En regnig fredagkväll

F*n va skönt att det är fredag. Äntligen! Trött som få så imorron blir det sovmorron. Ikväll blir det Marité m fina tjejer...
 
Har hängt i Nälden tidigare ikväll, käkat pizza (eller jag lämnade mest allt för den var allt annat än god) och snackat lite skit. Nu blir det lite snabbfix och sen iväg till stan då.
 
Den här blomman (och en likadan men en blå till färgen) växer så fint mot väggen här ute. Jättefin verkligen, men vad är det? Någon som vet?
 

Solig morron

På väg uppåt, mot fjällvärlden och skutan som fortfarande har fläckar av snö kvar. Mer än vanligt dessutom. Fler och större fläckar alltså. Gör inget, vill man undvika snön kan man ju för all del låta bli att åka upp på berget helt enkelt  :-)
 
Torsdag och jag ska börja dagen med ett läkarbesök. Ett bokat sådant så jag hoppas slippa sitta nån timma i väntrummet. Inget akut, det är den onda armen som jag hoppas någon kan ordna bot och bättring för. Den har varit knepigt ond länge som fasen, mer eller mindre.
 
Hunden har vi precis lämnat av på dagis (hos svärpäronen). Han blir mer och mer tydlig med vad han vill, i morse stack han direkt ner till bilen och stod och väntade för att inte bli bortglömd i morronrusningen. Andra mornar går han och lägger sig omgående efter morronrastningen. Sånt man kan kosta på sig när man är en fullvuxen tycker han nog. Följer med några mindre charmiga egenskaper i det resonemanget, att han tycker att han själv kan avgöra om han behöver komma när man ropar t ex.
 
Nähä då var det dags att börja jobba strax. Ha en fin torsdag alla!
 

Extra Extra

Idag, tisdagen den 26 juni 2012 tog jag ledigt en hel dag. Bara sådär helt utan annan anledning än att jag ville det. Känner mig trött, sliten och lite oengagerad så den här dagen har bara gått till vila för kropp och själ. Först en riktig sovmorron, lång frukost med en bok och en stor kopp te. Sen en lång tur i skogen med hunden. En snabb tur till stan med mannens cyklar som behöver kärlek. Efter det mera skog när vi med grannen märkt ut gränser för kommande avverknin. Kvällen avslutades med en hundpromenad på golfbanan och sen tv-soffan och Morden i Midsommer... Sådärja då e man med i matchen då
 
Tjoho...
 
Nämen höll på att glömma, skördade lite också. Kolla vad som växer i landet mina vänner *stolt*
 
 

Midsommar Version 2012

 
 
 
Soligt och varmt... det trodde ju ingen, verkligen en skräll.
 
Midsommaraftonsmorron bjöd på frukost i uterummet (vi bor mest där överhuvudtaget) och lite pyssel här hemma. Fixade ett par kransar och åkte till Mattmar och lämnade dem samtidigt som vi skulle motionera hunden och kika efter Guckusko. Hittade platsen men inga blommor ännu. Förra året blommade de så fint så här års.
 
Midsommarkvällen firade vi med goda vänner, god mat, god dryck och 5-kamp. Skulle kunna vara skitdryg nu och skriva nåt om vem som vann och hur överlägset det var osv. Men det skulle verka lite stöddigt så jag struntar i det  :0)
 
Middsommardagen spenderades på bygdetrav i Oviken. En liten mysig travbana mitt på vischan. Mycket folk, fint väder och trevligt. Miljonerna vann någon annan. Grillmiddag i Vällviken i M och A´s mysiga torp sen. Jättegott och trevligt. Lite fiske från deras nybyggda brygga gav utdelning. Fastnade några firrar på kroken, de släpptes tillbaka men kul att det nappade.
 
Idag då, vad har gjorts idag, jo lite fix här hemma, kaffefrämmande och sen middagsbjudning hos bästa Tindra som fyllt år. Taco blev det och jag är mätt fortfarande
 
De var väl alles, en kvällspromenad senare sitter jag här och funderar på att göra någon nytta, typ ta fram målarhinken och dra några varv i kökstaket...men nääää har en bok som lockar mer :0)
 
Skön söndagkväll på er alla

Bussigt

Inlägg från Länstrafikens buss nr 155 på väg hem från ett kallt och regnigt Åre. Jooo, jag åker buss. Det var länge sen men funkar fint som snus. Det märkliga är att det funkar bättre från Ytterån än från Dvärsätt.
 
Å här haglar inläggen  :-/ Jag är så tråkig när jag slöar med att skriva. Gillar ju som jag sagt tidigare att gå tillbaka och kolla vardagsnoteringarna från 'förr'.
 
Nåja, här kommer en resumé från dagarna som passerat sen sist:
 
- småkusinsmys fredag kväll avslutades med att lilla Nike blev sjuk och spenderade hela lördagen mer eller mindre sovandes i soffan. Tussfia.
 
- Malin-mys. Inte för ofta den tjejen syns till i våra hemtrakter numer. City-stårs ha ho bleve
 
- vagnspromenad med annan småkusin som vi trodde skulle vila men som tjattrade hål i huvudet både på Malin och mig. Buskillen
 
- Utemiddag på mannens golftävling
 
- mer uterumsfix, hylla fixad
 
- fästingfynd på både hund och katt, spott, fräs, fnys så äckligt, ja som trodde vi bodde fästingfritt...
 
- Tindrafödelsedag firad med glass och jordgubbar och lite kortspel i uterummet. Hennes eget firande hemmavid är uppskjutet på obestämd framtid, eller iaf tills lillasyster blir frisk
 
- Svärmorfödelsedag firad
 
Ja på det viset. Ungefär.
 
