Årets sista dag

2011 håller på att sina ut och jag ska försöka sammanfatta året i bilder så småningom. Inte idag.

Det knastrar i spisen och det mås gott. Storsjön håller på att 'lägga' dvs isen håller på att lägga sig. Det är tydligen anmärkningsvärt sent. Har visst inte hänt mer än ett fåtal gånger sedan slutet på 1800-talet. Att det varit så här sent alltså.

Ikväll blir det middag och mys hos goda vänner. Hunden tänkte vi lämna hemma och vi som har fyrverkeri-rädd hund håller våra tummar för att grannarna här i skogen inte kommer fyra av några raketer ikväll. Hoppas Hoppas Hoppas.

Hela dagen har tankarna gått till bästa kollegan J med familj som igår fick ett chockerande besked om att mamman hastigt gått bort. Chocken total förstås och det är svårt att ta in och hantera. Precis ett så´nt samtal som man kan oroa sig för att behöva få.  

Tankar också på B som kämpar vidare, just nu från Umeå och med tuffa smärtor och jobbigheter.

G O T T    N Y T T   Å R ! ! ! !

Ledig-mitt-i-veckan

Sådärja, då var julen överstökad, gick synnerligen fort detta året, ungefär som en vanlig helg. Hann liksom inte känna den där rätta julfeelingen.

Så vad har hänt sen senast då:

-- Alla barnen har av och till varit hemmavid, huset fullt och mycket mys...
-- Årets gran kommer vi minnas med ett gapskratt. Barrar inte så mycket iaf.
-- Den öppna spisen knastrar gott varje dag
-- Massor med julstut med skinka har ätits
-- Skottat snö, skottat snö och skottat snö
-- Lika många blodapelsiner
-- Tomten hittade till Ytterån med många fina klappar
-- Ett ryggskott hittade också hit
-- Min fina mamma har firats, på självaste julafton
-- En storm har rasat utanför knuten utan att vi noterade
-- Samma storm knäckte massor av träd, varav 1 landade mindre än en meter från husväggen. Piuuuu!

Snart, i en webbläsare nära dig kommer du hitta den här bloggen med lite mer bilder och uppdateringar. Håll ut kära läsare  :-)

Till dess: Må så gott så hörs vi

Enligt tradition

Då har vi hunnit till dan före dan, tiden har rasat iväg och jag känner mig alldeles snurrig av allt som jag gjort, borde gjort och kanske skulle låtit bli. Kan inte hjälpas att det smyger sig fram en känsla av otillräcklighet. Framförallt på jobbet men det spiller över en del här hemma också.

Det här är ju min tid, julen är min tid på året. Gillar jättemycket myset, fixandet och alla tända ljus men de senaste åren har inte erbjudit många ögonblick där det varit möjligt att på ett sådär vilsamt och avslappnat sätt bara fixa och greja. Piffa och pyssla sådär som man mår bra av.

Nåja, granen är klädd, iaf halvvägs, jag saknar några detaljer som jag hoppas hinna skaffa i Åre imorron. Julköttbullarna är klara men inte sillen. Hade visst ingen olja, orutin på handlandet tydligen. Det får bli imorron.
Julklapparna inhandlade, delvis inslagna men ännu utan rim. Ordnar sig imorron hoppas jag  :-)

Nåja, får väl damma av den gamla klyschan: "Jul blir det ändå"

Ha en riktigt skön jul på er allesammans.Jubel och fanfarer

Bredband och TV på plats i huset. Whieyyyyy... Nu ska här ses ikapp på Julkalendern som jag missat. Har kikat lite på SVTplay och den verkar ju jättemysig.

Ledig idag, inte helt, behövde fixa lite men DÅ har jag ju såklart lämnat strömadaptern kvar på jobbet  :-( Meeen ååå. Morr och spott och fräs ända tills mannen styrde upp och skickade adaptern med en kollega som hade vägarna förbi. T A C K

Nu ska jag ut och leta julgran. Hoppas hunden vill följa, han har blivit en soffpotatis så det är inte helt säkert

Lägesrapport Ytteråskogen december 2011

Jo, vi har det bra härute i skogen. Myser med tända ljus och knastrande brasor mest varje kväll. Vi saknar dock TV:n och bredbandet. Telia har sagt att de tänker trycka på knappen den 16:e så då får vi väl tro det då. Tills dess kikar vi på dvd och lyssnar på radio.

Ledig idag, nu börjar säsongs-schemat på jobbet så helgjobb på riktigt åter är aktuellt. Jobb till helgen alltså.

Tänk va nära det är till jul, snart bara en vecka och nu vill jag pynta och pyssla järnet fram till dess. Lite har allt fått komma fram, jag smyger fram lite då och då när ingen ser  :-) 

Annars sen sist:

-- Ongan ha vöre hejme i hälja, huskut trivleije

-- Byte av vattenpump och hydro-grej-grej idag, brorsan fick göra en nödutryckning, saknades el eller om det var fel el.

-- Homeparty igår, trevligt besök och jättefina grejor: Perfect Home för den som är nyfiken

-- Katten är fullt återställd efter den jobbiga olyckan, förutom att hon har sämre luktsinne än tidigare osså har hon glömt att hon och hunden egentligen är bittra fiender. Stryker sig och är go med en helt skräckslagen hund som bara väntar på utfällda klor och väsande fräsande tänder.

