Stormen i antågande

hemma igen, skönt, men hade förträngt all disk som blev kvar efter 'födelsedag'-fikat i måndags kväll. Nu är det gjort iaf. Katten tyckte det var skönt att se mig. Sprang runt fötterna som bara hungriga katter kan göra. Jag bortser helt från att det finns en möjlighet att hennes glädje bara bestod i att det kom hem en säck med kattmat.

Fredag imorron och Svea, Stina eller vad tusan hon nu heter är på väg. Hörde på radion att det redan var en mängd hushåll som var utan ström pga av stormen. Det har börjat blåsa här oxå och jag skall gå ut en promenad. Har längtat efter en skön promenad i busväder. Extra skönt att komma in sen.

Lägesrappor i övrigt:
-- ingen lunch eller middag idag. Starkt jobbat, hur var det med det nya livet egentligen? *fnys*
-- en vecka med mindre cola-light än tidigare genomsnitt. Har läst i tidningen att jag kissar aspartam och det vill jag inte, för då dör fiskarna i havet eller nå¨t.
-- min konsumtion av apelsiner har inte minskat det minsta. Stöddricker juice desstuom, det var väl f*n om inte blodvärdet gått upp. Skall kolla i morron om jag hinner
-- Personalfest i antågande, dansbandstema, vad tusan skall jag ha på mig?

Nu, promenad, dusch och ev en stund bland kuddarna i soffan... imorron F R E D A G!

Another day at the office

has gone by and I longing for wacation. Har kollat på S´s resedagbok och är nu våldsamt avundsjuk på sommar, sol, värme, palmer och böljande hav. Inte helt likt en vintermänniska som jag kanske, kanske det är mer än gråa hårstrån som dyker upp samtidigt som åren går  :-)

Misstänksamt

snabbt blev vi klara ikväll. Tänk att man inte kan glädjas utan att själv lägga i lite smolk i bägaren iform av misstänksamhet. Är det erfarenheten eller pessimisten som har talat då månntro?

Nåja, jag har kollat på Achmed, den döde terroristen på YouTube, jag tycker den här är sannslöst rolig

- you´re dead
- no I´m not, I feel fine
- but your all bones
- it´s just fleshwounds

- if this is paradise, I´ve been screwed

-hello, I´m Lindsey Lohaan


de e hårt å va hunn!

Måndagen har avlöpt som förväntat, dvs en del som borde varit gjort under helgen men som inte blev det för att jag inte loggade in och tog tag i det helt enkelt. Enkel matematik, men helgen var skön så jag njuter lite av den ändå.

Födelsedagsfika här ikväll, och nu sitter och jag lusläser utbudet på en SPA-anläggning här i Östersund. Där skall jag spendera maaaassor med pengar på nå´t skönt och vilsamt tror jag. Det finns en del att välja på och jag velar lite fram och tillbaka om jag skall lägga mig mot avslappningshållet eller om jag skall gå på bli-fin-linjen. Tål att tänkas lite på. TACKKRAMAR för presentkortet hörrni.

Just nu: packar ihop lite för en Åre-vecka, jobbar lite med knep och knåp, men systemen är nerstängda för databasunderhåll så det finns inte allt att göra (skönt att ha nå´t att skylla på). Blir min tur i kedjan snart och förhoppningsvis är allt uppe igen och felfritt snurrande innan midnatt (hade räknat med jobb längre framöver natten så detta är bonus).

Ställde precis ner dajmtårta och grädde på golvet så att djuren skulle få 'fika' lite av resterna, varpå Lex som blivit en mycket missunsam hund, försöker vakta bägge skålarna genom att hotfullt böja sig över dem med raggen rest. Katten tar ingen notis om det utan försöker ta sig fram. Då tar Lex i med hårdhanskarna och skäller högt till och morrar, visar garnityren och har verkligen gjort sitt bästa för att vara tuff och hård. Katten hoppar till vid skallet, men enbart pga av ljudet, sen går hon ändå fram och tar för sig av 'fikat'. Lex backar och sätter sig på hallmattan för att titta på när katten lapar i sig all grädde. Meeeeen Lex, din fega lilla skit!

