Fyrtio plus

Trött o varm, längtar efter ac o en sval säng, så jag skall lämna cafeet jag sitter på och gå tillbaka på hotellet.
 
Alanya levererar sol, 40 grader o vindstilla. Dag efter dag. Härligt o vilsamt att avsluta semesterna sista självande dagar på. Kan ärligt erkänna att det är lite gruvsamt att det startar upp en ny säsong nu. Inte lika mycket just det faktumet, som dess konsekvenser mär det kommer till tidiga morna som jag är rätt kass på..
 
Jag njuter vidare några dagar till så drar vi igång period HÖST sen. Ok?
.

Lördag hela veckan

Torsdag hörrni, skön dag börjar ta slut. Kvar är att dela lite vin och räkor med mannen.
 
Sovmorron idag. Lång och skön. Idag igen  :-) Som lördag ungefär, fast hela veckan.
 
Har inte målat så mycket idag, en liten aning på ett mini-projekt här inne. Ute har det regnat av och till précis hela dagen. Drog iväg till stan på lunchdate och sen till simmhallen för några längder. Fast inte i hallen. Längderna gjorde jag utomhus i regn stundvis. Extra skön känsla av det.
 
Annars filosoferar jag vidare på hur jag skall spendera sista semesterveckan, den första tanken har varit att dra söderöver inom landet och hälsa på lite folk efter vägen, men nu har jag svängt över och lutar åt en tur ännu mer söderöver och utom landet. En sista minuten till en solstol vid medelhavet kanske. Hittar inget sällskap dock, men det behöver inte hindra. Funderar lite till...
 
Jahaja, men då kör vi lite räkor och vin i uterummet då. På en torsdag? Jaaaahadååå, på vilken dag man vill faktiskt.
 
 

Grattis älskade onge...

19 augusti idag och Idas födelsedag. Tjugo år. Känns helt overkligt. Jösses...
 
Den hösten Ida föddes  började Sandra på förskolan i Dvärsätts Skola som stod précis nybyggd och väntade på alla barn. Så fräscht och nyttt allt kändes. Det blev många promenader med barnvagnen till skolan fram och tillbaka.
 
Idag har vi har firat med familjemiddag här hemma, trevligt som vanligt, ioch nu avslutar vi kvällen i varsitt soffhörn. Ida med *Paradise Hotel' och jag med fortsättningen på 'Millenium-trilogin'. Just nu 'Flickan som lekte med elden'.
 
 
 
 
 

Söndagkväll

Ett par veckors semester kvar. Jag njuter! Det börjar kännas en aning höstlikt ute får jag säga. Lite gulnade löv här och var samt kyliga mörka kvällar. Elda ljus har plötsligt blivit aktuellt igen. Ingen fara, dagarna är ändå varma och sköna.
 
Ida har varit hemma, härligt att ha henne här, vi har hängt lite i Dvärsätt, haft fredags- respektive lördagsmys och kollat på film och tagit sovmornar. Det har varvats med målning. Målning. Och ännu lite mera målning  :-D
 
Annars:
Lex käkat mer eller mindre hela söndagssteken. Direkt från bänken. Vilket inte hindrade honom från att tigga ytterligare sen. Förstod väl att det fanns mycket ris och sås kvar. Till ingen nytta.
 
Joel och Emma har varit här en stund medan pappan och mamman jobbade
 
 
 
 
 
 
 
 

Fredag igen

Sådärja... dagen har gått åt till att måla, måla och måla, lite gräsklippning, ett träningspass och en god födelsedagsmiddag med tillhörande tårta hos brorsan.
 
Katten envisades med att inte vilja komma in och fick gå ut och hämta henne, så därför sitter jag här nu, superpigg mitt i natten. Tänkte kolla på 'Millenium' - Män som hatar kvinnor. För vilken gång i ordningen vet jag inte, men fortfarande lika bra
 
 
 
 

Permanent

Val gör vi ständigt, både små och stora. Val som i det här fallet inte går att göra ogjorda. Jösses... det är svårt att föreställa sig hur detta kan ha verkat vettigt. Svårt att göra ogjort iaf

Grattis till brorsan

Idag grattar vi den minsta av mina 2 bröder. Han firas senare i eftermiddag. En liten hint av vad som möjligen kan komma i något paket slank visst ur Joel häromdagen när han stillsamt och tillsynes helt utan anledning frågade sin pappa om han hade tänkt att köpa sig några nya vinterhandskar. "i så fall kan du vänta tills du öppnat paketen"
 
Hahaaa skruttungen!
 
 

En och en halv

Pyjamas redan på, jag borde putsa klart de sist målade fönstren men strejkar. Har varit en tur till Ida där resten av familjen redan befann sig och hjälpte henne fixa i lägenheten.
 
