Berörd

Fredag imorron och blixtsnabbt var den här veckan också slut. Apropå slut så är det också vad jag är. För lite sömn nu ett par nätter. Nattugglan har suttit uppe extra sent några kvällar och det är dags att ta igen de timmarna nu och hoppa i säng lite snabbt.
 
Precis som igår har jag simmat en timma ikväll, knökfullt i bassängen och det är inte effektivt precis. Skönt ändå, men om jag får önska så vill jag ha en längt av bassängen helt för mig själv så jag slipper simma ikapp eller själv få någon som flåsar strax bakom  :-D
 
Om ni missade 'Jills Veranda' med Kristian Gidlund som gäst som tycker jag att ni skall se det. Hans blogg följde jag slaviskt och har berörts massor av hans skrifter. En vacker människa som nödgades lämna livet alldeles för tidigt och att se detta program där han faktiskt gör ett slags avslut också genom musiken, berör mig så in i norden. Massor av tårar, både glada och ledsna blev det. Se programmet!
 
 
 
 
 
 

Söndagsbilden sista helgen i februari 2014

 
Söndagsbilden blev en måndagsbild. En liten summering av helgen som gått kommer här:
 
Att det var fredag firades med att äta en god bit mat på Bishop med de allra finaste jag vet. Skön kväll att avsluta veckan med.. Lördag startar med långfrukost innan tjejerna sticker till fjälls för lite skidåkning. Själv drar jag ner på sjön med skoter för att fixa ett schysst spår att åka skidor i sen. Superväder, soligt och mycket nysnö. Vårvinterväder när det är som bäst.
 
En skön längdtur på det och sen grillkorv nere vid stranden. Lördagkväll är det trötta människor i varje hörn av soffan. Solen tar och nästipparna är aningen röda  :-D
 
Söndag kör vi en ny långfrukost och sen får vi finfrämmande och sällskapsfikar nybakad kladdkaka och glass innan det är dags att vinka av Dan och Sandra igen. Som tur är har brorsan köpt ännu en bil som måste fraktas från Ståkkhålm och uppöver så därmed kanske de är hemma igen snabbare än väntat :-D
 
Söndag em/kväll avrundas med promenad i storm och mildgrader, senare en god middag i uterummet. Premiär för 2014 skulle jag nog påstå.
 
Sura miner för mildvädret som tar hårt på det redan anfrätta snötäcket och vi anar oråd när väderprognosen visar på mera mildgrader den här veckan. Inte bra, inte bra, vi vill ha mer snö och lite kyla så vi kan åka skidor, njuta av fjällsolen, apelsin och varm choklad i snögrop, skoterturer mm
 
Nähäpp... det var helgsummeringen det...
 

Tänker mycket på en fin familj som har det kämpigt just nu. Många tankar och funderingar blir det. Det kommer bli bra! Tids nog. Det kommer bli bra.
 
 
 

Mello

Lördagkväll, vi mår gott här, utspridda i olika soffhörn, slötittar på melodifestivalen. Trötta efter en utedag i solen. Äntligen är den här, vårvintern.
 
Har åkts skidor, jag på platten och Sandra och Malin utförs... Skotrarna är luftade och redo för fler fina dagar på isen. Kanske t om redan imorron.
 
Melodifestivalen kanske inte stannar i medvetandet som någon höjdare för att vara lite kritisk, inte särskilt imponerande bidrag och programledarna lite stelt pinsamma. Osäker på om de hela tiden skall vara roliga, isf lyckas de inte, och att vara seriös funkar inte heller riktigt. Näe, det där låter jag nog bli att kolla mer på...
 
OK, ha en fortsatt skön lördag kväll...

Snart helg

Så var den här dagen också till ända, jobbardagen alltså. Sandra är äntligen hemma på lite vinterferie och vi tog en snabb rastningspromenad av jycken nere på isen på lunchen. Blåser lite och men är OK vinterväder trots allt. Lätt att gå överallt på isen, inte så mycket snö att man behöver hålla sig i skoterspåren.
 
Mår förövrigt inte helt hundra, ont i huvudet, nacken och är liksom slö i armbar och ben. Orkeslös och tafatt på nåt sätt. Simmade igår och kände av det redan då, att kraften inte riktigt fanns alltså. Skum känsla men hoppas på snabbt övergående. Löptur ikväll kanske piggar upp benen igen.
 