Saknar Sandragumman som inte e längre bort än i Åre, men ibland känns det extralångt på nå´t sätt. Idag är det långt.

Roffes Sanna och hennes kompis har dragit desto längre, ända till Malaysia för vidare tur till Thailand och sedan en längre tur till Australien. Härligt låter det i mina öron, i Rolfs låter det gruvsamt att vara pappa och här hemma. Förstår det.

Tack för idag - slut för idag


Jahapp, måndagmorrnen e här

... och kroppen säger att det blev mycket skidor i helgen och att det dessutom måste vara natt. Huvudet har lyssnat på klockans envisa tjut flera gånger nu och börjar fatta att det är dags att hoppa upp ur sängen men resten av kroppen säger: Nix! Tuff kamp, slutade oavgjort, dvs uppe och kan stå upprätt men mer är det inte

Slut för idag

... lördag med massor av innehåll. Ska nu lägga mig och lyssna på Liza Marklunds StudioSex. En ny 'våg' av att lyssna på ljudböcker på vägen till och från Åre för att ta död på annars meningslös tid för med sig att man åker bil en extra sväng runt byn om boken just för tillfället är extra spännande. Just nu är boken så intressant att den måste få följa med in helt enkelt.

Uppe med tuppen idag, skjuts av Malin till tåget (till Åre och Sandra) och Ida till Kyrkan (för buss till konfirmationsläger) så vid 9-tiden stod Lex och  jag redo för en härlig skidtur i skogen. Går få det att låta hurtigt, men det var det inte, flåsande och med darrande andning tog jag mig runt.

Toksnöande blötsnö, i stort sett snöstorm med snö från vänster till höger istället för uppifrån och ner, den blöta snön fastnade under skidorna och fram kom det sämsta av humör. Grrr...

Vad tror ni hände med humöret när jag sen i snöstormen med bilen körde rakt in i en snödriva och satt sen benhårt fast. MORR! Inget folk inom räckhåll, ingen hemma i närmsta gård, men jag tjuvlånade deras spade och grävde och grävde och grävde vilket inte gjorde någon skillnade visade det sig. Det var under bilen som ett stenhårt kompakt lager med snö gjorde det omöjligt att komma fram. En stav fick bli verktyget som bit för bit hackade lös. Tog alldeles för lång tid! Morr igen.

Vidare idag: mer snö, skoterturer i ett superhärligt före. Längtar upp till stugan som en tok. Får bli nästa helg förhoppningsvis. *Hoppas*

Ikväll middag och bio med Evor. National Treasure med Nicholas Cage. Lättsam, underhållande och ibland lite dråligt rolig. Ingen femstjärna men klart godkänd. Nu kväll alltså, trött och blir skönt att lyssna på slutet av boken

Good Night Sweden, wherever you are (eller nå´t)

Trögt

... på jobbet idag. Får inte så mycket gjort, telefonen ringer mest hela tiden och allt blir så 'hackat' och ineffektivt. Gnäll igen jag vet.

Snabbblogg idag. Malin och jag ska ut med hunden och trodde jag skulle hinna skriva nå´ra rader medan han knaprade klart på sin mat, men han var snabbare än snabbast så nu står två och väntar på mig i hallen.

Ida diskar förresten  :-)

Tjolahej

Bloggrecept

Börjar friskna till ordentligt och längtar efter riktig mat (och inte bara apelsiner). Det här receptet på GREKISKT PYTT I PANNA har jag snott  hos annebelle.blogg.se. Skall defintivt testas inom kort!