Nu hem och fira Roffe-syster som fyller år idag. Grattis till Maria!

Klipp och klistra

... är mitt arv idag, både på jobbä och hämme

Fredag imorron, eller redan nu egentligen eftersom vi just passerat midnatt. Sovmorron hoppas jag på då och lite småkusins-besök. Toppen!

Har anslutit mig till Blogg.se´s nya bloggverktyg och det är mest hiss än så länge. Gillar som f*n att det går att lägga mer än 1st kategori per inlägg, att det går att tagga och att det är skitlätt att flytta sig mellan olika bloggar. Dissar att det är segt som själva f*n rätt som det är och att ändringar i kod- eller stillmallarna kan 'fastna' och inte komma ut på länge länge trots att man både uppdaterar sidan, tömmer cachen och byter webbläsarfönster.

Jasådärja, intresseklubben antecknar förstår jag :-)

Nattkröken

Jaha då sitter man i mörkret och filosoferar i hemsidebranchen. Ett steg framåt och två bakåt känns det som ibland. Just nu brottas jag med information. Vilken och var är kärnrubrikerna på detta eminenta ämne. Inte för mycket, inte för lite, lätt att hitta utan att se gödslat ut. Stillsamt att titta på men ändå lockande och attraktivt... Jojo, trött i mössan så jag kanske ska dra mig tillbaka och låta hjärnan vila till imorron istället.

Kom alldeles nyss på att jag skulle ropa in katten och få då se att hon sitter därute intill räven! Räven som lugnt käkar fågelfrö under tiden. Shit! Pulshöjare där då.

Har inte nämnt det här på bloggen, blev bara på FB, men en kväll tidigare  hände ungefär samma sak:

Jag kikar ut och får se en räv stå och äta på något strax utanför uterummet. Iskylan sprider sig i kroppen och jag får svårt att andas, törs inte ta på mig glasögonen för att ta reda på VAD räven äter på. Tvingar upp Roffe som lite trött berättar att räven visst käkade fågelfrö. Jag tar något kort och smyger ut i uterummet för att ta fler kort när helt plötsligt katten dyker upp och springer mitt framför rävmunnen som fortfarande käkar! En halvmeter tillgodo fram till gapet.

Räven såg förvånad ut när hon kilade förbi och drog sen ner mot sjön när jag öppnade dörren.

Kattskrället fattar visst inte att hon befinner sig strax under räven i näringskedjan. Gud va läskigt... nu hoppas jag att räven helt och hållet är vegeterian och att om vi ser till att fylla på med fågelfrö så håller han sig mätt och kommer inte på andra mat-tankar

Måndagmorron blues

Tidig måndagmorron och jag ska masa mig ut med Lex innan hemma-jobbar-passet startar. En skön helg som självklart kunnat få vara längre. Som vanligt.  

Lördagen spenderades på travet och Jämtlands Stora Pris, mycket folk och skön stämning. Min tumme höll jag på förra årets segrare Iceland men det gick inget vidare. Tror att vinnande häst hette Formula One och att loppet avgjordes på målfoto.

Gårdagen var en liten hemma-piffar-dag. Grejade i det lilla lilla trädgårdslandet osv. Mannen snickrade bord till uterummets myshörna. Skön grillmiddag senare och vi kunde sitta ute för första gången den här säsongen. Faktiskt aningen kallt i skuggan trots att det var en riktigt solig dag.

OK, då låter vi den här dagen starta då helt enkelt...

Ha en bra vecka! 


Söndag mitt i veckan...

Nationaldagen har snart passerat och det är alltså jobb imorron igen. Kortvecka liksom  :0)

Igår testade vi bypuben här i kvarteret (läs: skogarna). Trivsamt men människorna satt mest i grupper för sig själva och vi kände bara ett fåtal personer sedan tidigare. Detta var nog mer en after-work när jag tänker efter. Kan iaf konstatera att framtiden för byarna häromkring är räddad, tillväxten är ordnad. Det var säkert ett 10-tal småttingar med under kvällen... Flera barnvagns-små.

Flaggan hissades aldrig i morse, det blev bortglömt. Firat lite har vi iaf gjort, med grillat till middag och ett glas vin i uterummet.

Jag har hemsideknåpat större delen av dagen och jag börjar se slutet nu. Skall bli skönt att skicka det vidare. Knåpat har vi också gjort nere vid sjön. En stooooor hög med ris efter trädfällandet är nu uppbrunnen och utsikten är bättre än nånsin. Inget i vägen som stör längre (jo, ett gäng tallar men det fixar skogsavverkningsföretaget snart)...

Tjohoj, då var det dags att avsluta kvällen med en dusch då


Lycklig punkt esse

Vissel vissel och fanfarer, skumpa och ballonger liksom. Gissa från vilken dator detta inlägg är skrivet och postat? Jooomenviiissst från PhotoShop-maskinen som fått stå i skamvrån sedan vi flyttade hit för ganska precis ett halvår sedan.

Uppkopplad och alive and kicki´n liksom. Tårögd och lite tafatt sitter jag nu här och fipplar med mitt älskade photoshop helt obehindrat. No more ändlös kopiering till sticka liksom.

Nu hoppas jag att den här lyckan håller i sig även om mannen sätter sig ner borta i andra änden av huset och tänker kolla på golf. Håller tummarna *hårt*

Tjohoo, jag firar tills något annat inträffar helt enkelt


RSS 2.0
Follow on Bloglovin