-- Trodde för ett ögonblick att jag kunde baka rullrån. Nu vet jag bättre.

-- Trodde för ett ögonblick att jag kunde koka knäck. Tidernas fiasko men hunden trycker på Gilla-knappen iaf

På ett ungefär

Jojo, torsdag imorron, pannkakstorsdag.

Tuppfan

Roffe uppe med tuppen så nu e jag de också  :0) Mysig lördagmorron, fullmånen gör det ett otroligt läckert sken i snön och jag ska klä på mig och tvinga ut hunden. Han e morrontröttast av alla...

Först frukost. En långsittarfrukost.Bilden har ju ingen som helst koppling till det här inlägget, den är dessutom flera år gammal men vad gör man när PhotoShop-maskinen fortfarande är utspridd i smådelar över regionen och bloggen torkar ihop och dör utan bilder? Jopp, man återvinner gamla bilder såklart. Miljövänligt och helt i tiden. Recycling. Jopp

Rygg(skott)

Fredag och kväll i stugan. Istället för att pimpla vin och lösa världsproblem har jag skottat gården (iaf halva, medan jag pratade i telefon dök bonden upp och skottade resten med traktorn). E de så här livet ska va  ;-)

Nä, vinkvällen blev uppskjuten, visst bara värdinnan själv som var kry, resten av oss e hostar/kraxar/snörvlar.

Verkar vara en farsot just nu, Roffe har hostat och varit sjuk-frisk-sjuk-frisk om vartannat länge och nu är det min tur att hosta ikapp. Känner mig risig och jädrigt trött så det blir nog tidig kväll. Ett par kartonger skall plockas upp först. Ett par om dagen håller kråkorna borta - eller nåt. Nämen om garaget skall bli tomt inom överskådlig framtid så gäller det att ta undan lite då och då.

Imorron e jag sugen på att göra julgodis, en kollega tipsade om hur man kan göra typ Mozartkulor så det tror jag det blir en test på. Kanske Malin kommer hem över också, det blir mys.

Nä då tar jag tag i en kartong då, skön fredagkväll på er!


På tyska

Jobbar hemma idag och på min fråga till mannen "Ska jag fixa lite mat, vad vill du äta?" kom det blixtsnabbt, lite för blixtsnabbt, ett förslag om att vi nog skulle äta på ute idag. Tysk Berlinerschnitzel. På ett lokalt hak här i trakten.

Jaha, då klär jag väl på mig och tar jycken på promenad bortåt mer civiliserade håll, genom kolsvarta skogen. Under tiden kan jag ju fundera på om det var kycklingen eller köttbullarna som jag borde gjort annorlunda. Eller inte gjort alls kanske.

Andra söndagen i advent

Kvällen börjar ta slut och jag också tror jag. Ont i kroppen i dag med. Alvedon som snacks och det funkar för stunden. En hemma-fixar-dag igen. Det är mycket som skall packas upp och fixas med. Det mesta är roliga grejor men sen har vi en grå-zon med kartonen av typen sängkläder-handdukar-badklakan-blomkrukor osv. Dom är lätt att lämna halvöppna kvar därnere i garaget.

Nu har iaf snön kommit, ganska milt i luften men snön ligger kvar iaf. Blir en hiskelig skillnad här i mörka skogen. Det blir aningens ljusare.

Fortfarande inga bilder på nya hemmet. Har fixat en projektblogg för hemmet, återkommer med adress när jag 'städat' upp lite i formatmallar osv. Tål icke dagsljus ännu  :o)

Nu är det dags för versionsbyte och sen någon film att somna till...


Storstormen

Har sovit som en kratta (jädra märkligt uttryck förresten) ont i halsen och kan knappt svälja.

Premiärsovit i sovrummet. I sängen. Vi har hittills campat i sofforna. Mannen hittade en ersättare till den lilla pryttel som försvunnit i flytten och därmed kunde han göra sängen hel igen.

Det finns fler pryttlar som försvunnit i flytten. Kan man tro att de helt enkelt passade på att fly? Börjar tro det. Den vita julstjärnan t ex. ALLA (och det är inte bara ett par om ni tror det) andra julstjärnor låg i därför avsedd låda men den vita är putsväck.

Lite julmys på Jamtli Julmarknad idag kanske? Bara å stoppa i sig nåra alvedon och försöka hitta julstämningen. I Ytterån är den inte iaf. Möjligen i Åre, där har det snöat, här storstormar det men inte ett snökorn i sikte. Icke.

Imorron e de 2a advent. Går schnaaaabt det här. För snabbt. Hinner inte med alls.


Trött och lite sliten

... lite väl många, långa och sena kvällar nu ett tag. Skall bli skönt med helg och jag hoppas på en sov-vila-dag och hoppas det finns tid över till det.

Första hemmakvällen på väldigt länge och det har Ida och jag firat med att lyssna på julskivor för att komma i jul-mood. Det verkar inte hända av sig själv. Snö och kyla lyser med sin frånvaro. Det är alldeles för varmt för att man skall kunna känna sig bekväm med att det verkligen kommer bli en vit jul trots allt.

Nämen då var det dags att dyka ner i någon kartong... VAR kan ett par röda julgardiner tagit vägen tro? Hittar väldigt mycket annat smått och gott men inga gardiner.


Den här har jag hittat, så det får bli nattlektyren senare

RSS 2.0
Follow on Bloglovin