I sista stund

Sista stunden på 'Semester2015' spenderar jag i uterummet. Reflekterar än en gång över hur makalöst fort 6 veckor går. Det som känns som en evighet när man precis börjat sin ledighet känns nu som ett myggbett kort. 
 
Har hänt en hel massa förstås, så jag är nöjd och glad över det som varit men erkänner att jag inte är helt beredd på höst och vinter ännu. Skulle gärna vilja skrota runt här hemma ett tag till utan särskild agenda egentligen. Bara vara helt enkelt. 
 
Den här sista dagen har jag rastat Lex både i skogen och 'hemma' i Dvärsätt. Hängt med Joel på brädgården och fixat material till en kommande rabatt. Hängt med resten av Joels familj här i Ytterån, finväder så vi lyckades till och med kunna äta ute. Nu tillsist grejat lite med ett projekt jag har på gång i verkstan. 
 
Nu skall jag logga in och kolla några jobbgrejor. Om jag minns nåt lösenord vill säga ;-)  En liten fegstart av jobblivet
 
 
 
...
 
 
Foto: Ida Hedin

En kvart

Hipp hipp hurrraaaa för mellandotter som fyller år idag. Malin har hunnit bli ett kvarts sekel vid det här laget. Skitmärkligt. Hon firar sin födelsedag på en strand i medelhavet och jag hoppas hon blir uppvaktad som den prinsessa hon är   <3  Om ett par dagar är hon hemma och då får vi fira igen
 
 
Fotot är från lillebrors födelsedag och Emma ville hänga med Malin och Simon

Minstingen fyller år

Idag hurrar vi och grattar minstingen Ida som fyller år. Idag är hon lika gammal som jag var när jag fick hennes storasyster. Tyckte förstås att jag var stor och himla vuxen då. Ida är ju pytteliten tycker jag. Nu. :-D
 
Grattiskramar älskade barn  <3
 
 

Storkillen

Tiden rusar fram i superfart och det är svårt att hinna med. Behöver stanna upp och reflektera. Idag gör jag det. Och kan inte förstå att den här fina fina killen börjar i förskoleklass. Redan!?!!  Han började ju nyss på dagis. 
 
Otroligt vetgirig och nyfiken på precis allt. Särskilt det som är tekniskt eller drivs av något med motor. Tjurig och envis som synden och kan argumentera ihjäl dig på två röda. Framförallt väldigt omtänksam och hjärtlig.
Lägg till mycket myror i brallan och spring i benen så är han presenterad. Goa älskade finaste Joel! Storkillen  <3
 
Varsågod alla förskoleklassens fröknar och magistrar, ta väl hand om killen som vill lära sig allt i rasande fart men som inte säkert har tid att sitta still och lyssna för att benen helt plötsligt behöver ut och springa istället  <3
 
 
 

Nu fyller han år igen

Födelsedagskalas ikväll. Min goa fina lillebror fyller år och det skall ju firas såklart. Som bonus har vi haft finväder hela da´n och kvällen var superskön xå, soligt och fint så vi kunde äta ute...
 
Precis kommit hem och nu är det mörkt ute, eller åtminstonde tända-ljus-mörkt så det är vad jag skall göra. Tända ljus alltså och sen skall det redigeras bilder i parti och minut
 
Tjohoo... ha en skön helg!
 
 
 
 
 
 

Summering av läget i augusti 2015

Jag lallar vidare i skön semesterstämning  :-) Målar en himla massa och grejar i största allmänhet här hemma. Just nu i en period av bra väder. Både varmt och soligt och utan regn. 
 
Startade dagen med en cykeltur i 'kvarteren' och sen frukost på altanen för andra dagen i rad. Bingo!
 
Vad har hänt annars sen sist, minns knappt, dagarna flyter ihop och jag håller knappt reda på vare sig veckodag eller tid på dagen. Eller natten med för den delen. Är rätt bra på att vända på dygnet och kör nattpass lättare än dagpass  ;-)
 
Sandra har åkt neröver landet igen iaf, Tindra och Nike har kommit hem från sin semester och vi har hunnit hänga lite. Vi drog t ex på Mus-Olles Museum och där kan man förundras över mycket. Rätt intressant att vandra omkring i samlingarna. 
 
Fotboll har vi hunnit med. ÖFK mot Bromma-pojkarna slutade 2-1. Mitt okunniga fotbollsöga tyckte att BP spelade väldigt likt hur ÖFK brukar spela, mycket passning-/dribblingsspel och snabbt spel och det var inte en helt självklar vinst trots allt. 
 
Jaaa. vad har hänt mer... Jo, en tur på sjön, premiärturen med brorsans nya vattenmaskin: Solsaga. En trevlig båt som i sakta mak tuffar fram. Fullt möjligt att sitta och prata under färden vilket inte är möjligt i motorbåten. Där sitter man still och håller i peruken helt enkelt  :-) Trevlig tur!
 
Det var väl det mest tror jag...
 
Nu idag körde vi kvällsfika på Espresso-House i Östersund tillsammans med Malin och sen avslutades kvällen på bio och Mission Impossible 5. Den tycker jag var bra, lite smårolig dessutom. Mannen uppskattade inte de dråpliga inslagen dock... till saken hör att han sett alla tidigare och det har inte jag. Mitt sinne var öppnare kan vi säga  :-)
 
 
 
 
 

Ogästvänligt

 Här är vi uppflugna i soffan, ljusen är tända o det är tv/filmkväll. Oika film i olika soffor :-) Jag har kikat på 'Tredje ögat' som jag gillar. 
 
Sandra, Malin o Ida, Simon o stadskattorna är hemma. Det händer så sällan att alla är hemma samtidigt <3  Älskar´t!  Det gör inte Pixel. Hon surar och uppträder ogästvänligt rent allmänt  :-)
 
Vi har roat oss med loppisrundor, fikaturer i parti och minut samt en hel del målning. Målningen ser ut att ha ett slut snart iaf. Piuhh...
 
Ja ungefär sådär... då fortsätter jag semestern. Ha en fortsatt skön vecka!
 
 

RSS 2.0
Follow on Bloglovin