Hon hade förresten just nu ett bra 'tema' förresten, köpstopp. Det betyder att man inte åker och handlar förrän man tömt förråden på det som redan finns. Vem har inte ett kylskåp med saker som man inte är så stolt över längst in, eller egentligen är det väl så att man man knappt vet vad som befinner sig längst in för det är så himla mycket framför hela tiden. Så ser det ut här iaf. Likadan´t i skafferiet. Finns en mängd förpackningar av samma sort, öppnade dessutom. Bra ide´ tycker jag, funkar galant i garderoben oxå, inga nya köp som inte medför att något som redan ligger i garderoben åker till återvinning eller ges bort till Röda Korset eller liknande.


image909

Fläskfilé 1 cm skivor som lägges i marinad i ett dygn


Marinad

1 ½ dl olja

3-4 vitlöksklyftor (hackas)

1 ½ tsk Sambal oelek

2 msk soja


Fyll långpanna med:

klyftpotatis (förkokas i ca 10 min innan, skalet kan man också behålla på om man vill)

klyftad rödlök

3-4 skivade tomater

klyftad gul och röd paprika

lägg på filé plus marinaden (gör ev dubbel marinad)

smula feta ost över fyllningen

(ev strö lite salt över)


200 grader mitt i ugnen 30-60 min


Servera med kall sås:

2 dl creme fraiche

2 pressade vitlöksklyftor

½ pressad lime (vi hade citron)

svartpeppar, salt och ev örtkrydda


C som i Citrus

... vilket är vad jag har längtat efter i nå´ra dagar nu. Det enbart. Inte ens cola-light har funnits i tanken, det har direkt äcklat mig. Detta är rätt så märkligt kan jag tycka...

Vaknade i söndagsmorse och kände mig konstigt illamående och öm-trött-öm i kroppen. Vi låg kvar en stund och lyssnade på Pigge Werkelins ljudbok "Klockan 10.31 på morgonen i Khao Lak" en förövrigt gripande skildring som jag tycker ni ska läsa/höra om ni har tillfälle   http://www.ior.nu/. Blir således kvar i sängen en lång stund så kroppen borde hunnit vakna till ordentligt men det onda och illamåendet vill inte ge med sig alls.

Usch och blä vad jag har lätt att tycka synd om mig själv. T om samma dag som jag lyssnat till en katastrof större än något en människa skall behöva genomlida, så går jag alltså runt och gnäller om hur dåligt jag mår och  hur konstigt allt känns. Rätt patetiskt men det är vad som händer alltså.

Kan inte förmå mig annat än att ligga så still som det bara går och vill absolut inte äta nå´t annat än färska apelsiner och juice. Det blir min kost söndag, måndag och halva dagen idag tisdag. Känner mig mycket bättre nu men är fortfarande 'darrig' och liksom 'slö'. Hur som helst så har jag varit iväg på HC för att som jag tror få penicillin för nå´t typ influensa-aktigt som jag nu bevisligen inte har. Nä, nå´t skräp i kroppen är det och jag förväntas ta det lugnt och käka alvedon mot värken och bara vila mig igenom detta.

Däremot har jag lågt blodvärde och ordineras därför att dricka blut-saft vilket är ungefär det äckligaste som finns. Det är 19 år sen jag hade Sandra i magen och blint litade på allt vad barnmorskan sa och tutade i mig av denna fasansfulla dryck. Fy för den lede, smakar ju rent blod! Har ju blivit lite klokare med åren (hoppas, hoppas) så jag log snällt och mumlade möjligen ett kväst 'ja' innan jag kvickt drog mig hemåt igen och hit ut på intenet och har nu googlat lite på vad jag skall kunna stoppa i mig för att höja blodvärdet.

Gissa vad jag till min stora förtjusning då hittar: Citrusfrukter! Jajemän, min kropp ville ha det redan i söndags, cool reaktion tycker jag. Iofs gillar jag och äter oxå mycket frukt hela tiden men har sällan eller aldrig direkt sug efter någon särskild!. Nu rekomenderas man att käka inälvsmat oxå, men det bortser jag ifrån. Usch och blä för lever och blodpudding! Nä, nu käkar jag apelsiner som attan istället.

