

Roffe och Fredrik drog precis iväg och tränade. Duktiga människor. Ja sitter kvar på rumpan jag  :-)

Slösa inte!

En blogg som jag följt över en längre tid har i dagens inlägg ett mycket dystert besked att ge.

Tjejen som äger bloggen fastnade jag för länge sen för pga hennes positiva livssyn och till synes helt makalösa sätt att hitta guldkornen som gör skillnad i att vara och att VARA. Att hon samtidigt bär omkring på detta cancerspöke har inte haft fokus någonsin och har det inte ens i dagens inlägg.

Nu har cancerspöket som tidigare tillåtits hålla till bara på ena axeln lyckats ta sig upp på andra oxå. Illa som tusan förstås men jag vill fortsätta hoppas och tro att detta går att hålla på en nivå där hon kan fortsätta uppleva nya saker med sin familj. 

Vad jag vill säga till mig själv och ev andra som läser här att VAR RÄDD OM TIDEN och SLÖSA INTE BORT DEN PÅ OVIKTIGT! Låter förmodligen lättare än det är men jag hoppas kunna bli bättre på att snabbare avgöra vad som är viktigt och inte. Att ställa sig själv frågan "Är det här viktigt och betydelsefullt om 1 år, 1 måndag, 1 dag eller 1 timma?" Frågan avsera att ge svaret på var på viktighetsskalan som detta 'något' befinner sig. Förvånansvärt mycket finns inte ens på viktighetsmärket '1 timma' och därmed borde det vara ett lätt val att välja bort från listan 'Att göra' eller hur? Nu vet jag förstås att allt inte funkar så lätt, men som huvudtes är detta en riktlinje eller hur?

Sådärja, ett något djupare inlägg än vanligt och det känns fint och passar i hur jag känner efter dagens inlägg hos denna bloggbrud. Hon vill inte bli någon snyfthistoria och allmänt gods så jag låter bli att länka till henne här. Skulle tro att det är flera av er som läser här som redan läser hennes blogg och som idag fått ta del av samma inlägg som mig.  Jag kommer inte sluta heja på så här vid sidan om. Aldrig!


Straff

På väg på jobbet, i det närmaste redan där. Undersåker nu. Hör precis på Radio Rix att "det är måndag idag och det innebär ett nytt straff". Är det inte fullt tillräckligt att det är måndag? Att det räcker som straff alltså?

Ett kungarike för en cola-light just nu. Skulle sitta fint som frukost! Det skulle dessutom göra denna måndag mer behaglig i sin uppenbarelse 


Söndagsnöjen

Jaha då var vi där igen. Söndagkväll. Igen. Vad hände lixom?

Solsken och tokfint väder så en långpromenad har jag kostat på mig. Ett enda joursamtal på hela dagen. Hmmm känns inte helt motiverande att hålla sig hemma för det. Åkersjön hade varit ett skönare alternativ.

Apropå Åkersjön och skoteråkning så förolyckades en 17åring där igår. En skotertur som slutade i katastrof. Hugaligen va snabbt allt kan vara över.

Vi har städat Idas rum och möblerat om lite. Slängt ut våningssängen och grejat. Jag passade på att städa även tangentbordet. Knåpade bort alla knappar och fejade lite. Värsta gömman därunder. Hittade: 2 mackor, en näve väl saltade popkort, ett hårspänne, ett nässmycke och vad jag tror var läsk. Trevligt.

Nä, nu blir det till att tvätta en maskin och packa för nå´ra nätter i Åre sen. Tror jag skippar söndagstraditionen och svens deckare. Denna veckas Wallander har skådats för många gånger. Kanske någon filmkanal bjuder på bättre alternativ?

Skön söndagkväll och trevlig måndag på er!

Walkin´in Memphis

med favoriten Calle rullar på Spotify. Bra! Skitbra till och med! Om du ändå letar fram honom där så passa på att lyssna även på hans version av HighWay to Hell...

Söndag idag och jourtelefonen har varit helt tyst så här långt. Jag törs hänga med Roffe på en promenad och bara därför kommer det bita mig i rumpan direkt. Ett samtal lär komma fortare än jag hinner snöra på mig skorna misstänker jag. Men jag är tuff. Kastar mig ut i osäkerhetens vågor och chansar lite på att direkt få vända tillbaka  :-)

Schlagermiddag här i huset igår. Roffe stod för kockande och jag såg till att skölja salladen till perfektion  ;-)
Kalvinnerfile av Älg, Baconröra och mozarella-sallad. Mums!


Gillar du ingefära?

