Santa Claus is coming to town

... den har vi hört nå´ra gånger nu, vi längtar efter jul allihopa här. Möjligen kan vi räkna bort Roffe som hellre lyssnar på annat än julskivor just nu  ;-)

En skön ledig-dag börjar ta slut. Uppe och fikade med mannen. Stack till skogs med hunden sen och har nu fyllt påsar med en-/tall- och granris som jag skall fixa med i helgen tror ja. Blir ju så himla snabbt mörkt så det hinns inte mycket på kvällstid längre. Lex äääälskar snö och vinter precis som mig så den nya snön tilltalar även rödingen...

Vi har varit i stan idag igen, jag shoppade en klänning/kjol som var stor som ett tält när jag kom hem. Typiskt. Jag orkade inte prova och  nu får jag igen det dubbelt eftersom nu är det ju jobbigt att åka in och byta istället. Uääää.

Malin har varit iväg och gjort diverse (märkliga) kontroller idag och fått reda på att hon är mjölkallergiker och skall nu helt utesluta mjölk. Hem kom hon med preparat för en massa pengar och förhoppning om att slippa eksem och onda leder i framtiden. Hoppas innerligt, just nu ser stackars gumman ut som om hon har vattkoppor på armarna och axlar samt på nå´ra ställen på övriga kroppen. Kliar som fasen gör det oxå. Hujedamej.

Nä nu skall jag passa på att göra nå´ra änglar när julmusiken ändå skrålar på därute i köket. Stämningen är klar lixom  ;-)

Lite i förväg

Torsdag morron, har precis tefikat med Roffe. Vi var till mamma och pappa igår och fick med oss tunnbröd hem, eller 'stut' som vi norrlänningar säger. Gott!. Roffe den kraken måste åka uppöver idag medan jag är novemberlovsledig och kan strutta runt i mysdressen en stund till...

Började snöa igår kväll och det ligger fortfarande kvar på backen. Whieyyee... de e jättefint och sex grader kallt! Börjar direkt att längta till advent då man får byta till juligare gardiner, ta fram alla ljusstakar och stjärnor och sen njuta med glögg och pepparkaka. Åhhh, längtar längtar.

Egentligen går jag ju händelserna i förväg här, eftersom det är helt OK att pynta lite inför den här helgen oxå. Halloweenpynt dock, inte samma myskänsla som ljusstakar och änglar men det är ändå kul. Lösa planer på en liten halloweenmiddag till helgen. Ska kolla upp det mera idag.

Annars är det gött att vara ledig, gårdagen spenderade Malin och jag i bilen för övningskörning och filval i olika korsningar. Gäller att vara snabb att hinna se vad skyltarna säger och inte köra för att man vet hur man kan ta sig dit eller dit. Skyltarna säger ofta nå´t annat. Lurigt.

Stan hann vi göra oxå, med Sandra och Ida som sällskap och Ida´s kompis E som snällt fick hänga med fram och tillbaka hit och dit för att hitta en jacka åt Ida. Hittade en tillsist. En skidjacka med brunt rutigt tyg. Nu måste vi hitta en mössa som är åt det oranga hållet, möjligtvis kan en naturvit funka oxå.

Nähepp, nu skall jag fortsätta tvätta och fixa med garderoberna, sen skall jycken och jag till skogen och ta hem enris och annat fint till krukorna ute. Jag får nog fixa med riset själv, jycken lär vara upptagen med annat  ;-)

Dvärsätt, Advent

Tråkigt och väldigt oväntat

idag har vi på jobbet fått reda på en oväntad och väldigt tråkig grej som rör två personer på vår avdelning. Känns riktigt tråkigt det som hänt och det gör en både arg, ledsen, förvånad och besviken. Allt på samma gång.  : - S

Är ofantligt trött och jag har fått OK av övriga i familjen att göra en väldigt tidig kväll. Det får bli typ nu. Skönt att Sandra promenerat med hunden så han fått sin beskärda del av motion. Hörde att de visst var osams hela turen.... Lex du får nog ta och skärpa dig en aning!

Fotocollage från Sandras 20-årsdag och pappas födelsedagsfirande i efterskott. Jack Rabbit Slim heter stället vi var på... Väldigt speciellt och annorlunda, jättekul ställe som ligger i samma byggnad och delar lokaler med ett äventyrshus / aktivitetsanläggning eller vad vi skall kalla det. Dit åker vi nog flera gånger hoppas jag

Dvärsätt, Sandra fyller 20 år, Jack Rabbit Slim