Kolla här vad jag hittade hos ICA-kuriren:

Järnsmarta tips

Forskning vid Sahlgrenska Akademin visar att måltidens sammansättning är direkt avgörande för hur järnet tas upp i kroppen.
Nötkött är bäst!
Det absolut bästa järnet: hemjärn, finns i kött, ju rödare desto bättre. Fläskkött, fisk och fågel innehåller inte lika mycket.
Bacon och blodpudding
Servera bacon (som innehåller köttfaktor) till blodpuddingen så tar kroppen upp mer av järnet.
Citrus slår högst
Icke-hemjärn finns i nötter, äggula, bönor, grönsaker och frukt och bär. Frukt är bättre än grönsaker, citrusfrukter är bättre än annan frukt.
Mjölk till frukost
Mjölk är ett viktigt livsmedel, men för järnets skull - servera den inte till kött. Låt i stället mjölken spela huvudrollen vid frukost och mellanmål.
Frukt till dessert
Flytta frukten från mellanmål till efterrättsplats efter lunch och middag, det förbättrar järnupptaget. Eller utöka fruktintaget.
Avvakta med java
Låt maten sjunka en tag innan du tar en kaffe, som minskar järnupptaget, vilket även choklad gör.
Tänk grönt
När du vill ha järnrika grönsaker:
välj de gröna.
Mer motion
Ju mer vi rör oss desto större än chansen att vi äter riktig mat (med järn) i stället för skräpmat och godis med tomma kalorier.


Jag är uppe och med i matchen igen!

Jajemen!

Freda´n är här. Ledighetskänslan i kroppen är njutbar. Wihooo liksom  :-)

Har avslutat jobbet för idag och väntar på Sandra som är ute och åker me AXN´n så jag e billös. Roffe har förresten åkt hem tidigare idag för att hämta sin nya bil. Spännande, kanske man kan få sig en uppvisningstur senare ikväll. Annars är planerna att åka hem och hälla upp badvatten, tända lite ljus och hämta ett glas vin och sen bara ligga där i bubblorna och njuta av inredningstidningen som jag köpte idag. *Längtar*

Nä, hörrni, TREVLIG HELG!

23igen

Härligt detta med att vara 'vuxen', man kan välja bort blodpudding från matsedeln och man väljer själv hur många år man vill fylla om och om igen. Jag tog 23. Osäkert varför egentligen, men nu är det så, 23 i år igen.

Annars:
- nackspärr och huvudvärk (räknas som gnäll)
- hamburgerlunch (men jag åt inte stripsen och käkade sallad med bönor, får räknas som nyttigt ändå)
- tårta, tårta och tårta (har jag svårt att motivera som nyttigt)
- kvälljobb hela veckan, självvalt och jag ser nu snart ljuset i tunneln. Längtar!

Sandra har ledig dag idag och kom åkandes på skidor fram till centralare delarna av Åre och lämnade skidorna där och gick ner på bageriet och köpte en tårta + present (en ljudbok med Pigge Werklin, han som miste hela sin familj i Tsunanim om ni minns). Gick sen hela vägen hit upp till kontoret. Jätteroligt Sandra och TACKAR så mycket för presenterna gumman! Bakis till råga på allt, härlig personalfest hade de haft igår. Säsongslivet är förresten bara en enda lång fest kan man säga. En 'dålig' vecka hinns det väl bara med sådär en 3 utekvällar, en bra är säkert iaf 5 kanske t om 6 stycken.

Nu tillbaka till ärendehanteringssystemet som behöver tömmas på lite fler ärenden.

Gonatt gott folk!

Studentveckan

... här på byn och det dräller av youngsters, jag håller mig öster om skutan i familjevänliga Björnen. Vill ju sova på nätterna  ;-)

Det där kan jag erkänna att det kommer med åren, att bli kinkig om man inte får sova alltså. Tidigare spelade det ingen roll om man inte fick sova på natten. Äh, de var väl till att kolla på nå´n film eller så... Nu skulle jag inte tveka inför att iförd endast nattsärk knacka på och ilsket kräva tystnad från rummet intill. "Det finns faktiskt dom som måste jobba åxo"  <-- undra hur många gånger man själv häcklat just den typen av uttryck. Nu är man där. Sorgligt.

