Söndagen den 1:a advent 2008

Vi har inte tänt 1:a ljuset i adventsljusstaken ännu, vi väntar på att Sandra skall komma hem från jobbet först. Sen blir det glögg med tillbehör i skenet av ljusstaken.

Helgen har som vanligt gått för fort och det är lite gruvsamt att det kommer en ny vecka. Det är mycket som skall hinnas med och axlarna åker gärna upp känner jag. Känner det när jag lagt mig framför allt, måste liksom 'tvinga' mig att slappna av.

Igår var det julgranständning på byn och kusinpyssel med Tindra och Nike, lite lätt middag och trevlig familjesamvaro. Vi gjorde halsband, julgodis till fåglarna och bakade pepparkakor allt i rask takt. Men kameran, var va den hela kvällen  :-( Inga bilder alltså....

Idag har det varit kusinpyssel igen men med andra kusiner. Där gjordes julkort och målades änglar av trä. Tror de små hann bli less faktiskt, de hade dessutom varit hos sin farmor och bakat pepparkakor innan. Inga foton här heller, klantigt...


Önskelista

Men fy på dig dumma hund!

Tog en morronpromenad med hunden, upp på golfbanan för att han skall få sträcka ut sina långa ben i snön. Skitkul tycker han såklart och vi går runt och njuter av att det är så mycket snö och vintrigt överallt.

Jag har ju jouren så när telefonen ringer måste jag skynda mig hemåt för att fixa. Roffe bestämmer sig för att Lex och han skall promenera en stund till så jag sticker hem själv. Han kommer efter mig ett par gånger som han brukar göra när man är ett sällskap som skiljs åt, men springer tillbaka till sin husse igen och jag går över järnvägen och vägen och går in och fixar med mitt.

Det jag inte vet är att den jädra hunden helt plötsligt bara sticker från husse, drar över järnvägen, vägen och in här hemma på gården. Sladdar vidare tillbaka samma väg igen, dvs över både väg och järnväg ännu en gång. JÄDRA HUND!

Usch, här här rätt mycket trafik både på villavägarna här där vi bor och  uppe på byvägen eller vad vi skall kalla den. Tacksam för att inget hände. Detta har aldrig hänt tidigare, hussegrisen Lex brukar hålla sig inom räckhåll. Nu blir det koppel alla dagar Lex! Tråkiga runt-byn-promenader istället för springa-lös-stunder! Fy, dumma hund!

Nästan allt är klart

... dåligt uppdaterat här på ett par dagar. Har försökt men ibland suger inloggningen hit och jag kan bli vansinnig på så´na bagateller men låter bli att låta det gråa ner min fredagkväll nu.

Fredag var det ja och helg... Nice. Jag jobbar men får ju vara hemma så då är det himla lättsamt. Kan ju passa på att greja med en massa under tiden. Sista helgen innan säsongen drar igång för den delen. Alla andra jobbarhelger blir på plats i Åre. Det gör den här helgen ännu mera nice  ;-)

Första advent på söndag och här  hemma har vi nästan hunnit ända fram med fixandet av fönster, gardiner, ljusstakar och stjärnor. Sovrummet kvar och det skall jag ta i tu med så fort jag loggat ut härifrån. Tänk att få gå och lägga sig i nybäddat och med nyputsade fönster och en ljusstake i fönstret. Det är så rofyllt och just det där varma skenet från ljusstakarna har jag med mig som mysminnen när man var liten och bodde hemma hos mamma och pappa. Jag kunde smyga upp i mörka natten och tassa runt bara för att det var så mysigt med skenet från ljusstakarna. Lugnt och skönt på nå´t sätt. Jag e en sucker på julen överhuvudtaget...

Veckan har gått snabbt som vanligt och tyvärr ligger del kvar en del på skrivbordet och stirrar. Nå´ra riktiga måsten och annat som det kanske går att omförhandla. Kanske det blir tid att ta itu med det på söndag. Vi får se.

Helgens planer:

Fredag: Mysa i skenet av alla ljusstakar och julstjärnor. Det är tomt här hemma så det kanske blir en bok,  möjligen tv med katten i knä´t

Lördag: Julmarknad framme på byn och sen fackeltåg till grantändningen där Byalaget bjuder på glögg och pepparkaka. Senare på em ska vi kusinpyssla här hemma med Tindra och Nike. Kör en lättare middag och avslutar med mera glögg framöver kvällen.

Söndag: Öppet än så länge, om det inte ringer på jourtelefonen så kanske jag hinner iväg och kolla på nå´t snyggt till nästa helgs begivenheter på Copperhill

Nähäpp, nu ska jag feja lite mera. Ha en skön fredag kväll

Bild från bullbaket sent igår kväll (då jag tänkte göra ett inlägg men misslyckades)