Här kommer ett recept på marmelad på ingefära och äpplen. Skitgod om du frågar mig....
Är lite ingefära-influerad nu, ganska ny favorit hos mig. Har inte varit så förtjust


SälenPic´s


Nya tider kräver nya ordspråk

Fredagkväll hörrni. Sämre kan det vara. Här har fredagen avslutats med mozzarella-kyckling och ett glas vitt. Häng i soffan med Let´s Dance...

Istället för fredagsfräckis som jag varit förskräckligt dålig med att leverera så kommer här nå´t jag fått på mailen, nå´ra av delarna har florerat tidigare men flera av dem var helt nya för mig iaf

Skön helg på er!


Nya tider kräver nya ordspråk.

Den man ligger med får bädda.


Den som tar, han har.


Det man inte minns, har inte hänt.


Det man inte vet, har man ingen aning om.


Det vi inte gör idag slipper vi göra om i morgon.


Förtala är silver, förtiga är guld.


Gammal kärlek kostar alltid.


Har man slagit yxan i båten får man ro som fan.


Liten stuga kallas ofta stort dass.


Man måste kyssa många grodor innan man hittar sitt svin.


Den som bara kollar i backspegeln kör oftare i diket.


Den som dricker ensam har bara sig själv att fylla.


Den som gräver en grop åt andra får 88:50 i timmen.


Den som spar han har men inte roligt.


Det finns inga dumma frågor, bara dumma människor.


Det man inte har i huvudet får man ha mellan benen.


Det som inte tar död på en... får en i alla fall att må riktigt dåligt.


Det är med kärlek som med whisky, den tar slut.


Dåliga flickor är inte det sämsta.


Framtiden var bättre förr.


Friskt vågat, halva inne.


Först till skrivarkön får först skriva ut.


Hårt arbete lönar sig i framtiden, lathet lönar sig nu.


Ju fler kockar desto större fackförening.


Kvinnans list övergår när mannen får stånd.


Livet är hårt, men orättvist.


Man har inte roligare än man köper ut för.


Man lever bara en gång och många inte ens det.


Obeslutsamhet är nyckeln till flexibilitet.


Problem är till för att skjutas upp, för att sedan glömmas bort.


Ropa inte gay förrän du är inne i häcken.


Älska din nästa, men var diskret.


Även den starke får ta i när han skiter.


Även i de lugnaste vatten drunknar man. 


Hemma!

Åh va skönt att landa hemmavid igen. 40 mil i konstant snörök. Kändes som en hel evighet att ta sig hem.

Nu blir det te-fika så fort Malin kommit hem från jobbet...

Tjolahopp!

Nedräkningen har börjat

för hemfärd alltså. En vecka i Sälen är snart avslutad. Jag längtar hem ikväll och skulle helst ha åkt redan nu.

En kopp te och lite surr blir det och sen kvällsjobb. Det är en oändlig strid av saker som 'borde' varit gjort nu  :-( Känslan av otillräcklighet skriker i kroppen och jag känner mig rätt uppgiven. Skulle vilja känna känslan av att 'hunnit ikapp'. Hmm... välkommen tillbaka någon gång i maj eller juni möjligen. Den som lever få se.

Nedräkningen har oxå börjat på ett annat jobbigare plan och jag ställer mig frågan. Vad händer då? Vad händer sen? Kommer detta nå´nsin kunna få ett acceptabelt slut? Ovissheten har slagit bo


Powderstation Sälen

All snö verkar dumpa här i Sälen. Tokmycket och tokfint. Som ett vykort skulle man kunna säga. Allt verkar som omvända världen just nu.

Hemmavid har vi ingen dumpsnö men hör samtidigt på nyheterna att det är snökaos i södra delarna av landet. Vad är det som händer?

Det måste oxå vara den kallaste vintern på säkert 20 år eller mer ( <-- Läskigt att man ens kan relatera till nå´t som hände för 20 år sedan). Igår -33 grader hemma. Igen. På med långkalsongerna då kanske

Dagen i sammanfattning:

  • Ett bra möte på morronen.
  • Strömavbrott som ödelade det mesta på jobbet. Pihuuu, tar tid innan allt är 'uppe' igen
  • Har träffat och fått klämma på L´s lilla L ett riktigt charmtroll som med stora ögon betraktar livet och som 'snackar' massor. En goding som var på bästa humör!
  • Middag på Experium
  • SQLrace nu ikväll


    Sådär, på ett ungefär

Total njutning

Måndagkväll i stugan. Mör i kroppen och skönt avslappnad. Len som en barnrumpa och luktar förhoppningsvis gott av oljor och krämer. Mår som en prinsessa iaf! Skön relax och 4 spenderade timmar på SPA.

Att det skall vara så svårt att unna sig lite egen-lyx i form av t ex ansiktsbehandling eller massage!

Godnatt gott folk! Godnatt!


RSS 2.0
Follow on Bloglovin