Annars:

- helgen har gått för fort (snopen? nä inte särskilt)
- jag har inte jobbat nästan nå´t (jädrigt bra, men oxå lite dåligt för det fattas en del idag)
- vi käkade pizza i lördags, gott som attan en stund, men som vanligt slutar det med "aldrig mer pizza"
- har gjort ett mastodont-jobb med att göra rum-bytes-rokad. Jobbigt men nu är det gjort.
- borde ha tvättat i helgen. Nu är det bara tråk-bh-ar kvar (solkiga som man inte gärna visar i dagsljus), strumpor som näppelige hör ihop (matchar nästan, men bara nästan) och trosor utan tillräcklig resor.
- 20cm nysnö hemma. Jippi. Skitfint.
- Laxmiddag igår. Jättemumsigt. Roffe rules!

Nä allvarligt, va håller jag på med, back to business

Morning folk´s

... skön sovmorron och nu snabb frukost och sen ut  på en skön promenad med hunden, kanske ska titta förbi hos E och höra om hon vill hänga på. Det var länge sen... Tänkte skida idag men bilen hängde med Sandra till Åre igår och Roffe jagar så jag får hålla mig här nere i byn. Att bära skidorna och stavarna tillsammans med Lex i koppel ända upp till "Stackmyra" förstår alla som känner hunden (och mig) att det inte är görligt.

På med kläderna bara och ut!

Här är förresten en länk till en härlig arbetskamrat (typ former). En rolig och överaskande kille i alla lägen. Precis när du tror du lyckats placera honom i ett fack som passar så gör han nå´t som får dig att hoppa till och se förvånad ut och du måste igen fundera på vilket annat fack han möjligen passar i... Han har precis börjat blogga och jag kommer följa det med stor spänning. Han är helt orädd att kasta sig in i vilken diskussion som helst, var beredd  :-)

http://niklas.akero.se/


Ut ut ut

... med julen. Nu har det mesta av tomtar och änglar skrapats ihop och är tillbaka i sina kartonger igen. Rätt skönt ändå, men det blir tomt. Måste kitta upp med nya blommor här och var.

Annars idag:
-- Freeeedag!!!
-- Trerätters-middag (julklapp) = Tacomiddag (de måste räknas som minst 3 rätter tycker tjejerna). Mums!
-- "Vanlig jobbdag" trodde jag skulle kunna checka av mer grejor, så blev det inte. Skit i det!
-- Lyssnat på Annika Bengtsson i "Studio Sex" som talbok i bilen. Rätt avslappnande.
-- Malin dragit på partaj på ökända Frösö Sportstuga. För mig betyder det redlös fylla  :-( Gruvsam kväll för mig, förmodligen hejdlöst rolig för henne
-- Sandra har dragit 'hem' till Åre igen. Fest ikväll och jobb tidig morron imorron. Hmmm. Säsongsliv!
-- Resten av oss skall käka glass med varma hallon och njuta av fredagkvällen. Lovely!

Popkorn och ett stort glas mjölk

till middag...

Sandra dök upp här hemma idag, eller hemma och hemma, jag tycker ju att det här är hemma, men hon kanske har Åre som hemmabana nu. Nåja. Till middagen skulle vi busa lite med Ida som skulle dyka upp vid 17 som vi bestämt tidigare idag.

Vi dukade fram och lade en stor portion med popkorn på tallriken och till det drack vi mjölk. Satt där och käkade som om inget hänt när Ida kommer och skall sätta sig. Då när vi hoppas på en reaktion så ser vi bara hur hon sjunker ner på stolen och kikar på tallriken och börjar lugnt att äta! VA! precis som om hon bara kallt konstaterade "jahapp, idag har vi popkorn till middag" - inget mer och framförallt inget förvånande med det...

Men vad i... säger kanske en del om mina matlagningskunskaper och rutiner  :-(

Det tråkiga med det är att dessa kunskapers skamfilade rykte då förstärktes genom en hembakad sockerkaka som jag gjorde senare ikväll. Helt enligt kokboken, jag lovar. Trots slaviskt följande av receptet så blev den mer smet och klet än kaka. Dessutom serverades Ida´s och mina lussebullar som vi bakade före jul och som inte är större än 6 cm och stenhårda (tokhett smält smör dödade jästen tror vi).