Lex tycker att hemma-jobbar-livet är rätt trist och försöker hitta på bus och stök för att fixa lite uppmärksamhet mellan varven.
 
 

Plus

Slut för idag, tack för idag... Har varit iväg en sväng på Itrim det är hela kvällens aktiviteter, ja förutom en ny header. Hastigt ihopsnickrad i World av alla applikationer. Man tager vad man haver typ... kändes aktuellt att ta bort den förra som andades för mycket jul/nyår.
 
Nu dags att knoppa....
 
 

Lunchuppdatering

Måndag lunch, vad hände med helgen? Jodå den swischade förbi i samma takt som vanligt.

Små gullungar på besök så vi stack till stan och Alla-Hjärtans-Dag-firade med restaurangmiddag tillsammans med Ida. Jättegott och alla nöjda och glada och det hann bli sent innan vi var hemma. Avslutade kvällen med film-mys i pyjamas.

Efter frukost och OS-guld på lördag morron drog vi på badet. Tog med oss Joel och Ida. Badet var fullt fullt fullt och överallt diskuterades OS-guldets dramatik, både av svenskar och gästande norrmän  :-D 

Joel tog också medalj, hans första. Stolt kille!  Middag hos mamma och pappa på vägen hem sen. Skön dag...

Nu, åter till vardagen, träning ikväll och kanske också hinner med en fika-stund på stan. Kör på!


Bakhalt

Dagen efter kvällen före en ledig dag och jag är trött och skall hoppa i säng. Jourkväll och lite tv-tittande, Jill´s veranda som jag tycker är trevligt. Apropå det så såg jag att nästa program är det Kristian Gidlund som är gäst. Kristian vars bloggtexter berört mig oerhört. Inte bara mig förstås.
 
Trött i kroppen, träningsvärk i vaderna efter en bakhal skidrunda igår och med en högljudd latmask som manade till mer soffläge tog jag mig ut på en löprunda. Trög, seg och med blytunga ben tog jag mig runt. Inget personbästa om man säger så, men inte något personsämsta heller och jag tog mig ut. Nöjd.
 
Torsdag imorron, en ny jourkväll och här behöver städas. OK, då vet ni vad jag gör imorron xå  :O)
 
Gokväll!

Krispigt

Ny vecka inledd med Itrim-kväll och långpromenad och te-fika i grannbyn. Det har töat och slaskat som om det vore april idag. Lite upp-och-nervända-världen. Skulle mer troligt varit 25 grader kallt och frostigt, inte takdropp och slask.
 
Hur som helst så börjar det märkas tydligt att ljuset gör stora kliv nu och det känns alltid lika trevligt även om jag älskar tända-ljus-myset också. Längtar efter nyputsade fönster, fräscha gröna krukväxter och stora fång med krispiga tulpaner. Det är en bit innan jag är där men har tjuvstartat med tulpanerna så länge  :-)
 
Jobbarhelgen passerade smidigt förbi, smidigare och snabbare än väntat för att vara sportlovsankomst, och imorron är det dags att inkassera en ledighetsdag. Härligt, tror jag börjar med sovmorron sedan har jag tänkt mig en skogstur med Lex för att vid lunchtid susa in till stan och simma några längder. Lyxigt att vara ledig mitt i vardagen.
 
Nähäpp, dags att sova då kanske
 
 

Ledigonsdag

Onsdag, en ledigonsdag har hunnit bli kväll. Precis ätit och skall ge mig ut på en löprunda är tanken. MP3´n behöver laddas en stund till innan det är dags.  
 
MP3!!! tänker ni  :0) Jodå, de finns kvar, säkert bara ett fåtal numera. Den här har jag ärvt av döttrar för evigheter sen. Spellistan i den är lika gammal och omodern som mig själv så vi är ett snyggt par. 
 
Den lediga dagen har varit förträfflig, förmiddagshundpromenad i Näldenskogen följt av badhus-date sen, ett besök på ITRIM åsså en stund hos mamma och pappa. Topp!
 
bild från helgens småskruttmys
 

RSS 2.0
Follow on Bloglovin