Fina fotografen

  
 

Fredagskul

På FB har jag sett den här några gånger och har också fått den på mailen så jag antar att de flesta av er redan sett den. Repris här isf   :-)
 
 

Kvällsdopp och fredagsmys

Fredagkväll och lugnet har lagt sig i stugan. Katten har vi tjatat in och hunden e nybadad. Vi andra också förresten. Lite olika standard dock. Mannen härinne i ett varmt bubbelbad säkert med en massa doftsalt och gullegull och jag ute i ett 12-gradigt Storsjön. Blev inte många simtag och väldigt raska steg upp till huset sen.
 
Skön fredag som jag i vanlig ordning avslutar i uterummet. Detta förnämliga krypin. Jordgubbar och lite slösurfande avslutar dagen...
 
 
 
 
 
 
 

Nästan fredag

Vinkat av fina familjen som åker neröver igen. En kladdkaka med grädde och jordgubbar till middag och Ernst på tv, toppenkväll. Joooo, det är sant. Eftersom Roffe inte ont anande stack iväg och golfade och klantigt nog glömde att gömma tv-dosan så är den nu i min ägo. Hela kvällen. Tjohoo...

Wake me up

Här kommer en nyfavorit, gillar den jättemycket. Skynda skynda att lyssna nu, innan de kommersiella radiokanalerna lyckats spela död på den...
 
Avicii - helt okänd för mig fram till för någon månad sen
 
 
Feeling my way through the darkness
Guided by a beating heart
I can't tell where the journey will end
But I know where it starts
They tell me I'm too young to understand
They say I'm caught up in a dream
Well life will pass me by if I don't open up my eyes
Well that's fine by me

So wake me up when it's all over
When I'm wiser and I'm older
All this time I was finding myself
And I didn't know I was lost
[x2]

I tried carrying the weight of the world
But I only have two hands
I hope I get the chance to travel the world
And I don't have any plans
I wish that I could stay forever this young
Not afraid to close my eyes
Life's a game made for everyone
And love is a prize

So wake me up when it's all over
When I'm wiser and I'm older
All this time I was finding myself
And I didn't know I was lost
[x2]

I didn't know I was lost
I didn't know I was lost
I didn't know I was lost
I didn't know I was lost
 
Text hämtad från lyricsmania.com
 

Midsommarhelgen till ända

Då har vi precis passerat midnatt och midsommarhelgen är till ända. Långledigt igen och jag slutar aldrig förvånas vad snabbt man finner sig tillrätta med en extradag ledigt och inte alls är beredd på att det är måndag igen. Redan liksom?
 
Midsommarafton började på Jamtli tillsammans med en miljard andra firare och min fina familj. Trevligt och så jämtländskt som det bara kan bli. Förutom vädret då kanske. Som var soligt och fint. Kan inte skryta med att det tillhör traditionen direkt.
 
Kvällens firande tillhör också en tradition numera. Middag med trevliga och underhållande människor i grannbyn. Alldeles för mycket mat. Som vanligt. Tävlingar med tvivelaktiga regler och poängberäkning. Som vanligt. Mycket skratt och surr. Också som vanligt. Vädret då? Jodå, också det som vanligt. Dvs regnigt så middagen fick flytta in från altanen.
 
Idag har finaste morbror firats med mat och bubbel... dessutom har kusse med fruga kommit upp till torpet. Alltid trevligt att ses...
 
Jamensådär, kortfattade midsommar-resumé  :-)  Då kör vi på en ny vecka då helt enkelt
 
 
 
 
 

Sommarregn

Midsommardagen 2013 och jag sitter i uteummet och kikar på ett ihållande regna utanför. Myser och mår gott. Skjutsat Ida till golfbanan och ätit en tallrik jordgubbar i morse annars har jag suttit här och kikat på film och läst. Lyx på nåt sätt.
 
Planen att klippa gräsmattan är uppskjuten och jag kan riktigt se hur gräset frodas och växer ytterligare i regnet...
 
Ha en skön dag allihop!

Mari Ljungstedt

Ny ljudbok påbörjad och strax också avslutad. En kort-bok. Mari Jungsteds deckare: Sista Akten... Helt OK men ingen tio-i-topp.
 
 

Glad Midsommar!

OK, midsommarafton imorron. Sovmorron först och främst. Trött och utmattad ända in på skinnet. Tom på energi och behöver tanka någonstans. Kanske med finaste familjen på Jamtli imorron. Stök-och-bök-familjen på turné liksom  :-)
 
 

Söndagsbilden

Helgen är slut och jag ska lufta joggingdojjorna lite och sen förhoppningsvis avsluta kvällen i badkaret med lite sköna bubblor.
 
Finaste L har varit/är på besök i Jämtland, tog med sig syskonbarnen upp till torpet så det har varit full rulle där nu  :-)  Grillmiddag där igår, i torpet alltså, och idag blev det middag här. Grillat här också. Korv. Med bröd. Och dressing. Nästan som tre-rätters   ;-) 
 
Annars har vi hängt på lekparken, busat hos mamma och pappa, busat lite mer här i Ytterån, blivit dyblöta i hastigt störtregn och varvat med fika och glass om vart annat. Jomenungefär så.
 
Nä, då avslutar vi helgen då. Skön måndag på er!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Men rävjävel!