God smak är det men man måste doppa dem i nå´t varmt. Kaffet vet jag inte men kanske det oxå var paj, ingen sa nå´t, men tog nog när jag tänker efter ingen påtår  :-| Inte så lätt å va gäst här i huset möjligen, nu är ju alla släkt med mig av de som fikade ikväll men det borde ju egentligen göra att sanningen skulle kunna komma fram helt onyanserad och förskönad. Alla åt och teg och kanske bloggar de nu på nå´n hemlig plats och skriver av sig om hur det egentligen smakade. *fniss*

Roffe har bokslutsvecka och sitter kvar i Åre och räknar och jämför debet med kredit och förhoppningsvis har allt gått ihop innan det blir fredag em och helgen kan spenderas med annat än jobb.

Lex å ja har åkt skidor, superduper skönt att vara ute men det finns lite att önska om skidornas undersida, där fastnar lite mer än jag har tålamod med.

Glömde förresten att berätta igår att Malin och jag såg en ren mitt i byn, mitt på 4ans fairway står en stor och ståtlig ren och käkar och mår gott. Promenerar sen rakt upp på vägen framför oss och kikar så där korkat som bara renar kan. Jädra skit han jag tänka innan hunden oxå uppfattade villebrådet. Lex satte av efter renen som var lite större, lite latare och lite mindre rädd än förväntat och sprang knappt undan. Hunden kom tillbaka jädrigt snabbt, läskiga djur de där renarna. Har aldrig sett en ren i byn tidigare... Min chef tyckte att vi skulle göra middag av honom, undrar om det är någon jägare i byn som tycker ungefär detsamma? Då lever den orädda renen inte länge.

Hola bandola, tack för ikväll

Leeeedigdag

whohoo... först sovmorron. En tanke till stackars Roffe som måste dra iväg västerut, trött och frusen i bilen. Sover sen vidare till halv 10 utan skrupler. Så skönt.

Tar mig en kopp te och sjunker ner i soffan och på med tv´n. Varför har jag ingen aning, vad tror jag att jag skall hitta där liksom. Förutom massor med tv-reklam och så´na ordbingoprogram där det står en jobbig tjej (oftast) och tillgjort och skrikande försöker få en att bränna pengar på att ringa in och gissa på ordet.

Det måste vara världens bluff förresten, det är klart att i bingoprogrammets intresse ligger ju att ingen skall ringa in det rätta svaret direkt utan det skall gå i stort sett hela programmet såklart, annars tjänar de ju inga pengar på samtalen. Så jädra lätt att lista ut och ändå sitter folk och ringer! Sitter och irriterar mig över de som kollar på programmet och ännu mer över de som ringer in den första minuten. Ärthjärnor! Vad är det för typ av människor som sitter där och glor egentligen.... tills jag skamset inser att jag själv sitter ju där för tusan, sitter där med mitt Gotlandste och gissar de 4 sista bokstäverna i order GULD_ _ _ _  Hoppas att ingen såg mig tänker jag och zappar vidare...

... tills lag landar på Discovery, en väldigt blandad kanal skulle jag vilja hävda, ibland ett och annat guldkorn (haha, just det ordet kanske jag skulle fått bingo med förresten) men rätt mycket skit oxå. Just idag handlade det om en kille som fått för sig att åka skateboard och hoppa ut i GrandCanyon för att sen falla neråt i skärm.

På platsen med den byggda rampen m tillbehör står hans fru och deras dotter. Låt säga att hon kanske var 5 eller 6 år. Där står hon och säger att hon är rädd och orolig osv osv medan hennes själviske far bara tänker på att han minsann skall klara av nå´t (fånigt) som han helt enkelt bara fått för sig att göra. What! Vilket ego! Han misslyckas dessutom en gång, missar rampen och åker ner mot avgrunden tillsynes helt chanslös, klarar sig dock.

