Tomt

Har landat hos Sandra och Dan i hufvudstaden. Mys!

Pustar ut efter en effektiv och intensiv internutbildningsvecka. Huvudet känns både tomt och jädrigt fullt. På samma gång. Vi fortsätter att bygga vidare på våra ITIL-processer...  Inspirerade och triggade att lägga i en ny växel och dra vidare. Kul och spännande och jädrigt förvirrande är läget idag. Återkommer när jag malt ner och lyckats tugga i mig den senaste veckan. Återkommer!

Nu står PhotoShop-day på tapeten. Imorron är det jag som står nykammad och med nystruken blus på Armémuseet redo att insupa allt allt allt  :-D

Jomen sädärja... då kör vi då!I övrigt så väntas det, väntas och väntas och väntas... Skynda på nu! Hur svårt kan det va?!!!

Börjar ordna sig...

Vet inte anledningen, för jag är en vintermänniska egentligen, har jag iaf trott, men den här hösten har verkligen vintern känts  v ä l d i g t  gruvsam att ha framför sig. I vanliga fall brukar jag börja längta till 1a advent redan när träden tappar sina första löv. Skogsråttan i mig har varit ut och hamstrat en massa fint att pyssla med i form av mossa, stenar, bark, pinnar, kottar och kvistar redan tidigt på hösten. Inte i år.

Den egna analysen har varit att sommaren varit så varm, skön och behaglig så att jag inte velat att den skall ta slut liksom. När sommaren är regnig så är det lättare att se fram emot en vinter. Tror jag.

Men nu börjar det ordna upp sig igen känner jag. Letade en jacka och hittade en julbok och började bläddra. Å jo, jag börjar känna första-advents-längtan nu. Jag tänker massor med tända ljus, enriskransar, ljusstakar med mossa och annat fint i. Ett par tomtar (eller ja, snarare ett dussin) och saffransbullar...

Kopplingen mellan varför i hela världen jag hittade en julbok när uppdraget var att hitta en tjockare jacka lämnar vi utan vidare notering

Tjoho... Nämen då återgår jag väl till den här historiens allra första början, att avfrosta frysen alltså. Jooo, det finns en koppling härifrån också, men som sagt vi lämnar det  :-)Då så Sandra... ordningen återställd och allt är sig likt alltså

Gomorron

Lördagmorron och jag är vaken 7.30. Huuu? Va f*n hände liksom. Inte direkt enligt planerna, men jag är pigg så då får det blir lite photoshop-uppdrag en stund.

Blir en biltur över till 'annersia'  lite senare idag, där mannens syster med familj precis har skaffat sig ett fritidshus. Huset ligger på rodd-avstånd, nåja, kanske inte helt sant, men iaf båtavstånd från deras hem.

Ska bli roligt att se stället. Fint väder verkar det vara också, sjön ligger spegelblank här nu på morronen.

Härlig lördagmorron hörrni!

Önskelista

Efter att ha på fm ha hälsat på B som drabbats av en hård, skoningslös och ovanlig sjukdom och därför just nu går igenom sitt livs tuffaste kamp så kommer tankarna krypande såhär framöver kvällen.

Tänk om allt hastigt bara tar slut, utan att jag hinner förbereda mig eller mina nära och kära på ett avsked. Tänk om.

Jag har en ganska bestämd uppfattning om.. eller vänta, önskemål kanske vi skall säga istället. Skulle väl vara aningen förmätet att kräva en massa när man inte själv inte längre är med. Nåväl, önskningar kan vi kalla dem alltså, de detaljer som utgör agendan i mitt eget avslut.

Utan att på något sätt vilja vara dramatisk eller anspela på att vara fru Dysterkvist så har jag då och då funderat och för mig själv klartgjort dessa detaljer. 

Nu har jag satt dem på pränt och lämnat över dem till min familj. Ett praktiskt drag skulle jag vilja påstå... Nu har förhoppningsvis alla mina närmaste samma information. Fullt frisk, förhoppningsvis med en skalle som funkar (nåja) och avser leva tills ja blir hundra. Kalla det kontrollbehov eller vad tusan som helst, men håll med om att det var ett praktiskt drag. Av alla sju breven (barn, man, syskon och föräldrar) så har jag kalkylerat med att iaf ett av dem finns kvar den dagen.  Sen får jag väl hålla tummarna för att önskningarna faller in också, men det var ju en annan diskussion. Jag slänger väl in ett inlägg vid det laget så får ni veta hur det gick  ;-)

Kämpa på nu B! Vi är många som hänger i kulisserna och vill hjälpa dig på vägen!

Måndag igen

Jorå... bara 4 mornar till att vara aptrött på innan man kan få en sovmorron igen. Kämpa på Helen! Fattar inte att det ska vara så svårt att få kvällen att sluta innan det blivit sen natt!

Nu lite kvällsjobb och kanske kan jag lura Ida att serva med en kopp te om en stund...

Annars har dagen bjudit på en, kanske inte helt överraskande insikt. Alla branscher har sina svarta får, vissa branscher har kanske fler än andra.


Söndagsbilden

En finfin helg har snart passerat. Har varit i skogen och skördat. Massor. Mossa och trattkantareller på bredden och längden...