I går kväll trodde jag hjärtat skulle stanna... katten ville inte komma in på kvällskvisten och hon är vanligtvis lätt att bara ropa in. Hon brukar inte vara långt borta och dessutom 'svara' när man ropar. Inte igår alltså.
 
Ropade massor av gånger och gick runt på gården och letade henne, men ingen katt. Tänkte sätta mig i uterummet och vänta en stund när plötsligt räven börjar skrika. Skrika sådär förfärligt som bara rävar kan...
 
Hoppade i stövlarna och stack iväg in i skogen och ropade och skrek på katten samtidigt som jag försökte föra så mycket väsen som möjligt. Tillsist tystnade rävskriken och förhoppningsvis blev han rädd och stack. Alldeles strax därefter kommer katten skrajset smygande genom buskagen. Bar hem katten spinnande och kurrande med hjärtat bultande. Både mitt och hennes.
 
Men jädra rävjävel... eller rävjävlar förresten... de är fler, minst två rävpolare är det som smyger runt häromkring.
 
Varför skriker rävarna sådär förresten? Låter otäckt som f*n

Inspiration

Har sagt det tidigare och här kommer ett förtydligande  ;-) Jag gillar det som är använt, nött och slitet. Det som har varit med genom tid och bär på en gnutta historia.
 
Det inspirerar helt enkelt... och DÄR fick den sista inlämningsuppgiften på min kurs precis ett innehåll med inspirationen hämtat i de här gamla brädorna på ett älgtorn. Sedärja 
 
 

Fridlyst

På tidigare nämnda middags-tur i skogen hittade vi Guckusko på hemliga stället samt ett skithäftigt träd. Trädet var liksom 'tvinnat' helt och hållet, både stam och grenar var vridna. Fanns 2-3 stycken liknande och något måste det vara i omgivningen som fått det att hända. Har aldrig sett något liknande tidigare iaf...
 
 

3 rätters

En skön middagstur i skogen. Lex har sprungit sig trött (och jävligt skitig) och middagen är intagen. 3-rätters och på menyn fanns kycklingklubbor, kall korv och bigarråer. Till det kaffe och Loka Citron. Perfekt.
 
 

Civilekonom

Nu är 3 år på Stockholms Universitet över och Sandra kan kvittera ut sin examen som Civilekonom. Promenerar till nytt arbete imorron och vi är så stolta över henne. Grattis älskade Sandra.
 
Pojkvännen Danne är också strax klar med sina studier. Många långa arbetspass, sena kvällar, tentor och inlämningsuppgifter är snart över och bägge kan landa i nya jobb och utmaningar. Så himla bra jobbat!
 
Igår firade vi dem bägge lite extra med släktmiddagsmys. De har varit hemma sedan Idas student-firande och det blir som alltid lite tomt när de åkt men vi ser dem snart igen...
 

Nybakad och Klar

Sådärja, då har jag checkat av min 3:e och sista student-dotter och lämnar över den stafettpinnen till mina bröder. Tiden rusar ju som ett skenande tåg så det lär är inte dröja länge förrän vi står där på skoltrappan och väntar på nästa student...
 
Ida och alla andra avgångsstudenter i Östersund fick en vansinnigt regnig avslutning. Regnet fullkomligt öste ner. Det spelade dock ingen som helst roll för glädje och feststämning. Enbart glada miner och fullt ös på lastbilsflaken. När studentmiddagen var avklarad drog hon vidare in på festligheter och för att dra ut på den allra sista skoldagen in i det längsta. Sådär då. Check på gymnasiet. Välkommen ut till vuxenlivet Ida!
 
 
 

Alldeles snart

tar Ida äntligen studenten! Tiden har gått både fort och långsamt. Tufft första år, på gränsen till för tufft och därför är mamma-hjärtat särskilt stolt nu. 3 år på Samhällsprogrammet med internationell inriktning. Praktik utomlands och alla lektioner på engelska. Bra jobbat Ida.
 
Kvällen har bestått av en del inför-studenten-pyssel och nu blir det till att ta på nattmössan och tvinga hit John Blund...
 
 
 
Originalbilden är googlad...
 

Vardagslyx

Varit till mamma och pappa en sväng i kväll och kolla vad de har bakat till oss: Vardagslyx!

Nattknäcke

Om jag hade haft lust att masa mig upp ur uterumsmyset för att hämta mannens telefon så skulle här nu ha legat en bild på tända ljus, knäckemackor och massor med kuddar. Till det får ni föreställa er en ljudbok. Håkan Nessers 'Maskarna på Carmine Street'. Ja, alltså ljudboken skulle inte varit i bild, men ni förstår? Nu orkar jag ju inte det, rädd att riskera att förstöra den utomordentligt sköna läget, så därför blir ni utan. Bilden menar jag.
 
Har det oförskämt fint. Dagen har varit en dagen-efter-en-jädrigt-trevlig-stadskväll vilket betyder att jag sov alldeles för länge (och slösade därmed på toppenväder) samt varit aningen sluck. Inte mycket har blivit gjort. Jo, lite återvinning är bortkört, rensat och vattnat i valda delar av trädgården men annars... inte mycket.
 
Kvällen har spenderats med fina människor och supergod grillmiddag med tillbehör. Inspirerad av S´s utomlandsvistelseperioder och de han upplevt i samband med det. Inspirerad, skulle gärna testat något liknande själv. Eller ja, alltså jag är rätt kass på golf så jag behöver fundera vidare en aning kanske  :0)

RSS 2.0
Follow on Bloglovin