Den lilla dottern står kvar är säger om och om igen att hon är rädd och ängslig osv, men vad gör pappa självisk då, jo han börjar greja med rampen för att göra om 'tricket' igen. Gör mig redig förbannad. Den lilla tösen skulle inte behöva ha en pappa som utsätter sig för såna risker och om han nu ändå absolut tänker göra det så skulle väl för h*e inte den lilla tösen behöva stå och kolla på, liten och livrädd! Idiot! Nog med tv för idag, nu lite lite jobb och sen en skidtur med settern


Malin är förresten fortfarande hemma och är sjuk, ont i öronen, halsen och snuvigt täppt i näsan. Är vaken på nätterna och sover på dagarna. Hmmm, dags att kvickna i nu tjejen.

Tisdagen den 8 januari klockan är 10:32

.... och jag har jobbat en stund, simultankör lite uppladdningar av bilder till Roffes FB.

Ledig dag och jag tänkte ta mig en tur på skidor med Lex nu när det ljusnat. Skall bli skönt, vi behöver komma ut i luften både han och jag...

Det sista av julen...

.... jobbmorron idag och som vanligt trött som en örn när jagmasade jag mig hitåt. Har haft mitt ide i Björnen den här helgen. T om på samma våning som Sandra  :-) 

Sena jobbkvällar ger inte så mycket utrymme för att umgås men igår hann vi med att käka Holiday-burgare som var skitgoda. Riktigt tjocka biffar av grovmalen köttfärs och en massa stekta/wokade grönsaker. Superdupergott. Kanske extragott för att jag inte käkat så särskilt bra tidigare och magen var rätt tom. Sen spetsades ju allt med cola-light och den gör ju sitt som stämningshöjare  ;-)

Imorse när det var dags att checka ut så hade de tänt en massa maschaller runt repan och upp mot vägen. Jättemysigt i mörkret och om jag var gäst skulle jag gilla både att komma hit och åka härifrån i det skenet. Det var väl lite kvar av julens känsla.

Ryssarna firar sin motsvarighet till julen imorron (den 7:e) har jag för mig. God Jul på er då alla Ryssar!

Här på kontoret är kallt som själva f:n, en fundering som jag haft är att fastighetsbolaget drar ner på värme under helgen när ingen förväntas sitta i stort kontorskomplex till byggnad. Det är rätt kallt i vanliga vall men nu under helgen går det inte vara här utan stödvärme från ett extrainsatt element. Hugaligen.

Därför mina vänner kom jag på att jag skulle värma mig med det sista av julen rester. Kvar på bänken i fikarummet stod ett par flaskor med glögg som jag nu tullat på. Utöver det så tog jag fram 2 lussebullar av de som vi på avdelningen bakade strax före jul.

Sista julkänslan (eller första för år 2008). Gott och värmande, men nu vill jag nog inte ha mer av den varan förrän till första advent. Nu väntar jag på äggnoggen till påsk och caphrinian på semesterna först...

Back to work, slut på lunchen, dags att ta tag alla ärende som i Nilex skriker med illröd färg och därmed är försenade. Ajajaj

Morron ibland fjällen

Morronhälsning från jobbet, trött som f*n och med nackspärr och huvudvärd. Japp, ni hör ju vilket humör det är idag: Gnäll och klagan. Ömkligt Helen, ömkligt!

Modern

Här i "vår" församling har vi en modern präst tycker jag. Han har ett sunt sätt att se på sitt jobb och hur han skall intressera folk för det kyrkliga. Helt rätt i tiden är han denne präst. Har skrivit om honom vid nå´t tillfälle tidigare.

Ett av de roligare exemplen på att han har fattat att det kristna budskapet och dess värderingar står och faller med förlegade uttryck och tunga texter för barn helt obegripliga.