Mitt allra hjärtligaste TACK

Tusen tack för alla röster. Så underbart, så roligt:  
http://www.hejaabbe.com/2011/09/en-hund-pa-glid.html

Åhh vad jag ser fram emot att få delta på the Photoshop Day 2011. En värvningskampanj kvarstår: den som kan ge mig en dag ledigt från jobbet  :-)
Kul!

Med den här bilden:
 


är jag en av finalisterna i en tävling hos Abbepappan om en biljett till Photoshop-Day... och JAAAA ja vill gärna ha era röster såklart  :0)

Skrutten och hans farsa


Originalbilden är Hannas

Ja må hon leva!


I närheten

Uaaa vad inläggen här glesnar mer och mer. Kanske börjar vara i närheten av ett farväl eller iaf slutet på vad som får betraktas ha varit min dagbok i några år. Skriver man inte varje dag eller iaf flera gånger i veckan kan man knappast göra anspråk på att kalla det dagbok eller hur?

Gillar mitt skrivna ord bättre än det uttalade, inbillar mig att jag är bättre på att uttrycka mig på det sättet iaf. Att jag gillar att hantera fotografier, gärna i photoshop är väl knappast någon nyhet vid det här laget. Det behovet lär behöva stillas. På något sätt. I någon form. Även framledes

Nä, har liksom tappat drivet i det här. Tidigare tycker jag att jag hade lätt att lägga de små minnesvärda vardagsbetraktelserna på minnet och jag tänkte 'blogg' liksom. Det gör jag inte längre... kanske är det där avsluts-processen startat?

Kanske det dyker upp något sporadiskt inlägg här, kanske inte, kanske dyker det upp någon annanstans... den som lever få se helt enkelt  :o)

Micke: Jag förstår att den här kungörelsen gör dig förtvivlad. Stackare  :-P

KRAM


Grattiskramar till pappsen

Idag har vi firat min fina fina pappa. Han fick ett dike med tillbehör och några som ska gräva diket åxå förstås  :-)  Han såg lite tveksam ut faktiskt...

När diket är klart skall det rinna vatten i en slang och transporteras el i en annan. Slutdestination för diket är den den sk lillstugan på tomten som från och med nu skall ha rinnande vatten samt indragen el. Blir nog finfint tror ja...


Onsdagstrött

Fasen va det är svårt att komma in i någon slags komma-i-säng-i-lagom-tid-för-att-orka-upp-fas. Trött as hell den här tiden!

Kattstackar´n verkar ha ont i magen. Kanske mask? Hon går iaf runt och jamar och jamar och kommer inte riktigt till ro så nu blir det en avmaskningskur (igen). Hoppas man kan göra det med bara några veckors intervall?

Annars då? Jo, tack. Helt OK, synd å klaga. Snart helg dessutom. Jobb/Jourhelg visserligen men jag håller tummarna för att en sovmorron blir möjlig. Vinkväll på gång och förhoppningsvis skönt väder så att en skogstur också hinns med

Jopp

Söndagkväll

Uppladdning inför måndagen... helgen rasade iväg fortare än kvickt.

Helgen i sammandrag:

-- 2st (av 3) nattgäster har avvikit under natten. 1 med feber och tårar på kind.
-- Trampat runt i Ytterån med en hel massa andra.
-- Trampat runt lite i Nälden också.
-- Ätit hjortrontårta. Himmelskt god. Mmmm
-- Städat linneskåpet. En hel säck med trasor till garaget och mycket plats i skåpet sen
-- Slutfört ett bloggdesign-jobb.

Så... då var det kväll då. Hunden suckar ljudligt och tycker att det blivit för lite promenad idag. Det har det. Ingen skogstur idag. Vi tar igen det tidigt imårabitti

Tjo

Lördagsgodis

Japp, då har vi hunnit till lördag igen.

Fredagkvällen spenderades med bio. Jägarna2 vilket jag tyckte var helt OK. Man får helt enkelt försöka se bortom det lite märkliga sättet att presentera Norrland på, med tillgjord dialekt och udda detaljer som en hel pub med människor klädda som Ronny och Ragge t ex. Fullsatta salonger så det är tydligt att förväntningarna var höga eller så var de flesta där av samma anledning som jag. Filmen tillhör på något sätt kategorin 'Måste ses'

Tindra och Nike var snälla och passade på husdjuren. Toppen! Tindra och jag tog sovmorron och har nu precis kommit hem från långpromenad med Lexan. 

Nu hade jag tänkt åka bortöver byn och försöka locka till mig Joel. Tänkte passa på att sno åt mig honom när Anders och Hanna kikar bort ett ögonblick  ;-) Han växer så det knakar och det är bäst att passa på att mysa innan han åker runt på moppe och tjuvröker.

Veckan som gått, har gått snabbt. Tillbaka i jobb-mode fortare än väntat och nu är allt som vanligt på jobbet. Förutom att B saknas och att vi alla tänker på honom ofta ofta ofta och hoppas att det skall bli ordning på behandlingar och allt stök så han kan bli frisk och komma tillbaka till kontoret snart.

Vi har campat i Åslägden ett par dagar. Mysigt och vilsamt! Energi tankad för fortsatta höstdagar.

Näpp... dags att dra. Höres!
RSS 2.0
Follow on Bloglovin