Tidigare idag har jag vinkat av morbror och torpet blev tomt igen. Jag vet att det är sommar kvar än men det hjälps inte att det ändå känns som ett litet avslut när de åker.
 
Dagens motion: En och en halv kilometer simning och 5 km löpning/promenad på jädrigt tunga och trötta ben. Gårdagens motion blev 18 km promenad varvat med löpning, möjligen är det därifrån dagens tunga ben kommer, annars är det semesterlatmasken som envist kämpar emot.
 
Nä, då avslutar vi kvällen i utesoffan med en film...
 
Tjohej!
 
 

Tre kvar

Då har det blivit söndagkväll och jag har precis satt mig i uterummet med Pixel som kurat ihop för kvällen. Lite lagom sur för att hon inte fick gå ut igen. Räven som hållit sig borta stora delar av sommaren är tillbaka och smyger runt knutarna på kvällarna så katten får så lov att vara inne.
 
Idag har Sandra och Dan åkt neröver igen. Malin och Simon drog iväg på en semester-tur och Ida är hemma i stan. Tomt som vanligt när alla åkt.
 
Har målat och målat och målat. Idag igen. Det blir fint och jag är glad för varje fönster som jag kan putsa och därmed betrakta som färdigt. Erkänner att jag ändå är rätt less på att målningen. Framförallt spröjsen som tar en evinnerlig tid. Bara att gno på så det blir klart tillsist.
 
Ikväll är det fullmåne igen och när jag kom hem nyss så var den skithäftig och jag försökte fånga den på bild. Det mediokra resultatet ser ni nedan. Ni får tro mig när jag sager att månen är skithäftig i verkliga världen.
 
Det börjar bli mörkt ute och planerna på fler belysningsplatser på tomten behöver realiseras. Nu är min elektriker-bror på vift ett par veckor så jag lär få vänta oavsett, men några kabeldiken är det dags att gräva. Jag påbörjar min 4e semestervecka imorron och får viga ett par dagar den här veckan till att gräva då antar jag.
 
Jaha, en kopp te, skinkmacka och ett avsnitt av Morden i Midsommer så får det bli natt sen
 
 
 
 

Nabo-landet

Vi drog till Trondheim en tur. Träffade Sanna och Andreas och kikade på deras nya fina hem. Fredrik och Maria anslöt och vi fortsatte att umgås och må gott. Hängde en eftermiddag på Solsiden med Pizza-buffé bland annat.
 
 

Sommar, sol och koskit i hagen

Vi börjar med sommar och sol tycker jag. Massor av det har vi. Så oväntat mycket sol att vi varje dag lite häpna konstaterar "en dag till". Varje dag njuter vi. Semestern fortgår. Snart inne på min 3e vecka. Just nu är finaste Sandra hemma vilket är extra lyxigt. För Lex del är vädret FÖR fint och den åska som kommer på köpet och nästan dagligen besöker oss stressar honom mycket. Älskade gamlingen. Vi försöker hålla honom sval och tröstar med bilåkning när det dundrar som mest.
 
Annars hänger vi i gäng  och umgås med familjen, träffar kusiner både små och stora, kusinbarn och övrigt löst folk  :-D  Badar, grillar, fikar på stan och får dagarna att gå  utan problem. Jättehärligt!
 
 
 
Koskiten då? Jodå, det finns smolk i bägaren. Trots allt det fina. Barn som behandlas respektlöst och kränkande. Att någon gräver sitt eget djupa dike är en förfärligt klen tröst.

Fegt

Det finns saker som behöver sägas direkt mellan två ögon. Där ett ynkligt telefonsamtal inte är tillräckligt. Där meddelanden inte duger. Situationer som kräver förklaring och där frågor behöver svar.
 
Det handlar om respekt. Respekt och hänsyn.
 
 

Semesterstatus

Framme vid fredag på min andra semestervecka. Ingen är förvånad när jag sager att tiden går snabbt. Jag har hållit mig hemomkring hittills.
 
Umgåtts med goa fina släktingar, solat och badat hemmavid mer än på många många år. Ätit grillat i massor, ätit melon i stora lass. Varit på stråket med fina vänner, druckit rosé på maritébalkongen. Tagit sköna sovmornar, tagit långa promenade men kortare löpturer. Målat, målat och målat här hemma, vyssjat åskrädd hund alldeles för många gånger. Rensat ogräs. Sovit utomhus, åkt båt, paddlat luftmadrass, letat fina stenar till hemmaprojekt osv osv...
 
Mår gott!
 
 

Foto från min och Bittes fjälltur. En dagstur till Blanktjärnarna, Vålådalen. Lagom tur med fint sällskap. Åskan hörde vi på håll och regnet nuddade oss en pytteliten stund
 
Ja men då fortsätter jag väl då. Att semestra  :-D

RSS 2.0
Follow on Bloglovin