På Tindras julavslutning på kyrkis så skulle prällen försöka lära barnen att det är bättre att ge än att få och att det finns en viss tillfredställelse i att kunna ge saker till andra utan att få själv varje gång. Det gick inte så bra, julklapparna låg väl för nära i tankarna hos kidsen antar jag. Han tragglade på nå´ra vändor och försökte verkligen få dem att svara "rätt" på hans fråga om det inte var bättre att ge ändå? Nädå, barnen envisades med att det var bättre att få...

Lätt uppgiven byter han då teknik och säger tillsist att det hörs på namnet på julens huvudfigur (då hade alla fattat att det inte var tomten som han pratade om) vad som är viktigast på julen. "Han heter ju inte Fåsus heller"!

Haha, nä han heter ju inte Fåsus, och nu tror jag att alla barn kommer att svara rätt på frågan nästa gång den ställs  :-)

Hög på hög

... ligger allt på skrivbordet. Massor att försöka reda i såhär efter helgerna. Jösses! Blir kvällsjobb såklart och sen hoppas jag kunna se ljusare på tillvaron imorron.

Kul att träffa alla på jobbet igen, hann inte slänga så många ord. Sammanfattning av jul/nyår verkar gå att göra med nå´ra få ord. Vad sägs om sjukdom (vinterkräksjuka eller rediga förkylningar, bara å välja) samt KAOS på byn.
Många verkar ha behövt spendera ledigheten i sängen (eller på toa i vissa fall). På byn har ingen kunnat vistas tydligen för där gick det inte ta sig fram. Försökte mig på den något dumdristiga idén att ta mig ner för att ta ut pengar i bankomaten. Korkad idé. Lyckades hitta nästan en hel parkeringsruta, lämnade bilen och sprang ner och tog ut pengarna och var uppe snabbare än blixten. Det hjälpte inte. Inparkerad bakom en jädra stor och blank jeep. Typiskt!

Nåja, back to the doings...

Lex har förresten tröttnat på julgranen och den halvnakna tomten som bott därunder. Pinkade in sitt revir på både tomte och gran. Malin galen på hunden som förmodligen flinade lite i smyg när tomten blev tvungen att bada. Att tomten har behövt stå med rumpan bar är åxå en historia som har med Lex att göra. Men den hör till julen 2006. Brottet avskrivet i brist på hållbara bevis och arkiverat i en låda märkt "Olösta fall"

En rolig grej från nyårsfirandet förresten. Roffes efterrätt kommer gå till historien iaf. Det var ugnsbakade äpplen fyllda med godsaker som mandelmassa, kanel, socker mm mm. Till detta serverades pecan-glass. Mums tyckte alla utom Tindra som efter att ha tuggat en bra stund och knåpat på där med sin sked tills hon uppgivet tillsist säger: "Nä nu orkar jag inge mer av den här potatisen"... Haha  :-) De du Roffe  ;-)

Och apråpå roliga kommentarer så berättade E vars föräldrar har ett jättevackert gammalt hus som väcker uppmärksamhet. En yngre grabb gick förbi och kommenterade att  huset var just vackert och frågade hur gammalt det var osv. E´s pappa förklade att huset var byggt tidigt 1900-tal. Kanske inte utan viss stolthet i rösten. Den ev stoltheten försvann illvasst då grabben hade mage att kommentera "jaha, du har byggt huset själv då"

Underbar morron på årets första dag

.... sovmorron förstås. En lugn kväll hos T och E och barnen igår. Jättetrevligt och med både för mycket och för god mat  ;-)

Hunnit med en promenad med hunden men det blir nog en skidtur oxå lite längre fram idag. Lite jobbgrejor att försöka få undan först. Märklig känsla att jobba imorron, det har varit mycket och lättsam ledighet och jag känner mig lite överrumplad över att behöva kavla upp armarna igen. Latmasken är snabb att bygga bo.

Nå´ra som avgav nå´ra löften igår? Jag gjorde det, men bara för mig själv och jag är helt övertygad om att det kommer gå vägen dessutom. Heja heja. Innan 2008 är slut skall jag.... *hemligt*

Nyårskramar fulla av förhoppning på det nya året

RSS 2.0
Follow on Bloglovin